МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 147
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
И аз използвам такова масло и никога не съм имала проблем с него  Peace

Скрит текст:
spam2 ВелиКден

# 436
И аз ползвам това масло и никога не съм имала проблем с него. И при месене на ръка и от вчера с добавка при ползване на хлебопекарна. Не съм я тествала още за козунак, не ми е стигнало времето да разуча рецептите по въпроса.

Фолиото отгоре на прозорчето до някъде свърши работа. Ако го закрепя обаче от долната страна дали може да се разтопи или да направи някакъв друг проблем? Би ми се искало още да бъде препечена горната част на хляба.

# 437
Мерси, Joy
Баба ми беше Велика, аз съм с производно (далечно) име, ама като човек не чете какво е писал...става за резил.

На мен този вкус на мас ми е противен от дете, че майката на моята най-добра приятелка пържеше картофите в мас и аз се борех м/у лакомията и отвращението, първото побеждаваше разбира се Joy
Просто загледайте следващия път козунаците.

# 438
Дали някой може да ме насочи към рецепта с маслини(може и с масло Joy), че някой пишеше, че не му станал хляба.

И имам един конкретен въпрос, купих си голям пакет чесън на прах, какво количество се слага в хляба?

# 439
  • София
  На мен чесъна на прах ми мирише гадно, според мен по-добре си направи чесново масло или олио за хляба, с пресен чесън.

# 440
 На мен чесъна на прах ми мирише гадно, според мен по-добре си направи чесново масло или олио за хляба, с пресен чесън.

bouquet
Аз не съм го използвала, а е на гръцки, ама лошите миризми ми стигат за тази седмица  hahaha

# 441
Аз съм чела, че в чесъна на прах има повече химия, от колкото чесън и също те съветвам да използваш истински чесън.

# 442
Дали някой може да ме насочи към рецепта с маслини(може и с масло Joy), че някой пишеше, че не му станал хляба.

И имам един конкретен въпрос, купих си голям пакет чесън на прах, какво количество се слага в хляба?
към стандартната рецепта която използваш добави малко маслини (без костилки) и ще имаш хляб с маслини  Laughing
аз съм използвал чесън на прах , но в малки пакетчета - нещо като бульон. леко се усеща аромата но за малък хляб.

# 443
Аз от скоро имам машина за хляб и залагам само на купените брашна, защото до сега нито една рецепта не ми се е получила нормално....имам чувството, че те са устроени само за работа с купени смеси ... ако някой знае нещо, на което мога да заложа на сигурно...да каже ...

# 444
Аз от скоро имам машина за хляб и залагам само на купените брашна, защото до сега нито една рецепта не ми се е получила нормално....имам чувството, че те са устроени само за работа с купени смеси ... ако някой знае нещо, на което мога да заложа на сигурно...да каже ...
заложи на ... купени брашна и си коригирай рецептите  Laughing

# 445
Най сигурното е да си гледаш топката - да е хубава, гладка да не лепне
Ето едни примерни пропорции
На 100гр брашно по 60 мл течност, 1 гр жива мая, 1 гр сол и за разкош 1-2 сл олио за цялото количество
при сигнала могат да се добавя каквото ти душа иска - тук е мястото за експерименти - семена, ядки, маслини, сирене чедър примерно, подправки всякакви
В зависимост от влажността на брашното се добавя още малко брашно или малко мазнина
Успех

# 446
Най сигурното е да си гледаш топката - да е хубава, гладка да не лепне
Ето едни примерни пропорции
На 100гр брашно по 60 мл течност, 1 гр жива мая, 1 гр сол и за разкош 1-2 сл олио за цялото количество
при сигнала могат да се добавя каквото ти душа иска - тук е мястото за експерименти - семена, ядки, маслини, сирене чедър примерно, подправки всякакви
В зависимост от влажността на брашното се добавя още малко брашно или малко мазнина
Успех

Мерси, мама Тин, със сигурност ще следвам казаното от теб Simple Smile)) Личи си, че имаш богат опи с вкуснотийките от машините за хляб

поздрави

# 447
заложи на ... купени брашна и си коригирай рецептите  Laughing

Мерси...много ми помогна с рецептите Simple Smile)) за купените "брашна"...корекцийка - смеси Wink

# 448
кажи по каква рецепта си претърпяла неуспех

# 449
[Мерси...много ми помогна с рецептите Simple Smile)) за купените "брашна"...корекцийка - смеси Wink
ти не си  искала рецепта. на първа страница от темата такива колкото щеш.
относто купените брашна  -  гояма част от потребителите тук използват такива

Общи условия

Активация на акаунт