Отговори
# 210
Пепи,подкрепям те, напълно си права.Как да раждаш в тая скапана държава.С какво ни помагат,с какво ни поощряват???Аз не получавам детски дори,получавах една година по 18лв и после ни изкараха "богати".Я да се огледат малко как е в другите държави...много се ядосвам.

# 211
 malinka_a  кошарката изглежда страхотно ...аз също съм се спряла на нея Grinning

# 212
Sunny29  аз видях кошарката  в онлайн магазина на ПАКОСТНИК.... 209ЛВ   http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9974&cat=106

# 213
Buba_84  и Izabelinda welcome
Честито - със закъснение на рожденниците и на техните близки. smile3525
Ехооо - как сте - аз пак съм си вкъщи. Миналата седмица отпуск, сега - болнични - малката се скъса от кашляне и ми е мъчно, че даже лекарствата не я успокояват. Приемам съвети за алтернативно лечение на тази ужасна кашлица.
Момичета - имам питане - за майчинството и начин на изчисляване. Ако този месец съм била 17 дни на работа и 5 дни болничен, каква база ще приеме НОИ при изчисление - осигуровките на работодателя и превода за болничен или само осигуровките?
Аз исках от следващия подеделник да си взема по- продължително болничен за мен - имам страхотни болки в кръста и ниско долу в корема. Но трябва да работя поне 1 ден след сегашният ми болничен от тази седмица. Т.е ако на 2 април съм на работа пак е първичен болничен и ситуацията е следната - 1 ден нормални осигуровки, 3 дни от работодател на 70 % от дохода и после вече плащания от НОИ. Та в този случай кой доход, ще приеме НОИ при изчисление за април? Да не би да се вземе в предвид само първите 4 дни, че тогава ....лошо откъм намаляване на дохода.
Извинявам се за това отклонение, но не ми е ясно точно с този момент как се процедира. В София е абсурд да се свържа по телефон и да разбера - те там май нямат телефони smile3511
   Явно от бремеността но немога да схвана точно въпроса ти и затова ти пиша общо В момента ти вземаш болничен за общо заболяване а не майчинство / причина:01-общо заболяване ; 14,15 бременност и майчинство / Сборът на брут.труд.възнагр./осигър.доход и пропорционалната част от миним.раб.заплата чл.41,ал.2 от КСО или дохода от който се изчислява пар.обезщетение за ВН се раздели на общия брой работни дни по календар за същия период . Винаги когато съмзвъняла в НОИ София са ми вдигали така че пробвай пак ако нещо не ти е ясно

# 214
lilit, благодаря! Цената й също е много добра. За съжаление обаче преди да купим за бебо легълце, ще трябва да купим за нас Simple Smile Така че покупките се отлагат поне до май месец, живот и здраве. Но ще я имам предвид, защото като начало ще ми върши чудесна работа.

# 215
   Видях че се коментира изплащането на БЛ и забавянето им  по-принцип има срок 15 раб.дни ако до тогава не бъде изплатен се пуска жалба но колкото и да ги бавят не е било повече от тези дни Аз поне в София не съм забелязала навреме да изплащат болничен Нещо като седмица от датата на представянето както си беше в един друг град /явно тук работят костенурки/
    Пиша общо и като цяло не приемайте лично думите ми /днес май съм кълбо от нерви /
    Тази сутрин имахме инцидент по път за градината с кучетата и все още не мога да се успокоя Някой ако ми каже къде се пуска жалба и дали е свободен текст /а и дали има смисъл/

# 216
  • София
Пепи,подкрепям те, напълно си права.Как да раждаш в тая скапана държава.С какво ни помагат,с какво ни поощряват???Аз не получавам детски дори,получавах една година по 18лв и после ни изкараха "богати".Я да се огледат малко как е в другите държави...много се ядосвам.

И аз съм така #Cussing out Една година кирливите 18 лева и след това  нищо.Много сме богати Close.Никакъв шанс Tired
Не,че са големите пари,но защо точно от детски трябва да лишават децата.

Мацки,днес съм при Марков.Стискайте много палци,че нещо ме тресе нервата Outta Joint
Ще ходим семейно с бати и тати Laughing Нямат търпение да видят бебчо,и да се показва вече синьо ли е или розово Laughing.

Хубав ден Hug

# 217
Здравейте маминки  Hug
Последните дни ви изтървах,но щерката пак е болна  Tired
Много рожденници сме имали,да са живи и здрави (малко на патерички)!
Малинка и аз я загледах тази кошара преди няколко дни.Много е хубава.
Направихме разместване в спалнята,за да отворим място за кошарка и се оказа,че ако сложим дървено легълце стаята ще изглежда затрупана с мебели.Та,сега обмисляме сериозно дали пак да не си вземем сгъваема кошарка.
Какви цени за раждане обсъждате...заболя ме главата  ooooh! Но всеки според възможностите си,а аз нямам такива,пък и да имах не съм сигурна,че ще ги дам тези пари.
Хубав ден!

# 218
 Добре дошли на новите мами
 С малко закъснение честитим на всички рожденици. Да са живи и здрави
  Аз също съм с голям корем И изглеждам така все едно съм в 8 а не 6 месец Просто такава ми е структурата като тръгна да качвам няма спиране /през брем./ Виждала съм бременни в 8-9 месец които изглеждат все едно са в 3 , но не мисля че това е проблем просто структура
  Аз мисля и се надявам да не плащам за екип и всичко да е наред

# 219
Здравейте,
D 84, silveto_niki_svetli - мерси за отговорите - ориентирах се и се оказа, че ситуацията не е лоша при мен. Аз съм си с приличен осигурителен доход и от време на време има и допълнителни плащания и даже се получава повече отколкото съм очаквала.
С предишната бременност бях изчислила почти до стотинка майчинството, но сега като са 24 месеца доста назад гледах какви са ми сигуровките и болничните.
За раждането и цените... ужасни са, но май ще даваме парички за да е по-прилично отношението към мен и бъдещото бебенце. Аз като цяло се ориентирам, както и някои майки, тук към Токуда. Мисля следващия месец да отида на Дни на отворените врати там. Някой от вас посещавал ли е подобна инициатива и заслужава ли си да се ходи? Претупват ли нещата или се стараят да показват каквото те интересува?
Чао за сега - излизам да разходя каката и мерси за препоръката за ЕН Ти Тус - отивам да го купим. smile3525

# 220
Здравейте, гледам за коремчетата пишете: на мен ми пролича от скоро, но аз съм доста висока 1.79м и докторката каза, че е нормално. Относно раждането: мисля да раждам във Вита. Не аз избрах болницата, просто моята докторка само там изгражда, а аз и имам пълно доверие.
За легълцата да попитам - чувам различни мнения дали да бъде дървено или преносима кошарка. Аз все клоня към дървено и някоя по-евтина кошарка, но все още съм в чуденка. Майчетата, които имат опит, бихте ли споделили?

# 221
Снеж, Hugнормално,всички ние,малко или много си искаме да изглеждаме добре,всяка жена е такава,аз така преди време,ако си спомняте, ама така се бях разстроила,от думи на колежка,че"съм дебелеела с часове",и споделих ,помня тук,с вас..
Но знаете ли,момичета Simple Smile,помислете само-та колко пъти в живота си жената е бременна?Затова грейвайте при тая мисъл и не знам,аз така Simple Smile,не,че е само розово,но просто е най-милото.Не,че не се тревожа за това как изглеждам-даже напротив,не ми е чужда,разбира се суетата.. Simple SmileНо просто този път,с тази втора бременност така гледам на нещата-и истински се наслаждавам на всеки ден,без да звуча като дървен философ Grinningта нали е броени месеци бременността,после цял живот ще сме без кормчета и т.н. Hug
Ками,имаш палчета от мен,всичко ще е страхотно,наслади се  Hug

# 222
  • Някъде там край морето
Малко закъсняло добро утро от мен момичета и успешен ден на всички  Simple Smile
Pepina_79, аз се прибирам на 12-ти вечерта или на 13-ти наобяд в Бургас и мислим да останем поне до 22-ри. Ще ми е безкрайно приятно да се видим наживо.  Hug
Ema08, количката е супер и цветовете са много хубави. Много харесвам розовото или лилавото за количка, но чакаме момче. Не, че на мен ми пречи ама таткото е против, за да не го мислели за момиче  Crazy А за размера на коремчето можеш само да се радваш. Аз от 2 месеца не мога да си закопчея нито един панталон. А дрехите са бременни са си цифра; за сега съм си взела само един черен панталон и една туника. Имам една много разтеглива рокля и майка ми ми спретна още една. Абе голям зор е с дрехите, а не ми се дават маса пари за няколко месеца  Sad Така че, май не съм много облагодетелствана, въпреки че от 4-ти месец гордо си нося "шкембето"  Laughing
Izabelinda, направо ме разстреля с тези цени за раждане. Аз си мисля като дойде момента да отида или в Майчин дом или в бившата Тина Киркова, но не ми се плаща за екип. И без това не познавам никой лекар. От сега съм се навила, че ще родя по нормален начин и че ще имам леко  раждане  Crazy Малко на принципа на визуализирането  Laughing
Malinka_a много е хубава кошарата. Ние с мъжа ми водим бурни спорове по въпроса. Той си е харесал точно този модел, а на мен ми се иска да вземем от онези дървените, дето после стават на юношеско лего. Имаме още малко време да поспорим, пък да решим  Simple Smile

# 223
Здравейте момичета,
не съм писала отдавна, защото от 7 ми съм в болница......след много пропуски и лекарски грешки се установи, че имам камък в уретера и от там правя бъбречни кризи. В следствие на тях съм с контракции и за съжаление ми се скъси шийката на матката. Общо взето голям кошмар преживявам, а края му не се вижда. след среща с нефролог и уролог ми казаха, че нищо не можело да се направи, да съм пиела много вода и ако излезе - излезе.  Confused

Пиша тук с молба, ако някой знае някакъв метод (бабини деветини) моля да сподели.......
Много ме е страх за бебето, незнам как ще издържа още 3 месеца в болницата.....кошмарно е.... Cry

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 12:35 от Anitka!

# 224
Подкрепям напълно kamatna! Радвайте се на всеки ден от бременността си, защото тя няма да е вечна, а това е периодът с най-силна връзка между нас и децата ни! Всяка бременна жена е прекрасна, заради растящия в нея живот!
Анитка, надявам се скоро да мине! На мен преди няколко месеца ми бяха казвали за пиене на лимони сутрин на гладно. Действало безотказно за камъни в бъбреците. Ако ти се рискува, опитай.

Общи условия

Активация на акаунт