Отговори
# 495
  • Пловдив
А някои ще ражда ли в майчин дом Варна

# 496
  • В. Търново
Хахаха, Пепи, разсмя ме с това за сестрите. При нас повечето бяха "усойници" и как ли ще се държат дружелюбно, камо ли да станат "партия" с мамите  Mr. Green  Даже сега ме подсещаш, че на визитация гледаха под възглавниците 2-ма от докторите, да не би случайно да си си скрила там гащите и превръзките... hahaha Идиоти, сякаш сме малоумни и ако искаме - не знае как да си скрием по багажите гащите  Joy
Mrs Dimitrova, за 50 км освен, че ще побъркаш мъжа си да кара като луд до Варна, друго няма като пречка според мен. Мисля, че ти е първо това раждане, така че...дори и за рекордьори като мен(раждане за 3 часа от изтичане на водите до проплакването на бебето) - няма проблем, 50 км са нищо. Та...ако ще си по-спокойна (което е относително) - можеш да си избереш и този вариант.  

# 497
Павлина, благодаря ти за мнението, наистина ми е първо раждане и може би за това ми е толкова притеснено, мисля си, че каквото и да измисля нищо няма да стане по план, но това, което казваш е логично, надали ще родя за половин час  Laughing

# 498

Да аз  Grinning за втори път .Нещо конкретно ли те интересува??

# 499
  • Варна
Mrs Dimitrova както е споделила и pavlina_vt естественото раждане не се случва чак толкова бързо, макар и на всички много да ни се иска да е така newsm10

Ако започнеш процеса на раждането  с контракции първо са на дълъг интервал, след това зачестяват. Ако започнеш с изтичане на водите ( така беше при мен) пак има достатъчно време - да си теглиш душ , да се подготвиш и да пътувате спокойно 50 км до Варна newsm01

Megi_82 - аз съм засега за Майчин дом Варна - там родих Рая и засега уж съм пак за там, ако не ме ядоса нещо доки на Консултациите и да му се обидя и да отида някъде другаде smile3516. Но най-много ми се ражда там, защото там ми е поне познато  newsm53

didko_st - кога ще раждаш??? - хайде среща там  Joy Joy Joy

# 500

Аз ще раждам. Само че ниииищичко не знам. За пръв път ми е  ylinfant

# 501
  • Пловдив
Аз първият родих там дъщеря си при Корновски и се чудих и сега там ли да раждам или тук в Добрич напоследък съм много объркана страх ме е да си призная повече от първият път.
Пък може и да си спретнем една среща там аз ще съм там между 1-10.07

# 502
Здравейте сладурани  bouquet

ell7 ако се прежалиш може да пробваш по една глътка зехтин сутрин на гладно. Всъщност не е толкова неприятно, колкото звучи. Първите пет месеца това ме спаси. Страшно е полезно а аз даже и сега когато усетя подобен проблем, пийвам два дни подред и си решавам проблема за седмици Wink

cotton4e на мен ми харесва тази на Кенгуру. Много ми допадат и цветовете. Аз предпочитам когато са по-неутрални.

antonia02амиии не знам бе, мила, по отношение на тези филмчета какво да ти кажа. Разбирам, че сме на една възраст с вас като двойка но при нас няма такива "странности". Като цяло наистина ми звучи странно Confused

Megi_82 аз още съм в чуденка но май сериозно взех да клоня точно на там Thinking Я тези, които вече са раждали там ако може да споделят някоя подробност. Отношение на акушерите и т.н. А условията наистина ли са такива, каквито изглеждат? И при кои доктори раждахте?  Grinning Аз съм при д-р Георгиев и ако има някоя, която е била при него ще съм много благодарна ако сподели нещо Hug

Абе майчета, наистина ли никой не е правил калкулация за покупките от списъка с изключение на по-крупните де. + - 100лв. Без помпата за кърма, че и тя варира доста. Crazy

# 503
Здравейте,много рядко пиша и не мога да чета всичко,а видях че сте питали какво ползвам за личната си орална хигиена-паста Sensodine,защото зъбите ми станаха чувствителни и то най-вече от соковете от портокал които пия,те са с висока киселинност и правят микроканалчета в емайла на зъбите от което идва и болката,четката не ми е някаква супер скъпа,аз си ги подбирам първо по твърдост-soft(мека) щади тъканите,гледам крайните косъмчета да са по дълги за да стигам до мъдреците с тях и в средата да има гумичка за полиране,водата за уста ми е Listerine тя е плакинхибираща(потиска натрупването на бактерии по зъбната повърхност)използвам я сутрин след миене на зъбите(които се мият минимум час след хранене,пиене на кафе или там каквото консумирате сутрин преди да излезете,защото веднага след хранене киселинността в устата е висока и при изчеткването вие буквално изчетквате калция от емайла си,затова изчаквам час някъде ако бързам не ги мия а само жабуря с водата,тя е достатъчна сутрин)имам и интердентални четки най-малките размери тъй като и аз имам пломби Simple Smile и на 3 места ми влиза храна между зъбите,която няма как да махна с четката,затова с тези четчици си изчетквам между тези зъби само,защото иначе повторния кариес е в кърпа вързан особено сега.За тези които не са ги виждали те са същите като четките за миене на шишета но в много мини вариант.И все пак тъй като сме жени и се поддържаме(мъжете по рядко мият зъби няма две мнения)не е опасно това което се трупа на видимите места по зъбите а това което влиза между тях,затова е хубаво да се ползват конци за зъби,особено след луканка Simple Smile царевица и всичко което така ужасно се набива.Много е малка и информираността на пациентите относно техниката на миене на зъбите,тя е От първостепенно значение!

# 504
  • Пловдив
Да споделя и моя опит от раждането ми в Майчин дом беше 28.01.2009 секцио при д-р Корновски. Акушерките бяха любезни само имаше една малко ме дразнеше, но няма как винаги има по една. Обстановката е добра. Беше ми първо раждане и акушерките сменяха пелените на Рая моята грешка беше, че не следях кога е акъла и дали е акъла. На третия ден рев ужасен даваха глюкоза и това на четвъртия ден вече започнах аз да сменям памперсите и забелязах, че цял ден не е акъла и вечерта и правиха клизма или не знам и аз точно какво там беше (акушерката не ми даде да я гледам под претекст че не било хубава гледка). Та моя съвет е следете от първия ден колко пъти пълни памперса бебето, защото акушерките се сменят и това никои не го забелязва. Но като цяло съм доволна винаги като позвъниш идва някои пита те какво има. Като цяло според мен им куцат обясненията с кърменето. Аз имах проблем и нямаше кои да ми обясни по подробни на четвъртия ден дойде една педиатърка която ми обясни че трябва да си купя силиконови зърна защото моите с плоски и така започнахме малко по малко да се кърмим иначе редовно ти дават АМ.
Малко объркано стана, но се надявам да сте ме разбрали ако някой има конкретни въпрос да пита ако мога ще помагам, а ако някой е раждал по скоро да сподели и той ще се радвам и аз да чуя.

# 505
Здравейте, мили момичета,

Няма как да не ви похваля нашето момиченце, което е вече цели 778 г и си отговоря на седмиците до ден. Според Клисурски всичко ни е наред и сме с перфектни мерки. Питала съм го специално кога да обърнем внимание на околоплодни води и бебестоене и той каза, че това се гледа към 33 - 34 г.с. Сега е голяма въртележка и въобще не е ясно как ще застава към раждането.

Ха-ха-ха, твоят мъж, смайлкрис, просто е реагирал типично по мъжки. Много ме разсня!

Елл7, магнерота ще го спра след 8 календарен месец. Токава смятам да не пия вече никакви хапчета и да се оставя на природата.

Пепи, и наш Алекс е от първия ден в отделна стая. Но от началото на зимата е истински ад спането му самостоятелно и реших, че за моя по-спокоен сън това е решение. Не мога да разбера защо така се страхува - през деня е доста деен и рядко има причина да реве, освен ако нещо не се глезка. Може би като дойде второто и като поотраснат, ще успея отново да го отделя. Абсолютно те разбирам как копнееш да видиш и твоят мушмурок, така че не му мисли, ами си организирай една трета ФМ - прави се в 28 г.с.

Ема08, аз имам скрина на Дибо. И леглото е тяхно.

Каматна, браво за резултати! Hug Мила, моят ден горе-долу протича в следния интензитет - сутрин посготвям нещо за коремчетата ни и после на игра с малкия. Тъй като той вече е по-самостоятелен, отивам на някаква обезопасена площадка и го оставям да играе. На всеки половин-един час обаче ставам от пейката и се поразхождам. Ако имам излизане, напр на лекар, пазар или кафе, не излизам втори път с него. Задължително след обед полягвам за поне час и половина - телевизия, филмче. Ако имам много натоварен ден, задължително на другия го давам по-кротко. И аз така в първите хубави дни на пролетта не се стърпях и ходих напред-назад няколко дни и после до спешното.

Да ви кажа, че днес влезнах за трети път в магазин Дундьо, той се намира срещу МД София и едва сега разбрах, че има подземен етаж. Целият е запълнен с колички от всякакъв клас. Отделно в магазина има и кошарки, матраци, помпи за кърма, шишета, ванички, термометри, бебефони, играчки, дрешки и вече не помня. Много ми хареса и мисля, че ще ни е от полза за по-комплексно пазаруване.

Лека нощ от нас и приятни сънища. До скоро, момичета!

# 506
Ха ха и моят гледа отвреме навреме детски филми-и игрални, и анимационни. Според мен не е странно имам една приятелка, която ги гледа за успокоение или да се разсее от ежедневието, аз също гледам понякога. Simple Smile  Hug за всички

# 507
  • София
Здравейте,коремчета  Hug
Котонче ,И на мен На Кенгару ми беше любимата количка,но се отчаях от колелетата,струват ми се раздрънкани малко, демек,че от рано ще се скапат Stop,затова се отказах от нея Rolling Eyes
Момичета, от 2 дена имам сериозен проблем, корема започна да ме сърби и да се изрива с малки пъпчици като го почеша ,схванах че е от крема и спрях да се мажа ,но и гърдата ми се е изринала цялата и сърби,едни пъпки-почти се лющят даже  newsm78
Взех да мажа със крем Здраве ,но не помага на пъпките на гърдата-другото се поуспокои малко
ПОМАГАЙТЕ със съвети-моля ви  Cry ,какво да правя,с какво да мажа да мине или какъв крем да си купя да се мажа и за напред за хидратация и против стрии за чувствителна кожа,алергична ?? ooooh!
Споделете ми ако знаете ...иии някоя да е имала такъв проблем с гърдите ? Rolling Eyes

# 508
Здравейте момичета,
Ема08, може да си поръчаш да ти направят скрина. У нас повечето неща са по поръчка, нестандартни размери /спалнята е 180-220/, цвета също се оказа странен /дъб шамони/. Чертая и поръчвам на мебелна фабрика. Simple Smile

Аз също ползвам винаги Sensodyne - паста и четка. Много съм доволна.

Прегледа при Давидков беше супер, имаме страхотна снимка на дългокраката красавицата. / Само се надявам да не пораснат колкото баща си, че ще трябва да ги правим волейболистки/ Joy  Тежи 1175 грама и това започва да ме притеснява, по размери отговаря на 28 г.с.  / термина се измести с 12 дни/. Каза ми да увелича Магнерота заради т.нар. Крампи. Успокои ме, че бебка скоро ще се завърти и ще намали ритниците от ляво.

antonia02, всеки мъж си има някаква страст. У дома се гледа Охота и Рьбалка  и се практикуваше доста често. Когато се роди детето, нещата се промениха. Не е спрял да ходи на лов и за риба, не съм го и спирала. Но всичко е с мярка.

srcs, ще си потърся списъците от покупките и ще напиша сумата, но незнам дали ще е актуална от 2010 г.
Много слънчеви разходки ви пожелавам!  bouquet

# 509
Киара, отиди на доктор и не се самолекувай.

Общи условия

Активация на акаунт