Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 235
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Sam4e, ние бяхме няколко месеца на рехабилитации в Токуда по препоръка на нашия неонатолог. Имай предвид, че не сме имали проблеми, но профилактично . Тя тогава каза, че децата са родени много малки и че е добре докато не проходят, да не спираме рехабилитациите. И разбира се и по препоръка и на невролог, който ни наблюдава няколко пъти - как седим, как пълзим, всичко.

# 421
Sam4e,
Понеже близнаците ми са недоносени, ги заведох на преглед при доц. Чавдаров. При първия преглед (децата бяха на 1м и 2 с коригирана възраст) не се установи проблем. При втория преглед (на 3м и 2с) при момченцето ми имаше патология и започнахме рехабилитация в клиниката му - правихме Войта и магнит. Бяха ни назначени и електростимулации, но аз ги отказах. Ако още нещо те интересува, питай:)

# 422
m_marinova_85 ,nikolina-pikolina  Благодаря Ви за отговорите!Аз не знам дали имаме някакъв проблем,защото той си се роди 2600 кг,нищо че бях 35 г.с ,но нали седя в ковиоз 15-16 дена,та затова.Единственото което ми каза неонатоложката,когато бяхме на преглед беше,че като го сложим по корем си изпъва лявата ръка,но аз след това не съм го забелязала да го прави.Иначе ми препоръча да отидем да се види тази ръка в клиниката на Възкресение 1,която е клиника за ДЦП,при което аз направо се втрещих,и тя ми каза,че със сигурност нямаме тази диагноза,просто там били много добри.Можело да се наложи някаква гимнастика или рехабилитация!Ние сигурно ще отидем другата седмица,все пак да видим.Иначе е много добро и усмихнато дете,но аз си се притеснявам.Благодаря още веднъж!Ако има нещо ще питам!  bouquet

# 423
  • София
Мами, благодаря ви за пожеланията!!!   bouquet

m_marinova_85, много се радвам, че твоят юнак върви така добре, макар че от самото начало нямах никакво съмнение   bouquet  Hug

sam4e, и ние ходихме при Чавдаров (шеф на клиниката на Възкресение 1) и правихме гимнастиката Войта и малко електростимулация на трицепса. Аз твърдо отказах магнита, страх ме беше от каквото и да било облъчване, сравнено с ползите от него. Войтата на Чавдаров е изпитание за детето, виж в другите форуми на бг-мама, но пък в някои случаи има видим ефект; някои родители се отказват, други я прилагат. Ние я приложихме. Наистина се прилага и на деца без ДЦП, без видими отклонения.

Ако питаш Чавдаров, той много уверено ще ти каже, че в Токуда само ще ти изгубят времето; ако питаш в Токуда, ще ти кажат, че Чавдаров прекалява с диагнозите и гимнастиките! Едно е сигурно - можеш, и по твоя преценка да заведеш детето на преглед или при терапевт, или при Чавдаров (той не е невролог, а специалист по физикална медицина), за да започнете някаква форма на рехабилитация. Имаш право на 10 безплатни процедури в месеца по здравна каса. За Токуда, доколкото си спомням, ти трябва среща с тамошния терапевт, който да ти назначи гимнастиката, като и за прегледа при терапевта, и за самите рехабилитации, може да вземеш направление от ЛЛ, но часовете в Токуда се записват за месец напред. Иначе платени консултации се провеждат и без да се чака.  Тъй като казваш че ти е притеснено, ако правите поне общите масажи с кинезитерапевта, може да се почувстваш по-удовлетворена и по-спокойна. Hug

В същност на мен ми казаха да изчакам 6 месеца коригирана възраст за преглед специално при невролог, но аз не съм с много опит в тази сфера, защото моята ситуация не го изискваше. Това, което може да се прави, преди тези 6 месеца, са срещи с терапевти и масажи с кинезитерапевт или специализирана гимнастика, ако искаш Hug

# 424
Ashia  Hug Благодаря ти за отговора.Взех си направление и другата седмица мисля да отида!Само дето малкия се разболя вчера,вдигна температура и се разкашля,та ще го изчакам да се оправи и тогава,че сега милия е толкова отпуснат,че направо CryА дали случайно имаш телефон,на който мога да обадя и да си запиша час?Ще съм ти благодарна!Лек ден на всички  bouquet

# 425
Sam4e,

Обади се веднага, защото с направление се чака доста за прегледа - поне аз като звънях беше така и искай да те запишат при доктор Радославова по възможност. Ние не сме били при нея - ходихме директно при Чавдаров, но там е платено. Но единствено за Радославова съм чувала много добри отзиви. Телефонът може да намериш като напишеш в google Болница ДЦП Света София и от там в графата Контакти. Успех и не се шашкай, че болницата е за деца с ДЦП. Там гимнастика правят и много здрави дечица, които имат нужда да наваксат някакво изоставане.

Ashia,

Благодаря ти, все още не смея да се похваля, но вървим само напред:)
Ти и твоите дечица ни давате чудесен пример и надявам се и аз след някой друг месец се похваля с ходещи крачета:)

И още нещо:
Много съм съгласна с Ashia относно посещението при невролог. Аз скоро заведох моите деца в Токуда и невролога каза, че нищо им няма и едва ли не не е имало нужда от гимнастика, НО: тя заключи, че децата са ок, защото седят стабилно, пълзят, изправят се от клек - това са неща, които се достигат на определена по - висока възраст и аз не можех да чакам и нищо да не правя до това време, а и съм сигурна, че гимнастиката допринесе ние да можем да правим тези неща. Пак казвам, дори и да няма нужда, гимнастиката с нищо не може да навреди. Все пак сме по - рано родени и имаме нужда от малко подпомагане:)

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 00:44 от AnMary

# 426
Взех си направление и другата седмица мисля да отида!

Да не те шашкам, ама с направление шанса да се класираш за другата седмица клони към нула... Аз като записвах час, ми предложиха с направление за след един месец. За платен преглед час имаше за след 3 дни, 40 лева струва.
И ние сме при Радославова, нито съм свръх доволна, нито съм недоволна. Най-малкото, винаги имаме 10дни в месеца по каса и ми обеснява каквото попитам.
Моето дете е диагностицирано с ДЦП, ходим там редовно, работим се и вкъщи по 4 пъти на ден. Доволна съм, че ми предлагат комплексна програма - гимнастика, логопед, парафин, стимулации и т.н.

# 427
И още нещо:
Много съм съгласна с Ashia относно посещението при невролог. Аз скоро заведох моите деца в Токуда и невролога каза, че нищо им няма и едва ли не не е имало нужда от гимнастика,

Винаги казвам, че водя децата на лекар, за да ми кажат, че са здрави, а не болни. Така че нито гимнастиката, нито невролога са излишни. Всяка майка е малко или много хипохондричка, при нас поне е оправдано  Wink При Чавдаров не отидох, защото бях и без това достатъчно разтревожена, не исках да ме стресне с крайни диагнози. Водих малкия в Токуда при Христова. Доволна съм, не ми прави впечатление да неглежира прегледа. Там правихме и рехабилитацията, детето не само не плачеше, а супер се радваше на масажи и упражнения. Но все пак не е Войта.

# 428
  • Sofia
Здравейте мами! минавам да почерпя на патерици. Моят син Плами стана на 30.10 на 1г. Да ми е жив и здрав и да радва мама и тати! Hug

# 429
Привет и от мен! Отдавна не съм писала,но рядко ми се отдава възможността да седна пред компа, сега ще ви изчета и надявам се по-често да се включвам. Дария доста често започна да ми боледува, сега и проблем с очите ни откриха. След 2 седмици сме на преглед в Истанбул стискай те палци да не е нещо сериозно
Целувки на всички маници и пораснали дечица

Честито на малкия Плами жив и здрав да е пожелавам му едно безгрижно детство и много усмивки

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 00:45 от AnMary

# 430
 pepitastar1 Честит първи рожден ден и от мен!Да расте,здраво,будно и усмихнато дете и да радва много мама и тате!
ВилЛи хмм благодаря ти,аз що реших,че ще се обадя и ще имам час и аз не знам CrazyЕми ще си платим ако трябва,какво да се прави.Само за едно телефонче да помоля,ако може!  bouquetАко пък не,ще се ходи в Токуда.Само да ми се оправи мъникът,че нали се разболя.Тази нощ вдигна температура 39 градуса,ама днес пу-пу няма!Малко е отпуснат още и не е много в кондиция,ама се надявам да оправи по скоро,че направо ми се къса сърцето като го гледам такъв!А относно рехабилитациите и гимнастиката,не виждам нищо лошо да се прави,дори да няма проблем.Със сигурност няма да навреди.Лека вечер на всички Wink

# 431
Sam4e, в Токуда също се чака немалко за час по каса.  Запази си отсега, ако се наложи е лесно да го откажеш.
Kiki-Riki, успех в Истамбул! Ще чакаме хубави новини!

# 432
Честит Рожден Ден на Плами !

Много здраве , усмивки и щастливо детство !

kiki-riki , успех в Истамбул ! Praynig Hug
Какво ще лекувате там ?

# 433
Sam4e, телефонът на регистратура е 028284881.

Честито на порасналия Плами! Да е много здрав!

# 434
Здравейте и от нас мили мамчета  Hug
Искам първо да честитя рожденния ден на патерички на порасналото момченце Плами,да расте здрав , щастлив  и  много усмихнат   bouquet

Не съм писала от отдавна...........Велинка се разболя за пореден път от хрема стана ларингит,в събота ни приеха в болница ,още повече се влошиха нещата ,в понеделник й направиха  снимка .......бронхопневмония в дясно........вливаха й АБ,инхалации и урбазон.Вече е по-добре вчера ни изписаха от болницата,но продължаваме да ходим на 12ч да й вливат АБ,и така ще е още 3 дни,след това продължаваме с друг антибиотик вкъщи Sad

Общи условия

Активация на акаунт