В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 078
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Нямам болки в кости и стави аз, нито друг от семейстовото ми. Проблеми със студа нямам, пък и по улиците се "шматкам", кола не ползвам - цели 5 години.
И черен дроб не ядем.
 Laughing

Но аз съм от майките, които залитат в крайности и  не се ръководят от това, което му е добре на детето, а от това, което им се иска да е добро за детето.
 Joy

В училището повече не е минавал зъболекар/хигиенист. Пратиха съобщение, че има на разположение такъв в заведението и ако искаме да се възползваме. Съответно и никой не е мазал с нищо на своя глава зъбите на дъщеря ми.

За туберколозата е много странно това с теста....на какво основание; тук не слагат БЦЖ. Никой не ни е занимавал с такива неща.

# 466
  • Монреал
Аз също имах положителен тест за тб, като бях студентка в Щатите, трябваше да ходя на рентген да ми гледат дробовете дали са чисти  Wink

Я кажете носят ли се цветя на учителките тук първият учебен ден, как е прието?

# 467
От "литературата", която съм изчела, в Щатите е друго; още повече за студенство...

Цветя не носим; някои учители не искат - били алергични.

# 468
  • Vaudreuil Canada
И аз идвам с питане за учебната подготовка - на всички маркерчета гумички и от сорта ... надписвате само името на детето или пълен адрес и телефон  newsm78

Всички дрехи на децата ли надписвате или само връхни и тия за спорт???

За хора, които си натоварват ръцете тук наистина от студа се отключват артритни болки - НО повечето от вас все още са преди средната възраст за проявление на това заболяване така че не бързайте да се радвате, а се надявайте да не го изпитате  ooooh!

Слагат ако пътуваш по-често по света я препоръчват - не е от основната програма, но се практикува при хора пътуващи до .."третия свят" (за съжаление много от докторите слагат и БГ в това число)

# 469

Ще те гледат като извънземно, ако се понесеш с китки към училище  Mr. Green

Тук практиката е да се подаряват малки подаръчета ( предимно от доларамата) на учителката за Коледа, св. Валентин и края на учебната година.

Само веднъж си позволих да купя букети и саксии с цветя на 2 учителки, защото бяха супер мили, ама това в края на годината, когато вече знаеш що за стока са и дали си заслужават усилието

# 470
И аз идвам с питане за учебната подготовка - на всички маркерчета гумички и от сорта ... надписвате само името на детето или пълен адрес и телефон  newsm78

Всички дрехи на децата ли надписвате или само връхни и тия за спорт???

За хора, които си натоварват ръцете тук наистина от студа се отключват артритни болки - НО повечето от вас все още са преди средната възраст за проявление на това заболяване така че не бързайте да се радвате, а се надявайте да не го изпитате  ooooh!

Слагат ако пътуваш по-често по света я препоръчват - не е от основната програма, но се практикува при хора пътуващи до .."третия свят" (за съжаление много от докторите слагат и БГ в това число)

Миленка,
на всички дреболийки - моливчета, гуми, острилки и флумащери пишеш само името на детето ( без фамилията) с перманентен маркер.

Раницата и кутията за обяд - задълже адрес, име и телефон
Дрехи всякакви, поне в началото - само името.

Моята хубавица беше изгубила цял комплект с дрехи +нови обувки, вдигнах даскалото на балон и след седмица всичко се намери Simple Smile

Тетрадки и папки - името ( дай името на малкия и ще ти разпечатам етикети, да не се мъчиш Simple Smile ) Извършвам услугата срещу усмивка Wink

# 471
  • Монреал

Ще те гледат като извънземно, ако се понесеш с китки към училище  Mr. Green

Ами честно казано и аз така си помислих, ама да питам за всеки случай  Joy

Шемет, аз взех едни малки лепливи етикетчета, смятам да надпиша само името, не вярвам да има други със подобно име, че да ги объркат; на връхните дрехи може и телефон примерно да се напише. Ще пиша и ще лепя в неделя  Mr. Green

Уф една камара документи ми се е натрупало тук, а ми е така петъчно днес, изобщо не ми се бачка  Tired

# 472
Здравейте и ние сме в предстартова треска, искам да попитам, дали някой знае, списъка за матернел, същият ли е като за класовете, защото не получих списък, само писмо че е записана, а сменям и квартала, та днес и в новото училище не получих списък и умувам какво да взема. Освен това, оставям ли дрехи и обувки в училището...или етикети слагате даже на тези които са върху детето  newsm78

Аз към групата с болки в ставите, за сега отшумяха, но имах една седмица, щях да се побъркам, не знам може би още се адаптирам към климата, все ми е студено, уж лятото тук било горещо...аз умрях от студ, само няколко дена се съблякох по къс ръкав, ходя с жилетки все. Напоследък не съм хич зиморничава уж, а какво става. Зимата сигурно ще умирам, мисля да си купя космонавт, като детските Simple Smile

# 473
  • Vaudreuil Canada
Извършвам услугата срещу усмивка Wink

Мерси  Heart Eyes ама аз бях надписала почти всичко, но изведнъж ми хрумна, че може да искат повече детайли та преди да налепя лепенките реших да питам  Crazy Запазвам си правото за догодина (щото ще има повече неща  Mr. Green )

И още един тъп въпрос например за термос надписвате ли отделно долната част и отделно капачката сигурно звучи налудничаво ама да питам. И като искат по няколко лепила например всичките в началото на годината ли ги носите или като поискат нещо пращате.

Давате ли пари на децата като са на училище? Въобще кога мислите, че е редно да започне да борави с пари едно дете тук?

Каква храна им приготвяте и как я опаковате - аз нещо се чудя нашия как ще се справи с ядене прибиране после на останалите от яднето работи  newsm78 ooooh!

# 474

Слагат ако пътуваш по-често по света я препоръчват
Да, ставаше дума за общия случай; особено пък на дете...

Дреболийките не успявам да ги надпиша само с маркер, затова ползвам етикети, както писах и преди. Освен всички останали ученически пособия, които са били от списъка, надписвам също така раницата, чантата за обяд, шишето за вода, обувките, които седят цяла година в училище в шкафчето и неща от зимното облекло. Нищо друго.

"списъка за матернел, същият ли е като за класовете" - не е. Питай в училището за списъка.
Дрехи в училище не оставяме, само обувките, които са за класната стая по време на зимен и дъждовен период.

"И още един тъп въпрос например за термос надписвате ли отделно долната част и отделно капачката сигурно звучи налудничаво ама да питам. И като искат по няколко лепила например всичките в началото на годината ли ги носите или като поискат нещо пращате."
Дъщеря ми носи само шише с вода или друго студено нещо, за което си е закачена капачката; надписвам само дъното.
Всичко, което се изисква, го давам в началото на годината. После като не е ползвано ми го връщат. Ако има нещо да се допълва, то то е някой изгубен пастел или молив. Но това ми го казва дъщеря ми. Случва се рядко.

"Давате ли пари на децата като са на училище? Въобще кога мислите, че е редно да започне да борави с пари едно дете тук?"
Не давам и засега няма да давам. И да дам, няма какво да ги прави т.е. да си купи нещо за храна или пиене. Около и в училището няма т.нар.лафка, а и никой не ги пуска да ходят до кварталния магазин както нас едно време. Сигурно до секондера ще е така.

"Каква храна им приготвяте и как я опаковате - аз нещо се чудя нашия как ще се справи с ядене прибиране после на останалите от яднето работи."
Каква храна - дълъг въпрос, а и няма да съм от полза. Вече 3 години храната и не се притопля в училище, защото не желая.
Съдинки - ей такива:
http://www.kitchenstuffplus.com/169-Starfrit-Lock-And-amp-Lock-R … tainer-350ml.aspx
Как ще се справя - има кой да помага.

Болки в ставите имах след престоя ми в Англия, който беше само 5 месеца. Хич не бях в средна възраст, а напротив. Така че за тия неща си има обяснение, но няма да навлизам в темата, защото не е интересна. А и на мен не ми се занимава...

# 475
  • Лавал-Пловдив
Цветя - в никакъв случай  Joy
Пари - и да им дадеш няма къде да ги харчат, малките не излизат без надзор от учиилище, а никой няма да ги води навън да си купят нещо. С пари почват да разполагат на 12 в секондера, където в междучасието могат да ходят където си искат.
Храна - обикновено на малките пращат едни списъци или картинки какво хубаво да носят - винаги да има плод, фромаж (от лични наблюдения знам, че много се тачат онези пръчиците от кашкавал), кутийка йогурт, сандвич. Забелязала съм, че много деца носят от замразените обеди в кутиите - макарони или друго, но аз не съм фен на полуфабрикатите. А и ако е замразен не всеки ден има микровълнова на разположение, така че не е добре. Аз наблягам на сандвичите, пици, баница и разни тестени, но ние това си обичаме да ядем. Хубаво е да има и сокче. В някои училища предлагат и готов обяд, срещу 2$ (не съм много сигурна за цената, Ники веднъж си  забрави бот а ланча и му дадоха едно меню, което после платих. Ако няма такава услуга и си забрави бота, някоя учителка дава по нещо - аз самата съм давала на гладни ученици и съм им купувала от депаньора, хем моите бяха големи. Абе гладни не остават децата.
Кутии купувам от доларама има едни с много добро закопчаване и ги сменям по често. За помагане има лелки от сервиз дьо дине, на които това им е работата.
Надписване - аз не надписвам абсолютно всичко, не виждам смисъл да надпиша 20 молива примерно. И да го загуби ще купим нов. Иначе и аз купих етикетчета от Бюро ан Гро и големите неща с тях ги налепихме, само името, той се пише Ники, а тук рядко някой е Ники. Малките неща с тънък перманентен маркер.
Нещата по физкултура си седят в училище в балюшона и в края на седмицата ми ги носи да ги пера. Задължително в шкафчето му има едни обувки за там (гуменки или маратонки), защото като завали не им дават да ходят вътре с мръсните обувки - нещо, което аз много харесвам.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 22:15 от kaka_dora

# 476
Започнаха предучилищните вълнения  Simple SmileНие надписваме всичко с перманентен маркер.Ама всичко-моливи,флумастри,гуми и тн.нЗащото децата си ги разменят и после да може да си ги разпознаят.
Раницата ,якето ,обувките , с които ходят вътре в у-ще  задължително и дрехите за физическо също.
В нашето у-ще имат един кът за изгубени вещи и да не ви казвам колко работи има там.А нашите обувки за у-ще(надписани) изчезнаха в едно междучасие  и така и не се появиха повече
Искат ,поне при нас ,да се занесе всичко от списъка .На края на годината връщат всички неизразходвани материали и аз си ги запазвам за следващата година  Laughing

За яденето -добре е да има 3 коласиона ,обед и сокче .Аз пари започнах да давам  във втори клас (сега ще е трети),за да си купува сокчета от кафетерията .Пари силно казано де ,едно сокче -1$.

За противогрипните ваксини и срещу папилома вируса аз съм твърдо  ПРОТИВ!.
Като започнат кампаниите за ваксиране в у-ще както са казали всички досега пращат формуляр за съгласие .
А  другите ваксини-последната ваксина от имунизационния бг календар я сложиха преди да дойдем тук.И с това ни приключиха ваксините .Никои не ме е питал имали тукашни или не .Даже и карнет де имунизацион няма моята дъщеря .

# 477
  • На бял кон в Pierrefonds
Наминавам да пожелая на всички първолаци успешна учебна година! Не знам помните ли вие първия си учебен ден, но аз го помня, бях ужасно уплашена, дете, което не е ходило на детска градина, за първи път само....добре, че това ми състояние не продължи дълго.

Хайде трупайте впечатления, че след две години и аз ще задавам същите въпроси.

Гледам, че сте дискутирали ваксините. Сигурно повечето от вас бебешките ваксини вече не ги вълнуват, но за тези, на които това предстои искам да кажа, да внимават с ваксината против ротавирус. От миналата година е включена в имунизационния календар в Квебек и се прави на 2 и 4 месеца на бебетата. Аз до сега съм слагала ваксини на децата по принципа "страх лозе пази", но след тази ваксина малкия ми направи алергия към белтъка на кравето мляко и малко си преосмислих позицията.  Лекарита отрекоха да има връзка (защо ли?) , поставиха му какви ли не диагнози, но в интернет има доста родители, споделили подобен опит. Така че ако ви престои да ваксинирате бебе в Квебек имайте едно на ум за въпросната ваксина.

За болките в костите Шемета е права. Поради естеството на работата мъжа ми има такива оплаквания, особено през зимата. Препоръчаха му да пие рибено масло и подобрението не закъсня. Също и малко промяна в хранителния режим. Противно на общоприетото схващане, че млечните продукти са един от основните източници на калций в организма, те се оказват по-скоро проблем при хората с подобни оплаквания.

# 478
  • Vaudreuil Canada
Мерси за споделения опит с надписването, храненето и т.н.  Hug

За пари питах щото си мислех че може да има автомати за някакви напитки например - сок вода а също и за телефон се замислям дали не е удачно да има пари детето в себе си ама явно на повечето не им трябват.

Като се подхване темата за надписване и се сещам, че едно време майките ни (и бабите) ни бродираха инициалите на бельото и на дрехите.

За ротавирус ваксината само ще добавя, че не е доживотен ефекта, а за няколко години така поне ми обясни нашата докторка та ние я пропуснахме нея иначе другите си ги слагаме - малко съм в ужас от ММР-то, което предстои и със сигурност ще го забавя и разделя от другите ваксини за годинка.

# 479
За пари питах щото си мислех че може да има автомати за някакви напитки например - сок вода а също и за телефон се замислям дали не е удачно да има пари детето в себе си ама явно на повечето не им трябват.

Като се подхване темата за надписване и се сещам, че едно време майките ни (и бабите) ни бродираха инициалите на бельото и на дрехите.
При нас няма никакви автомати. За телефон - ходят при секретарката.
Наистина засега не са и необходими пари. Такива носи, само ако някъде ще се ходи на активитета.
За учебните помагала само да добавя, че и при нас искат всичко накуп в нач. на учебната година (нещата от списъка); както при Танита.

По другия абзац - аз се сещам какво подвързване падаше на тетрадки и учебници.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт