МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 215
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 6
Вчера не ми се занимаваше вече и днес сложиш козунака.След 2 часа ще пиша какво е станал.По рецептата на пакета пишеше маргарин,но аз нямам и сложих мас.Наистина не е точна рецептата защото като започна да меси стана на трохи и добавих малко вода за да стане топка.Сложих есенция лимон и ром.Много приятно мирише за сега.При сигнала нямах стафиди или ядки и добавих шок.пръчици.Та сега се чудя ако го намажа преди да започне да се пече с разбит жълтък дали ще стане?И да поръся със захар и пак малко шок.причици???Ще пробвам че каквото стане.Ще направя друг Laughing

# 121
  • Мнения: X
mery_poppins1 - брашната наистина са много добри. Да кажа само за тези, които още не са ги ползвали, да не се доверят точно на рецептата т.е да наблюдават машината докато замеси тестото Naughty Козунака децата го инспектираха , няколко пъти и казаха, че ще им трябва още няколко пъти да го направя, за да си дадат мнението Joy

Умни са децата  Laughing, ще пробвам някой път и аз.

# 122
  • Мнения: 122
Оххх минах през Била и я видях тази смес, но ми досвидяха 3.79  Embarassed и реших да послушам министъра  ooooh! и да се пробвам сама - а и домашни яйца имам  Mr. Green
Пробвах се с козунака на Пина ... но нещо не съм доволна - извадих си доста поуки за другия път ....но незнам дали ще повторя ....  ще чакам да споделите за сместа и може и да се прежаля да си я купя  Joy

# 123
  • София
  • Мнения: 1 546
Направих вчера козунака на Еликсир с кисело мляко но само със стафиди и есенция лимон. Стана страхотен. Само не ни беше много сладък но пък то и захарта беше една никаква.... Използвах брашно за козунаци на МЕЛКО. В момента е на промоция в Кауфланд.
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html
Снимах го но няма как да кача снимка, че устройството нещо ми се  е развалило.  Whistling

# 124
  • Мнения: X
Оххх минах през Била и я видях тази смес, но ми досвидяха 3.79  Embarassed и реших да послушам министъра  ooooh! и да се пробвам сама - а и домашни яйца имам  Mr. Green
Пробвах се с козунака на Пина ... но нещо не съм доволна - извадих си доста поуки за другия път ....но незнам дали ще повторя ....  ще чакам да споделите за сместа и може и да се прежаля да си я купя  Joy

Пробвай моя вариант тук. Не сплитам нищо, не мажа и ръся, защото не ми се занимава. За Великден ще ползвам машинката само за месене за тестото за козунак (с мляко, яйца, захар, както си му е редът) и ще пека във фурната.

# 125
  • Мнения: 122
Оххх минах през Била и я видях тази смес, но ми досвидяха 3.79  Embarassed и реших да послушам министъра  ooooh! и да се пробвам сама - а и домашни яйца имам  Mr. Green
Пробвах се с козунака на Пина ... но нещо не съм доволна - извадих си доста поуки за другия път ....но незнам дали ще повторя ....  ще чакам да споделите за сместа и може и да се прежаля да си я купя  Joy

Пробвай моя вариант тук. Не сплитам нищо, не мажа и ръся, защото не ми се занимава. За Великден ще ползвам машинката само за месене за тестото за козунак (с мляко, яйца, захар, както си му е редът) и ще пека във фурната.
Alys, харесах си първия ти вариант - само ми кажи за сладоста - по рецептата на пина, захарта е 150гр. и на мен не ми е добре на вкус ... бих добавила още малко захар ... като имаш предвид, че аз обичам солено по принцип - не съм благарка и ми е недостатъчно сладък. Ти слагаш 50 гр захар и течен подсладител. Тези 15 мл - на колко захар се равняват?

# 126
  • Мнения: 4 912
bigbaba4 , наистина трябва да опитат няколко пъти децата   Wink
Тайна, сместта всичко си има. Допълнително се слага само вода, мая, мазнина и ароматизатори.На сместта за хляб слагам само  - вода, лим. сок, сол и мая.
Аз не одобрявам да се слага на хляба мазнина, мляко, захар и тем подобни.Така става пита, а  не е истински хляб.
Но всеки според вкуса си. На мен не ми е пречка цената на козун. смес, защото в крайна сметка се получи много вкусен и ароматен козунак.

# 127
  • София
  • Мнения: 15 828
 mery_poppins1, благодаря за отговора.  Aз сега набутах каквото ми падне в машинката, но явно и дойде много, та едва меси.Ако стане нещо, ще се похваля, но като го гледам малко се съмнявам.Ако не стане, поне няма да се ядосвам,че не съм опитвала да направя козунак.Не гледах никакви рецепти и мерки, пък да видим.Стискайте палци да стане.

# 128
  • Мнения: 6
Ето моя козунак приготвен с готовата смес на Техра.Понеже не мога да качвам снимки тук ги сложих в снимка.бг.Ето линк: http://jeniitishi.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.667554.26822765 .Дано да излезе.Нека тези които разбират повече от мен кажат така ли трябва да се получи Hug

# 129
  • София
  • Мнения: 15 828
Ето моя козунак приготвен с готовата смес на Техра.Понеже не мога да качвам снимки тук ги сложих в снимка.бг.Ето линк: http://jeniitishi.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.667554.26822765 .Дано да излезе.Нека тези които разбират повече от мен кажат така ли трябва да се получи Hug
Много е хубав.Копираш адреса от самата снимка и го поставяш между скобите,които ще излязат ,като кликнеш на тази картинка отгоре, над полето за писане.

# 130
  • София
  • Мнения: 15 828



 Kликни на цитат на моето мнение и виж как трябва да е.Това, което ти копираш не е адреса на самата снимка, а на албума и няма как да излезе като снимка, а може да излезе само като линк.

# 131
  • София
  • Мнения: 8 500
Пак сгреших.Я пиши ми на лични когато имаш време че да не пълним темата с глупости Embarassed


На мен ми изглежда добре козунака, но да обърна внимание, че тук в готварските теми има специална тема за козунака и не е лошо и там да пишете за да съберем всичко на едно място.

# 132
  • Мнения: 4 912
jeni84 , и според мен козунакът ти е станал много добре  Peace
Тайна, какво стана с твоя експеримент?
bongo_2007 , отново с твойто чуство за хумор  Wink

# 133
  • София
  • Мнения: 15 828
  Като за първи път, станаха разкошни!




# 134

Общи условия

Активация на акаунт