Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 134
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
pepitastar1 честита месечинка. За ушите не знам, но за очите е добре да ви види офталмолог. Кога последно сте били на очен? Ние до годинка баправихме няколко прегледа и един на година навършена. Сега чак на две годинки. При нас Йо криви малко едното око и казаха, че може да е делекогледство и да се наложат очила. Така че не го пренепрегвай, а намери добър очен лекар и заведи детето.

# 106
Привет и от нас.Отдавна не съм писала.но сега ще ви изчета и се надявам да съм по-редовна,
Дария като цяло е добре расте,лудее.
Целувки на всички ,мъници Simple Smile

# 107
Абе,що никой нищо не пише тук,аз ся кво да чета а  newsm47

# 108
  • София,
Инче растат децата а и е супер топло временцето - бебчетата са навън по разходки, пък големките вече хич неможеш ги спря!

# 109
Инче растат децата а и е супер топло временцето - бебчетата са навън по разходки, пък големките вече хич неможеш ги спря!
Joy как го каза само Joy
Е то и аз имам дете,знам ли към кои спада,ама все за по цигарка сядам на компа ,особено вечер Wink

# 110
Здравейте,
включвам се в темата ви, защото ме обзеха разни притеснения. Имам 8месечна госпожица, родена в 32гс.- 2400г, 46см., с недоносеност първа степен. Здрава е, не е боледувала, много е силна, активна и общителна. Седи, лази, изправя се, ходи по дивана, има апетит... абе, всичко е чудесно с едно изключение- не наддава! В момента тежи 5,350кг и е 62см.
Не я отглеждаме по-различно от децата родени с нормален ръст и тегло. Аз обаче започвам да си мисля, че греша нещо в хранителния режим, защото все я чакаме да навакса, а това не се случва. В момента се храни така:
7.00 -   150мл АМ
10.00 - 100/120мл АМ с пресен плод
13.00 - 150/190г пюре с месо и зеленчук
17.00 - 180г каша
21.00 - 180г АМ с две плазмонки

Млякото с което се храни е Аптамил, мислех си дали да не го заменя с Милумил. Какво друго бих могла да променя в храненето й според вас?

# 111
За бебе родено с тегло 2400 ,на 8 месеца и с това чудесно меню и режим, и да тежи 5 кила,не ми се вижда нормално.Аз на ваше място ще направя пълни изследвания на каквито се сетя органи и системи,ако не друго,поне да докажа на себе си ,че детето е здраво,пожелавам ви го искрено Hug

# 112
Подкрепям Инаbouquet
Дъщеря ми се роди 1430 г и беше 5 кила на 4,5 месеца .
За 8 месечно дете е много малко ! Sad

# 113
Благодаря на всички ви,
ще я заведа при специалист и ще стискам палци всичко да е наред. Все се надявах, че ще навакса с теглото, но уви, това не се случва.
Пожелавам много здраве на вас и дечицата ви  bouquet

# 114
Сега си погледнах бележника . Не на 4,5 , а на 3 месеца и 1 седмица ( календарни ) , дъщеря ми е била 5100 г / 56 см.
Това е само за ориентация .
Дано всичко е наред с бебчето и навакса бързо !  bouquet

# 115
  • София
КатКа, моя син се роди 2 400 гр на 30.05.

На 14.10 е бил 5.400кг, ръст 62. На 14.11 - 6.400 кг, ръст 64.

# 116
Ния е на почти 7 коригирани месеца, а няма 5 килограма. По-скоро е около 4850...Висока е около 64-65 см .Следим се интензивно при всякакви специалисти и всички казват, че е важно наваксването на ръст, не на килограми. Да, хубаво би било да е около 6, но не е и не виждам каква е трагедията. Мит е , че всички недоносени деца наваксват бързо килограмите, има и такива, които не успяват и определено не сме само ние.

# 117
Няма трагедия ако бебето е с тегло при раждането колкото при Ния,но това бебче е родено 2400 ,което си е нормално тегло на практика Peace

# 118
Бебета с по-голямо рождено тегло също имат често проблеми с наваксването.
Аз като гледам някои бебета как се хранят като лами...ами ще качват, разбира се! А над моето все вися с биберон или лъжица...до рев ме е докарвала. Но и от моето по-злояди има.

# 119
Да се включа и аз. Детенцето на Катка е родено  2 месеца по-рано все пак - значи коригирано трябва да е на 6м. Моят син на 6 коригирани месеца тежеше 6кг. Но той е роден три месеца по-рано  стегло 900гр., като първият месец спадна до 600гр. Сега е почти на 1,8 реална възраст, тежи 9,200кг. и също е злояд по мое мнение. И аз колко рев изревах, особено в началото.

Общи условия

Активация на акаунт