Отговори
# 180
Izabelinda Добре дошла!
bubolinnkata за кашлица пробвай мед, лимони и смляно синапено семе.

# 181
  • Видин
Леле колко много рожденници сме имали тези дни. Да са живи и здрави всичките и много щастие  bouquet
Ние сме добре. Вече се стопли и дойдохме малко на вилата. Приказно е тук, а Марти е на седмото небе. По цял ден е навън и тича и "помага" на баба си и дядо си с подреждането на двора.
За течението, и аз съм така. От както съм забременяла непрекъснато съм с превръзки, защото иначе 3 чифта бельо няма да ми стигнат.
За количките, аз от както си взех съм много доволна. Наистина е тежичка - 11кг, но пък ще е проходима. И бъдете сигурни, че каквато и количка да вземете, 90% от вас ще си купите другата пролет лятна количка, която се сгъва като чадър и е 1-2кг. Казвам ви го от опит. Дори зълва ми, която също си взе количка 3 в 1, не много тежка, сега вече иска да си вземе лятна Peace
Благодаря ви за милите думи относно изпитите ми Hug
Май това е за сега Heart Eyes

# 182
  • Варна
Здравейте сладурки  Simple Smile

Да почерпя и аз, че вчера имах рожден ден !

Честит рожден ден на патерици и на другите  рожденици!
Аз последно време съм постоянно яхнала метлата и направо......  #Crazy В резултат на това вече имам колеги, които не ми говорят, ама не ме интересува. Не мога да разбера защо има хора, които постоянно, ВСЕКИ ден ми обясняват колко точно съм огромна.....  #2gunfire smile3515 Ами много ми е неприятно постоянно това да слушам..... не че не е вярно, но защо трябва постоянно да го повтарят  smile3511 Не знам дали съм права, ама казах малко по-рязко, че не ми е приятно. Още повече, че няколко пъти намеквах, че не ми е хубаво.... накрая избухнах. Вие какво мислите? Малко ми е кофти, защото не обичам да има хора, които не ми говорят, ама...
Оф, оплаках се, не исках да ви натоварвам, ама ми се искаше да споделя, че ми тежи  Weary

# 183
  • Някъде там край морето
Izabelinda, добре дошла и успех до края  Hug
Аз днес уж трябваше до ходя на консултация, но имам някакъв проблем с направлението и не можахме да я направим. А личната ме разхожда вече не знам за кой път.  smile3516 Утре отивам и ако и тогава не ми даде направление ще трябва да си плащам консултациите Tired
Angioletto, bambina и аз съм имала периоди от по 24 часа когато не съм усещала малчо. Направо до рев съм се докарвала. Някъде четох, че ако изпиеш малко безалкохолно или да хапнеш нещо сладичко ще започне да рита. Все пак те бебчовците правят паузи за сън от по няколко чака и ако будният му период съвпадне с нощта, когато спим, може и да се съберат 24 часа уж без движения.
Niya_Petrova, би ли споделила каква количка си взела. Ние за момента сме се спрели на Espiro Atlantik, но знам ли какъв акъл ще ми дойде докато дойде време да купуваме.
Snej_83, Честито на патерица! И аз така бях яхнала метлата в първия триместър. Просто нервите и напрежението на работа ми дойдоха вповече. Нормално е сега колегите ти да се съобразят със състоянието ти и да са по-внимателни как се държат или какво казват. Проблема е техен. Аз съм на принципа, че ако не кажа какво ме дразни, другите няма как да ми прочетат мислите. Simple Smile

# 184
Здравейте мами!Добре дошли на всички нови мами и леко бременеене!
Напоследък и аз се хващам,че  най-дребните нещица ме дразнаят smile3511ртолкова ме тресът нервите,че  си мисля да пробвам с медитация може пък да помогне smile3506,а и да не помогне няма да навреди newsm12
Да ви питам мами,днес забелязах,че имам кафяви петна около и на зърната на гърдите- това нормално ли е newsm12
Лека и спокойна вечер тумачета

# 185
Здравейте, мами!
Buba_84  и Izabelinda welcome
 Т.е ако на 2 април съм на работа пак е първичен болничен и ситуацията е следната - 1 ден нормални осигуровки, 3 дни от работодател на 70 % от дохода и после вече плащания от НОИ. Та в този случай кой доход, ще приеме НОИ при изчисление за април? Да не би да се вземе в предвид само първите 4 дни, че тогава ....лошо откъм намаляване на дохода.
Извинявам се за това отклонение, но не ми е ясно точно с този момент как се процедира. В София е абсурд да се свържа по телефон и да разбера - те там май нямат телефони smile3511

Буболиннка, за април ( за дните , които се изплащат от НОИ ) ще се вземе осигурителният доход  на база, който се изплаща болничния. Т.е. за ОЗ е приблизително 80 %, но се сравнява със средно  дневното възнаграждение и се взема по-малкото. Така го обясних... важното е, че наистина осигурителният доход ще ти е по-нисък от предходните месеци, но в никакъв случай няма да ти е за само за 4 дни , които са за сметка на работодателя. Надявам се да съм помогнала.

# 186
Момичета, добър вечер. Записвам се да ви чета и да пиша понякога Simple Smile
Пиша за първи път. Аз съм Аля от Варна (по принцип съм от Русия, така че ще ме извините за правописни грешки Embarassed), терминът ми е на 13 юли, и, май, чакаме момче (поне така каза лекарката, но аз лично не можах да видя).
Набързичко исках да споделя с вас, че сега върви световна седмица на дула - жена, която помага емоционално и физически при раждания, и дават прожекция на някакъв филм за дули и естествено раждане. Който се интересува или запознат с това, ето и програмата - http://www.bgduli.com/content/svetovna-dula-sedmica-22-28-mart-2012-g.
Това е от мен засега. Лека нощ Simple Smile

# 187
Добро утро!
Добре дошли на Изабелинда и Аля! Прекрасна бременност ви желая и още по-прекрасни бебчета!Снежи, как така ще ти казват, че си огромна! Да, ти си бременна, но и да не си, си е твоя работа колко килограма ще си! Не им се връзвай!
Хубав ден на всички!

# 188
Добро утро на всички и добре дошли на новите мами!  Hug

# 189
Добро утро, момичета,

Слънчев вторник от нас с бебка!

На новодошлите бъдещи майчета леко бременеене и прекрасни бебоци накрая!

Аз имам един трик, когато не усещам беболина - Алекс има едно ел.пиано и като го пусна малко по-високо, корема ми почва да подскача. Все пак бебето не може да рита непрекъснато. Понякога я чувствам навътре да подритва - не особено приятно и дори малко болезнено, но това си е моята принцеска и ще си го понеса. Обаче, като и пусна класическа музика, която е и по-нежа, направо затихва! Мисля, че такива паузи по 24 часа и повече са тревожни вече в по-напреднала бременност. Все пак споделете притесненията си с доторето. Доколкото знам темперамента на бебето се влияе от нашия.

Снежи, какво да ти кажа мила, в ежедневието непрекъснато се сблъскваме с темерути! Аз и преди си бях цапната, а сега направо не се търпи. Моя баща пък онзи ден ми каза, че съм много побеляла - не се бях боядисвала от два месеца и че са ми много годинките - цели 37 ще станат август. Той и с първото цъкаше, че съм дъртичка да имам дете. Въобще не се съобрази, че съм жена и т.н. На което аз просто казах, че и той не е млад и е много тактичен - усмихна се, погали ме, ама ме жегна. Три щерки има и не знае как да говори понякога. Общо взето хората, които ме познават, си мерят приказките. Но аз направо съм втрещена, че някой те нарича огромна. Независимо дали си бременна или не, това е тъпо и плиткоумно. И малкият ме питаше доскоро тая лелка що е толкова дебела, но, мила, та той е на 4 години. Като му обясних, че така не се говори и че има и такива и такива хора, вече не ме пита. Моят съвет е, въобще не се притеснявай - те са те обидили, след като се невъзпитани ще си търпят последствията. Трябва ли да си лепнем табелка БРЕМЕННА СЪМ, А НЕ СЪМ ПРЕЯЛА С БОБ, за да се чукнат в главата??? А пък ти гледам пак снимките във фейса, ми страхотни са! Такава красавица!

Гибана, ти разбра ли се с НОИ кога и как ще изплащат болничните, които бавят. Аз искам лихва за всеки посрочен ден  Wink

Хубав и спокоен ден, сладунки. Аз днес ще сменям гумите на колата ча-а-ак в Божурище. Пак ще се треса от нерви - много мразя да карам до там в делничен ден Rolling Eyes

# 190
Добро утро майчета, от толкова работа почти не ми остава време да пиша, но още малко!
Изабелинда и Аля добре дошли сред най-хубавите бременелки  Hug
Снеж направо съм възмутена от колегите ти мила, я не се впрягай заради такива малоумници  Hug Аз също подкрепям Sarah Lou, че  ако нещо ти тежи или те дразни по-добре си го кажи, защото другите няма как да знаят. И при мен преди месец шефа се опита да ми каже нещо от рода "Ти можеш ли да минеш през главата" и после съжаляваше стократно сигурно, че си е отворил така нетактично устата, защото го насолих едно хубаво  hahaha.
А за нервите незнам, но вчера моя мъж ми каза, че ако след като родя съм такава мърморана, нямало въобще да ме жали  Joy. А аз просто искам като почне нещо да го довърши докрай не да остане наполовина свършено  newsm78.
А за моите колежки и аз имам много да казвам, но ще си премълча, общо взето едва след като им казах, че някои неща ми тежат започнаха да се съобразяват с факта че съм бременна. Кой знае как ме проклинат, но слабо ме интересува, след като аз мога да се съобразявам с тях и те ще се научат  Naughty
Sarah Lou между другото за срещата мила, може да я оставим по празниците, така че ако наистина ще можеш тогава и ти да присъстваш, ще се радваме  Hug
Хубав ден маминки  Hug

# 191
Добро утро  Hug
Успявам да Ви прочета, но не и да пиша, в офиса до края на седмицата е лудница и тогава ще се включвам по- активно!
От снощи си мисля разни глупости и да питам Вас, мами на Вас големи ли са Ви коремчетата?  newsm78 Нещо моето не ми изглежда, като за 5 месец, въпреки че АГ каза, че всичко е наред с нея, но нищо повече и взимам да се ядосвам вече много  #Cussing out Чудя се дали не мога да отидя при някого да ме погледне, за второ мнение! Много е активна, само ме подритва и се върти, но....пусти корем ме побърква, че не сме си по - размер!  Sad
Пожелавам Ви хубав и успешен ден  Hug
П.С. Снеж според мен правилно си постъпила, каквото има за казване не го премълчавам!
И аз имам доста да споделям, но ще си замълча, просто им дадох да разберат, че сега не им е времето да ми се качват на главата, защото ..... Naughty Така, че изобщо не се кахъри  Hug

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 09:11 от Ema08

# 192
Моят корем е голям, но това е защото аз съм дребна. Точно вчера четох статия или по-точно отговор на нещо като въпрос "В 6-ти месец съм а още не ми личи". Ами всичко зависи от структурата на тялото. Височината и ширината на таза. Също така зависи и от околоплодните води.

# 193
  • София
мама Рая доколкото разбрах болничните които са предадени в НОИ до 5 март вече са обработени и ще бъдат изплатени скоро. Аз си проверих в сайта и ми пише, че днес ще ми преведат парите за м. февруари. Моя болничен е от средата на февруари до средата на март. Парите за март - предполагам, че ще ми ги преведат началото на март. А тези болнични които са предадени в НОИ след 5 март май ще се бавят още.... Това е което знам Simple Smile
А Божурище не е чак толкова далече  Joy Аз в момента живея там, но скоро ще се местя към Княжево.
Колкото до корема и моя е голям. Но пък аз много му се радвам - да расте и да става още по-голям!  Laughing Praynig

# 194
Ема, не мисли за това. Няма такова чудо като точен размер. Всичко си е до структура. Имах съседка, която разбрах, че е бременна в 9 месец, когато каза, че ще ражда. Изобщо не й личеше. Доскоро ми се караха дали не си пристягам корема, че не ми личало. Сега вече си ми пролича прилично  Grinning. Щом усещаш бебето, всичко е наред. Моето е много кротко и го усещам много рядко. Но се надявам всичко да си му е наред.

Общи условия

Активация на акаунт