МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 130
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Има нещо такова, че ако са минали по-малко от 3 месеца (не помня точния срок), то наистина заменят казанчето. Моето си го купих от сервиза (с предварителна поръчка и чакане 1 седмица) за около 38 лв., но беше преди 1-2 години.

От гаранцията ми беше минала повече от година. На Мулинекса по принцип тя е  2 години. Чаках около 4-5 дни за ново и ми го смениха. Казаха ми, че бъркалките не са гаранционни, но казанчето е. Peace

# 691
Има нещо такова, че ако са минали по-малко от 3 месеца (не помня точния срок), то наистина заменят казанчето. Моето си го купих от сервиза (с предварителна поръчка и чакане 1 седмица) за около 38 лв., но беше преди 1-2 години.

От гаранцията ми беше минала повече от година. На Мулинекса по принцип тя е  2 години. Чаках около 4-5 дни за ново и ми го смениха. Казаха ми, че бъркалките не са гаранционни, но казанчето е. Peace

Да не би отскоро да са решили да заменят казанчетата  newsm78...

# 692
  • 221B Baker Street

Да не би отскоро да са решили да заменят казанчетата  newsm78...

Не вярвам,на свекъра му казаха да си закупи ново за 35 лв от тях,а от гаранцията са минали 6 месеца  Peace

# 693
Моята е такава http://www.midea-bg.com/bg/products/hlebopekarni/ehd25_ad/.Страшно съм доволна.Цената е добра и ми върши идеална работа.Работи всеки ден.Правила съм и тесто,козунаци пекох.Изпробвала съм доста от програмите.

Здравей, и аз имам същата хлебопекарна от 2 дена.

Изпробвала съм 1,3,5 и 10 програма . Дали може да обменим малко опит  Wink

Правих хляб на 1 и 3 програма , получи се доста добре .
Кекс правих на 10 програма - не стана , но според мен нещо в рецептата не беше добре.
Въпросът ми е за 5 програма - използвала ли си я , и за какво ? В книжката намирам веднъж инфо че програмата е за бързо бъркане, втасване и печене и втори път в табличка - откривам че 5 програма няма печене  newsm78 newsm78
Ако имаш възможност да споделиш и някои рецепти които си правила. Искам следващия път да опитам с един козунак .

Дано ти се пише  Wink  bouquet  bouquet

Ако мога с нещо и аз да съм ти от полза - насреща съм   bouquet

# 694

Аз винаги оставям хляба още 1 час в машината (да се до опече).

newsm78 newsm78 Имаш предвид, че го оставяш още 1 час да си е топличък хляба или на някаква програма за допичане ли ? Ако може да обясниш .
Мерси   bouquet

# 695
  • Sofia
Моята е такава http://www.midea-bg.com/bg/products/hlebopekarni/ehd25_ad/.Страшно съм доволна.Цената е добра и ми върши идеална работа.Работи всеки ден.Правила съм и тесто,козунаци пекох.Изпробвала съм доста от програмите.
Изпробвала съм 1,3,5 и 10 програма . Дали може да обменим малко опит  Wink
Кекс правих на 10 програма - не стана , но според мен нещо в рецептата не беше добре.
Въпросът ми е за 5 програма - използвала ли си я , и за какво ? В книжката намирам веднъж инфо че програмата е за бързо бъркане, втасване и печене и втори път в табличка - откривам че 5 програма няма печене  newsm78 newsm78
Ако може да пишеш името на програмата. Аз също имах такава, но се развали. И съм позабравила кой номер за коя програма е. Аз ползвах най-вече 2 за френски. Кекса също беше разкошен.

# 696
Аз винаги оставям хляба още 1 час в машината (да се до опече).

newsm78 newsm78 Имаш предвид, че го оставяш още 1 час да си е топличък хляба или на някаква програма за допичане ли ? Ако може да обясниш .
Мерси   bouquet

след приключване на печенето се задейства функцията "поддържане на топъл хляб". това означава ,че в рамките на около 1 ч машината поддържа някаква топлина ,но не пече.

# 697
Изпробвала съм 1,3,5 и 10 програма . Дали може да обменим малко опит  Wink
Въпросът ми е за 5 програма - използвала ли си я , и за какво ? В книжката намирам веднъж инфо че програмата е за бързо бъркане, втасване и печене и втори път в табличка - откривам че 5 програма няма печене  newsm78 newsm78
Ако може да пишеш името на програмата. Аз също имах такава, но се развали. И съм позабравила кой номер за коя програма е. Аз ползвах най-вече 2 за френски. Кекса също беше разкошен.

5 -та програма - Super rapid
Какво и се развали на твоята ?

# 698
Здравейте, мили момичета Simple Smile
Подариха ми машина за хляб Мулинекс Уно, машината е за три грамажа за хляб, мисля, че може да прави и кексове и други такива, но нямам книжка и нямам никаква идея как да я ползвам, защото не мога да разбера коя програма за какво е, мисля, че програмите са 15, защото отгоре има залепена лепенка с картинка на хляб и 11 програми и друга с нещо като сладко с 4 програми  newsm78
оффф нищо не ми е ясно, а много съм се ентусиазирала за топло хлебче за вечеря, ако някой има подобна моля да ми обясни коя програма да ползвам и горе-долу какъв грамаж на продуктите за някое вкусно хлебче  Hug и ще съм наистина многоооо благодарна   chef

# 699
За Слънчоглед- има книжка на френски (чакай, че докато видя на кой език  newsm78) тук, ако ти върши работа. Сега ще погледна за евентуална програма и да ти помогнем да си спретнеш хляб.  Wink

PAIN BASIQUE (programme 1) INGRÉDIENTS - c à c = cuillère à café - c à s = cuillère à soupe
DORAGE = MOYEN
1. EAU = 330 ml - вода
2. HUILE = 2 c à s - олио/зехтин в с. л.
3. SEL = 11/2 c à c - сол
4. SUCRE = 1 c à s - захар
5. LAIT EN POUDRE = 2 c à s - сухо мляко (може да го прескочиш)
6. FARINE = 605 g - брашно
7. LEVURE = 11/2 c à c - мая в ч.л.
POIDS = 1000 g - грамаж тесто
TEMPS = 3:09 време

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 16:00 от Анонимен

# 700
оооо много благодаря!!!  Hug
не знам грам френски, но се надявам, че чичо Гугъл ще ми помогне с превода  Peace
веднага се заемам Grinning

# 701
оооо много благодаря!!!  Hug
не знам грам френски, но се надявам, че чичо Гугъл ще ми помогне с превода  Peace
веднага се заемам Grinning

В книжките не са най-сполучливите рецепти. В началото на темата има линк/линкове към изпитани рецепти. В твоята рецепта водата ми е малко. Хубаво е водата да е около 60% от количеството на брашното.

# 702
аз пробвах да направя френски хляб, след около час ще е готов, утре ще пиша дали ми се е получило Simple Smile
много ти благодаря, преведох си рецептите от книжката, сега ще знам и за водичката, а сега съм решила да си ги препиша красиво в тефтера и от утре да купя много брашно и мая за да опитам и други рецепти Simple Smile)
поне вече знам коя програма за какво е Simple Smile
пожелавам хубава вечер и пак многоооо ти благодаря  Hug

# 703
  • Sofia
5 -та програма - Super rapid
Какво и се развали на твоята ?
Дисплея и угасна. Изгорял чип на силовата платка. Изкара година. Купихме втора, същата, но се оказа същата повреда Simple Smile Явно това им е слабото място. Издържа 2 месеца. Сега съм с Мулинекс. От Великден. Надявам се да издържи повече Simple Smile От година и 7 месеца не съм оставала без хлебопекарна. Използва се един два пъти на ден поне.
 5 програма е за бърз хляб, Използвала съм я, но рядко.
Класически, френски, с добавки или царевичен, но на програма френски, рецепти от бгмама, сладък хляб, и с кафе, козунак и кекс, и сладко от ягоди. Това съм правила.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 21:03 от Ani Ka

# 704
Като говорим за бъркалки, мъжът ми толкова хареса хляба с бакпулвер, който остана леко глетав и като тухла, че го изхвърлил с бъркалката. Някой да е поръчвал такава за Kenwood?

Дали някой е имал същия проблем (с подреден мъж Joy)

Бях в Денси, но техните бъркалки не стават.

Общи условия

Активация на акаунт