Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 144
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме родени 930гр и 1170 гр 2 месеца и половина по-рано. За протокола, сега на 1,9 год тежим по 8800гр и 9100гр. На моя приятелка родено 3500гр, на 4 месеца е 8,500гр!!!!!!!

# 121
Индивидуални са нещата .
Но все пак е добре лекар да прецени . Има злояди и лакоми деца . Моето е от вторите . Wink

# 122
  • София
Според мен проблемът е, Ина още в първия пост го е написала, детето яде добре, има добър режим на хранене, а и майката не се е оплаквала че яде малко, дори го кърми на поискване, но въпреки това наддава малко. Да, разбира се че всяко дете си е различно, може и това да не е порблем, все пак се следи от педиатър, който смята че се развива добре. Мисля че най-добре е да се направи консултация със специалист (тъй като ние говорим тук само на база личен опит), иначе си остава съмнението и притеснението на майката.
КатКа, щом си писала тук, значи това те притеснява. Във форума ще порчетеш различни съвети, но никой от тях няма да те успокои напълно. Най-вероятно на детенцето му няма нищо, може да се нуждае просто от промяна в диетата или режима на хранене. За да расте шастливо детето ти, му трябва една спокойна и щастлива майка  Hug

# 123
 Hug И ние вече сме в големия град  Mr. Green

# 124
Да подкрепя и аз Хеликаза, че не всички деца наваксват. Дъщеря ми е родена 1470, 43 см в 34 г.с и сега на почти 8 корегирани е 4750 кг, 63 см и аз искам да е повече,но какво да направя. На каквито лекарите си помислите сме ходили и нищо. Не е по яденето и това е.

# 125
Да подкрепя и аз Хеликаза, че не всички деца наваксват. Дъщеря ми е родена 1470, 43 см в 34 г.с и сега на почти 8 корегирани е 4750 кг, 63 см и аз искам да е повече,но какво да направя. На каквито лекарите си помислите сме ходили и нищо. Не е по яденето и това е.
И моето дете още не може да навакса. При нас случая е - яде много, а не пълнее. Лекарите ми казват, че е нормално да навакса докъм 7 годишна възраст. А може и ген да е. Свекърът е бил 150см преди казарма и някакви много мижава килограми. Дори са го отложили една година заради ръстта. Сега е 183см., тегло нормално за възрастта.

# 126
Вижте сега,не съм казала че детето има проблем,казах че при перфектен хранителен режи,перфектно избрани продукти за възрастта,перфектен апетит и добро тегло при раждането за недоносено дете,не е лошо да се провери защо не наддава,а не че е болно това дете.Освен това казах ,че аз бих направила това,а не че вие,иначе всеки сам прави своя избор и сам избира дали да се довери на инстинкта си,на лекар или на форума Peace

п.п. Съгласна съм че всяко дете е индивидуално,но предвид факта че моето дете е с тегло 2200 при раждане и кофти неврологично развитие,при което всичко е затруднено,дори храненето,теглото на годинка беше колкото на доносено дете,затова споделих аз какво бих направила.Иначе и сега е слаба,доста под нормата за възрастта,но тя вече е на 10,а тогава е друго Peace

# 127
Аз не съм спокойна, затова ще направя консултация. Всички сте прави. От една страна нещата са  индивидуални, но от друга теглото е доста ниско при положение, че бебето няма проблем с храненето. Видимо всичко е наред, но има неща, които може само специалист да забележи. Другата седмица ще я заведа при Масларски и надявам се да ми каже, че се тревожа напразно.
Весело лято!

# 128
Катка, не смятам, че за вашия случай правилният човек е д-р Масларски. Според мен е необходимо да се консултариаш с неонатолог, който проследява недоносени деца.

# 129
Ако ще ти е от полза да кажа и аз
Родена е 1,470, 40 см. в момента е 7,810 и сигурно около 70 см, на 6 коригирани или 8 календарни. Роди се близо два месеца преди термина. Храним се 4 пъти на ден, сигурно от 4 месеца насам.

# 130
Катка, не смятам, че за вашия случай правилният човек е д-р Масларски. Според мен е необходимо да се консултариаш с неонатолог, който проследява недоносени деца.

абсолютно съм съгласна с това мнение. Неонатолога е човекът, който би трябвало да знае кога и какво, макар, че понякога и педиатрите се справят добре  Laughing

# 131
Масларски ми го препоръча приятелка. Щях да ходя при Слънчева в МД, но тя щяла да отсъства. Освен да звънна на Яръкова, има тел. в белия списък.

# 132
КатКа, вместо при д-р Масларски, отиди при съпругата му, според мен прекрасен неонатолог, д-р Масларска. Ние сме при нея в четвъртък на ваксина. Нея в петък няма да я има, а това й е приемния по каса ден. Според мен отиди да ви види и да каже какво може да се направи.

Ние сега сме на 1год и 9 мес и сме 9 кг. Според нея, д-р Масларска, сме си мн добре.

# 133
Здравейте, моето бебче е в кувьоз във Втора база в Плевен, но ще го местят в Майчин дом - започна да се храни и наддава, само че съм притеснена, защото не можаха да ми дадат никаква информация за Майчин дом, кога са свижданията и дали и аз ще мога да стоя там, а тел. и адрес също не намерих в интернет. Някой може ли да ми даде информация. Благодаря Ви предварително!

# 134
bis_dan не знам как са свижданията, но са много зле откъм такива, както и откъм инфо. Иначе базата е добра. Мисля, че всеки ден около обяд дават инфо, когато бебето закрепне, може и да го виждаш.
Но ние сме били почти 3 месеца, но в Токуда. Таме съвсем различно.

Общи условия

Активация на акаунт