Отговори
# 195
Ema08, изобщо не се притеснявай за корема! Напротив, дори се радвай, че е малък! Това в никакъв случай не означава, че ще родиш малко бебе. Аз съм също с малък корем, откакто съм бременна съм качила 3 килограма, а бебето ми си е в абсолютните норми  Heart Eyes Доскоро всички си мислеха, че съм си похапнала повечко, а последните 2 седмици вече някои (които не са знаели, че съм бременна) плахо ме питат или само ме поглеждат въпросително  Mr. Green Факт е, че още мога да си нося нормални дрехи, което ми се отразява добре финансово. Аз преди също много се шашках, че нямам корем, но сега разбрах, че така е по-добре. В момента сме с малко кипро коремче и гордо си го разхождам Simple Smile

Alya-lya, добре дошла във форума и при варненските мами - ставаме все повече, дано да направил някоя среща скоро Simple Smile С теб сме с един ден разлика - моят термин е на 12 Юли Simple Smile Успех!

Хубав ден на всички!

# 196
Благодаря! Hug
Момичета мислите ли вече каде ще се ражда, в коя болница е по-добре.
Разбрах, че в Щерев раждането струва 1995 лв без избор на екип /и секцио и нормално раждане/ за здравноосигурена майка, а за неосигурена - 2300лв пак без избор на екип .
За сравнение в Токуда неписано правило е задължителния избор на екип независимо как ще бъде раждането, като за здравноосигурена майка избора на екип струва 1500 лв, а за неосигурена 1500лв за самото раждане+1500лв за избор на екип. Отделно от това се плаща неонтологичен пакет за новороденото - за нормално раждане е 500лв, а при секцио малко повече - 600лв.Или раждането става съответно иили 2100 лв или 3600/при секцио/ с избран екип.
Какви са вашите наблюдения и мнения за Токуда и Щерев например. Някоя ваша позната да е раждала наскоро там? Аз знам, че условията там били много добри в сравнение с другите болници.

# 197
Олеее Изабелинда от тези суми ме заболя главата, та това си е жива търговия бре хора, честно казано направо се израдвах че не съм в София  Laughing
Ема аз какво да кажа миличка, като ме питат другия месец ли ще раждам  Joy, аз съм дребна с тесен таз и корема ми расте високо горе, та така се е вдигнал, че като нося дрехи по мен направо съм си като в 8 месец  Laughing Не се притеснявай мила, важното е че бебка си е активна, ти се чувстваш добре, значи всичко е наред  Hug

# 198
Благодаря Ви момичета  Hug
Не че не си харесвам коремчето, и аз все още в повечето си дрехи се побирам, та от тази страна не съм се прехарчила и аз де,но др. си е с голямо коремче. А съм висока само 166 см, не съм големичка!Като съм си със зимното палто, изобщо не личи да съм бременна! Вчера като изчислих, качила съм само 5 кг, като знам че последните месеци се качва може би най- много  Crazy Личи ми много, когато си хапна като хората, но след ходене до тоалетна сме си в същото положение, но да ми е живо и здравичко!
Благодаря Ви още веднъж, целувам Ви!
Да Ви се похваля,   капарирала съм си този модел количка,др. седмица ще си я взема!
http://media.babaszoba.hu/csevego/8/3/10180438_giordani.jpg
Много ми харесва, дано на беба да й е удобна!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 09:48 от Ema08

# 199
Здравейте момичета!
Ема не се притеснявай че ти е малък корема, защото това няма никакво значение.Моят корем също е много малък за седмицата в която съм и даже познати не разпознават,че съм бременна.С килограмите съм 2,5-3 до момента, но бебчо расте главоломно и даже изпреварва седмицата.Та корема и килограмите нямат значение за размера на бебето.Радвай се на така стеклите се обстоятелства.
За Токуда искам да кажа,че наистина се стараят за тези пари/знам го от приятелка/, вече зависи кой с какви възможности е за плащането на такива суми.

# 200
Да, тук в София е така за съжаление. А в Бургас какво е положението?

# 201
Аз силно се надявам, докато дойде време за раждане, този избор на екип да го махне министърката, и само избор на лекар да остане. В болницата където мисля да раждам, АГ ми каза 550 лв, избор на лекар, + упойка и настаняване във ВИП стая. Което ми се струва добре, при положение, че всяко отделно ако се заплаща излиза повечка пари. Но ще Видим де, утре съм на ден на отворените врати, ще е интересно  Sunglasses

# 202
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Добре дошли на новите мами -  лека бременност и прекрасен финал юли!
ЕЛ2000, относно кафевите петна на гърдите, не се притеснявай, мисля че е нормално. Аз също имам две-три, но съм чувала, че се увеличава пигментацията и е нормално и не се притеснявам. Ще се махнат като родим Simple Smile

Прекрасен ден, маминки Hug

# 203
  • на брега на морето
Добро утро, мацки! Grinning
Добре дошли на Изабелинда и Аля! Hug  bouquet
Снеж, наистина са възмутителни такива изказвания, и аз не бих си замълчала на твое място. Naughty Имам няколко приятелки, които през бременността качиха доста(повече от 16 кг), а сега са фиданки, едната от които има 3 деца. Последната като се видяхме скоро(живеят тук) ми каза, че изглеждам супер и вообще да не се притеснявам за кг(+9 съм). Ето това е приказка. thumbsup А ако някой ми бе направил подобни подмятания като на теб, Снеж, бих си направила дългосрочни изводи за този човек.
Ема, все пак 166 см не е много, но не е и малко. На по-височките, по-късно им проличава, такива са моите наблюдения като цяло.  newsm78 Аз съм само 163 см, но и моето не личи особено, въпреки качените кг, и взе да личи чак сега март месец, преди това никой не забелязваше, че съм бременна. Много зависи с какви дрехи съм облечена, особено със суитчер ако съм, вообще не се забелязва. Но мъжо казва, че си е съвсем доволно Heart Eyes, като се има предвид колко ми беше плосък коремът преди. Simple Smile Важното е, че беба расте добре, и моят бебчо расте добре, даже с 1 седм. напред вървим. Hug
На мен и бебо "болничният" ни се отразява екстра. За 2-3 дена живнах. В събота бяхме на разходка сред природата. Вчера чистих, прах, днес пак мисля да съм по разходки. dance
Слънчев ден на всички!  Nature Sun With Face lovekiss

# 204
Добро утро, момичета  Flutter
За хорските приказки - аз пък ненавиждам, когато видимо вече ми личи, да ми казват "Ама ти изобщо не си качила и не ти личи" Naughty Нито пазя талия, нито пък ми пука дали ще изглеждам като манекенка, след като нося живот в мен, но така утешително като ми говорят усещам неискреност- нещо, което винаги ме дразни Sunglasses Но взех да не обръщам внимание на тези неща, а и вече съм доооста пооформена и ми личи Mr. Green
Изабелинда  Shocked, ама то без пари това раждане ooooh! В клиниката във Варна, в която е моят АГ, раждането с избора на екип излиза окло 1200лв, а отделно 100 лв искат, за да обгрижват новороденото и това за осигурени пациентки, а за неосигурени е с около 400 лв повече- та се чудя за какво плащам осигуровки след като нямам почти никакви привилегии  newsm78 И аз се надявам да го махнат този избор на екип, но съм сигурна,че ще измислят пак някакъв вариант, за да си взимат пари от пациентите и то по законоустановен начин Wink
Но няма да мисля за раждането,давам си още малко време толеранс bowuu
ХУбав ден от мен и да разходите тумбачетата днес Heart Eyes Ох, чудя се какво да си взема за сватбата на брат ми #Crazy Има още време, но днес ще обиколя магазините Flutter

# 205
Изабелинда в Бургас в болницата която ще раждам, Дева Мария, не ти искат пари за нормално раждане, само за престоя, е освен ако не си избереш екип, но при тукашните лекари какъв екип, какви пет лева  Laughing! Всички са един дол дренки честно казано! Нямаме светила, имахме едно, но лека му пръст миналата година човека си отиде, и сега ако ти се наложи да ходиш на гинеколог, опазил те господ!
Не съм против плащането за израждане, но не и на такива цени, просто тези хора са се взели много насериозно, и какво ако не си платиш, ще те оставят ли какво, егати, много се ядосвам на тази простотия в България, и после искат да раждаме деца  Twisted Evil

# 206
Добро утро и от нас Hug
Колко много рожденици сме имали Hug
Честит празник на всички на патерици, бъдете живи и здрави  bouquet
Аз тези дни нямам много време да пиша, но пък ви чета редовно.
Добре дошли и на новите мами  bouquet
Ние сме добре в четвъртък сме на преглед за да видим как растем и дали всичко е наред. Много силно се надявам,че ще бъде защото последният път доки доста ме шашна. Praynig
Ема, ти ли беше решила да раждаш в ОБ и днес там ли си на ден на отворените врати? Ако е така ще те чакам да споделиш инфо,защото и аз съм се спряла на ОБ но нямам възможност поне засега да ида. Браво и за количката, много е хубава.
Аз още количка не мога да си избера, но пък си харесах кошарка:
http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=1653
Много хубава и слънчева седмица ви желая! Hug

# 207
Antoniya и аз съм с термин 12 юли от Варна.Бяхме се събрали 6 бременни миналата седмица в едно заведение.Може пак да се съберем,само да се организираме  Peace.
Да ви кажа според мен тези цифри са ужасно високи,за нашите заплати.Но са си факт за съжаление.Аз не съм плащала при първото раждане.Отидох,разчитах на късмет да случа екип и внимание.Не ме беше страх.Но сега честно казано се страхувам повече.Имам си детенце,което ще ме чака...Незнам как да постъпя.Моля се само да родя нормално.Искам пак в Окръжна болница.И може би пак ще постъпя както предния път.

# 208
Ема, ти ли беше решила да раждаш в ОБ и днес там ли си на ден на отворените врати? Ако е така ще те чакам да споделиш инфо,защото и аз съм се спряла на ОБ но нямам възможност поне засега да ида. Браво и за количката, много е хубава.
Аз още количка не мога да си избера, но пък си харесах кошарка:
http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=1653
Мили ден на отворените врати там е утре от 12ч. и ще отидя да разбера какво и що е, в крайна сметка за това са и отворени врати  Joy
Кошарката е страхотна, аз легълце си имам, търся си скрин, да има шкафчета и отгоре местенце за попиване, за сега се спрях на един в ИКЕА, на ме спира това че е бял, а на мен ми трябва венге hahaha

# 209
Малинка, каква е цената на това бижу? Изглежда прекрасно! Аз по принцип искам дървена, но все се чудя дали да не си взема такава!

Общи условия

Активация на акаунт