В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 988
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Честито възкресение и от мен  kyllmg

# 106
Честито Възкресение Христово и от мен! Да сте живи и здрави!  Hug

Имам едно въпросче - знаете ли дали все още се издават временни паспорти? Нашите паспорти изтичат октомври месец 2012 г., а не мислим скоро да пътуваме до България. Моля ако някой има скорошна информация за издаването на паспорти да се включи. Варианта с пътуване до Торонто не ни устройва - то ще си излезе като едно пътуване до България направо.... newsm78 В една чуденка сме какво да правим.

# 107
  • Калгари, Канада
Честото Възкресение на всички ви и от мен!
Jennie  Hug,  TariliMom  Hug, благодаря ви за цветните фотоси, много освежаващо ми действат. При нас тази година боядисването на яйцата и правенето на козунак се паднаха на половинката (че аз бях заета, а и козунака той си го прави така или иначе).

Аз трябваше да се свестя набързо, че записването за летните кампове (лагери) е започнало, та му ударих едно тичане за записвания и сега вече съм щастлива (за единия камп взехме последното място) и плана за лятото е изготвен по седмици   Wink (е има и планирани "непланирани седмици")

Мамамия Добре дошла! Ама разкажи повече впечатления. Ти си увлекателен пътеписец!  Hug
Благодаря за комплимента.
Ние за първи път бяхме в Париж и не сме имали някакви предварителни очаквания (освен как ще изглежда кулата  Wink ) или нагласи. Малко по късно ще гледам да драсна няколко реда с впечатления.

eli_nikol  , не мога да ти дам съвет, май ще трябва да ги оставите да изтекат и когато живот и здраве си ходите до БГ да си ги подновите направо там. За удължаване си мисля, че сега с новите паспорти май няма такива варианти (или ако има то те са за не повече от 6 месеца), дано да греша. Обади се в Отава и виж какво ще те посъветват, че аз си разсъждавам произволно тука.

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 00:36 от mamamia

# 108
  • Vaudreuil Canada
eli_nikol  честита лентичка първо ... че май не съм я забелязала до сега. Ако имате канадски паспорти може направо да си подновите българските когато си ходите до БГ. Ако нямате и няма да имате докато си отидете до БГ ще се наложи явно да подновите българските някак.

# 109
Благодаря ви mamamia, shemet4e, за отговорите  Hug

Ще звънна до Отава и ще питам дали все още издават временни паспорти- искрено се надявам да е така. Канадски паспорти все още нямаме-сега събираме нужните документи за подаване.

Мислихме да ходим до Отава и направо да си изкараме нови паспорти, обаче .... два пъти ходене + хотел+ дей офф.... ми то си излиза горе долу едно ходене до България. А пък до България не ми се пътува сега с корем, или после с малко бебче и то срещу зимата... Само мърморя знам. Но се ядосвам в каква тъпа ситуация сме поставени.

# 110
Добре дошли на всички завърнали се, новопристигнали, "чакащи" и честито на всички с поводи за празнуване  bouquet

Аз малко след дъжд качулка, но тази година за пръв път се престраших да направя нещо козуначено  Laughing по тази рецепта http://ellyganova.blogspot.ca/2012/03/2.html. Месенето ми беше в хлебопекарната Blush Догодина пак Mr. Green

За лекарствата и ние си носихме, но честно казано не сме ползвали, освен за температура, които и оттук могат да се купят без проблем. Аз съм доволна, че си направихме мед. застраховка за първите 3 месеца, защото се наложи да я използваме Peace

# 111
Галче напомни ми и аз да напиша за лекарствата -  ние като пътувахме за Канада, помолихме нашата лична лекарка от България да ни напише рецепта за антибиотик и разни други лекарства и така пътуваха в куфарите. Никой не ни е правил проблем. А още по-хубавото е че така и не се наложи да ги използваме и даже вече са с изтекъл срок на годност.

За подмяната на паспортите да напиша, може на някой да му е от полза - свързах се с посолството в Отава и оттам ми потвърдиха, че временни паспорти се издават само в случаите когато нашия паспорт е изтекъл или загубен, а ни се налага да пътуваме до България. Което нас засега ни устройва.

Редактирах си постта само за да допълня за временните паспорти-издават се в срок около 2-3 дни, в зависимост от случая.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 22:09 от eli_nikol

# 112
# 113
здравейте, да напиша нещо, че иначе темата замира никой не се включва. Какви са ви плановете за това лято кой къде ще пътува? Има ли някой от вас ходил до Sand Banks иска ми се да го посетим но незнам хотел ли да резервирам и въобще още не съм се ориентирала, моля дайте малко инфо.

# 114
  • Canada
Момичета, влизам да раздвижа темата а и да попитам, дали някоя бъдеща мама в района на Монреал няма нужда от бебешко/детско (до около 4 години) легло, тъй като подаряваме нашето. Леглото е от Икеа в много добро състояние, разглобено, с книжка с инструкции за сглобяване.
Имаме също за подаряване две печки и маслен радиатор, използвани около две години (зимата, тъй като парното ни беше слабо).

П.С. Всичко е дадено вече, благодаря за интереса!

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 04:29 от rosist

# 115
Здравейте, отдавна се каня да пиша, ама все нещо се случва.
Аз съм на канадска земя, със семейството ми от 25.03.
Искам просто да се представя и да се запиша в темичката ви, която следя от доста време.
За сега се климатизираме (в Монреал сме) и сме на фаза търсене на детски градини, което се оказа доста тежка задача Sad
Имам две малки госпожици на 2 и половина и на 5, като голямата тръгва на училище чак септември и сега се чудим какво да я правим цяло лято, как да я адаптираме по-бързо. Записахме я на летен лагер, който започва чак юли. За съжаление не съм предполагала че ще е чак толкова тежко с градините Sad
Ами това е, радвам се да съм част от вас и се надявам да ме приемете в групичката Simple Smile

# 116
Добре дошла, Джоя, и лека аклиматизация!
Ще се адаптира детето, не се притеснявай. В кой  квартал сте?

Като стана дума за детски принадлежности, аз май ще имам нужда от столче за кола 2-ра група (следващото след бебешката кошница и преди това за деца до 35 кг), та ако някой има запазено и иска да се отърве от него, мога да помогна евентуално Simple Smile

Наистина позамря темата, но предполагам, че сега сме на ваканционно-лятна вълна и затова, поне аз съм на такава, броя дните вече Simple Smile

# 117
  • Лавал-Пловдив
Аз чета редовно, но все нямам време да пиша. Като работи човек и за нищо не остава време. Да се похваля завърших теоритичните курсове в университета, остава ми само 1 стаж, но ще видя как и кога стане. Чакаме хубавото време да почваме с екскурзиите, засега съм на вълна издирване на интересни места. Наскоро посетихме Сорел-Трейси ( не го препоръчвам) и Лак Бром (препоръчвам). Като се замисля на юг от Монреал има много интересни места за посещение и много приятна природа. (Гранби, Ямаска, Бромон, Лак Бром, Магог, Шербрук, Монт Орфорд, Монт Мегантик, още 2 монта ама не им помня имената, Коатикук...) Давам идеи, който иска също да сподели къде му е било интересно.
Лично аз от май смятам да почна с историческите забележителности - фортове, канали... ето един сайт:
http://www.pc.gc.ca/fra/progs/lhn-nhs/index.aspx

# 118
  • Под кленовите дървета
Joya Hug Радвам се, че се адаптирахте вече.
Успех с търсенето на градини и училища, догодина, надявам се и ние ще сме по твоите стъпки Heart Eyes

# 119
Добре дошла Joya!
Наистина не е лесно с градините, пожелавам ти успех! А за децата и тяхното адаптиране, не се притеснявай, в това отношение според мен те са по-силни от нас  Grinning.

И аз имам въпрос. Някоя от вас ползвала ли е услугите на детски алерголог? Можете ли да ми препоръчате такъв? Преди време Ясен направи алергична реакция  след прием на пеницилинов антибиотик, но пък в същото време изяде и едно парче салам - та не зная от кое от двете се активира обрива: по цялото тяло, на петна които се местят - чиста уртикария. Искам да го изследвам, за да знам черно на бяло дали е от лекарството. В Бг е пил такъв антибиотик, но пък никога не е късно да се отключи алергия в детския организъм.

Общи условия

Активация на акаунт