МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 170
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 224
И аз отдавна не съм писала в темата, но редовно ползвам машинката.
Вчера  направих козунак в нея с готова смес на Техра и се получи великолепен козунак - пухкав и на конци.


 
Каква е тази смес? Слагат ли се яйца и мляко допълнително към нея? Колко струва? И от къде?

# 91
  • Мнения: 4 901
Electra_ , сместта я купувам от Билла.
Слага се само малко масло, вода, мая и ароматизатори /аз сложих ванилия и лим. есенция/.
Пише си на пакета и като спазваш точно указанията, козунакът става чудесен.
Има написана рецепта и за направа наръка /не в машинка/.
Струва под 3 лв. за 1 кг
Нямах намерение да правя козунаци, но като видях сместта, че  е на Техра и реших да опитам,защото много съм доволна от сместта на Техра за многозърнест хляб ,става превъзходен.
От една година го правя този хляб и досега нямам провал.

# 92
  • в света на илюзиите
  • Мнения: 646
Момичета, някоя от вас да има машина Silver Crest 850???? Моля за мнения Praynig Била немска, нищо друго не знам Embarassed

# 93
  • Мнения: 62
Ох пак закъснял запис от мен.

# 94
  • Мнения: 9 928
Извинете, пак ще попитам: направих тесто в хлебопекарната за питка, втаса и ползвах половината. Другата половина ще пека утре. Сложих го в намаслен плик и го прибрах в хладилника. А дали не трябва да е във фризера? Всъщност при какви обстоятелства се съхранява в хладилник и при какви във фризер?

# 95
  • София
  • Мнения: 15 827
Извинете, пак ще попитам: направих тесто в хлебопекарната за питка, втаса и ползвах половината. Другата половина ще пека утре. Сложих го в намаслен плик и го прибрах в хладилника. А дали не трябва да е във фризера? Всъщност при какви обстоятелства се съхранява в хладилник и при какви във фризер?
Във фризера става, ако го ползваш след време, ако ще го печеш утре, е добре в хладилника.

# 96
  • Мнения: 9 928
Извинете, пак ще попитам: направих тесто в хлебопекарната за питка, втаса и ползвах половината. Другата половина ще пека утре. Сложих го в намаслен плик и го прибрах в хладилника. А дали не трябва да е във фризера? Всъщност при какви обстоятелства се съхранява в хладилник и при какви във фризер?
Във фризера става, ако го ползваш след време, ако ще го печеш утре, е добре в хладилника.

Благодаря ти за бързия отговор.
Държиш ли се мила?

# 97
  • София
  • Мнения: 15 827
  Трябва  Hug, живота го изисква,колкото и да ни е мъчно, не съм сама, всички се държим един за друг, а проблеми колкото искаш.

# 98
  • Мнения: 4 737
Запис  Blush

# 99
  • Мнения: 9 928
  Трябва  Hug, живота го изисква,колкото и да ни е мъчно, не съм сама, всички се държим един за друг, а проблеми колкото искаш.

С проблемите все някак ще се научите да се справяте. Важното е да се държите здраво заедно. Hug Hug Hug

# 100
  • София
  • Мнения: 15 827
  Трябва  Hug, живота го изисква,колкото и да ни е мъчно, не съм сама, всички се държим един за друг, а проблеми колкото искаш.

С проблемите все някак ще се научите да се справяте. Важното е да се държите здраво заедно. Hug Hug Hug
Благодаря ти!

 Ето едно хлебче от онзи ден, но почти никой не яде , едно ни стига за 3 дни.

# 101
  • Мнения: X
Момичета, някоя от вас да има машина Silver Crest 850???? Моля за мнения Praynig Била немска, нищо друго не знам Embarassed
Да,аз съм едната......мисля,че има и още доста момичета с такива машини/известни в темата още,като Лидълски-те хлебопекарни /.Според мен машината е повече от добра/пък и предвид ниската й цена,е направо перфектна/.Ако те интересува нещо конкретно-питай/може и на ЛС,да не спамим темата/.

# 102
  • Мнения: 688
Момичета, аз четох, четох и за сега съм се спряла на марката SEVERIN.
Малко се чудя между 2 модела (малко повече клоня към втория):
SEVERIN BM 3990 http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b
SEVERIN BM 3992 http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b

На пръв поглед основните разлики са мощността: 600 на 860 W и големината до 1 KG и 1,6 KG, но като гледам други марки има доста машини с мощност 450-500-600W  newsm78
Нека тези, които имат 1 от двата модела (или които са запознати) да кажат кои са им "+" и "-"
Мерси   bouquet

# 103
  • Мнения: 3 428
Аз съм със Северин, не мога да кажа че имам проблем, обаче ако трябва сега да си купувам щях да си взема друга марка - Ронсон , Мърфи Ричардс, че дори и Аляска имат според мен по добър процес на месене и втасване.

# 104
  • Варна
  • Мнения: 691



Ето го и моето пълно зърнесто хлебче 500гр
Стана чудно-мн вкусно се получи. Направих го с пшенично пълно зърнесто брашно, BIO продукт. Купих го от Dm за около 3 лв- аз си падам по всякакви Био продукти Wink
Само ми че чудно защо е "пшенично пълно зърнесто"- това бяло+пълно зърнесто брашно ли е? /чак после се сетих за тази подробност/

Общи условия

Активация на акаунт