МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 252
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 99
Ели, и аз така мисля да направя.

Бонго, извини ме, ама не вярвам че си от мъжки род.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 541
  • Мнения: X
Жива мая си купувам 3-4 кубчета и поне две-три седмици нямам дерт.Щото слагам по 1/6 максимум.....Имам и замразена във фризера,ама така си седи....Сухата ми е наистина за краен случай.....

# 542
  • Мнения: 7 779
Момичета, а с каква мая е по-добре - с жива или на прах? Аз още съм на ръба каква машина да купувам - Електролукс или Мулинекс. Но няма да ви занимавам с този избор. Пък и разликата е 50 лв. Но искам да се заредя с продуктите и като се прибера от магазина направо да го почвам  Laughing Laughing
с нищо не се запасявай

# 543
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
Жива мая си купувам 3-4 кубчета и поне две-три седмици нямам дерт.
Аз също, но я държа във вратата на хладилника. Не я замразявам.
Слагам по 6 гр. прясна мая за 1 кг. хляб. Суха мая не ползвам.

# 544
  • Мнения: 702
Аз ползвам само сухата мая на Юва и съм много доволна,хляб,питки,козунак всичко ми се получава много добре.Брашно бяло ползвам главно на София мел,веднъж се излъгах да взема Агромел от Кауфланд и се разочаровах,типово и пълнозърнесто взимам на Мелко и съм доволна,бялото им не съм го пробвала все още.

# 545
  • Мнения: 7 779
Аз ползвам само сухата мая на Юва и съм много доволна,хляб,питки,козунак всичко ми се получава много добре.Брашно бяло ползвам главно на София мел,веднъж се излъгах да взема Агромел от Кауфланд и се разочаровах,типово и пълнозърнесто взимам на Мелко и съм доволна,бялото им не съм го пробвала все още.
и бялото ще ти хареса. опипвай хубаво пакета с брашно - да бъде пухкав,мек

# 546
  • Мнения: 307
Искам да си отгледам квас. Някой ако знае лесна и ясна рецепта  да казва. Гледах темата ама нещо не ми стана ясно.
1. Слага ли се кисело мляко?
2. Може ли да се направи закваска от нахутено брашно?
3. За колко дни става закваската?
4. Трябва ли да го покривам с капачка или трябва да е с плат или салфетка?

Вчера съм сложила 2 ч.л. нахутено брашно + вода да стане рядко тесто за палачинки в малко бурканче (като за детска кухня). Днес добавих по 1 ч.л. нахутено брашно и 1 ч.л. вода. Гледам, че има някакви малки балончета. Та най-вече се чудя колко дни трябва да го правя упражнението за да стане квас?

И друго може и какво количество трябва да сложа в машината вместо мая за да ми се получи хляба?

# 547
  • Мнения: 7 779
Искам да си отгледам квас. Някой ако знае лесна и ясна рецепта  да казва. Гледах темата ама нещо не ми стана ясно.
1. Слага ли се кисело мляко?
2. Може ли да се направи закваска от нахутено брашно?
3. За колко дни става закваската?
4. Трябва ли да го покривам с капачка или трябва да е с плат или салфетка?
И друго може и какво количество трябва да сложа в машината вместо мая за да ми се получи хляба?
ако нещо не ти е ясно може да питаш.
http://www.sunmoon.bg/index.php?page=bread_making_sourdough

# 548
  • Мнения: 307
четох го това и преди да си пусна поста. Та 3-4 дена ли само защото в някои места пише седмица.

И там не пише колко като количество трябва да сложа. По принцип за хляб слагам 350-400 гр брашно в машината. Та колко трябва да ми е квастта?
И искам да питам хора, които са правили

# 549
  • Мнения: 7 779
четох го това и преди да си пусна поста. Та 3-4 дена ли само защото в някои места пише седмица.

И там не пише колко като количество трябва да сложа. По принцип за хляб слагам 350-400 гр брашно в машината. Та колко трябва да ми е квастта?
И искам да питам хора, които са правили
тогава посети специалната страница за това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.435

# 550
  • софия
  • Мнения: 3 035
Здравейте!Възможно ли е от брашното да не ми се получава хляба.Досега винаги съм ползвала Софиямел и всичко беше ок,но ми дадоха някакво брашно което колко и да слагам не става на топка а стои като каша със шупли? newsm78

# 551
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
Здравейте!Възможно ли е от брашното да не ми се получава хляба.Досега винаги съм ползвала Софиямел и всичко беше ок,но ми дадоха някакво брашно което колко и да слагам не става на топка а стои като каша със шупли? newsm78
Ако не си променяла друго, може да е от него.

# 552
  • софия
  • Мнения: 3 035
Здравейте!Възможно ли е от брашното да не ми се получава хляба.Досега винаги съм ползвала Софиямел и всичко беше ок,но ми дадоха някакво брашно което колко и да слагам не става на топка а стои като каша със шупли? newsm78
Ако не си променяла друго, може да е от него.

Не съм променяла и колкото повече брашно слагах консистенцията пак беше кашообразна!

# 553
  • Sofia
  • Мнения: 1 504

Не съм променяла и колкото повече брашно слагах консистенцията пак беше кашообразна!

Да не би да не е брашно, а нишесте. Нишестето е по-гладко и скърца в ръцете.

# 554
  • софия
  • Мнения: 3 035

Не съм променяла и колкото повече брашно слагах консистенцията пак беше кашообразна!

Да не би да не е брашно, а нишесте. Нишестето е по-гладко и скърца в ръцете.

Незнам за брашно е дадено от някаква земеделска кооперация и в машината прави нещо като балон уж втасва и после спада

Общи условия

Активация на акаунт