Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 240
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Здравей Sam4e! Моето дете, когато е будно си мята главата само нагоре надолу. За спането не съм го видяла, ние не спим, будиме се по 3-4 пъти или играем през ношта, а и през деня не спим много. Питах педи и той ми каза, че няма нищо притеснително. Аз лично знам за много деца, които си мятат главата.

# 406
pepitastar1 Благодаря ти мила за отговора,дано не е нещо притеснително!Не знам може би се притеснявам и се вглеждам повече отколкото трябва,ама какво да направя,такава съм си!Толкова съм го чакала и искала,че за всичко се шашкам. Simple Smile

# 407
  • България/Германия
Не мога да не споделя радостта си: вчера бяхме на консултация и моето момченце е качило 1300 гр от изписването и е пораснало с 5 см, и вече е 3400 гр и 51 см. Според педиатъра се развива съвсем нормално и единственото, което го отличава от другите едномесечни бебета, е че е по-мъничък, но според него ще си навакса бързо, ако продължи да наддава със същите темпове.  Praynig

# 408
elfie ,чудесни новини,все така да качва бебчо  Peace

# 409
  • София
Поздравления, elfie! Дано нямаш никакви притеснения и за по-нататък.  bouquet

# 410
elfie Чудесна новина!Все така да качва бебчо,и да нямате никакви притеснения от тук нататък!
Малкия като,че ли спря да си мята така главата в леглото.Пу-пу!А аз да Ви питам,със всичко ли трябва да се смята коригираната възраст,в смисъл със завъртането от гръб по корем,със захранването със всичко,а не истинската на която е?Дано се изразих правилно!
Лека вечер на всички Simple Smile

# 411
Ами реално, истинската му възраст е точно коригираната. Все пак от зачеването до сега, тя е тази, която отразява развитието му като организъм.
Да, за всичко се гледа тя.

# 412
  • Sofia
Страхотно elfie! Все такива новини на твоето бебче и за всички дечица! Моето дете се завъртя от гръб по корем към 6-7 месец и от корем по гръб 7-8. Почна да пълзи на четири крака към 9м. Сега се изправя, пълзи като хлебарка и е страшен унищожител. Отваря шкафове, рови, придържа се по мебелите, успява да се задържи сам, но крачки още не е направил. До термина ми 12,12  се надявам да е проходил. Приятна вечер на всички! 

# 413
Хеликаза Мерси за отговора!Значи той сега е на 4 месеца и 20 дни,а коригираната му възраст е 3 месеца и 15 дни!Е значи има време за всичко.Ох,те да са живи и здрави,пък другото не е важно!Благодаря за отговорите.Лек ден,макар и толкова дъждовен!  bouquet

# 414
  • София
Особено за двигателното развитие е хубаво да се гледа коригираната възраст, макар че бебето може да изненада приятно и да започне да прави някои работи преди коригираната си възраст. Има такива случаи. Няма страшно да ги прави и след коригираната си възраст - например ние започнахме да се обръщаме от гръб по корем на 5,5 м. коригирана възраст, а не на 4,5 м. коригирана, както по принцип правят повечето доносени - според нашия терапевт. Аз се притеснявах, но нещата си бяха наред, нищо че вървяхме малко назад от коригираната.

Мами, и Борис проходи (направи няколко крачки сам) днес  Simple Smile Няма как да не се похваля за поредния ни малък успех. Сега е на 1 г. и 6 дни коригирана възраст.  Hug

# 415
  • София
pepitastar1, май днес имаме рожденик !?!  bouquet

# 416
Ashia Честити първи стъпки на Борис!Това е страхотно просто!Благодаря за разяснението за двигателното развитие!Просто моята педиатърка е от старото поколение и всичко гледа по книга и ме вкарва само във някакви филми!Та затова реших и Вас да попитам!Още веднъж благодаря!
Лек ден момичета!  bouquet

# 417
  • Варна
Ashia, честито ти проходило детенце! Да върви стабилно и да те радва много!

# 418
Ashia,
Честито на Боби. Сега сигурно е весело - да бягаш след двамата.
Междудругото много навреме си е проходило детето, дори по реална възраст - в нашия блок наскоро проходиха две бебета - на по година и два-три месеца - напълно доносени. Така, че Боби е изпреварил дори доносените си връстници:)
На мен ми обясниха да следвам коригираната възраст до около година и половина.
Моето момче например се обърна едва на 5 м и 2 с коригирана възраст, но сега на 9 м коригирана възраст - седи, пълзи, изправя се сам и опитва първи стъпки по дивана - според докторите е настигнал връстниците си, но за това си има обяснение - 5 месеца ежедневна рехабилитация. Сестра му, която започна да се обръща на 4м и 2 с коригирана възраст и която до този момент (надявам се и в бъдеще) няма никаквки проблеми все още не се изправя, отскоро седи и пълзи. Но с нея не сме правили рехабилитация. Написах това за да ви покажа нагледно ползите от рехабилитация, дори и да няма проблем - много ще помогне на децата.
Успех на всички!

# 419
m_marinova_85  Здравей!Би ли ми казала къде си водиш децата на рехабилитация и по твое желание ли или по препоръка на неонаталог?И какво представлява тази рехабилитация!Може и на лични.Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт