МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 264
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета,
Всичк разменяме рецепти, но моля ви да споделите какви марки брашно и мая ползвате и от къде ги купувате. Искам да отида и да си купя 10 кг брашно например. И така да се престане с експериментите.

Моля за съвет! не купувай 10 кг наведнъж  Laughing
Благодаря!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 526
  • София
Здравейте момичета,
Всичк разменяме рецепти, но моля ви да споделите какви марки брашно и мая ползвате и от къде ги купувате. Искам да отида и да си купя 10 кг брашно например. И така да се престане с експериментите.

Моля за съвет! не купувай 10 кг наведнъж  Laughing
Благодаря!  Hug Hug Hug Hug Hug

Защо бе, Бонго? newsm78 Няма да търча през ден до магазина  Laughing

# 527
  • София
  Защото аз така се чудих, какво да ги правя едни десет кила, не ставаше добре хляба, оползотворих го смесвайки го малко по малко с друго,което ставаше добре.

# 528
Защо бе, Бонго? newsm78 Няма да търча през ден до магазина  Laughing
загубите са по-малки при евентуално лошо брашно.  Laughing

# 529
Аз пък си купувам 25-килограмови чувалчета с бяло брашно на София Мел и съм доволна...  Whistling

# 530
брашно- Софиямел Класик тип 500 в опаковка от 6 бр по 2 кг от Метро. Най-изгодно ми идва като цена и количество.

Мая- Villi

Само това ползвам, защото преди това съм опитвала и с други марки и е имало неприятни изненади.

Искам да вметна, че в самото начало съм купувал на Софиямел готовата смес за машини, докато не попаднах на една партида, в която бяха забравили да сложат маята и вече си ги купувам отделно.

# 531
  • София
Значи София Мел надделява. Моя позната купувала брашно от Лидл и била много доволна. Трябва да се пробва.  Grinning

# 532
Значи София Мел надделява. Моя позната купувала брашно от Лидл и била много доволна. Трябва да се пробва.  Grinning

Недей рискува!Бях си  купила един стек и не ме питай как го изразходих.Естествено на помощ дойде София мел класик(смесвах)

# 533
Аз също ползвам бялото брашно на София мел,или по 5 кг или 6х2 кг и съм доволна.Също и типово брашно пак на същата фирма.Ръжено и ръжено-пшенично - на Техра.

# 534
от сливенското Мелко в Кауфланд го има съм доволен от почти всичките видове.

# 535
Да,Мелко-то е хубаво брашно/и аз май съм му пробвала всичките разновидности и предимно него купувам/,но нещо с дистрибуцията се излагат........на който му е далече Кауфланд-а,да му мисли.....Иначе,аз от Лидл-ското не съм случвала кофти партида,но много хора се оплакваха,че им ставал тъмен хляба.При мен издънка се е получавала само от София мел/и то точно от пакет от 2 кг/,та затова и не смея да се презапасявам.....Единствения път в който се престраших да взема повече,се чудех къде да го прибера тоя чувал/25кг,Мелко за баници-просто ми попадна на супер цена/,пък и към края имах чуството че се е поовлажнило/въпреки,че го бях разфасовала в найлонови торбички,в по няколко броя/...понеже взе да ми поема по по-малко от нормалното...и имаше някои отклонения в крайния резултат.
Мая-твърдо съм минала на Лидл-ската....,и за зор заман на д-р Йоткер от сухата държа.....,но предпочитам с жива да работя....

# 536
Маята на д-р Йоркер е хубава, но идва скъпа. Villi- то е със същото качество и е на 17 ст. Аз използвам винаги половин пакетче за 1 кг хляб, защото с цяло пакетче мн бухва и излиза от машината.

# 537
  • София
Момичета, а с каква мая е по-добре - с жива или на прах? Аз още съм на ръба каква машина да купувам - Електролукс или Мулинекс. Но няма да ви занимавам с този избор. Пък и разликата е 50 лв. Но искам да се заредя с продуктите и като се прибера от магазина направо да го почвам  Laughing Laughing

# 538
Момичета, а с каква мая е по-добре - с жива или на прах? Аз още съм на ръба каква машина да купувам - Електролукс или Мулинекс. Но няма да ви занимавам с този избор. Пък и разликата е 50 лв. Но искам да се заредя с продуктите и като се прибера от магазина направо да го почвам  Laughing Laughing

Проблемът на живата е, че издържа по-малко време. А, аз отивам в магазина и купувам 10-20 пакетчета мая и не се занимавам всеки ден. Докато при живата не става. Иначе когато използваш хубава суха мая няма разлика.

# 539
Момичета и момчета .., а с каква мая е по-добре - с жива или на прах? Аз още съм на ръба каква машина да купувам - Електролукс или Мулинекс. Но няма да ви занимавам с този избор. Пък и разликата е 50 лв. Но искам да се заредя с продуктите и като се прибера от магазина направо да го почвам  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт