МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 313
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
  • Canada
  • Мнения: 139
Bongo да,повечето машнини явно са така,поне ако съдя по постовете и снимките.Скоро ще пробвам номера с алуминиевото фолио (Ердинч  bouquet) и ще кажа как намирам хляба.
Дано се получи по-тъмничка и хрупкава Blush

Bilkova вече ще знам за олиото! WinkАз преди се бях впечатлила от хляб с яйце по рецепта от книжката на машината ми,коричка точно каквато обичам,но естественно само долу...

А кое е брашното с най-малко подобрители и подобни от сорта?Най-натуралното един вид.

# 421
  • Мнения: 7 779
А кое е брашното с най-малко подобрители и подобни от сорта?Най-натуралното един вид.
а познай де .... Laughing

# 422
  • Canada
  • Мнения: 139
А кое е брашното с най-малко подобрители и подобни от сорта?Най-натуралното един вид.
а познай де .... Laughing


 tooth

това ще е малко като "тука има,тука нема"

но моята логика е за по-евтиното!в стремежа за ниска цена,за да има продаваемост,производителите едва ли ще си позволят да добавят "екстри" към брашното newsm78

# 423
  • Мнения: 505
Доста странна логика. "Екстрите" се добавят там, където брашното е некачествено и с примеси, а некачественото брашно е толкова по-евтино от качественото, че дори да се добави "скъпият подобрител", пак се получава по-евтин продукт.

# 424
  • Пловдив
  • Мнения: 419
Доста странна логика. "Екстрите" се добавят там, където брашното е некачествено и с примеси, а некачественото брашно е толкова по-евтино от качественото, че дори да се добави "скъпият подобрител", пак се получава по-евтин продукт.

Напълно подкрепям. Моята логика е, че е много по-вероятно в по-скъпото брашно (дори и да има подобрител), изходната суровина да е с по-високо качество и от там цена (което също не може да се твърди със сигурност). В крайна сметка не е ли по-важно какво ядеш, а не да ти излезе възможно най-евтино!

# 425
  • Мнения: 2 872
Как поставяте алуминиевото фолио за препичане на коричката отгоре на хляба - отвътре на прозорчето или върху него?

Ердинч, радвам се че отново си сред нас  Hug

# 426
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Как поставяте алуминиевото фолио за препичане на коричката отгоре на хляба - отвътре на прозорчето или върху него?

върху, но не трябва да се запушват отворите, от които излиза парата

# 427
  • Мнения: 8 584
а не може ли да се постави върху самият съд, в коит е тестото?

# 428
  • Мнения: 2 872
Как поставяте алуминиевото фолио за препичане на коричката отгоре на хляба - отвътре на прозорчето или върху него?

върху, но не трябва да се запушват отворите, от които излиза парата

Благодаря   bouquet

# 429
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
  • Мнения: 3
фолиото  го слагам върху стъклото без да покрива отворите и се получава много хубава коричка.

# 430
  • Мнения: 7 779
а не може ли да се постави върху самият съд, в коит е тестото?
в този случай целта на фолиото е да отрази топлината към горната коричка на хляба , а не да я предпазва от изгаряне както е при фурните. т.е. трябва да се постави възможно най-високо  близко до капака. това е за проба. ако върши работа тогава може да се постави между металната и пластмасовата част на капака. и така да си остане за постоянно

# 431
  • София
  • Мнения: 6 104
Ердинч- добре завърнал се,липсваше Hug .

Това с алуминиевото фолио и аз ще го пробвам на следващият хляб.

# 432
  • Мнения: 623
Вчера правих козунак в машината за хляб, дигна се до капака, стана на конци, с две думи-супер. Като го разчупих ми направи впечатление, че горната 1/3 е бяла, а надолу наситено жълта(домашни яйца) и реших, че е от различното печене. Да ама не. Вкусът на "белия" беше на мас (или може би лой).

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ DEUTSCHE MARKENBUTTER

Това е най-разпространеното "масло" на пазара, златна опаковка с крава.

# 433
  • София
  • Мнения: 15 833
  В нашият вход живее една германка,та тя като си идва тук, си купува повече от това масло,че тук било все още хубаво, а там го били развалили.И аз само него купувам и никога не ми е замирисало на мас.


Това нали?

# 434
  • Мнения: 623
 В нашият вход живее една германка,та тя като си идва тук, си купува повече от това масло,че тук било все още хубаво, а там го били развалили.И аз само него купувам и никога не ми е замирисало на мас.


Това нали?

Същото. То като го мажеш на филията си е хубаво. Но за козунак  #2gunfire

Преди 2 години помагах на леля ми в месенето на козунаци и тя през цялото време мрънкаше, че най-хубавите ставали с мас, мрън, мрън. Чупим първия-все едно е с мас, ама гадно. Мисля си на акъла, то е от приказките, вече си внушавам, ама дай да го кажа все пак на глас, пък нека ми се смеят. Като разгледахме козунаците, по същия начин се бяха разслоили, горната част беше бяла като хляб. Тогава не разбрахме коя е причината, защото тя беше смесила въпросното масло с още едно.
По Великден правих, но от Лидъл тяхно и нямаше проблем.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 09:33 от mameva

Общи условия

Активация на акаунт