Отговори
# 105
Здравейте мами !!! Вчера да ви пиша за моите проблеми с теченията , обаче мъжа си дойде и забравих  Wink . И така , още преди два месеца ми откриха гъби в България , обаче лекарката каза , че няма какво да ми предпише , защото единственото лекарство ( Далацин ) за бременни , не го внасяли вече в Бг , да си го търся в Гърция . И се започна едно звънене на всеки познат , бая народ разбра , че имам вагинална инфекция  Joy и нищо , не ми го намериха . Отидох си аз на лекар тука и лекаря веднага ми изписа кремче . Звъннах аз обаче за всеки случай на лекарката в Бг и тя ми каза да не го използвам , защото в състава му има забранени за бременни съставки . Каза ми да търся каквото и да е лекарство , в което да има Клиндамицин , обаче кажете ми моля ви как сама да си назначавам лечение - бременна ??? newsm78 Като се порових в нета , видях че Далацина го има и тука ( Италия ) под друго име ( да си знаете ако не дай Боже ви се наложи ) , но аз все пак се доверих на лекаря тука . Сложих си аз кремчето 6 дни и всичко ми мина веднага . Моя любим побърза да отпразнуваме подобаващо и ....... айде всичко наново , защото не можах да се преборя с това , че гъби може да има и той и , т.е със сигурност има , но при мъжете не се проявяват . Все едно не знам какво му казах . Сбъркани са мъжете за тия неща . Та сега пак ще се лекувам и така . Мисълта ми беше , че аз също имах такова течение , като вода . Което страшно много се усеща и е някакъв ужасен дискомфорт . Това е от мен засега . Приятен ден   bouquet

# 106
  • София
pepina_79 ходих да видя количките на Еспиро. Всичките модели са много хубави. Управляват се много лесно и са много маневрени, обаче са доста тежки. Не мога да си представя да я вдигам тая количка и то с бебе. А и ти си май колкото мен на размери – аз съм 160 см. Мъжа ми пробва дали се събират в колата и дори на него му направи впечатление, че са много тежки. Трябва да имате и голяма кола, защото заемат много място. Доколкото си спомням ти май се интересуваше от Vector Pro. Те са малко по-малки на размер от Атлантик и от GTX. Не знам дали си обърнала внимание, но нямат пълно легнало положение на лятната седалка. Ако те интересува нещо конкретно – питай. Аз лично започнах да се чудя, дали на бебето няма да му е много горещо в тия кошове за новородени.  Дали ми трябва такъв кош или да си взема една количка която има пълно легнало положение и става за новородено. Все пак ще сме с летни бебета, а докато дойде зимата те ще са пораснали и коша за новородено (или т.н зимен кош) няма да ни върши работа. На мен ще ми е първо бебе и нямам опит. Ако може мамите с опит да си кажат мнението –  трябва ли или не кош за новородено.
pepina_79 исках да те питам – качи ли ти се хемоглобина от ферофолгамата? Доколкото си спомням, ти от сорбифер – мина на ферофолгама, нали?

# 107
Момичета, да ви кажа отпуската ми беше 2 седмици, но само втората си почивам. Никак не ми стига. За крампите знам, че са от липса на магнезий, обаче четох за други бременни, които пият магнезий, че пак си ги имат крампите. Аз ще кажа на доктора за всеки случай.
Пък веднъж гледах по телевизията как едни бременни, които практикуват йога, правят свещ и реших и аз да пробвам преди малко във фитнеса, че ми беше доскучало, обаче после се притесних да не навредя на бебка. Все ме хващат разни такива страхове.

# 108
  • Варна
GIBANA, първата ни количка беше без кош, втората обаче исках да има. Живея на 4 етаж и е безкрайно удобно да си понесеш бебчо спящ направо в коша. Иначе трябва да го раздигаш и разбуташ. И не е без значение, че можеш да оставиш коша докато си обуеш обувките, а не да се чудиш къде да стои бебо докато свършиш тази работа.

# 109
Здравейте маминки, дани е Честита новата темичка!
Само с хубави новини да си я напълним  Hug
Пожелавам на всички един много хубав ден, аз съм се отдала на чистене и готвене, ама няма начин.
Селика мен също ме болят прасците, най- вече през нощта, това с магнезия не го знаех, но аз така или иначе си го пия, но не ми минава. Попитах и мъжът ми, каза че тези болки са вследвствие на напълняване, и няма как да го избегнем.  Thinking
При мен течението като, че ли намаля след като седмица си слагах глобули, някоя мам беше писала как се казват.Има ефект  Naughty
Пожелавам хубав ден на всички, аз отивам да си довърша задачките!

# 110
Gibana, дъщеричката ми беше зимно бебе, но не това беше определящото дали да купим кош за новородени. Дълго се колебахме със съпруга ми, тъй като си взехме Пег Перего Плико, а те са си цифра, дори и без зимен кош. Накрая решихме да не купуваме кошче за кола за новородено, а само зимен кош. Зимният кош става и за столче за кола, като се купи един колан на бебето, заедно със скоби за закрепване. Добре, че направихме такъв избор, защото Яна имаше невероятен рефлукс и при всеки опит за слагане в кошче за кола за новородено /пробвахме кошчетата за кола на всичките ни познати сигурно/ драйфаше на фонтан. И така си и остана, до 6-я месец си се возеше със зимния кош в колата. А гюручето му си има мрежичка за проветряване, както и един милион други ципове, така че да се проветрява добре.
Друго предимство е, както вече някой каза, така не се налага да местиш бебето ако е заспало. А и доста пъти сме го ползвали вместо легълце/кошчето си има малки крачета, които се сгъват/, когато пътувахме.
Желязна количка се оказа, след Яна с нея приятелка отгледа своята дъщеричка, тези дни ще ми я върне и, живот и здраве, я очаква 3-то бебе през юли. Simple Smile

# 111
Здравей те мами в този хубав и почивен ден  Simple Smile  Относно течението и аз имам ими изписаха глобулки Полиженакс а аз все отлагам да ги слагам ,че на опоковката пише чене са за бременни докторката ми обясни да не се притеснявам ,че са безопасни  и сега съм решела да ги ползвам дано има ефект ,че много неприятно. Мами на някоя от вас да има кафеникави петна по лицето/ на лунички малко ми прилечат/  на мен за няколко дни ми се появиха и незнам със какво кремче да ги мажа . Ако някой знае ако може да сподели  Simple Smile Лек ден на всички мами

# 112
Ема, мен не ме болят просто така, а ми се получават крампи. При тях болката се появява внезапно и е много силна. Мускулът се свива някак и докато не се отпусне - боли.
kapkatr, мажи се със слънцезащитен крем с фактор 50.

# 113
  • София
Здравейте,сладките,и от мен  Heart Eyes
Ихаааа вие какво сте направили-много пишете  Naughty
С нас всичко е наред,корема ми е вече огромен и сегакупуваме дрехии  Laughing
Не мога изобщо да спя тези дни...но ще се оправя скоро,надявам се...а Вреемето е чудесно и май даже попрекалих с разходките,но пък го дават да се разваля др седмица,така  че таман  ooooh!
Пожелавам ви прекрасен ден и много усмивки и ритничета от бебоците  Wink

# 114
Маминки, здравейте  Hug
Понеже някои от вас ще ходят на у-ще за родители в Майчин дом, аз да попитам, има ли желаещи за у-ще за родители в Тина Киркова?Там лекциите са всеки петък от 11часа!Аз мисля да ходя, решила съм да раждам там и мисля, че ще ми е от полза, ако има желаещи да се присъединят, ще се радвам  Laughing  Hug

# 115
Ема, мен не ме болят просто така, а ми се получават крампи. При тях болката се появява внезапно и е много силна. Мускулът се свива някак и докато не се отпусне - боли.
При мен е абсолютно същото! Ревало ми се е от болка  Tired

# 116
Това с крампите ми се случваше много често преди да забременея . Тогава си говорихме с баща ми , че при мене се появяват , защото доста се обездвижих , а мускулите искат движение . Откакто забременях ми се случи само веднъж . Аз намерих цаката , за да ми мине възможно най-бързо , защото съм имала случаи , в които прасеца ми се качва зад коляното чак и няма да ви казвам за каква болка става въпрос . Та , като се схвана през нощта , понеже скачам със страшна сила , приятеля ми се буди , хваща ми крака и го вдига нагоре , като леко го натиска в петата ( изпънат ) и трябва да ви кажа , че ми минава за секунди , иначе боли по няколко минути , докато мускула не се намести . А сега да ви се оплача . Тука цяла сутрин грееше невероятно слънце , обаче имах да пера , да оправям , както и да е . Точно се облякох да изляза до един много хубав магазин за бременни и се изсипа страшен дъжд  Shocked Няма такъв карък   Joy

# 117
  • В. Търново
Здравейте! Не съм писала от доста време, тези седмици ми бяха ужасно натоварени - имам ужасно много работа, не мога да седна и за секудна от работното място, а вечер съм като дроб. На всичкото отгоре дъщеря ми пак е болна(сополи, кашлици)..та и вкъщи нямам секунда спокойствие. А почивните дни съм се заела да чистя, че като напече това хубаво слънчице и всичката мръссотия лъсва  #Cussing out И така. Чета ви много набързо и нередовно. Надявам се да ми се успокои ритъма малко, че да ви следя по-изкъсо!  Hug за всички и хубави почивни дни.

# 118
  • Някъде там край морето
Привет на всички ! Ние днес обикаляхме да оглеждаме колички. Първоначално се бяхме спряли на Viper Hauck. Четох добри неща за тях, много е лекичка и летния кош има пълно легнало положение, само, че има само 2 цвята и двата не се особено хубави. Но онзи ден видях в нета Еспиро Атлантик и днес замъкнах мъжа до Люлин да я видим на живо. Направо се влюбих във всички цветове. Малко е по-тежичка от Hauck-а, но е много по-широка и изглежда доста стабилна. Мислим до месец-два да я капарираме (аз нямам търпение вече  Embarassed). Знам, че при всички положения при този ценови клас ще направим компромис с нещо, но не мога да си позволя да дам повече от 700 лв. за количка. Тази излиза 680 във варианта 3 в 1 ( с коша за новородено и столчето за кола).  Само се колебая за цвета - харесала съм си 3 варианта - тъмно синьо, светло синьо или графитено.
Похвалих се; сега мога и да ви се оплача  Simple Smile мен крампи все още не са ме мъчили, но от около 2-3 дни имам страхотни болки в кръста. Работата ми е свързаха предимно със седене и в седнало положение има моменти когато е нетърпимо. Чудя се дали има начин - някаква възглавничка или друго - да ми облекчи болките. Явно стола ми е неудобен  newsm78

# 119
Гибана благодаря ти мила за инфото за количката, но точно щях да пиша че днес имах възможността да побутам точно такава количка ЕСПРИРО ВЕКТОР ПРО, е момичета това е моята количка, само за сгъването и колата не го взех предвид но ако се сгъва като книга мисля че няма да имам проблем. Големи гуми, идеален за нашите улици, супер маневрена, широк и удобен зимен кош, е вярно малко по тежка, но пък мога да го преглътна, като сложа летния кош, е по-лека. Добре че попаднах на мамче докато бяхме на разходка, беще с новородено бебе и ми даде да я побутам, просто уникална, висока е и е идеална за моите размери, имам предвид височината ми (159 см). Има време обаче още, може и друга да харесам, защото съм се спряла и на един модел на Mothercare, която също е уникална.
Гибана от самото начало мила съм на ферофолгамма и хемоглобина ми се качи с 4 единици  Grinning, бях го спряла но АГ-то ми се накара и ми обясни че поне с приема ми няма да го сваля още повече, а това пък би довело до липсата на кислород, необходим за бебо, та пак започнах да си го пия  Simple Smile
Да ви кажа мамчета, че аз си намалих сама магнерота от 3х1 на 2 х 1, и започвам лека по лека да го намалям, другия месец смятам да приемам само по 1 на ден.
Днес не съм се прибрала от хоцкане, но пък си купих обувчици и чанте и съм супер доволна  Heart Eyes
Мамчета вас боли ли ви между краката от вътрешната страна тоест на бедрата, аз като прекаля с разходките, все едно имам мускулна треска точно там  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт