МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 79 180
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 4 737
нека всеки да прави с машината каквото си иска. само да допълня,че може да я използвате и като пералня.  Laughing


верно  newsm78
виж, как ме подсети  Joy
Joy Joy Joy
Моята е Мулинекс, ако не се лъжа модела е 5020  newsm78 пише в книжката, че можела да забърква и сладка #Crazy Thinking Та в тази връзка ми е питането, някой пробвал ли е? И получава ли се? Ако сподели пък и рецепти Flutter

# 586
  • Мнения: 3 428
нека всеки да прави с машината каквото си иска. само да допълня,че може да я използвате и като пералня.  Laughing


верно  newsm78
виж, как ме подсети  Joy
Joy Joy Joy
Моята е Мулинекс, ако не се лъжа модела е 5020  newsm78 пише в книжката, че можела да забърква и сладка #Crazy Thinking Та в тази връзка ми е питането, някой пробвал ли е? И получава ли се? Ако сподели пък и рецепти Flutter

Очевидно е назряла необходимостта от тема за сладко в машина за хляб, така че си я правете и стига сме разводнвали тази - тя си е за основното предназначение  - да прави тесто и хляб Peace

# 587
  • Мнения: X
нека всеки да прави с машината каквото си иска. само да допълня,че може да я използвате и като пералня.  Laughing


верно  newsm78
виж, как ме подсети  Joy
Joy Joy Joy
Моята е Мулинекс, ако не се лъжа модела е 5020  newsm78 пише в книжката, че можела да забърква и сладка #Crazy Thinking Та в тази връзка ми е питането, някой пробвал ли е? И получава ли се? Ако сподели пък и рецепти Flutter


Да, пробвали са и точно Мулинексите протичат. Прочети на зад в темите.

# 588
  • Мнения: 2
Те Мулинексите протичат и от правене на хляб.Казвам го от опит.Смених казанчето.Не бих рискувала да правя сладко в машината.
Но нека всеки си ползва машината,както намери за добре.Въпрос на личен избор.

# 589
  • Мнения: 505
Боже, колко сте сурови!
Темата е за машините за хляб, в тях по описание се вари също и сладко, така че за какво разводняване говорите. А колкото да протичането, това определено е производствен дефект и ако някой трябва да бъде упрекван, това е производителят.

# 590
  • Мнения: 307
Аз досега за 6 месеца съм правила повече от 10 сладка в хлебопекраната, ми няма проблем. Моята е иметек. Номера е да не се оставя сладкото в казанчето, просто по възможност веднага да се пресипе в буркан или каквото и да е и да се измие казанчето хубаво и няма проблеми. Пък честно казано сладкото става по-хубаво в хлебопекарната от колкото в котлона. Правила съм няколко пъти сладко от тиква, сладко от портокали с корите заедно, само, че ако искам малко да го желирам го желирам във друг съд в хладилника. Сигурно става и с фиксовете, ама не съм използвала гелфикс.

Сега да се появят червените чушки и лютеница ще си направя в хлебопекарната Simple Smile

# 591
  • Мнения: 4 737
Те Мулинексите протичат и от правене на хляб.Казвам го от опит.Смених казанчето.Не бих рискувала да правя сладко в машината.
Но нека всеки си ползва машината,както намери за добре.Въпрос на личен избор.

Моята досега не е протичала Peace
нека всеки да прави с машината каквото си иска. само да допълня,че може да я използвате и като пералня.  Laughing


верно  newsm78
виж, как ме подсети  Joy
Joy Joy Joy
Моята е Мулинекс, ако не се лъжа модела е 5020  newsm78 пише в книжката, че можела да забърква и сладка #Crazy Thinking Та в тази връзка ми е питането, някой пробвал ли е? И получава ли се? Ако сподели пък и рецепти Flutter

Очевидно е назряла необходимостта от тема за сладко в машина за хляб, така че си я правете и стига сме разводнвали тази - тя си е за основното предназначение  - да прави тесто и хляб Peace
Извинете за въпроса ми, но зачетох, че темата е МАШИНА ЗА ХЛЯБ! А не машина за бъркане на само хляб в нея! Naughty Crossing Arms

# 592
  • Мнения: 7 779
абе дерзайте с машините - стига да ви вършат работа.  Laughing
слагайте и снимки от време на време за да видим какви са резултатите

# 593
  • Мнения: 1
Здравейте момичета и момчета. Искам да помоля, ако някой има записана рецептата за ''Селски Рустик Хляб'' на Ердинч да я постне в темата. Благодаря ви предварително.

# 594
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Селски Рустик Хляб

540г...................бяло брашно
60г....................пълнозърнесто
395г..................вода
12г....................сол(2чл)
4.2г...................мая(1/4 плюс 1чл)


В контейнера първо слагаме водата, брашното и 1/3 от маята, разбърква до като се получи хомогенна смес.  Оставя се да престои от 3 до 5 часа на хладничко място.

Към така престоялото вече тесто се добавя солта и останалата мая. Меси се около 10-15 мин докато се получи тесто по меко от месцето на ухото.

Покрита с кърпа оставя се да отпочине около 10тина минути на стайна.

Сгъва се като пощенски плик и се оформя топка, като се внимава сгънатата част от топката да остане отдолу.

Така оформеното тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса на стайна до като си удвои обема(според околната температура това втасване може да варира между 1-1,5часа)

След първото втасване топката се дооформя и пак покрита с кърпа оставя се да отпочине около 10тина минути на стайна.

Изважда се добре въздуха и пак се сгъва като пощенски плик и се оформя топка, като се внимава сгънатата част от топката да остане пак отдолу.

Така оформеното тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса на стайна до като си удвои обема(второто втасване ще е между 45мин и 1час според околната температура)

30мин преди края на второто втасване фурната се затопля до 220градуса и се слага вода в топлоустойчива паничка на дъното на фурната или по страничните стени на фурната се впръсква 10-15 пъти вода в първите 5мин на печенето.

правим напречни разрези непосредствено преди да метнем в фурната(по желание).

Пече се на 220градуса 10мин и на 200градуса 40-45мин.

# 595
  • Мнения: 1
arina   bouquet благодаря ти!  Hug

# 596
  • Мнения: X
Е,точно вчера правих тесто по тази рецепта,обаче го оформих на нещо,като багети и брашното ми беше бяло+ многозърнесто/Мелко имат такова и много го уважаваме вкъщи/.....Получиха се чудни хлебчета,със срахотна хрупкава коричка.....но,снимки и да искам-няма как да покажа,че от вратата на фурната ги подхванаха моите мъже.....но,мога да кажа,че рецептата е повече от сполучлива.... Peace

# 597
  • Мнения: X
Покажете такъв хляб да видя. С какво е по-различен от останалия?

# 598
  • Мнения: X
Снимка,както писах,няма как да покажа/сложна работа е това вкъщи,много сложна/....,но за мен резултата е много въздушен хляб отвътре/което трудно се получава с по-тежките брашна,като многозърнесто и пълнозърнесто/,а коричката отвън е много хрупкава-като на едновремешния селски хляб от фурните.....Аз,го направих на багети с идеята да ги ползвам после за брускети.......но,не би-не дочакаха....

# 599
  • София
  • Мнения: 15 827
Покажете такъв хляб да видя. С какво е по-различен от останалия?
Ето рецепти на Ердинч, а рустика, неговия, така изглежда.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=71414

Общи условия

Активация на акаунт