Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 222
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Нинка, Марти е повърнал най-вероятно от храчките ,и Велинка беше така ,2 пъти за една нощ повърна  Sad

# 451
  • София
При нас спряха сополите и кашлянето вследствие лечение със Зиртек (антихистаминови капки) и капки Тобрадекс в носа (кортикостероидни за очи), приложено след едноседмично изчакване нещата да минат от самосебеси, само с физиологичен разтвор, и съответно влошаване. Не зная кое от двете лекарства повлия, но беше много ефективно. Пожелавам бързо оздравяване на всички!

# 452
Аз от вчера започнах Максритрол и Зиртек давам от началото. И вече сме по-добре, но пак се кашля, но не е целодневно. Но инхалациите имат огромно значение.

# 453
Здравейте, и аз да се запиша в темата  Simple Smile

Казвам се Мария и дъщеря ми се роди преждевременно в началото на 28 г.с. 1170 г. като падна на 1030 г. и с дължина 36 см...повечето майки знаят какво е да преживееш първите дни неизвестност какво ще се случи с детето ти...за мен това беше доста дълъг период, но слава Богу всичко е наред за момента  Praynig дано все така да е  Simple Smile

Станислава беше в кувьоза мъчителни за мен 46 дена, а я изписаха на 53-я ден от Плевенската неонатология, много съм благодарна на д-р. Атанасова, че спаси детето ми тъй като водите ми бяха изтекли два дена по-рано...не ме питайте как не съм разбрала и аз се чудя до ден днешен, като си го обяснявам с това, че цялата бременност бях на легло  newsm78 поне аз така мисля...

Сега искам да ви питам за тази ваксина Synagis дали са я поставяли на някое от вашите бебчета и изобщо подробности като прием и ефекта от нея...благодаря предварително  Simple Smile

# 454
здравейте мами ,
ето че и ние се присъединяваме към отбора на недоносените бебета 
благодаря на всички ви за това което споделяте , опита и перипетиите през които сте минали.
Наистина е чудесно че ви има силни bg-mami . 
Ето накратко и нашата история .
Нашата беборана се роди 37седмица 2000гр 45см. с много крива и странна форма на главата
Два месеца и двадесет дни бяхме по болници ,апаратно дишане, пневмония, жълтеница, изследвания , кръв , скенери , ехографи, ЕЕГ ядрено магнитен резонанс .......
направо не знам къде му е душичката на това бебе. Нестига че се раждат по-рано и с някакъв проблем, ами и лекарите се нахвърлят да ги изследват. Лекарите очакваха да намерят куп болести
но слава богу  изследванията са ни добре, вътрешните органи са добре
няма някакви аномалии . Последните две седмици водих голяма борба с лекарите , които не искаха да я изписват, защото нямала нормална крива на растеж. Разписахме се и си я прибрахме в къщи на наша отговорност.  Това което ме притеснява е че вървим наистина бавно с теглото . За тези три месеца и половина сме наддали само 900гр от които 450 в къщи за 20дни . Хайде да кажем първият месец положението беше много зле докато стабилизираме дишането , та чак на 40тият ден ни извадиха от кувьоза . Но не знам за останалите два месеца и половина този ръст не е ли малко . Иначе на дължина е пораснала  9см , а също така от както си е в къщи и главичката и много се промени , лекарите чак не могат да повярват , че почти е придобила закръглена форма. Бих се радвала ако и други мами са имали такъв проблем да споделят опита си  .
Предварително благодаря на всички

# 455
  • София
mismimi, желая на твоята принцеса Станислава да е само добре оттук нататък. Не мога да споделя опит със Синагис, но съм чувала от други родители, че е помогнал на децата да не боледуват в началото, макар че за това все пак няма гаранции.  Hug

# 456
  • София
Здравей,

Аз съм майката на бебе София от Токуда, познах ви по историята. Hug
Радвам се, че напредвате стабилно с килограмите вкъщи и се чувствате добре - страхтно е, че се пребори да си я приберете. Стискам палци да се подобряват нещата всеки ден, а като порастнат малко девойките можем и да си направим съвместна разходка - явно сме съседи в Младост.

П.С. Ние си купихме Angelcare с поръчка от  amazon.co.uk и ни излезе доста по-евтино отколкото от България, ако още го обмисляте, може да погледнеш и там...

# 457
mismimi, Мария здравей и поздравления за Станислава. Борбена принцеса, да расте жива и здрава.
Аз лично съмслагала Синагис и ако можете да се доберете до нея, слагай.
Но има условия, трябва да сте били унтубирани, да сте били дълго време на кислород и или да сте развили бронхопулмонална дисплазия. Най-добре говори с вашия неонатолог, той ще ти каже. Ваксината се слага от Октомври и се притеснявам, че малко сте изпуснали срока, но все пак говори с нея. Да ти подготви док и да се изпратят в София. Тя трябва да знае къде. А, ако искаш ще ти дам тел. на доц. геотгиева, МД, тя отговаря за протоколите, да я питаш дали въобще си заслужава да се задейства всичко, предвид, че сме Ноември.

И заповядай в нашата страничка http://www.facebook.com/#!/groups/306806989433813/
А, ето и връзка със сайта ни htpp://premature-bg.com

# 458
Ние отговаряме на условията и чакаме да ни върнат документите от София, но вече чакаме доста време за тях и затова се интересувах за повече подробности пък и доста ме притеснява това...да не би да ни откажат...не знам  Thinking иначе самото подаване на документите беше на 17-ти и не знам има ли срокове за връщане...а бе изобщо се побърквам напоследък  Confused

Благодаря за поканата в групичката, пуснах си заявката  Wink

# 459
mismimi ,добре дошла при нас,браво на малката борбена принцеса,пожелавам ви да качвате грамчета лека  по лека и бързо да наваксвате  Hug
И ние сме слагали ваксина Синагис,изписаха ни декември и тогава беше първата след това имаше още 4 последователни приема всеки месец на една и съща дата,не е имало никакви странични ефекти  Peace Peace Wink

# 460
mismimi, Може от комисията да ги бавят, все пак имат съвещания на определен период. Но ако нещо те притеснява, можеш да се обадип в София, ще ти дам телефон.

# 461
Ще съм много благодарна ако ми дадете телефон да проверя  Hug

А за съвещанията знам, че са на определени дати и като подавах на 17-ти беше сряда, а съвещанието им трябваше да бъде на 22-ри понеделник...знам от д-р Атанасова тя ни подготви документите и се беше обадила да провери кога заседават.

# 462
Мами да се оплача - втория рожден ден изкарахме в болница. Тя повръща един цял ден с никакви наченки за справяне и накрая ни приеха в болница. Днес вече си е същата Мария.
Надявах се че за 2-те години ще стигнем 9-та килограма, но ще трябва още чакане - тя вече е под 8 даже ooooh!
Важното обаче е че вече има апетит  и си хапва, и го няма гадното ховръщане
И всички други дечица нека бъдат здрави!

# 463
  • София
Мила laurentin, честит рожден ден на Мария на патерици. Да ти е жива и здрава и да стигнете 9те килограма скоро!  Praynig

# 464
Здравейте от мен и честит Архангелов Ден, да са живи и здрави всички именници  Hug

Днес моето момиче достигна коригирана възраст  Simple Smile роди се 1170 г. с дължина 36 см., днес вече е 3400 г. и дължина 51 см. Да ми е жива и здрава...толкова много я обичам, че един живот няма да ми стигне да и го покажа  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт