Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро Hug,

Миа все още си се вози в кошницата, защото нашата е до 13 кг, но и като ръст не й е малко и е доста стабилна. Освен това аз също смятам, че по-сигурно е обратно на движението и дори мисля и следващото столче, което ще купуваме, да може да се монтира и в двете посоки.

# 481
  • София
Моите още се возят в кошници Simple Smile до 13кг сa.... и сa обърнaти в в посокa нa движението. Добри,че сa им удоц
бни още,че сегa съм с мн мaлкa колa и три столa сa aбсурдни дa ги сложa

# 482
Мами, благодаря за пожеланията
Моето дете се возеше в кошница до 1,8 год, но беше 8,5кг, в обратна посока. Никак, ама никак не искаше. И нашата кошница беше до 13 кг., но на нея си пишеше, че само обратно трябва да се ползва. По посока на движението не е стабилно закрепването, а аз не исках да правя компромиси. Купихме столче 9-36 кг, много е доволна, гледа напред, стабилно е закрепена.

# 483
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Йоана си седеше в кошницата с обратно движение до своята 3година/просто се роди братчето й и нямах намерение да купувам второ кошче/. Просто беше дребничка и така можех да си я воза до мен на предната седалка. Не й беше интересно да гледа колите, мама е по-интересна  Heart Eyes
Столче ни подариха когато навърши 1г., но беше 9кг. и не се чувстваше удобно. Все още пътуваме със същото столче и спи с удоволствие в него.  Вече е цели 17кг.  Mr. Green

# 484
Laughing Да се вкюлча неподготвена - виждам че за столечтата за кола се разправяте, та ние скоро сменяхме нашето и в пъти съжалявам, че първоначално не взех стол 0-18 кг, има такива с пълно легнало положение и си спестяваш много време в търсене избиране веднъж на кошче, после на столче. Така си решаваш проблема поне до 4 годинка на детето.

# 485
Благодаря ви за споделените мнения.

# 486
  • София
На нас ни предстои за пръв път да слагаме ваксината против шарките, но не зная как се казва. Искам да се посъветвам с миналите по този път дали ли да очаквам странични ефекти? На кумата ми детенцето се разболя от същата шарка 2 седмици след поставяне на ваксината. Дали има и други такива случаи? Много ме е страх от тези шарки  Tired Face

# 487
Ashia,

Аз не мога да ти кажа, защото сме по малки от вас, но исках да те питам кога почнахте с ваксините? Ние в четвъртък сме на първата. За сега имаме само БЦЖ и 2 противохепатитни. И аз се чудя какво да очаквам.

# 488
  • София
Започнахме пентаксим и синфлурикс на 10м. реална възраст. Нямаше нищо особено, освен че децата плачат много при всяка ваксина, защото ги е страх от докторката. Тогава и мен ме беше страх за странични ефекти, но нямаше такива - например да станат по-неспокойни, да вдигат температура, или (дано не се случва) - да се заразят от ваксината и да се разболеят. Просто наистина нямам представа какъв е шансът да се случи последното, нагласата ми е, че е минимален, но все пак ме е страх. Чувала съм само за отделни случаи. Иначе по-леките "ефекти" от пентаксима и синфлурикса са индивидуални - някои ги карат, други не.

# 489
Да се включа за ваксините,нашата педи ни ги бие разделено,те нали са двойни,тя ги разделя.Не сме имали проблеми,бие ни ги с месец закъснение,слагам лепенка кулпач и не сме вдигали температура!Даже днес ни беше последната синфлурикс и даже не заплака!Станали сме 7200кг и 64 см LaughingЛека вечер  bouquet

# 490
Здравейте. И ние се присъединяваме към отбора на недоносените бебенца.
Моята дъщеря се роди в 31 седмица с тегло 950гр. и 33см. с хипотрофия и още куп неща, анемия, бронхопулмонална дисплазия, кръвоизливи 2-ра степен, анемия, шум в сърчицето.. На апаратна вентилация беше 1 месец, после още половин месец в кувьоз, няколко дена в термо легло и още 2-3 седмици на легло. Тя се роди на 22.05 и я изписаха на 9.08. Родих в Майчин дом София по спешност защото и изгубиха тоновете. Сега вече е на 5 месеца и половина и тежи 5кг. и 54см. На очните прегледи всичко е наред, при кардиолога също всичко е наред, невролога ни даде 3-та степен ЦКС и сега ходим на Войта. Общо взето това е при нас. Simple Smile

# 491
  • София
Здравей, Hristina! Привет и на твоето борбено детенце   bouquet И ние правихме Войта и вече сме на годинка и 2 м. и ходим нормално. Дано и при вас няма усложнения. Стискам ви палци Hug.

# 492
Здравейте,

Днес е Световният ден на недоносеността. Пожелавам на всички недоносени бебета да растат живи и здрави, а това че са недоносени, съм сигурна че ги прави по - силни.

Сега да ви питам нещо - от няколко дни забелязвам, че едното ми бебе - на 10 мес реална и 9 коригирана възраст, като седи седнала, се клати напред назад. Виждате ли нещо притеснително в това?
Сигурна съм, че личната лекарка няма да ми обърне внимание, ходили сме при невролог - доц. Христова и при Чавдаров се следим - не са видяли проблем, но това клатене е от скоро. Може би аз се психясвам вече, незнам.........затова ще съм ви благодарна да споделете.

# 493
  • София
Здравейте,

Днес е Световният ден на недоносеността. Пожелавам на всички недоносени бебета да растат живи и здрави, а това че са недоносени, съм сигурна че ги прави по - силни.

Сега да ви питам нещо - от няколко дни забелязвам, че едното ми бебе - на 10 мес реална и 9 коригирана възраст, като седи седнала, се клати напред назад. Виждате ли нещо притеснително в това?
Сигурна съм, че личната лекарка няма да ми обърне внимание, ходили сме при невролог - доц. Христова и при Чавдаров се следим - не са видяли проблем, но това клатене е от скоро. Може би аз се психясвам вече, незнам.........затова ще съм ви благодарна да споделете.

Може да се клати, защото й се танцува. Моят син само като чуе музика, започва да клати глава, дупе, да потупва с краче. Дано й няма нищо, но все пак неврологът може да каже по-точно. На пръв поглед на мен специално не ми звучи като да е нещо странно, и дано не е.

Ние пък сега сме подкарали нещо като бебешки пубертет и въобще не искаме да ядем. На всяка лъжица се показва нова играчка и се прави ново забавление, само и само някой да благоволи да си отвори устата. Какво се прави в такива случаи? Sick Моля, споделете опит.

# 494
Здравейте, реших и аз да се присъединя към вашата група. От доста време ви чета, но не пиша. Аз съм приятелката на щастлива мама, която ви писа през лятото. Казвам се Вяра. Дъщеря ми Антонета се роди на 24.07 в 29 г.с - 1200 гр, 39 см в АГ Болница - Варна. Беше в кувьоз 40 дни. Първите няколко дни беше на апаратна вентилация, но после започна да диша сама. Инаше и период на палатка. Слава богу, престоя й в болницата беше сравнително кратък или поне аз така си мисля, защото се запознах и с други родители там, но техните дечица изкараха доста повече. Нямаме усложнения от раждането. В момента сме с анемия и проблеми с пълненето на памперсите по голяма нужда. Давам й Лактулоза от време на време защото рядко се справя сама с този проблем. Следим се редовно при офталмолог д-р Николова. Ходихме и при доц. Райков на ехография на тазобедрената става.
Имаме направена ПХВ ваксина в болницата и сега ни предстои втори прием. Имам въпрос към вас? Кога започнахте да ваксинирате дечицата си? Според Наредба №15, недоносени деца се ваксинират 2 месеца след термин, а за такива на апаратна вентилация дори след 6-ти месец.

От друга страна искам да попитам мамите от Варна за повече информация за рехабилитацията. Не сме ходили на невролог. Днес разговарях с д-р Тютюнджиева в МЦ Младост. Каза ми да си вземем направление за физиотерапевт и да я посетим за 10 дневен курс. За Виница да знаете как приемат?
Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт