Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 886
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
Леко напомням /особено на една редовна потребителка, чиито мнения редактирах вече три пъти последните дни/, че покупко-продажбите във форума са забранени и че ако предложение за нещо подобно е публикувано чрез функцията 'спойлер', то е толкова забранено колкото ако е написано нормално. Особено потребителките с повече стаж, моля, не ме карайте да трия постове и да 'прибирам химикалки' за по седмица-две. Големи хора сме, да не се излагаме по елементраен начин.
Не смятам че съм се изложила при положение че нищо не продавам , просто искам да си купя.Не го правя всеки ден а само защото много се е налагало.Със това че ще ми вземеш химикалката  моля не ме плаши може пък да ми направиш услуга WinkНе се заяждам , но тук се толерират глупости на моменти а това че съм написала две думи те кара да триеш.Недей издребнява толкова.Големи хора сме. Не склонявам никой към покупко-продажби нито към безогледно купуване от сайтове , не правя реклама , какво точно наруших ooooh!ок няма да давам повече обяви за да са спокойни тези които траябва.Между другото защо редовна е подчертано , това лошо ли е? newsm78

# 556
  • Козлодуй
Еличка,става дума за тест върху бял памучен плат.Пробвала съм и определено имаше разлика.И едно е да пръскаш от разстояние,друго от близо и да намокриш плата.Коментирано е някъде из старите теми.
Намират ли ти се още шУшета,пак ги приключих Embarassed

Самсара,трябва да обърнеш повече внимание на първата страница от темата,има уроци на Натали точно по въпроса с притеснението за качествено тестване в магазин Peace

Колкото до пробичките в спринцовки-аз махам иглата и държа отпред с пръст докато набутам буталото.Иначе при по-силен натиск има риск парфюма да изхвърчи през иглата и да иде зян Twisted Evil

# 557
  • Пловдив
Аз открих това инфо в темата за сайтовете, Рак-щрак го беше копирала от някъде мисля Simple Smile , и в други форуми попаднах на дами, които пишат, че така тествали новите си придобивки, та ми стана интересно и на мен.
Преди седмица ми пробутаха менте и реших да го пробвам дали ще издържи теста  Joy, той остави най-голямо петно.

Сънчо, при теб подействал ли е този тест? Трябва по-отдалеч да се пръска, така ли да разбирам. Аз пръснах от близко...

С тея спринцофки трябва внимателно, особено пристрастените към парфюми дами, току виж някоя решила да си инжектира Simple Smile)) и да почне във вените и да течее парфюмна кръв.

пп. Някоя от Вас носила ли е Terre d'Hermes едт на своята кожа в ежедневието. Преди малко си пръснах на китката и ми е приятно в момента, но се притеснявам дали за околните няма да е странно?  newsm78

# 558
  • София
С тея спринцофки трябва внимателно, особено пристрастените към парфюми дами, току виж някоя решила да си инжектира Simple Smile)) и да почне във вените и да течее парфюмна кръв.
Това съм го правила, при това неведнъж  ooooh! (то много акъл си требе за тая работа  Crazy ). Все по-малко кръв тече в парфюма ми. Вече махам иглата, преди да пробвам. Но пък успявам да си пръсна в окото  Thinking (казах ли за акъла?).

# 559
  • Варна
Аз не бих разчитала на достоверността на този тест. Пръсни Рефан и пак ще получиш петно. Това го твърдя със сигурност, защото си напръсках възглавниците с имитация на Черната орхидея, ела да я видиш, цялата е на жълти точки  Twisted Evil

# 560
  • Козлодуй
Мда, и на мен ми се е случвало да си инжектирам парфУм Mr. Green Ми иначе к'ва наркоманка, упс, парфюманка съм?
aH~, по-скоро отблизо, за да направи хубаво мокро петно и се сравняват едва след като петното изсъхне.Когато пробвах, имаше разлика, но отдавна не съм си играла, а и е хабене на ценен матрИЯл.При това имам вяра на местата и хората, от които пазарувам.
Тер д'Ермес носих наскоро,имам щедра отливка от една парфюмна фея Heart Eyes Брат ми ме подуши тогава и каза,че е много хубав.Наистина,чуден ветивер Heart Eyes И никак не ми пука за околните.

# 561
  • Пловдив
Хахаха, добре  защото и аз мисля да го понося малко. Моята половинка изобщо не си пада по щедрото обгазяване, а аз искам да го усещам силно още и още. В началото ми беше странен /напомняше ми на лекарство/ , но вече му свикнах и се пристрастих  Mr. Green .

Между другото-напоследък при мен- при тест на 2, най-много три парфюма на блотер до 10 минути започва да ме боли главата.  Нормално ли е  newsm78 .

# 562
пп. Ако някой може да ми помогне :
1. как се взима проба със спринцофка от оригинален флакон
Поставяш иглата на спринцовката и вадиш буталото. Пръскаш от флакона в спринцовката. Поставяш буталото внимателно и след като е влязло добре, обръщаш с иглата нагоре и избутваш въздуха.
Като новак, докато поставяш буталото така, има вероятност да изпръскаш съдържанието от спринцовката... По добре вземи една стъклена чашка или пластмасова капачка от дезодорант и отпръскай известно количество в нея, а след това просто го изтегли със спринцовката.

# 563
  • Германия
Mr. Green Ели , прочетох това и реших да тествам:
" Оригиналите съдържат естествени екстракти, които в себе си носят и цветни вещества, докато имитациите съдържат синтетични "екстракти" и впоследствие се добавят оцветители.

Не съм експерт, но това обяснение не ми звучи надеждно. Гръбнакът на парфюмите от поне три десетилетия насам е синтетичен, независимо дали са оригинални или не. В общият случай процентният дял на естествените суровини е толкова нищожен, че служи да оправдава написаното в рекламата на парфюма. За да не е откровена лъжа, слагат около 1/2 капка естествен материал. Не съм имала доскоро представа, но ароматът на момини сълзи и теменужки напр., не се извлича изобщо от естествените източници в природата. По думите на специалистите - това е невъзможно. Идентично стои въпросът с люляка и много други цветя, да не говорим за мускус и абмра. Онова, което наскоро беше замирисало на Ре като "бизонски задник" има голяма вероятност да е по-живо като произход от мускус в съвременен парфюм, който има чиста, проветрена и изключително нежна миризма, напомняща лак за коса или талк на прах. По този повод се сещам, че Атти напр. смята, че не се разбира с мускусни парфюми, но не знам дали влага в това козметично-съвременният вариант или подразбира мускус в естествен вид, ако е мирисала такъв като Ре.

За Денс обратно, смятам, че точно като мен цени и търси ефирно въздушния синтетичен заместител, който обожавам и аз. Затова сигурно ѝ хареса Clair de Musc Serge Lutens. Освен него, като най-показателен за съвременната мускусна миризма бих изброила Essence, Essence Eau de Musc NR, но най-вече Silver Musc Nasomatto. Лъчист мирис на чисто, което не е непременно сапунено, а абстрактно чисто и нежно.

Тестът на китка отдавна спрях да имам за достоверен. Опръскването на деколте с поне три шприц дози, както и това в основата на врата отзад, под косата - ми спестява досадата от ненужно купени парфюми, но най-вече щади портмонето ми. Нямам никакво притеснение да пръскам в парфюмерия - тестерите са именно за целта, а и вече директно заявявам, че съм дошла да се парфюмирам обстойно, с което предварително им отнемам възможността да ме изкарат авантаджийка - аз си го казвам в прав текст, което обезоръжава всяка реакция. При 4 от 5 случая, се оказва, че не купувам парфюм, по който съм припаднала на китка. Не нося парфюм с нос забит в ръката, за да имам доверие на впечатленията си от тестването там. Не става и въпрос за прекаляването или обилното парфюмиране, а за реалното поле, което ароматът завихря около мен. Той може да е много близък и интимен и въпреки това емисията да се усеща по съвсем друг начин, отколкото съсредоточен в една единствена точка, макар и пулсова, но отдалечена от носа ми. Общото ми впечатление е, че повечето парфюми се държат много добре на китка, с което ме лъжат.

Тествах на летището Flora by Gucci Gorgeous Gardenia, но си се опръсках директно както смятам, че единствено мога да придобия автентично впечатление. Груба грешка, за която си понесох последствията, но съм доволна. Парфюмът лепне върху мен като захарен сироп от 5 кг. захар в 0.5 л. вода, ароматизиран с плодова есенция. Напълнях с 6 кг. само от вдишването му. Няма общо с крехкият, радиантен аромат на самото цвете. За мен е изкъртително сладко гурме - ако съм по-тактична или фруктов сироп, ако зарежа дипломацията. При реално носене, каквото направих, ме задуши и ми изкърти пломбите от еднообразна сладост - на китка се държа прилично.

# 564
Натали кога ще напишеш книга? Simple Smile Embarassed  bouquet

# 565
  • Пловдив
Тя книгата май вече е написана, остава да се оформи кое на коя страница да е  Heart Eyes.

И аз също се усъмних в теста с памучното парче плат, за това и попитах тук.
Също изпитвам смущение да отида и да се напръскам обилно, но ще гледам да поправя грешката. Повечето пъти не ми се занимава с консултанти и отивам директно при тестера. Но както бях чела от твоите съвети Натали, трябва да отида при консултанта да му кажа какво търся и да взема инициативата в свои ръце. Ще препрочета няколко пъти инструкциите. Но напоследък ходя по 2 пъти на седмица в нашия БЗ и се чудя дали няма да им правя лошо впечатление така, града ни е малък. Виж ако беше София например  е друго.. Simple Smile 

# 566
Леко напомням /особено на една редовна потребителка, чиито мнения редактирах вече три пъти последните дни/, че покупко-продажбите във форума са забранени и че ако предложение за нещо подобно е публикувано чрез функцията 'спойлер', то е толкова забранено колкото ако е написано нормално. Особено потребителките с повече стаж, моля, не ме карайте да трия постове и да 'прибирам химикалки' за по седмица-две. Големи хора сме, да не се излагаме по елементраен начин.
Не смятам че съм се изложила при положение че нищо не продавам , просто искам да си купя.Не го правя всеки ден а само защото много се е налагало.Със това че ще ми вземеш химикалката  моля не ме плаши може пък да ми направиш услуга WinkНе се заяждам , но тук се толерират глупости на моменти а това че съм написала две думи те кара да триеш.Недей издребнява толкова.Големи хора сме. Не склонявам никой към покупко-продажби нито към безогледно купуване от сайтове , не правя реклама , какво точно наруших ooooh!ок няма да давам повече обяви за да са спокойни тези които траябва.Между другото защо редовна е подчертано , това лошо ли е? newsm78

ще започна отзад напред - очаква се поне редовните потребителки да знаят правилата, нали?
а те са независимо от това дали продаваш или купуваш всеки ден или един път в годината - изключения няма за никого
не разбрах защо държеше да се познаеш /все пак, за теб става въпрос/, но ако все още желаеш на въпросната 'услуга', пиши ми едно лс със срока, който предпочиташ и ще ти я направя - за нарушаване на правилата
смятам дискусията за приключена!

# 567
Разбира се че за мен става въпрос.Ти не пропускаш да се заядеш , ти дори на рожденния ми ден ми се скара на лични че хората ме поздравили хаха какво остана за обявата която дадох за нинфетото.Знаех че ще ме нападнеш. Услугите ти за мен не значат нищо.Никакво желание нямам нито да те чета нито да ти пиша Peace Но няма да позволя да ме нападаш просто така не си познала.Нападаш ме и в темата за изпитани сайтове за парфюми , очевидно има защо newsm78 Много обичам да познавам.Сега като ме изключиш  да пиша ще се успокоиш предполагам.  Дребнава е тая работа да знаеш , но аз няма да ти играя по свирката Драга PeaceЖивееш очевидно в някакъв свой свят, а аз отдавна съм разбрала че интернет е един разграден двор ще ли да ме спреш да пиша hahaha hahaha hahahaили да чета. Боже hahaha hahaha hahaha hahaha

# 568
  • Германия
се чудя дали няма да им правя лошо впечатление така, града ни е малък.

Ще направиш впечатление на човек, който знае какво прави.  Hug А това предизвиква респект. И аз живея в малък град и ме познават отдалеч. Чест контингент съм и съм много капризна, а парфюмерийката ни е колкото РЕП за вестници. Случвало се е да вляза и да заявя, че съм излязла без парфюм и съм отбила да се парфюмирам с нещо - което е бяла лъжа, аз съм тръгнала да тествам нещо определено, но казано право в очите - заявено директно - не оставя никаква пролука да ме гледат нацупено. Слисват се от нахалството ми просто и а са рекли нещо да ме апострофират, а съм ги забила на място : "ееее, вие да не очаквате да ви оставя авантата на вас." Подготвила съм си пет париращи шпаги, но не ми се е налагало. Имам чувството, че дори тайно ми завиждат колко ясно си артикулирам желанията. Но ми отне време да зауча ролята и да я играя достоверно. Помага ми много искреното вътрешно убеждение, че ще купя все пак парфюм, който намирам за прекрасен. Друг е въпросът откъде. От местния РЕП съм купила цифром и словом два парфюма, което не ми пречи да се държа като ВИП клиента им за годината. Налага се, ако искам да съм полезна на себе си. Whistling

# 569
raz_nejena, невероятно заблудена си за отношенията ми със света и желанието ми да се заяждам лично с теб
неколкократно пренебрегване на предупреждения от модератор

пп извинявам се на другите потребители за текущата дискусия  Peace

Общи условия

Активация на акаунт