Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 175
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • България/Германия
Ashia, дъщеря ми (напълно доносена) проходи на годинка и месец. Не се притеснявай, скоро ще тичаш след тях Wink

# 286
Абсолютно всяка една майка се притеснява, докато не проходи или не проговори детето й...това е нормално. Но имайте предвид, че е при нас и ниското тегло оказва своето влияние за липсата на достатъчно сила. Имам вяра на неонатоложката ни, защото благодарение на нея дъщеря ми е жива и здрава, най-важното без увреждания, защото тя е перфекционист, обяснява на разбираем език, препраща към специалист, когато е необходимо, а не говоря тя наизуст. Подкрепям мнението на Хеликаза, че голяма роля играе и индивидуалността на детето.

# 287
Смуси,ти си майката и ти взимаш крайните решения,ние тук просто си разсъждаваме,а и ти попита,но за мен лично,притеснителното в информацията която даде на предната страница е не прохождането,а това че не сяда.Иначе както вече казах,ти си преценяваш Hug,но аз лично бих правила гимнастика и на здраво дете,особено като съм видяла ползите Peace

# 288
Ина, под не сяда имам предвид сама да сяда, което е правила само веднъж, иначе седи седнала, но сама не иска да сяда.

# 289
Значи е много лесно да седне и сама съвсем скоро,стига да ти покаже някой само две упражнения,които дори не са нещо трудно и стряскащо за дете Wink По- трудно е да стане от положение по гръб,но е супер лесно от по корем,но трябва да ти се покаже

Иначе,теглото няма кай знае колко  общо когато говорим за рефлекси и развитие по месеци,но има мързеливи деца,спор няма Grinning

# 290
Йоана ми беше така, трудно се реши да седне, да се изправи...по-бавно вървеше от Марти, който беше супер жилав и искаше да изпревари всички.

Смуси, ние сме родени 930 гр, после Йо спадна доста, 3 месеца  беше в болница, 72 дни в кувьоз, заради счупен крак, не мисля, че не се е раздвижила по-бързо заради грамажите. Но знае ли човек.

# 291
  • София
Момичета, благодаря за отговорите. Трудно ми е да дам съвет за рехабилитацията, защото често самите родители се подвеждат. Например - не забелязват съществуващ проблем, или виждат голям проблем там където проблемът е минимален и поправим дори без намеса. Затова е важно да има консултации със специалисти, но какви? Например Чавдаров нас така ни подхвана, че в един момент аз започнах да се питам доколко трябва да му се връзвам на грубото отношение. Вярвам, че не е преиначил фактите (не би си позволил), но не ми харесваше паниката, която се опитваше да насади в и без това склонната ми към паниране психика. Доволна съм, че взех второ мнение от Христова по отношение на рехабилитацията - тя каза: "засега спрете" и аз спрях. Тук все пак трябва да се уточни, че става въпрос за по-тежки и травмиращи упражнения, свързани с много плач и викове, които зарязах с радост. Когато от тях има нужда - правиш ги щеш, нещеш; когато няма нужда обаче, може да се помисли за по-леки упражнения, само игри, спорт и т.н. Как обаче може точно и обективно да се прецени нуждата е вече друг въпрос. С време, наблюдение, консултации ...

Ина, под не сяда имам предвид сама да сяда, което е правила само веднъж, иначе седи седнала, но сама не иска да сяда.

Смуси, видях близнаците на една моя приятелка, които също не искаха да седнат сами, а само седяха, когато някой ги постави, но две седмици по-късно вече сядаха, пълзяха на 4 крака, изправяха се. И с моите се случи същото. Твоята щерка на каква възраст е?

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 19:56 от AnMary

# 292
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Милички да ви се похваля,моята кукла върви самичка от вчера.Да ни е жива и здрава.Ние също ходихме на рехабилитация ама не изкарахме целия курс.Ние принципно сме леко тунтурести.На консултацията ,когато беше на 1г. и 1м. беше 11,740 и 79см.

# 293
Честито ,  iv.elinabouquet Heart Eyes
Сега голямо тичане те чака ! Grinning

# 294
Честито ivelina!

Да ви питам вие какви обувки купувате на децата и от кой сте доволни?
Cecitoo, с твоята финна мадама откъде й пазаруваш дрехи?

# 295
Смуси ,в момента й стават дрешките за 18-24м   Peace но повечето са й широки  Tired

# 296
  • София
 iv.elina, браво! Ето някой, който ни води по тегло Simple Smile На ръст и ние сме около 79-80, но сме малко над 10 кг. (на 1г. и 1м.). Ще ви настигнем, ей!

Смуси, нашите обувки са Колев и Колев, с твърда подметка, а не с ципче отдолу, макар че още не ходим. Като качество са добри, кожени са, с подходяща твърдост на петата и под глезена.

Много добри били обувките за прохождане Clarks, но не успях да намеря тук, а не ми се поръчваше от Великобритания, защото нямах време да изчакам доставката. И на вид са ги докарали, ето линк за момичешките, които на мен специално много ми харесаха:

http://www.clarks.co.uk/p/20347871

# 297
Cecitooo, абсолютно те разбирам за дрехите. Миа сега носи до 3 и до 6 м и са й огромни на широчина, на дължина са й ок. Направо не знам диспропорцията ръст/кг все повече се засилва и само такива с ластик на кръста й търся или рокля и клинче.

Ashia, тези на Колев и Колев са много широки на глезена, а при нас това е основният проблем. Сега съм поръчала едни на Кларкс да видим. Дано да станат.

Да ви питам по колко ядат децата ви на едно ядене и като цяло за деня. Дайте пример за дневно меню, че искам да си сверя часовника.

# 298
  • София

Ashia, тези на Колев и Колев са много широки на глезена, а при нас това е основният проблем. Сега съм поръчала едни на Кларкс да видим. Дано да станат.

Смуси, ние имаме тези на КК: http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?products_id=1168 и странно - на мен ми се струва, че са им тесни на глезенчетата. На Алекс стъпалото по принцип е тясно, но мисля, че обувката й е тясна на глезена.  newsm78 Искам да те питам - как прецени кой номер да поръчаш от обувките на Кларкс? Аз гледах, че продават разни уредчета за дистанционно измерване на крачето, но тук не намерих такова.

Да ви питам по колко ядат децата ви на едно ядене и като цяло за деня. Дайте пример за дневно меню, че искам да си сверя часовника.

Сутрин: около 250 гр.: сирене, овесени трици (или някакви други трици, зародиши и пр.), един, два сухара, каша от елда за сгъстяване

Обяд: около 350 гр.: пюре с течността на тесто за кекс, като през ден съдържа месо (или риба), зеленчуци и малко ориз Басмати (по-лесно го варя), а през ден само зеленчуци, ориз и леща (или грах)

Следобяд: до 200 гр.: кисело мляко с плод и овесени трици

Вечеря: 150-200 гр.: през ден кисело мляко със сварено яйце и през ден безмесно ястие

Преди сън: 180 мл. вода с 6 лъжици адаптирано мляко

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:24 от AnMary

# 299
Ashia, за Кик просто Миа е много слаба и затова са й големи на глезена. А иначе за Кларкс поръчах си уредчето за мерене от интернет и така поръчах номера, но от 4ти номер нагоре ги има в София в магазини Punto - има такъв на Гарибалди и в Изток. Може и другаде да има, но за тези знам

Общи условия

Активация на акаунт