Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 128
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Каро, наистина е нормално да започнат да боледуват каот тръгнат на ясла. Все пак кантактуват с повече деца, обменят се вируси, а и стреса от тръгването на ясла, макар и за 1 час също има принос.
За третата сливица аз също нямам опит, но недей да се шашкаш толкова, потърси още едно мнение. От познати имам впечатлението, че някои деца наистина спират да боледуват, но рпи някои се получава точно обратния ефект, но в по-лощ варянт, защото тогава всичко си слиза дирктно надолу в дробовете. Това което знам за третата сливица, е че произвежда имуноглобулин и си е важен орган за развитието на имунитета при децата. А и съвсем не малък е шанса да рецидивира. Така че моят съвет е да потърсиш 2ро мнение, а също може да се информираш и за хомеопатията.

# 91
КАРО,искай и второ мнение. 3 сливица се оперира мн бързо и лесно, не би тр да е проблем за детето, даже е с месна упойка мисля. Мога да разпитам, сестра ми е била 20 год УНГ операционна сестра.

Аз не мисля да ги пускам на ясла или градина скоро, именно поради това, че ще се скъсат да боледуват. Не искам да тръгвам на работа, за да тичам в болнични и така. Предпочитам да дам още пати за гледачките, вместо за лекарства. То ние и така си боледуваме, рпедставям си с ялса.

# 92
  • Варна
Аз тези дни търся информация за детски УНГ и за хомеопат. За хомеопат смятам да издирвам д-р Румяна Манева (Силистра) Далече ни е, но не нещо интуицията ми ме кара да потърся нейното мнение. За УНГ също ми е много трудно да се насоча. Ще търся тази седмица, дано се спра и да попадна на точния човек. Иначе и аз съм останала с впечатлението за лека операция - премахването на трета сливица особено при малки деца, но да не беше преживявал предните операции за да имам кураж за тази. Но ще я мислим, пак казвам дано попаднем на точния лекар. Благодаря ви много момичета.

# 93
  • Варна
Каро, във Варна май няма дете, отишло на УНГ и да не му е казано, че третата сливица е за вадене. Бизнес стана.
На Вики също му я извадиха. Верно, леко мина операцията. Същата вечер вече нищо му нямаше, но... третата сливица пак си порастна още преди да е минала година и пак ни споменаха, че е за вадене.
Затова бих те посъветвала първо да пробвате друго - ако не класическа хомеопатия, то поне другите хомеопатични варианти (някои УНГ ги изписват) - лимфомиозот, синабсин...
За това дали недоносените са с по-слаба имунна система - за нас поне важеше на 200%. Преди да започнем с хомеопатията една лекарка ми беше казала, че ако продължа да пускам Вики на градина, от болницата няма да излизаме.
Хелче, май не съм ти благодарила за куража, който ми вдъхна при първите ни стъпки с хомеопатията. Споделеното от теб за резултатите с Дани и Лори много ми помогна. Така че (макар с повече от година закъснение) искам да ти кажа - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!  Hug
Не само здравословно много се подобриха нещата (да чукна на кухо  Wink), но и емоционално, поведенчески.. Дори някои стериотипи, напомнящи за аутизъм изчезнаха (работим и със страхотни специалисти).
П.С. За малко да пропусна - Честит имен ден на Коко, на мама Алекс и Коко! Да е здрав и весел!   bouquet

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 20:57 от Viki_76

# 94
Честит празник на всички именици!  bouquet

Болните да оздравяват бързо Hug

Каро, и според мен най-добре да се консултирате с още поне един лекар.

И аз да се оплача, продължаваме все така растем с темпа на костенурка, в резултат  на което обиколихме какви ли не лекари. Сега си чакаме резултатите от едни изследвания, дано всичко е наред Praynig

# 95
И аз да се оплача, продължаваме все така растем с темпа на костенурка, в резултат  на което обиколихме какви ли не лекари. Сега си чакаме резултатите от едни изследвания, дано всичко е наред Praynig
Пиши ми на лични моля. И аз имам притеснения относно много бавното порастване на сина ми. Вие май сте по-малки от нас на възраст?  Какви точно изследвания сте направили досега, свързани с растежа и какво коментират лекарите? Аз давам тиквени семки, сурови и смлени. По лъжичка-две в някое от дневните храненета. Те съдържат добри количества цинк. Ние сме с нисък цинк, но според ЛЛ нямало общо с растежа. Е да, но от безброй статии, които изчетох има много пряко отношение към растежа. Затова давам семките и детето малко дръпна. Дали е от тях, дали не е няма как да съм сигурна. Но все пак вярвам, че не е съвпадение. И културистите вземт цинк на хапчета  за растеж и маса.

# 96
  • Пазарджик
Мами, стиснете едни палчета - утре сме на криотерапия. Дано процедурата е достатъчна, резултата отличен, бебите -силни, възстановяването -леко Praynig

# 97
Мами, стиснете едни палчета - утре сме на криотерапия. Дано процедурата е достатъчна, резултата отличен, бебите -силни, възстановяването -леко Praynig

Успех , мила ! Praynig Praynig Praynig

# 98
Мами, какво ви е мнението за д-р Алексиев - ортопед?
Педиатърката ни препоръча ортопед и ни насочи към него. Той идва в нашия град, нямаме друг специално детски ортопед.
Мария ходи повече от половин година, тича даже бързо, но крачетата са вечно навътре и ходи със свити пръсти. А понеже и глезените са много тънки съвсем криви.

А да се похваля спестих един Синфлорикс на детето - по програма са 4 приема, но ако се почне след 6-месец са три. Док отначало се дърпаше но се разбрахме.
Въпреки че, по наблюдения на УНГ-лекари откакто бил включен в календара са намалели отитите при децата, така ни каза, колко е вярно не знам, на нас 3 приема ни стигат.

# 99
  • София
Аз съм с две ръце за Алексиев! Peace

# 100
  • София
И аз  съм  за д-р Венелин Алексиев уникален човек и  добър специалист

# 101
Благодаря за инфото

# 102
Момичета да се похваля: за няма месец вече си имаме 4 зъбчета  Embarassed Laughing ooooh!

# 103
  • Sofia
Здравейте на всички!Да почерпя моя малчо днес става на 7 месеца /реална е на 5,5/. Според педито сме 7 кг. и 67 см., но аз като меря е повече. Най-важното е да е жив и здрав и всички дечица също. Те са ни съкровищата.

Момичета да ви попитам, понеже ние сме с различни по големина уши т.е. едното е по-голямо от другото и очичките само аз ги виждам са несъразмерени и едното малко криви, но почти се оправи, та при вашите малчовци как е? Това е в следствие на недоносеността. Иначе се обръщаме е правим опити за пълзене, но още не се получава, също и не седим сами.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 10:18 от AnMary

# 104
  • Пазарджик
Честита седма месечинка на Пламен! Да ви е жив и здрав! Всички поводи за притеснение да изчезнат, за да може мама да се радва пълноценно на малчо Hug

Общи условия

Активация на акаунт