Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 220
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Мами да се оплача - втория рожден ден изкарахме в болница. Тя повръща един цял ден с никакви наченки за справяне и накрая ни приеха в болница. Днес вече си е същата Мария.
Надявах се че за 2-те години ще стигнем 9-та килограма, но ще трябва още чакане - тя вече е под 8 даже ooooh!
Важното обаче е че вече има апетит  и си хапва, и го няма гадното ховръщане
И всички други дечица нека бъдат здрави!

Честит рожден ден на Мими! Тъжно е, че сте посрещнали събитието в болница, но да е здрава, после пак ще празнувате с приятелчета!
Ще ти споделя моя опит с килограмите, безкрайно болна тема. Синът ми беше блокирал растежа за немалък период, точно когато спрях кърмата на 7м. Не качваше и не растеше въпреки завидня апетит. Четох, че Цинкът е много важен за растежа и недостига му води до нашия проблем. Пуснах кръвни изследвания, Zn беше много под норма, но така и не постигнахме никакво разбиране с ЛЛ по въпроса. Не посмях на своя глава да давам добавки, затова избрах да слагам в храната му естествени пордукти с повече Zn. В нашия случай се спрях на сурови и смлени тиквени семки. Започнах ги след годинката, но не помня точно кога. Бях много педантична, сутрин по 1-2 чаени лъжички в десерта, вечер в супата. Общо 3-4 месеца. Дали от това, дали съвпадение, но започна да качва. Първият месец 600гр. Уауууууу! После по по-малко. Лятото точно стигнахме 10кг и хвана вирус с повръщане. Свали килограм  за дни. Явно доброто общо състояние си  каза думата, за 3 седмици след болестта навакса и мина 10кг. Сега малко преди рожденния си ден е 10,600гр.
Може да опиташ нашата диета, ако не помогне, поне няма да навреди
Ето списък на топ 10 храните с най-високо съдържание на цинк:
http://www.healthaliciousness.com/articles/zinc.php

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 12:16 от dobra

# 466
Честит рожден ден на Мими ! Heart Eyes
Да е здравичка , весела и засмяна , пък кг все ще тръгнат нагоре ! Hug Hug Hug

# 467
  • София
Да добавя към казаното от добра за цинка, че пълнозърнестите храни пречат на усвояването на цинк, желязо, магнезий - т.е. не са подходящи, ако има дефицит на тези вещества в организма. В тези случаи бих давала само бял хляб, бял ориз и някои подобни с цел поддържане приема на въглехидрати.  Sunglasses

Здравейте от мен и честит Архангелов Ден, да са живи и здрави всички именници  Hug

Днес моето момиче достигна коригирана възраст  Simple Smile роди се 1170 г. с дължина 36 см., днес вече е 3400 г. и дължина 51 см. Да ми е жива и здрава...толкова много я обичам, че един живот няма да ми стигне да и го покажа  Two Hearts

Мими, с тези мерки тя направо си е едно отгледано дете! Да ти е жива и здрава!

-------------------
Използвайте бутона

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 20:11 от AnMary

# 468
Благодаря ви много за пожеланията.
Ще пробвам и тиквени семки.
А си имаме и положителна новина от гладуването - от вчера казва напълно смислена дума- ам. Както се казва - зор що не прави. Вече знае 3 думи

# 469
Laurentin, честит рожден ден на Мария със закъснение! Да е жива и здрава и много щастлива!
На тема кг няма да говоря, защото вече ми е болна тема и ми омръзна да мисля само дали е качила 100 грама или 200 грама и да сме много далеч от нормите, вече гледам да яде и да си свиркам, другот не мога да направя.

# 470
  • София,
Честит Рожден Ден на Мария! Да е жива и здва а и Весело и щастливо детство и пожелавам! Лаурентин много да Ви радва и да минават вече грижите и да израства и тя проблемите!  bouquet

# 471
Честит рожден ден на всички дечица! Да са живи и здрави!

Аз искам да ви попитам за кошчетата за кола - моите близнаци са на 10 месеца и седят сами стабилно, затова купихме нови - които се монтират по посока на движението (до преди това бяхме с кошници, които се поставят в посока обратна на движението). Сега обаче намерих инфо, че не е хубаво кошчетата да се поставят преди децата да са на една годинка, преди да са 9-10 кг (ние сме по 8,5 кг).
Ще споделите ли своя опит - кога поставихте децата в кошчета по посока на движението?
Благодаря ви и лек ден.

# 472
Здравейте и от мен!Честит рожден ден на Мария и от мен!Да расте жива и здрава и да радва много мама и тате!Ние сме по добре.само малко ни хърка носа,но иначе спряхме всички сиропи и капки и така!Иначе на 5 станахме на 5 месеца,4 коригирани !Голямото ми момче Laughing
Може ли и мен да добавите във вашата групичка във Фейса-Veronika Tosheva,на снимката сме ние тримата!Благодаря,ако е удобно разбира се!Лек ден на всички  bouquet

# 473
  • София

Аз искам да ви попитам за кошчетата за кола - моите близнаци са на 10 месеца и седят сами стабилно, затова купихме нови - които се монтират по посока на движението (до преди това бяхме с кошници, които се поставят в посока обратна на движението). Сега обаче намерих инфо, че не е хубаво кошчетата да се поставят преди децата да са на една годинка, преди да са 9-10 кг (ние сме по 8,5 кг).
Ще споделите ли своя опит - кога поставихте децата в кошчета по посока на движението?
Благодаря ви и лек ден.

Близнаците са в столчета за големи деца от 10-месечни, защото не се сетихме да им ги вземем по рано. Нашите могат да се повдигат при краката  и са удобни за сън - стават като легло. Съжалявам, че ги взехме толкова късно. Бебешките кошници определено вече не им бяха удобни - то седи, иска да се забавлява, ти го караш да лежи. За килограмите на децата не се сещам - но сигурно и те са били около 8,5 кг.

Sam4e, браво, да ти е жив и здрав!

AnMary, благодаря за съвета за редактирането!

Хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:53 от Ashia

# 474
Благодаря ти Ashia,

И нашите имат такава функция - за сън - на Фил енд Тедс взехме и са хубави столчетата, но се притесних да не избързвам.

Как се казва групичката във ФБ да се включа и аз?

# 475

Благодаря ви и лек ден.
Аз лично не се съобразих с кг-те. Защото това означаваше Мими да се вози в столче чак на 2 годинки. Crazy
Сложих я на около годинка,когато вече седеше стабилно. Водех се и от факта ,че в кошницата не й беше удобно и не можеше да гледа навън. Със столчето возенето стана по-конфортно и за двете . Peace
П.С. Като си спомня с каква скорост вървяха темите преди години. А сега пролетната тема ще стигне чак до другата пролет.  Hug

# 476
  • София
m_marinova_85, според мен не избързваш, но аз все пак не съм ортопед  Laughing. Направи ми впечатление, че производителите пишат едни неща, то съвсем друго става. Например си мислех, че ще ползваме кошниците до след годинка, а то ... направо нови ни останаха, добре че има на кой да ги дадем. И с дрешките е така. Това, което трябва да ни става до годинка, на 10 месеца вече ни малееше. А нашите размери са си съвсем стандартни, да не кажа, че все пак сме родени 7 седмици преждевременно и не сме кой знае колко големи.

# 477
Докато детето се събира в кошницата и му е удобно е по-добре да стои в нея. Краш тестовете показват, че обратно на движението е най-безопасно. Има много модели столчета за след 9 месеца, които също се монтират обратно.

краш тест обратно на движението с/у предно монтиране 1
краш тест обратно на движението с/у предно монтиране 2.

Всеки сам решава, вчера за пореден път видях как качиха детенце на 1,5г. свободно без столче и колан на задната седалка на скъп джип. Дори майката седна отпред, не беше при него.... Свят широк.
От личен опит: каката преместих на стол с предно возене на 1г., малкия по-рано, защото трудно монтирах кошницата.

# 478
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може ли линк към групата във Фейса,че нещо този който е даден на предната страница не ми дава конкретен отговор.отваря ми само фейса.

# 479
Цитат
iv.elina
Вмъкни Цитат
Може ли линк към групата във Фейса,че нещо този който е даден на предната страница не ми дава конкретен отговор.отваря ми само фейса.
iv.elina,нали искаш линк към към групата ФННД?
http://www.facebook.com/groups/306806989433813/
http://www.facebook.com/groups/372871852794405/

Общи условия

Активация на акаунт