Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 226
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Честит рожден ден на Пламен и от мен! Да е жив и здрав за радост на всички!  nbirthday

Sam4e, телефонът на регистратура в центъра за ДЦП е както ти го е казала ВилЛи - 028274881. На самия доц. Чавдаров е 0889-63-42-52. В Токуда за записване при рехабилитаторите - 024034925.

Виждала ли си тази темичка при недоносените - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665921.0  ? Там може да се ориентираш със "за" и "против" клиниката за ДЦП.

Cecitoo, жалко за болестта на Велинка. Дръж фронта, мила! Не че съм спец, ама защо дават антибиотик и кортикостероид (урбазон) едновременно ?!? newsm78

# 436
Цеци , да оздравява бързо малката кукличка ! Hug Praynig Hug

# 437
Ashia , урбазона е животоспасяващ,ако не е той ще се задуши.........,а АБ е за инфекцията  Sad

# 438
  • София
Ashia , урбазона е животоспасяващ,ако не е той ще се задуши.........,а АБ е за инфекцията  Sad

Разбирам и извинявай за наивния въпрос  Embarassed. Просто подозирах, че е малко вероятно да се комбинира алергичен пристъп с бактериална инфекция, но после се разрових и разбрах, че много деца боледуват точно по този начин. Стискам палци да се оправи Велинка и да е здрава!

# 439
Може би защото е малка . Sad
Моята дъщеря беша на 5, 6 г. , когато кара пневмония , бяхме в болница , на венозен АБ , но нямаше урбазон .

# 440
Урбазона го  слагаха заради ларингита (Оплакванията при остър ларингит се изразяват в пресипнал глас до пълната му загуба, болка или само сухота в гърлото, суха кашлица, понякога чувство за сърбеж или чуждо тяло. Обикновено паралелно с тези симптоми са налице и проявите на съпровождащи хрема, фарингит, ангина – обща слабост, безапетитие, болки по мускулите, висока температура и втрисане, както и запушен нос, заглъхване на ушите, трудно преглъщане, увеличение на шийни лимфни възли и др. В ранна детска възраст трябва да се има предвид, че са възможни усложнения при ангажиране на епиглотиса – хрущялът, който нормално затваря дигхателния път при преглъщане, както и остро възпаление на долната половина на ларингса, които да провокират стеснение на дихателните пътища и недостиг на въздух. )

# 441
Цеци, безкрайно съжалявам, че минавате през всичко това. Много прегръдки от нас и да оздравява бързо малката Велинка.  Hug Hug Hug

Колкото до антибиотика и урбазона - това е стандартен вид лечение. Ние на 6 м бяхме с пневмония и бяхме по същия начин.

Честит рожден ден на Плами на патерица - да е жив и здрав и много обичан!  Hug

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 23:02 от Пингуи

# 442
Пингуи и от нас много прегръдки  Hug

# 443
 ВилЛи,Ashia благодаря Ви момичета.Звъннах на Чавдаров,но той пътуваше за Русе и ми каза в понеделник да му звънна за да ми запише час!Прочетох и другата тема,която Ashia ми показа,и определено мисля да отида.С нищо няма да ни навреди един преглед!
cecitooo бързо да оздравява малката ти кукла и да нямате вече никакви притеснения!  bouquet
Ако не се лъжа мисля,че и моя син го лекуваха с нещо такова.Той направи пневмония като се роди и бяхме на 3 вида антибиотик!Всичко ще е наред,а щом са ви изписали значи е добре,иначе нямаше да ви пуснат да си ходите вкъщи!Пу,що трябва да минаваме през тези неща!Лека вечер Hug

# 444
  • Sofia
Здравейте мами! Много благодаря, за прекрасните пожелания.  Hug Нека всички дечица в този форум да са живи и здрави и много весели!  Hug Cecitoo скорошно оздравяване на дъщеричката ти. И моят син беше болен от пневмония, като се роди, на 3 вида АБ, но се оправи. Sam4e няма нищо тревожно, след като са го изписали трябва да е здрав.
Изкара на два пъти вирусна инфекция, с температура 38,8-38,9, сополи. Не кашля, но сега много го пазя. Вчера бяхме на очен и няма нищо притеснително, само лек астигматизъм на дясното око, който мисля ще се оправи от само себе си. Но на контролен преглед на всеки 6 м. Бяхме в Пирогов при д-р Найденова и останах с много добри впечатления. Стига толкоз от мен! Приятен ден на всички!  Heart Eyes

# 445
  • София
Sam4e, хубаво си решила да го заведеш на преглед. Редно е да те предупредя, щом ще ходиш при самия Чавдаров, че прегледът не е никак приятен. Бебето ще го е страх, ще плаче, ще му правят разни упражнения във въздуха. От друга страна ще получиш доста подробно аргументирано мнение и някои, поне според мен, ценни съвети за бебовата възраст, макар че може да ги получиш с доста назидателен тон. Това ще струва 80 лв. (ако цените са както преди).

# 446
Sam4e, хубаво си решила да го заведеш на преглед. Редно е да те предупредя, щом ще ходиш при самия Чавдаров, че прегледът не е никак приятен. Бебето ще го е страх, ще плаче, ще му правят разни упражнения във въздуха. От друга страна ще получиш доста подробно аргументирано мнение и някои, поне според мен, ценни съвети за бебовата възраст, макар че може да ги получиш с доста назидателен тон. Това ще струва 80 лв. (ако цените са както преди).
Не е задължително, Ния никога не е плакала и не се е стресирала.

# 447
Привет и от нас,

И ние сме с една кашлица от няколко дни вече, не спим добре, даже днес Марти повърна докато спеше. На изоприназин сме, някакъв сироп, противоалергични лекарства, инхалации с вентолин и проспан и пак кашлица яка. Някакви сиполи, задни, та днес купих и аспиратор за прахосмукачка.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 01:24 от nikolina-pikolina

# 448
nikolina-pikolina Бързо да се оправят децата!Пу значи тези гадни вируси. #Cussing outНие вече сме добре,само малко ни хърка нослето,но и това ще мине.Вече сме весели и засмяни и аз съм много щастлива! Laughing
Ashia това с направление ли струва толкова прегледа Shocked?А би ли ми разказала малко по подробно в какво се състои,ако искаш може и на лични!И ако ми е много далече часа за преглед има ли друг доктор там при който да се запиша?
pepitastar1 Hug
Лека вечер на всички!

# 449
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,не съм писала отдавна,но ви чета редовно.Бързо оздравяване на всички бебчовци!!!!Приспособлението за дърпане на сополки с прахосмукачка е върховно.Върши чудеса.Само във него е истината,иначе няма как да се издърпат.

Общи условия

Активация на акаунт