В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 091
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, моля за отговор   bouquet
Какъв е размера на социалната помощ в Монреал, Канада?
Благодаря!

# 436
  • Лавал-Пловдив
Спокойно!
В училищата ги слагат след изричното съгласие на родителите. Можеш да откажеш.
Пък и май не е редовна практика, само като решат, че има "епидемия".

osporvam - za 4 godini Zara pone 3 puti sa q vaksinirali za Hepatit B i papiloma virus.

# 437
  • Лавал-Пловдив
Благодаря!

okolo 450 na vuzrasten

# 438
Благодаря!

okolo 450 na vuzrasten

Кака Дора   bouquet
Благодаря!

# 439
  • Монреал
Благодаря!

okolo 450 na vuzrasten

Това на седмица ли?  Shocked

# 440

Може ли ако някой знае да ми каже каква е процедурата за смяна на личен?В смисъл по всяко време ли става или има определени периоди?Документацията предполагам по служебен път.
Извинявам се за мрънкането,но днес много ми дойде...
Лека вечер на всички!  Hug

за първи път чувам за специална процедура при смяна на личен лекар Thinking според мен просто трябва да намериш някой друг, който ще е съгласен да ви приеме и оттам нататък си ходите при него. Може би секретарката му ще влезе във връзка с предишния ( за да получи разни изследвания, картоните на детето и т.н.), но не мисля, че има процедура, още по-малко пък в определени периоди. Проблемът е да намерите лекар, който да приема нови пациенти, че както чувам повечето не приемат и е много трудно да си намериш доктор.

Относно ваксините, да, така ги слагат, по няколко накуп. Има си специална форма която се попълва ако не желаеш ваксина, заверява се нотариално и се изпраща на Toronto Public Health ако живееш в Торонто. Ето линк http://www.porcupinehu.on.ca/Immunization/documents/StatementofC … davit-English.pdf. Ако имаш въпроси, питай.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 17:44 от sylvi

# 441
  • Лавал-Пловдив
ти пък - на месец  hahaha hahaha hahaha
За семейство е към 900$ на месец не съм сигурна за точната сума, но е някъде толкова.
То ако беше толкова на седмица въобще кой ще се напъва да работи  Joy Joy Joy
Ама баба Мароа сега ще ни оправи всичките, както мрази имигрантите  newsm78

# 442
Благодаря!

okolo 450 na vuzrasten

Това на седмица ли?  Shocked

И какво може да се плати с тези средства newsm78 За сам човек говоря.

# 443
  • Монреал
ти пък - на месец  hahaha hahaha hahaha
За семейство е към 900$ на месец не съм сигурна за точната сума, но е някъде толкова.
То ако беше толкова на седмица въобще кой ще се напъва да работи  Joy Joy Joy
Ама баба Мароа сега ще ни оправи всичките, както мрази имигрантите  newsm78

Ами тъй де, аз затова се поопулих малко  Laughing

И какво може да се плати с тези средства newsm78 За сам човек говоря.
Дори и наем не можеш да си платиш.

# 444
Спокойно!
В училищата ги слагат след изричното съгласие на родителите. Можеш да откажеш.
Пък и май не е редовна практика, само като решат, че има "епидемия".

osporvam - za 4 godini Zara pone 3 puti sa q vaksinirali za Hepatit B i papiloma virus.
Странно...и според мен нередно...
Да не е било вече в секондер?

А, ето, че и друг е писал, че е след съгласие/несъгласие на родител. Simple Smile

Всъщност, най-добре си е, да се търси закона/наредба или пък някакво "писъмце" в началото на годината, което се дава на учителката - молба един вид да се съобразяват с някои неща, на които родителите държат...

# 445
за първи път чувам за специална процедура при смяна на личен лекар Thinking според мен просто трябва да намериш някой друг, който ще е съгласен да ви приеме и оттам нататък си ходите при него. Може би секретарката му ще влезе във връзка с предишния ( за да получи разни изследвания, картоните на детето и т.н.), но не мисля, че има процедура, още по-малко пък в определени периоди. Проблемът е да намерите лекар, който да приема нови пациенти, че както чувам повечето не приемат и е много трудно да си намериш доктор.
Питах,защото в бг можеш да смениш личния си лекар само 2 пъти в годината-декември и юни,помислих да не би тук да има нещо подобно...

За безразборното слагане на ваксини без знанието на родителите направо нямам думи...Особено пък за папилома вируса..Тук тя задължителна ли е?
Аз всъщност имах предвид задължителните ваксини до 2 годишна възраст.И тях ли ги слагат по няколко накуп?Не спазват ли календара и ваксините както са по месеци?

# 446
По принцип не знам тук да има задължителни ваксини, а препоръчителни. Има си календар. Ако решиш да слагаш ваксини, го следваш.
Но папиломата е като варицелата - препоръчителна, но не толкова като останалите.
Календарът е редно да се спазва. Ако не се, за мен това си е нарушение ....

# 447
о, сега разбирам. Не знам да има нещо такова и тук, просто си намираш друг и това е. Не го правят без знанието на родителите според мен, ако не си подписал изрично, че не желаеш ваксини те просто приемат, че нямаш нищо против детето ти да бъде имунизирано. Което всъщност е логично - ако не искаш ваксини, то въпросната форма е част от пакета при записване на детето в училище. Ако нямаш такава, значи си съгласна с имунизационният календар. Аз обаче не съм чувала да имунизират в училищата, обикновено докторът поставя ваксините.

Не съм сигурна за папилома вируса, защото аз не слагам ваксини на моите деца, с изключение на първите 3 които се слагат на 2, 4 и 6 месеца ( това е 5-валентната ваксина оцветена в розова на линка по-долу). За задължителна, пак не съм сигурна - на теория всичките са задължителни, но на практика можеш да откажеш всичките или само някои от тях с формата от предишния ми пост.    Всъщност да, по няколко слагат. Например на 1 година се слагат пневмокок, менингокок и ММР ( Measles, Mumps, Rubella ). Разгледай линка, там е дадено по възраст и вид ваксина която трябва да се сложи. http://www.toronto.ca/health/immunization_children/immunization_schedule.htm

# 448
На теория - няма задължителни. Потърсете закона. Преди много време и на няколко пъти, съм давала линкове.
Ето пак:
http://vran.org/exemptions/immunization-is-not-mandatory-in-canada/

и коментар:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=604550.msg20134676#msg20134676

Както казах, има си календар. Родителят решава дали да спазва целия, нищо да не спазва или само част от него.
Има препоръчителни ваксини и по-малко такива.

# 449
съжалявам, не съм следила всички теми и тези обяснения съм ги пропуснала. Винаги съм мислела, че имунизациите са задължителни. Ако не са то какъв е смисъла да съществува exemption form тогава, нали така или иначе са само препоръчителни? Ако бяха задължителни, то тогава е логично да има формуляр с причини ( медицински, религиозни и други ) за неспазването на календара, но при липса на задължителност ми се губи логиката на изключенията и необходимостта да се огласява едно толкова лично решение. Както и да е, това не е специално към теб, разсъждавам си на глас просто. Моите извинения, ако съм подвела някой, съвсем неволно е било.

Общи условия

Активация на акаунт