Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 958
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Точно, да. И при мен има бръснарско, нетраен е и ми е много анемичен. Но е наистина същия тип смокиня. При всички положения молинарският повече ми харесва.

# 181
  • София
Де да ми беше и на мен млечна смокинята на Молинард  Crossing Arms
Много силно горчива ми е и за мен е повече мъжки. Иначе да, почти само смокиня усещам, но е под класа на Нинфео. Мисля, си че ако го комбинирам с нещо ще мога да намеля тази горчивина, но все още не съм измислила с какво ще е подходящо, точно малко млечност, малко по-крместо усещане ми липсва. Някакви идеи за комбинации с Молинардската смокиня?
За Кокорикото да кажа - е такова какао търся, обаче по нататък ... ми не ми хареса, завършва много дразнещо, дървесно, ама едно дерящо, все едно трески ми се забиват. И да, и аз още преди да стигна до компютър с блотера в ръка го оприличих на страхотния мъжки Л'Инстант, а не ми е никак добро обонянието. Той си го е нахейтил Коифан прилично, в негов стил.

# 182
  • София
Само да споделя коолко съм зле.
Бяхме пуснали за фон Тв ("Черешката на тортата") след вечеря, децата вдигат дандания никой не гледа , докато на мен не ми се мярка някаква черна кутийка със златни надписи , която гостенка подарява на домакинята.
И като започна едно чудене, брей , кой ли парфюм получи..Не познавам тази опаковка.Мъка, мъка.
Сега си пуснах Нова Плей специално за да видя "Парфюма".  Mr. Green

Който е гледал е разбрал, домакинята получи шоколадови бонбони.. hahaha Joy hahaha

# 183
  • Чукарландия
Само да споделя коолко съм зле.
Бяхме пуснали за фон Тв ("Черешката на тортата") след вечеря, децата вдигат дандания никой не гледа , докато на мен не ми се мярка някаква черна кутийка със златни надписи , която гостенка подарява на домакинята.
И като започна едно чудене, брей , кой ли парфюм получи..Не познавам тази опаковка.Мъка, мъка.
Сега си пуснах Нова Плей специално за да видя "Парфюма".  Mr. Green

Който е гледал е разбрал, домакинята получи шоколадови бонбони.. hahaha Joy hahaha

Все парфюми са ни в главите... Луда работа.  newsm62

# 184
  • Айтос/Бургас
Densi,благодаря за отговора!

Искам да попитам тук ли трябва да помоля за пробичка на 888 и Escale a Portofino? Много ми се иска да имам 2-3 мл. от тях,защото не мога да си ги позволя за момента,а страшно ги харесвам.  bouquet

И искам да помоля за идея за парфюм,който да мирише на бебе.Моята приятелка ме предизвика,че никога няма да открия такъв,но аз си мисля,че не е точно така... Wink

# 185
  • София
Този мирише на прана и гладена бебешка дрешка  Peace

# 186
Пътувах тези дни и успях дори да вляза в парфюмерия за около час. Знам че темата не е за уд, но имах най-интересния разговор за уд пред един щанд на Килиан.  В момента, в който продавачката увещаваше една дама да си купи един от удовете, дамата възликна, че "Аз съм Арабка"  и каза, че удовете са и омръзнали Simple Smile  

След това аз засипах Арабската дама с въпроси за кое мирише на уд на пазара и кое не, и според нея, Pure Oud е най-близо до истинската съставка макар че е бил много "лек," при което ние с продавачката се облещихме от учудване--тъкмо бяхме коментирали, че е най-"трудният" от серията.   Арабската дама обясни, че те не носели просто уд, а той бил база за други неща. Самият уд в изолирано състояние миришел на "конски тор" (цитирам буквално)    Simple Smile    

Излязох си с две неща, но не удови Simple Smile    

Пробвах и новия Guerlain Murrhe et Delires защото тази съставка ми е много интересна. Тука е интерпретирана в по-лек вариант от този на Лутенс, но се развива подправково, но тънко-подправково и е много носим. Ако имаше цвят ароматът, щеше да е златист.  Не съм сигурна, че искам цяла бутилка, обаче, особено за тази цена.

# 187
Pixie, какво си купи, недей да скромничиш!  Laughing И честито!

А, Петя, да и на мен Нинфео-то не ми избива на смокиня. Аз така му викам, защото е прословут смокинов аромат, при мен избиват много цитрона, зелениите и подправките. Смокиново листо има, ама се бърка много с останалите съставки. Иначе аз спешно имах нужда от летни аромати- установих, че повечето ми са за по-хладно време.  Mr. Green Освен Нинфео Мио и Хирис друг баш летен аромат нямам. Много искам още ириси, особено Ла Пауса на Шанел! Ама няма да ме огрее това лято май май... Сега като се замисля ако не бях взимала 4 парфюма щях да имам пари за една Ла Пауса. Много голяма шматка съм. Или Бел Респиро... Ох...

Фико ди Алмафи не ми харесва особено. Твърде ми е сочен и нетраен и воднист. Иначе има много фенове, просто на мен не ми седи добре.

# 188
Рени, не скромнича Simple Smile   Виж колко изписах, та реших да пропусна.... Опасните Връзки, на които сега изобщо не им е времето, взех,  и новата Розова Вода на Диптик, макар че не е чудо невиждано.

Аз уж не обичам смокини в парфюм, но напоследък аромата за който мисля е новият Сантал на Ермесенс, и който ми напомня точно за намачкано зелено смокиново листо с горчивината, млечния сок и всичко.

# 189
С много здраве  да си ги пръскаш- и двата са прекрасни, особено Опасните Връзки.  Heart Eyes Намери какво да кежеш за новия Сантал на Емесенс сега! Не знаех, дори, че има смокини вътре. Мислех си, че е нещо Гурме със сандалово дърво.

# 190
Благодаря! Мисля, че нямам нужда от повече рози за дълго време Simple Smile

Ако новият Ермесенс Сантал Масойа (ама че име) е горманд, значи The Perfumed Court ми е изпратил проба от друго, което досега не се е случвало. А и сандалово дърво не усещам в него, поне не това което свързвам с тази нота. Смокини като плод също не усещам, а само листата. Като дете съм била около смокинови дървета и тази асоциация е каквото ми идва наум  Peace   Напълно юнисекс е, много зелен.

# 191
  • София
Атти - велика тема!
Просто след всеки пост ми се искаше да напиша нещо, поне редичка емотикони. И между другото, и тези определения, които са обратни на моите, като например
Цитат
Simply Clinique - повръщана детска каша
(за мен чайче с мляко) някак ми пасват - идеално мога да си представя че мирише и така.
А днес консултантът в The Circle ми цитира определение в 3 думи за Serge Noir на SL - лозови сърми с кайма. Подозирам че е на Ковачева ... и буквално ми фокусира миризмата, като очила.

А за Ninfeo mio - Densi ми показа, че за да не е тревист, а смокинов, му трябват поне 27 градуса. Общо взето когато почнат да зреят смокините.

# 192
  • Пловдив
При мен смокинята в нинфео така изби накрая, че чак ми сладнеше накъртващо, нямаше и помен от свежото начало,  при гаджето също-сутринта го намацах добре и към обяд ми се обажда "ми то стана много сладко" ,надявам се лятото да не е така, защото съм планирала съм да го купувам  Rolling Eyes и да ме "разхлаждА"  Laughing

# 193
Честити придобивки :)Pixie
Рени ще си купиш и шанел бе ,не се коси  bouquetТи при ексклузивите като ходи на шанел 18 мириса ли я сподели.

Калина в книжката много добре ги е описала смокиновите , те са си различни с различно настроение, аз като четох и се дозарибих с нинфео ooooh!То да си кажа че книжката аз така я четох.Първо отзад малко за смокините, после разлиствах от тук от там и накрая я почнах поред и я изядох цялата hahaha

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 09:24 от raz_nejena

# 194
  • Айтос/Бургас
Благодаря,Атти  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт