В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 946
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • Canada
Мерси за споделеното за градините  bouquet.
Ние следобед ще отидем в държавната и ще видим какво ще решим.
Двуомя се много, защото сегашната й градина много ми харесва, но ми се ще да е с деца на нейната възраст. А и другото е, че в тази детска градина са само момчета, не че имам нещо против момчетата Rolling Eyes
Иначе за нас е по-удобно и двамата да са в една и съща градина, която на всичко отгоре и ни е по-близко, а възпитателката е с местен произход и 17 години е работила в СПЕ Peace
Подчертаното от мен какво общо има с качеството на услугата? newsm78 Доста грозно и дискриминативно ми "прозвуча". С такова мислене няма как да е лесна интеграцията...

Иначе по темата, да, много по-добре е да е с деца на нейната възраст, както и да са полово смесена група. Моите деца са ходили в градина в семейна среда и в частна голяма (за която аз дълго време си мислех, че е СРЕ Crazy) и мнението ми е, че колкото са по-големи децата, толкова по-добре е да са в голяма градина - връстници, активитета според възрастта, по-голям колектив и т.н. В нашия частен случай плюс е и английския - по-богат речник и по-добър изказ, може би поради повечето примери за подражание, както и повечето теми за разговор.

Joya, провери си добре за доход, до който ще ти се покрива градината. Когато аз се интересувах преди около 2 г. май беше до 127,000 $ семеен доход за /предходната?/ година. Пък ако сте ги минали за догодина - поздравления!  bouquet Hug

# 661
November Rain, аз не съм го подчертала този факт, а просто съм го споменала, както и другите факти в моя пост между впрочем Peace
Само за сведение Диди до тук е сменила по една или друга причина 5 градини - от които имаше и мароканска учителка и местни такива, това не ми е бил водещ критерий при избора Rolling Eyes
Иначе мотивите ми за евентуална смяна са същите като твоите, благодаря за мнението ти Hug

# 662
  • Canada
Галче, аз не го възприех като подчертано от теб Hug, просто ми направи впечатление, че е сред малкото неща, които пишеш за новото място. На твое място бих действала по интуиция. Hug
5 градини ми се струват ужасно много за такъв малък период, дано да си намерите дългосрочно добро място - за Тод и евентуално с перспектива, ако искате.  Hug

# 663
Здравейте мили мами,татковци и други ! На 15 години съм (9 клас) и започвам ориентирането си към висшето си образование  :Mr. Green: Питате се защо от толкова рано ето защо : 1 Трябва 1 година преди да завърша да подам документи 2 отделно за виза ще ми отнеме време 3 подготовката за тойфел и другите нива които ще ми трябват и ето го стигнахме 3 години подготовка по-рано !  Да мина по същество доколкото съм изчела за университетите в САЩ и Канада е доста скъпо,а малко от тях предлагат стипендий ! Sad Така че насочила съм се към т.н комюнити колежи (2 години) докато се устроя и после да се прехвърля в университет ! Имат ли стипендий,общежития,мога ли да уча в държавен колеж или само в частен и т.н ? Уча туризъм и по професия след 12 клас излизам "Организатор на тур.агентска дейност" (уча в професионална гимназия) Адски много обичам математиката и английския защото ми вървят ! Въпроса ми е има ли някой в Чикаго (на там съм се насочила,но не мога да намеря тема за САЩ)който може да ми помогне в избора и да ме светне малко по нещата ! Да ми обясни някой неща ... Родителите ми  както и аз сме твърдо решени да не оставам в БГ,а най-добре е да отида в Америка (САЩ или Канада) ! Така че който може и ИСКА ! Нека ми помогне моля ! Благодаря  Hug  bouquet

# 664
November Rain, дай боже да го минем, ама надали Simple Smile))
Аз гледах на сайт-а, че при доход до 40 000$ възвръщат до 75%, след 50 000 до 50%  и после пада надолу, но хубавото е че документи се подават сега октомври с прогнозен доход за другата година, така че ще си пиша прогнозно, пък вече с данъците за 2014 ще му мисля.
В нашата градина сега, има едно по-голямо детенце, две колкото моето, и май още две по-малки. Хубавото е че Марина се грижи за по-малките, а по-голямото се грижи за нея. това много ми харесва. Носи им подаръци, памперс Simple Smile И ми дава всеки ден отчет кой я е слушал и кой не.

Аз много бих искала да се включа в някоя среща, но с двете хлапета, ако не е клубче, надали ще мога, защото ще търча след тях. Между другото имало някакъв детски център в Ласал, някой да знае името, бил много голям и хубав, ама като забравих кой ми го каза? 

# 665
Има сравнително нов детски център/клуб (и аз не знам колко нов - скоро май година може би ще стане). Ето намерих го:
http://www.montrealfamilies.ca/Montreal-Families/2011/New-indoor … opens-in-Lasalle/

# 666
Има сравнително нов детски център/клуб (и аз не знам колко нов - скоро май година може би ще стане). Ето намерих го:
http://www.montrealfamilies.ca/Montreal-Families/2011/New-indoor … opens-in-Lasalle/

Добре изглежда, аз съm за  Peace

# 667
Въпроса ми е има ли някой в Чикаго (на там съм се насочила,но не мога да намеря тема за САЩ)който може да ми помогне в избора и да ме светне малко по нещата ! Да ми обясни някой неща ... Родителите ми  както и аз сме твърдо решени да не оставам в БГ,а най-добре е да отида в Америка (САЩ или Канада) ! Така че който може и ИСКА ! Нека ми помогне моля ! Благодаря  Hug  bouquet

Мило момиче, ето американската тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677545.0,
пожелавам ти успех, но моля те, запомни, че на български стипендия в множествено число се пише стипендиИ, а не стипендиЙ и се пише някоИ за множествено число, някоЙ е само за единствено.. На всеки език е хубаво да се пише и говори правилно, но особено грозно впечатление прави, ако не го правим поне на майчиният си език.

# 668
  • Vaudreuil Canada
Клуба и на мен ми изглежда добре. Най-много ме дразни като от толкова малки ги зарибяват с жетони за електронни игри - този клуб май няма много такива.

# 669
Въпроса ми е има ли някой в Чикаго (на там съм се насочила,но не мога да намеря тема за САЩ)който може да ми помогне в избора и да ме светне малко по нещата ! Да ми обясни някой неща ... Родителите ми  както и аз сме твърдо решени да не оставам в БГ,а най-добре е да отида в Америка (САЩ или Канада) ! Така че който може и ИСКА ! Нека ми помогне моля ! Благодаря  Hug  bouquet

Мило момиче, ето американската тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677545.0,
пожелавам ти успех, но моля те, запомни, че на български стипендия в множествено число се пише стипендиИ, а не стипендиЙ и се пише някоИ за множествено число, някоЙ е само за единствено.. На всеки език е хубаво да се пише и говори правилно, но особено грозно впечатление прави, ако не го правим поне на майчиният си език.

Искрено се извинявам за грешките ! В бързането съм ги допуснала ! Но не мисля че въпроса се отнасяше до правописа ми,а до друго но няма значение ! Благодаря все пак че единствена откликнахте на въпроса ми  Peace  bouquet

# 670
unique8smille, такава грешка не се прави поради бързане, а поради незнание. Naughty
Но е много лесно - в случая както се изговаря, така се и пише - история - истории, а не историЙ  Hug Просто се замисли.

Виж подписа ми и изговори всички думи с Й накрая - как ти звучи? Дали е правилно според тебе?!

# 671
unique8smille, такава грешка не се прави поради бързане, а поради незнание. Naughty
Но е много лесно - в случая както се изговаря, така се и пише - история - истории, а не историЙ  Hug Просто се замисли.

Виж подписа ми и изговори всички думи с Й накрая - как ти звучи? Дали е правилно според тебе?!

Да в 5 клас имах проблеми с изписването на "И" и "Й" в края на думите но с частни уроци се научих просто сега от невнимание и вълнение все някой да ми отговори и да ми вдъхне надежда за обучение в чужбина,а не в тази скапана БълХария ... Извинявам се ако това ви е подразнило  Peace

# 672
unique8smille, можеш да попиташ във форума на www.bgcanada.com - това е сайт на българите, които са емигрирали и тепърва ще емигрират в Канада. Там е много вероятно някой да те насочи и даде съвет. Peace Можеш да пуснеш и собствена тема, ако не откриеш това, което ти е нужно като информация.

Радвам се, че приемаш забележката за иЙ без да се сърдиш! Hug Похвално е! PeaceЧовек цял живот търпи критики, така че е хубаво да се извличаме поуката, а не да се цупим. Wink

# 673
unique8smille, можеш да попиташ във форума на www.bgcanada.com - това е сайт на българите, които са емигрирали и тепърва ще емигрират в Канада. Там е много вероятно някой да те насочи и даде съвет. Peace Можеш да пуснеш и собствена тема, ако не откриеш това, което ти е нужно като информация.

Радвам се, че приемаш забележката за иЙ без да се сърдиш! Hug Похвално е! PeaceЧовек цял живот търпи критики, така че е хубаво да се извличаме поуката, а не да се цупим. Wink

Пуснах тема,но никой не ми отговаря Sad Човек се учи докато е жив днес аз бъркам утре друг ... трябва да се поучаваме от грешките си без мусене,цупене и надуване Simple Smile  Peace Благодаря все пак за инфото Simple Smile В Американската тема доста откликнаха Simple Smile

# 674
unique8smille, браво, умно дете си ти! Само така, смело напред и нагоре! Hug Успех ти желая!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт