Отговори
# 525
  • В. Търново
kiara_23, същият проблем с леките пъпчици и сърбежи имам и аз в различни периоди - в началото като започна да ми се разтяга кожата и сега също - явно пак е свързано с по-усилено разпъване. А тези пъпчици са си нормални - от промяната на хормоните. Няма притеснително нищо, мажи се с по-овлажняващи кремчета, олио или каквото ползваш, а ако много те притеснява - на мен с дъщеря ми ми помагаше Адвантан крем - той е за такива обриви и дерматози от различно естество, беше ми изписван от дерматолог и ми помогна. Сега си търпя, знам, че ще мине от самосебе си, нервички да имаш  Mr. Green
srcs количката изглежда практична, но ме притесняват кг. и-14 кг. а тези колички не са много маневрени и не знам дали би била удобна.Трябва да си прецениш според начина на живот-дали трябва да я сваляш по стълби или ще я качваш в асансьор и т.н
Подкрепям, виж за по-лек модел! Споделям - моето Чиполино беше 10.5 кг и умирах да я вдигам всеки път! Naughty
Ради,, да ти е жива и здрава майчицата и мноого да помага, а вие да я радвате. И моята беше рожденичка на 02.04.  Wink
Ema*08, аз пък бременна с НЕизпъкнал пъп в тия месеци не съм виждала до сега. И моят е така, и моят е като подут...НОРМАЛНО! Като родиш ще си се поприбере, не се притеснявай!

Сега разгледах примерния списък. Лично от моя гледна точка някои от нещата ми бяха излишни - например, адаптирано мляко никога не съм купувала - реших, че много искам да кърмя и ако случайно не се получи ще купим от близката аптека впоследствие. За шишенцата по същия начин. Аз си купих само едно, което да ползвам за вода, и дори то се оказа излишно, понеже кърменото бебе дори и вода не искаше. Иначе към помпата за кърма, която си купих, имаше няколко шишенца, така че те спасяват положението, ако се наложи. Други излишни за мен неща бяха обиколниците (защото сме със сгъваема кошара), някои видове дрехи също - за мен най-практични са бодитата, а дрешките от две части евентуално само за връхни. Възглавница и досега не ползваме, защото детето много се върти и някак е неприложима за момента. Термометър за вода не ползвам - аз преценявам колко да е топла водата. За играчката над леглото четох, че не е полезна за очите бебето в началото и не съм слагала. По-скоро полезни са шарените дрънкалки и други играчки от този тип на малко по-късен етап.
Разбира се, всеки има различен опит, това е от моя. Според мен всяка майка най-добре може да реши от какво има нужда детето й и нейната преценка е най-важна Simple Smile
И това подкрепям - и за обиколниците и за АМ, и за многото излишни парцалаци, при това скъпи и непрактични! И за възглавницата ДО 6 мес! Твърдо НЕ! Още костиците на вратлето не са заякнали, че да им извиваме вратлетата с възглавници!
AN4ELOTI, и аз съм +5.5 кг. , но това е мнооого индивидуално! Няма граници задължителни, гледай ти да се чувстваш добре, другото са бели кахъри..!  Wink
Ау, че дълго стана...Хубав ден на всички!  Hug

# 526
  • Сливен
Ради, забравих да те поздравя за рожденичката  да ти е жива и здрава   bouquet

# 527
Здравейте, мамчета,

По въпроса за покупките, наистина рамките на сумата може доста да се разтегнат. Аз например сега съм в чуденка - матраците за детското креватче са от 50 лв до 150 лв и това са разумните марки - Бертони, Магнифлекс или Блянболино. Така че един списък, без креватче и количка може да ти излезе както 700 така и 1500 лв. Дали ще си купиш стерилизатор за микровълнова или стерилизатор на Чико - еми то разликата в цената е доста голяма. Дали ще си купиш по-евтини български дрешки - има ританки по 2 - 3 - 4 лв, но има и ританки по 9.80 лв? Определено трябва да се огледа и в по-малките магазинчета, в които има доста добри цени. Вчера попаднах на един магазин в ликвидация на детски дрешки в София - намира се на Цар Иван Асен в близост до Орлов мост - на десния тротоар, ако се спускаш от Орлов мост. Ето затова моят съвет към вас е да си направите списък, който да дадете на по-близките си приятели и роднини и всеки да си отбележи какво ще подари на бебето - напр. ваничка, шишета, играчка за леглото, спални комплекти и хавлийки, дрешки, козметиката. Моята майка напр ще ми даде пари, с които ще й купя спалното бельо, хавлията и шишетата. Нашите роднини ни подариха за първото дете количка, проходилка и столче за хранене, както и дрешки и играчки. Сега съм обявила на свеки какво вече има бебка, за да изберат нещо, от което ще имаме нужда, но все още не сме набавили.

Лилит, и от мене стиснати палчета и после да се похвалите.

Момичета, някоя има ли инфо от МАлинка - нали на 29 трябваше да ходи на лекар - а никаква инфо нямаме  Praynig

Пепи, и аз така мисля, че като поотрасне и сам ще иска да се отдели. Аз също ще ходя на трета ФМ, макар че Атанасова каза, че няма нужда в нашия случай. Моят преглед е на 24 април и тогава ще бъда в 28 г.с. и ден - два отгоре. Пепи, ти не си ли две седмици напред от мен?

Ради, да ти е жива и здрава майчицата. Горда и щастлива баба, да я пазите и обичате! Весел празник!

За килограмите - аз съм с десет отгоре и гледайки таблицата от първа страница съм няколко стотин грама отгоре.

Момичета, приятен и усмихнат ден. После ще ви дочитам, че Алекс иска навън  Hug

# 528

Пепи, и аз така мисля, че като поотрасне и сам ще иска да се отдели. Аз също ще ходя на трета ФМ, макар че Атанасова каза, че няма нужда в нашия случай. Моят преглед е на 24 април и тогава ще бъда в 28 г.с. и ден - два отгоре. Пепи, ти не си ли две седмици напред от мен?

Да миличка, нещо се пообърках - излиза ми че ФМ ще я правя между 29 и 30 г.с или ако трябва да съм точна - 29 г.с. и 4 дни, което пак не е грешка, защото Давидков ми каза че е от 28 до 32 г.с третата ФМ и най-добре е да не е в началото или края на тези граници, а оптимума бил по-средата, което според мен не е от толкова голямо значение де  Wink
Мамчета като ви гледам как си  говорите за списъци и чак ме хваща срам, че дори не съм отворила моя да си направя груба сметка. Само с моето майче се разбрахме че ще ми купят каквато количка си харесам и пари ще ми дадат да си набавя първоначалните неща, но това ще е чак към края на май месец. А като гледам вие направо тотално ме разбихте, та вие отсега сте готови с всичко  Laughing

# 529
Честито на рожденниците и от мен Hug
За обрива, и аз имам понякога, не се мажа с нищо, за да не алергизирам кожата допълнително, изчезва си от самосебе си.
За килограмите съм +8, д-ра ми каза максимум 10-12. Мисля,че няма да ги надвиша. Дечко е вече 1кг при мен, та той каза,че е напълно нормално.
За тези списъци, направо шантажират хората, особено ако на някой му е за 1път. Като на мен, но имам доста приятелки, та те ме светнаха горе-долу какво е излишно, аз мисля,че повече от 50% в списъка Mr. Green
Например:
-стелиризатор - няма да ползвам, купила съм си стъклени шишета, които спокойно ще мия с гореща вода
-обиколник - зависи от кошарката, аз няма да имам нужда,но с тези връзки, това увисва и става егати грозотията, за мен напълно ненужно
-термобокс или термочанта
-нагревател, термос, 300 вида термометри
-аспиратор за нос............
И още хиляди боклуци и щуротии

Да уточня,че това е лично мое мнение, вече всеки си преценява.

lilit, щом на теб количката ти харесва що не, не се води от мнението на останалите, дали е евтина или скъпа, но моя съвет е да я пробваш някъде. Поне да я видиш как изглежда на живо, да я бутнеш. Аз тези трите дето съм ги поставила ги видях и ми харесаха. Най-много кенурото, тя е 320. Другите са по 270лв. И аз няма да дам повече от тези суми. Вчера гледах продавалника е пълен с колички, което ме навява на мисълта ,че дали е 200 ил и 2000лв пак там ще отиде след година и половина живот и здраве..
По-добре да си направим една почивчица тримката за тези пари, вместо да давам 700-800лв. Мъжът ми вика, че то по-добре кола да му купя, поне ще я ползваме всички  Joy Joy Joy
Това на майтап, успешен ден от мен

# 530
Здравейте  Hug

Не съм писала много отдавна ,защото нямам време а и няма нищо ново при нас.
Вчера бях Давидков и видяхме малката кукла.  Heart Eyes Порастнали сме и сме вече 920 гр.  Party
Засега е ОК всичко с човечето ,малко се бях притеснила ,че не я бях виждала отдавна. Явно е кротичка ,защото не мърда много . Все се ослушвам за някое ритниче, ама много е пестелива  Simple Smile

kiara_23 и аз имам голям проблем със сърбежите, не само на корема и по цялото тяло. Казаха ми в Аптеката ,че е хубаво да се къпеш с олио -душ гел ,за да не се изсушава много кожата. Препоръчаха ми на Eucerine ама 15 лв не ми се даваха. Купих си на Бочко бебешки шампоан за коса и тяло с лавандула и на Талодерма - Еудермол 8 за много суха кожа. Освен това и едно кремче пак на Бочко със смрадлика против кожни раздразнения и да ти кажа има ефект. Убедила съм се ,че скъпата козметика в много случай не върши работа.
Аз съм качила досега 7 кг. на корем предимно. Най-удобно ми е да спя по гръб ,но незнам дали е добре за бебето.  newsm78 Настрани,като легна много ме болят ребрата. За това пък се мажа с един хомеопатичен крем - Арника. Има ефект поне при мен. Може да се ползва от бременни за болки в мускулите и костите.Изобщо голямо мазане ..  hahaha
За покупките гледам,че сте обсъждали.. аз лично още нищо не съм купила. Твърдо на количка само съм се спряла :
http://kasida.bg/navington-bebeshka-kolichka-cadet-adriatic-kosh … no-534-13744.html
Хайде момичета хубав ден от мен ,че много дълго стана   bouquet

# 531
Здравейте, момичета!
Ради, да е жива и здрава майката. Много да ви се радва и вие на нея още дълги години!
Аз също съм на трета ФМ при Атанасова, на 19.04. Атанасова каза предния път, че при момченцата било добре да се направи и третата, така че аз ще я направя. Днес пък съм на ЖК.

# 532
Ради да ти е здраво майчето Hug
Рокси аз подкрепям напълно.Даже започвам да се притеснявам...Не знам защо,но изобщо нямам желание да купувам и да се оглеждам за бебешки работи #Crazy
Аз най-накрая минах на ФМ.На малката всичко и е ок,ама моята плацента не иска да се вдига...         - the orange cat-напълно си права за скъпата козметика...Личен пример!Когато имах проблем с кожата на лицето почти нищо не помагаше...освен-КРЕМ ЗДРАВЕ!

# 533
Здрвейте сладки мамчета  bouquet!
мама Рая,kamatna-много се радвам за хубавите новини Hug
zaradi-честит юбилей на майка ти-да е жива и здрава и още мн внуци да отгледа  bouquetГледам,че повечето вече сте готови с покупките,а аз само съм набелязала и края на май ще купуваме.Виждам,че сте коментирали и избор на болница -завиждам ви,още повечето като чета за какви условия става въпрос.Аз само  Praynig се моля Praynig да са направили някъкъв поне освежителен ремонт,чекато се сетя ,когато раждах с дъщеря ми #2gunfire #2gunfire-едва издържах 2 дни.Днес съм на ФМ -стискайте палчета всичко да е наред с бебо и ако имам късмет може и да разберем дали ще е момиче или момче
Сега ви оставям пожелавам ви слънчев и прекрасен ден!

# 534
За тези списъци, направо шантажират хората, особено ако на някой му е за 1път. Като на мен, но имам доста приятелки, та те ме светнаха горе-долу какво е излишно, аз мисля,че повече от 50% в списъка Mr. Green
Например:
-стелиризатор - няма да ползвам, купила съм си стъклени шишета, които спокойно ще мия с гореща вода
-обиколник - зависи от кошарката, аз няма да имам нужда,но с тези връзки, това увисва и става егати грозотията, за мен напълно ненужно
-термобокс или термочанта
-нагревател, термос, 300 вида термометри
-аспиратор за нос............
И още хиляди боклуци и щуротии
Да, точно тези неща и на мен не ми трябваха изобщо. Проходилка също не сме ползвали, защото ортопедът каза, че не е особено полезна, а и бебето обичаше да пълзи и да се придържа за мебелите и така си проходи. Но за някои майки може да е полезна, ако имат нужда да оставят бебето за известно време, за да си свършат някоя работа, например. Проходилката и столчето за хранене могат да се купуват доста по-късно - след 6-тия месец според мен.

# 535
Sunny29, ние с теб все по едно и също време сме при Атанасова  Grinning от колко часа си ти?Ние най - вече заради бъбреците ще отидем, да ги видим, че нали бяха към горната граница и е хубаво да се проследи ... дано всичко е наред  Praynig

# 536
 Nins87, аз съм от 11.00 Simple Smile

# 537
Здравейте и от мен Simple Smile
Заради честит рожден ден на майчето ти, да ти е жива и здрава   bouquet Simple Smile
И аз да споделя за килограмите - вече съм +10 ... нз колко е нормално и колко не е, но факт е че бая съм качила  Laughing Laughing
За количка и ние сме на мнение, че няма смисъл от прекалено скъпа...
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/29376 - нещо такова си мисля, че може да ми свърши работа.
Колкото до пъпчето, моето хич не е мръднало  Laughing Laughing все още си е хлътнало  Laughing Laughing
Хубав ден!  Hug

# 538
Здравейте мацки,
минавам само да почерпя, защото мъжлето ми днес е рожденик. Тези дни няма да съм много активна защото утре пътуваме и ще се върнем в неделя Simple Smile

# 539
  • Варна
Здравейте мами!
Покупки няма да правя никакви. Имаме и дървена и сгъваема кошара от батковците. Количка ще ми даде една позната, че не ми се харчат пари за това... достатъчно колички купувах. Дрехи имам от батковците и от приятелки. Помпа, бебефон, проходилка /не използвана/, кошара за игра, бънджи и т.н. имам от преди. Включително и тези неща наполовина няма да ползвам. Мисля да играем на земята. Просто трябва да направя някакво дебело шалте, че да не замръзва. Предпочитам да си купим Уруру сарара - климатик, вместо да давам пари за излишни вещи.
Кърменето решава проблема с изкуственото мляко, шишетата, стерилизаторите... Единствената инвестиция ще са пелените за многократна употреба.
За пъпките - имам много суха кожа. Често се обривам и без да съм бременна. Никога не ползвам медикаменти и кремове, които лекуват, а само овлажняващи. Не на последно място. Спрях да пера с течни препарати и използвам в момента само прах тео бебе. Това ме спаси от пъпките и сърбежа.

Общи условия

Активация на акаунт