Отговори
# 510
srcs аз нищичко все още не съм купила за бебчето ,но си направих един списък.Значи всичко без количката ще ми излезе около 700 лв. Казвам без количката ,защото за нея все още съм в голяма чуденка newsm78.Гледам повечето момичета се мятат на някакви по скъпички ,а аз съм си харесала една съвсем евтинка,но  много ми харесва.Eто я http://bebolino.mymall.bg/products/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B … -Techno-2012.html  става за новородено ,не е необходим специално кош.В тези 700лв включвам абсолютно всичко останало и кошарка и столче за кола даже и сутиен за кърмене за мен Grinning
   Днес  от 16,00 съм на доктор .Стискайте палчета момичета всичко да е на ред Hug

# 511
Добро утро момичета, ние днес рано рано станахме, ще водя малкия на изследвания за детската ясла.
Вчера бях на ЖК- с бебешока всичко е ок, доктора каза че расте голям мъж. Но да ви кажа притесних се от кг които съм качила, а те са от началото на бременноста до сега 14 кг. Докито ми се скара едно хубаво, но какво да направя с тези торти и сладки неща нещо не мога да се разделя, а цял живот не съм обичала сладко да ям. Вие как сте с килцата?
Хайде лек и спокоен ден.

# 512
Добро утро, момичета!
smilekris благодаря за идеята, вчера с таткото я обсъдихме и ще проверя в няколко фирми.Да видим каква оферта ще ни дадат.  Thinking
srcs като калкулация за всичко не мога да ти дам, но ако се вземеш всичко бувално от списъка който сме си публикували едно сигурно 1000-1500лв, може би ще отидят, като не броим големите неща, като количка, креватче! Поне това е мое мнение  newsm78
мама Рая , Каматна браво за хубавите резултати!  Hug
Мамчета да Ви попитам първо Вас, пък евентуално ще говоря с АГ! Пъпа ми преди да забремененея си стоеше вирнат навън, не както на повечето явно си стой навътре. Вчера забелязах, че хем ми е супер изпъкнал, ами около него сякаш ми стои като подуто, не ме боли, нищо. Но не знам дали е нормално това  Blush та да Ви попитам Вас  Hug
Аз за зъбите, използвам четка и паста на Колгейт, а водата ми за уста е на Билка и много съм доволна от нея! Кървенето на венците ми можа твърдо да кажа, че почти ми спря!
lilit имаш палчета от мен!  Hug Количката е хубава, но ти с 4 или с 3 колела си избрала, файла ти не ми го отваря! newsm78
AN4ELOTI аз до сега съм с 6 отгоре! Не се притеснявай за твоите, важното е Ти и бебко как се чувствате  Hug
Мамчета аз започнах да нося тези сутиени за кърмене, които са! Ами много са удобни  Laughing
Пожелавам Ви хубав ден newsm68

# 513
Добро утро мамчета!
Рая много се радвам че всичко е наред с бебка, а и ти звучиш по-спокойно  Hug А за Алекс като порасне малката, ще видиш че сами ще искат да са отделно от вас  Laughing, чак ще ти се стане мъчно, но няма начин!
Да ти кажа, че си записах час за трета морфология, не можах да се стърпя, между 28 и 29 г.с мисля се пада - на 22.04., няма да мога да стигна до Давидков, но пък поне ще си видя бебо.
smilekris  искрено ти завидях за посещението при Давидков, лекаря който ме кара да се чувствам наистина добре и щастлива след прегледа, за съжаление не ми се пътува вече и няма да мога да отида на последната морфология при него. И аз като теб вървя със седмица може би напред в термина, по негово мнениена 02.04 трябваше да тежим около 1150 грама. Та ще видим като отида накрая на месеца тук в Бургас.
Киара  celika правилно те е посъветвала мила, по-добре отиди на лекар не се самолекувай!
За пастата за зъби - аз ползвам само Елгидиум и Лакалут, т.е сменям ги и да не кажа голяма дума, но проблеми имах само в началото, но пък хапвам много храни богати на калций  Simple Smile
Хубав ден маминки от мен, по-късно пак ще се включа!

# 514
  • Sofia
Привет момичета, слънчеви!!!
Аз искам да ви почерпя.
Днес моята майка има празник!!!
Честит й 60-ти рожден ден!!!
Желая и да бъде с нас ОЩЕ много хубави години, които ще прекараме в щастие, веселби и без притеснения. Да ни жива и здрава, усмихната и заредена със сила и ведрост! Благодаря, Обичаме те!

# 515
Ema*08 незнам защо не се отваря пробвай този http://family-bg.com/prX_6248.htm  с четири колелца е Grinning       
zarady честит юбилей на майчето ти.Да ти е жива и здрава.

# 516
Здравейте, момичета! Моят списък от 2010 година излезе някъде между 1100-1500 лв доколкото си спомням. Ние купувахме предимно от Чиполино и Висвиталис и като цяло сме пазарували неща на умерени цени. За това бебенце изчислявах, че след като е второ ще ни отидат не повече от 500 лв, ако сами купим всичко необходимо, но ако има желаещи от роднините за подаръци, нямам нищо против да им разпределя някои от нещата.
За килограмите аз съм +7. Вече започнаха малко да ме болят костите на таза, които започват да се разширяват явно. С предишната бременност тези усещания започнаха чак в края на 8-мия и началото на 9-тия месец, а сега в края на 6-тия. И като си помисля, че се разширяват напразно и ще трябва така или иначе да раждам със секцио...
Моят пъп също си е доволно щръкнал напред, личи си и през дрехите дори, ако са по-тънки, но голяма работа. Хич не ми пука  Crazy
Хубав ден на всички!

# 517
srcs, според мен си отдели малко време един ден, поразрови се в интернет, виж си нещата които харесваш на какви цени са и си направи ориентировъчен списък. Тук всяко мамче е с различни възможности, което значи че всяка може да ти даде различна сума за списъка и представи си че си приготвиш 500 да речем и не ти стигнат паричките...а си си направила сметка...При мен са около 900 евро като ги смятам грубо,но аз не съм в бг и това е ако си купуваме всичко сами, но се оказа че ще получим доста подаръци и съм в режим на изчакване да видя какво ще остане да си купуваме ние.  Simple Smile успех!
Лек и слънчев ден на всички мами!  Hug

# 518
Ради още веднъж мила честит юбилей на майка ти! Много да е здрава, да се радва на много любов и уважение, на много внуци и правнуци  Hug  bouquet

# 519
Сузи1 аз също не съм си в БГ ,но всичко ще си поръчам по нета  от български сайтове на адреса на свекито в София .Тя ще ми изпрати покупките.Да пазарувам тук от Италия е нещо убийствено.Вероятно и 1500 евро няма да стигнат.

# 520
Сега разгледах примерния списък. Лично от моя гледна точка някои от нещата ми бяха излишни - например, адаптирано мляко никога не съм купувала - реших, че много искам да кърмя и ако случайно не се получи ще купим от близката аптека впоследствие. За шишенцата по същия начин. Аз си купих само едно, което да ползвам за вода, и дори то се оказа излишно, понеже кърменото бебе дори и вода не искаше. Иначе към помпата за кърма, която си купих, имаше няколко шишенца, така че те спасяват положението, ако се наложи. Други излишни за мен неща бяха обиколниците (защото сме със сгъваема кошара), някои видове дрехи също - за мен най-практични са бодитата, а дрешките от две части евентуално само за връхни. Възглавница и досега не ползваме, защото детето много се върти и някак е неприложима за момента. Термометър за вода не ползвам - аз преценявам колко да е топла водата. За играчката над леглото четох, че не е полезна за очите бебето в началото и не съм слагала. По-скоро полезни са шарените дрънкалки и други играчки от този тип на малко по-късен етап.
Разбира се, всеки има различен опит, това е от моя. Според мен всяка майка най-добре може да реши от какво има нужда детето й и нейната преценка е най-важна Simple Smile

# 521
srcs количката изглежда практична, но ме притесняват кг. и-14 кг. а тези колички не са много маневрени и не знам дали би била удобна.Трябва да си прецениш според начина на живот-дали трябва да я сваляш по стълби или ще я качваш в асансьор и т.н
За килограмите-аз съм +3 кг.,което е учудващо за мен защото аз се поддавам да напълняване.Моят доктор държи да се вместваме в 10кг, но много рядко се получавало.
Все пак важно е бебетата ни да са добре, а другото ще го мислим после.Ако се чувстваме добре килата нямат значение.

# 522
Добро утро  Hug

Заради честит юбилей на майчето ти!Да ти е жива и здрава,да ти помага и да се радва на прекрасно внуче юли месец   bouquet
Рая,Смайлкрис браво за добрите резултати  Hug
Ако успея да си запиша час следващата седмица ще съм на 3та ФМ.
Антония моя мъж пък обича да си играе на някакви игрички.Много често дори се заиграва до късно вечер.Все пак всеки има различна представа за разпускане.Не го намирам за детинско,а го приемам като неговия начин да се отърси от напрежението.
Киара консултирай се с лекар.Иначе мога да препоръчам този лосион http://apteka.framar.bg/30007112/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%86%D0%B8% … 200-%D0%BC%D0%BB-
Дъщеря ми беше се обринала миналото лято и от нищо не и минаваше,след консултация с необходимия лекар и след няколко мазания с лосиона се оправи.Аз също съм го ползвала и е страхоте,но е по-скъп.
За паричките по списъка аз също съм на мнение,че всеки трябва да си направи груба сметка.В моя списък влизат и освежителни ремонти,плащания за избор на екип,кошара(преносима),количка(но значително по-евтина от тези споменавани тук)... Всеки има различни възможности и различни предпочитания,а и магазините от които купуваме са с различни цени.
Хубав ден  Hug

# 523
Добро утро,
Мен днес ще ме изписват от болницата и съм мн щастлива newsm44
Виждам, че говорите за кг на мен се ми се карат, че съм мн слабичка, но за моя ръст 55кг мисля, че са ок!
Най-важното според мен е майката и бебето да са добре, ако ти тежат кг може би са много, но ако се чувстваш добре, няма значение колко са.
А иначе аз също мисля сега като се прибера да седна и да направя една калкулация, дано успея да включа всичко, което ще ми трябва, но аз съм сигурна, че бабите мн ще ни помагат. И на двете им е първо внуче и май май ще ми го направят глезльо малкият мъж  newsm62
Слънчев и усмихнат ден от мен  newsm51

# 524
  • Сливен
gmi , напълно съм съгласна с теб, относно покупките - и преди, и сега не мисля да се престаравам с тях. Отгледах сина си с шишета на "Камера" - най-евтините, кърмих го докато можех-4м., после давах и АМ и кис. мляко и да ви кажа почти нямаше колики; количката ми нямаше кош за новородено и т.н. и т.н. Но всеки сам си решава - аз и да искам няма как да дам 1000лв. само за количка, направо ми се струва безбожно. Количката ми преди 6-7г. струваше 140лв и си изкара две години всекидневни и дълги разкодки и нищо, ама нищо му няма на детето за това, че не е спало в "специалния" кош. Гледам че повечето вече нещо сте си купили - аз още нищо не съм купила, мисля когато изляза в 45-дн. болничен да изкарам каквото имам от преди и тогава да хуквам по магазините.
Хубав ден ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт