Отговори
# 225
Здравейте и от мен,  Hug
За коремчетата - според мен си отговарям на месеците, знам ли, не съм нито много дебела, нито пък не ми личи
за платеното раждане - няма такава държава, да смуче толкова здраво пари, но щом има "балъци" да дават, що не, и 5000 ще го направят, всеки си решава. Според мен щом бременността върви нормално без сериозни усложнения това е напълно излишно. За Вип стая и т.н има хора, които обожават да участват в "Кой е по, по най"  Crazy
Аз не съм от тях, плюс това контакта с други майчета би ми доставил огромно удоволствие, да споделяме , говорим и т.н
за кошарките - аз съм за дървено легълце, нашето е такова, тези платнените истории са travel cot - или инече казано преносимо легло, легло при пътуване и т.н , незнам кой го измисли да ги продават като постоянни креватчета, но в БГ всичко е възможно

Е, хубав ден и си се радвайте на слънчевото време, независимо от размера на коремчето  Heart Eyes

# 226
За раждане без плащане в София е доста рисковано, поне от моите наблюдения.Аз ще раждам в Перник въпреки,че са гола-вода ще им дам някой лев за избор на екип и рушветче и ще се моля да не ме осакатят. От всичко най-много ме ядосва,че от 10 години внасям солидно в здравната ни система,а сега се разорих да ходя по лекари и най-накрая и за раждане ще плащам.

# 227
За раждане без плащане в София е доста рисковано, поне от моите наблюдения.Аз ще раждам в Перник въпреки,че са гола-вода ще им дам някой лев за избор на екип и рушветче и ще се моля да не ме осакатят. От всичко най-много ме ядосва,че от 10 години внасям солидно в здравната ни система,а сега се разорих да ходя по лекари и най-накрая и за раждане ще плащам.
   Имам познати раждали без екип и са ОК при условие че държавата мен ме режи като бременна и майка няма как да плащам Това си е лично мое мнение
   Хубав ден !

# 228
  • Sofia
Привет красиви пролетни момичета!!!
Много сме хубави с коремчетата, макар, че моят отдавна е голям и мъжа ми все ме бъзика, че вече ми е станал толкова, колкото преди да родя щерката!!! Нека си мисли кой каквото иска, аз съм си щастлива в очакване на голямото щастие!!!
kamatna много ми допада твоето мислене, мила и заставам изцяло зад думите ти!!! При мен нищо ново освен, че съм много натоварена и чакам с нетърпение отпуска по майчинство!!! Май ще трябва да почакам, доста време има още.  Laughing LaughingЧета ви, но не ми остава време да пиша!!!

Anitka! много съжалявам, че ти се случва това, но ето нещо лесно и изпитано, което знам: Сваряваш тиква и пиеш водата, а тиквата можеш да си я хапваш. Това е нещо приятно и полезно. Все още има от зимата тикви /тези големите бели, жълти, кремави/. Ето и няколко линка да четеш: http://paper.standartnews.com/archive/2004/09/22/health/s4209_4.htm; http://www.lekar.bg/news-23/info-2242/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … 0%BA%D0%B2%D0%B0/.
Това го знам от 25 години поне и наистина помага. Успех, мила и по бързо да мине! Вярвам, че ще успееш.
Хубав ден пожелавам на всички и много пролетни усмивки. Hug Hug Hug

# 229
  • Сливен
Здравейте и от мен,  Hug
За коремчетата - според мен си отговарям на месеците, знам ли, не съм нито много дебела, нито пък не ми личи
за платеното раждане - няма такава държава, да смуче толкова здраво пари, но щом има "балъци" да дават, що не, и 5000 ще го направят, всеки си решава. Според мен щом бременността върви нормално без сериозни усложнения това е напълно излишно. За Вип стая и т.н има хора, които обожават да участват в "Кой е по, по най"  Crazy
Аз не съм от тях, плюс това контакта с други майчета би ми доставил огромно удоволствие, да споделяме , говорим и т.н
за кошарките - аз съм за дървено легълце, нашето е такова, тези платнените истории са travel cot - или инече казано преносимо легло, легло при пътуване и т.н , незнам кой го измисли да ги продават като постоянни креватчета, но в БГ всичко е възможно

Е, хубав ден и си се радвайте на слънчевото време, независимо от размера на коремчето  Heart Eyes
Много добре казано (написано Laughing)

Явно така стоят нещата в големите градове. Знаете ли колко много жени идват да раждат в Сливен - от Бургас, от Ямбол, от Варна и много други, точно заради това, че тук няма такива цени. Никой не плаща за избор на екип. А в Окръжната болница, където аз съм се насочила, не се заплаща и престоя, за разлика от частните болници - там се заплаща само той. Имам близка, която тези дни ще ражда във Варна и даде сума ти пари за избор на екип, наплашиха я че може да попадне на стажанти и тя какво да прави избра да си плати. А бе всеки си знае, ама и за мен е немислимо при уловие, че сме осигурени, така да ни изнудват.
Хубав ден ви пожелавам, изпълнен с много усмивки  Hug

# 230
Здравейте!Виждам,че обсъждате избора на екип и раждане.Аз съм против заплащането.С първата бременост гинекологът който следеше бременноста ми,ме беше подготвил мн добре-обясняваше всичко ,(за съжаление вече не води консултации)та той ми беше казал:-"Щом ще раждаш нормално без значение е лекаря,важна е акушерката."-евала на човека-излезе прав-акушерката която ми се падна-златен човек-пожелавам ви на всички такава.До сега не се замислях,но смятам,че отново няма да си избирам екип.Иначе има нещо вярно,че ако не си платиш почети не ти обръщат внимание('чувала съм от приятелки)

А относно стомахчетата-моят е огромен,а и като добавим,че само до тук съм +14кг smile3521 ,но всичко да е наред с бебешоците,после ще мислим как да ги сваляме.С дъщеря ми бях качила 40кг почети 90% от теглото ми,тъй че има още на къде newsm62

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 12:41 от ЕЛ2000

# 231
EL2000 напълно съм съгласна с теб Ако всичко е Ок раждането го води акушерката а и като си платя каква е гаранцията че д-ра ще дойде и ще ми обърне внимание Аз мисля че на тях никога не им стига /за парите имам предвид/ Имам лошо впечатление като лежах в Майчин дом в началото на брем. заради повръщане Д-ката не дойде първия ден за визитация т.к. била изморена от нощно дежурство а след това ми вдига скандал че съм нямала едно изследване за което аз нямах вина Вика ми : аз не трябваше изобщо да те приемам /понеже съм в първите месеци / Не и помня фамилията и се надявам да не ми се падне като раждам тя че както не мога да си мълча когато искат да ни правят на две стотинки .За мен даването на пари е като да дойдат при мен в магазина и аз да им кажа плати си за да те обслужа Нали затова са учили има си кой да им определя заплатата , а не от родилките да си изкарват пари

# 232
Момичета, кошарката си я харесах ведин онлайн магазин и цената е 209.00лв, но според мен си заслужава. Иначе и аз ги харесвам дървените, които стават и за юноши, много са красиви особено като са с красив обиколник Heart Eyes.Но ние сме решили твърдо да е кошарка. Пътуваме често към вилата и ще ни е удобна.
Ема, ще чакам инфо утре за ОБ. Hug

# 233
Здравейте момичета. Да се включа и аз в темата. Аз съм за нормалното раждане, и много ми се иска така да родя, но май ще се наложи секцио. В началото на март ходих на фетална морфология и док. ми видя миомен възел , а при бебчо леко уголемено бъбрече. Наблюдаващия ми реши да ме прати в София за още едно мнение. Трудно записах час за д-р Димитрова в МЦ Фемина. Чак за 18.04.2012г. Ако някоя от вас има такива проблеми ще се радвам да чуя какво им е казал техния док. Спорен ден ви желая. Simple Smile

# 234
Здравейте отново мамчета!
Каматна много си права мила, сега е времето да си показваме коремчетата и да дебелеем "на воля" както казва майка ми  Joy Станала съм малко слонче, но пък си пъча гордо коремчето, не че не съм суетна, напротив, но не мога да контролирам тялото си точно сега  Simple Smile
Анитка мила, съжалявам да чуя че ти се е случило нещо подобно и за пореден път се доказа колко "кадърни" доктори имаме. За камъни в бъбреците си спомням че моя баща пиеше чай от мечо грозде вместо вода, но трябва да си много настоятелна мила и да го пиеш дълго време и след това  Hug Моля се да се оправиш по-бързо  Praynig, а с бебо ще е всичко наред, просто бъди по-уверена и ще видиш че всичко ще се нареди  Hug
Малинка кошарката е чудесна, Ема количката е супер мила. Ние все още сме в чуденка дали ще си взимаме сгъваема или дървена кошарка, просто нямам идея, а избора зависи от мен! За количката също, не мие  останало време да разгледам и други освен на ЕСПИРО, а цената им като цяла е що-годе приемлива.
Sarah Lou аз съм ЗА с двете ръце за срещата, защото от 9 до 16 и без това съм в платен отпуск, и ще се радвам да се съберем, пък ако другите не могат ще излезем двете на по тортичка  Heart Eyes . Така че момичетата от БУРГАС обмислете варианта да се видим на 14 или 21.04 докато Sarah Lou е тук и ще чакам всяка от вас да пише  Simple Smile
Рокси много си права за раждането в Сливен, много мои приятелки отидоха в Сливен да раждат, точно заради това че тук в Бс кадърни доктори йок, а и не те гледат в ръцете  Naughty

# 235
  • Някъде по Дунава
Здравейте!
Няколко дни не съм се разписвала, но нищо особено не се случва при нас. Днес се върнах от консултация в Плевен и се радвам, че сега успяха да видят пола. Ще си имаме момченце и мисля че каката ще е доволна, защото беше "поръчала" братче. Мъжът ми слава богу няма никакви претенции за пол, дори за името. Аз също нямах предпочитания за пола и само съжалявам за дрешките, които имам и няма да мога да ползвам. Бебешките ми са като цяло неутрални, но другите са типично момичешки.
относно раждането премислих нещата и реших да родя в една от двете частни клиники в Плевен. там нормално раждане струва 1000лв, но не се носи абсолютно нищо освен дрехи за бебето. В държавната болница искат абсолютно всичко, дори и сухо мляко, ако майката не кърми, към това като се сложат дежурните почерпки, липсата на храна, на отношение към родилката и заплащането за избор на лекар сумата идва само с около 200лв по малко. Реших да си позволя едно човешко раждане и нормално отношение, а да спестя оттам откъдето мога. Количка и кошарка ще вземем втора употреба, а всичко останало имам от каката. Дори кошарката е вече спазарена в Продавалника и е за 40лв. Успях да видя на живо някои не толкова скъпи модели колички, които ме интересуваха и ще си споделя мнението, а може и да съм полезна на някого. Видях Даяна и Виктория на Кангаро  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/21894 , http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/21432
Определено Даяна по ми хареса, по лека е, но и по тясна. Основния плюс на Виктория е едната дръжка, което за мен е по удобно, но бих избрала Даяна, защото върви по леко, а това че е тясна не ме притеснява, защото така или иначе на пролет ще си ползвам лятната количка.
Другият модел, който харесах е Плазма на Бертони  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/11474 Въпреки че е толкова тежка, колктото Викторията според мен е по лесна за бутане и по маневрена.

# 236
Виждам ,че обсъждате най-болната  ми тема за плащането на раждане .Аз имах най леката бременост отидох да раждам мн. спокойна ,че всичко ще е наред и няма да има проблеми вкрайна сметка излезнах от болницата без бебе на ръце просто го убиха по време на самото раждане ..  smile3518 smile3518 неискам никой да плаша ,но не се жалета мами не мислете ,че по добре да не плащате в днешно време който не си плати е никой и не му обращат внимание. Това е моето мнение . Сега се моля всичко да е добре с мен и бебчо   Praynig и колко трябва ще си платя. Дано не съм уплашила никой ,но за съжаление в нашата държава нещата са такива .Лек ден мамчета  Simple Smile

# 237
kapkatr много,много съжалявам.Това не трябва да се случва на никой, но уви.....Най-странното е че ние плащаме, но пак нямаме гаранция.Аз съм настроена за плащане,но въпреки това нямам особено доверие на доктора,който съм избрала.Просто аз съм счетоводител, а не медицинско лице и нямам познати в тази област и не знам на кой да се доверя.Ще разчитам на късмета, а парите ще ги дам за мое успокоение.

# 238
Kamatna, и аз съм съгласна с твоето мнение- сега е времето да показваме коремчета, а и да се чувстваме най- специалните, защото носим живот Flutter
КапкатрHug мила пожелавам ти този път всичко да е повече от наред Hug Именно затова аз не смея да се изказвам крайно по отношение на плащането за екип. Първият път не съм плащала, но ако се налага сега бих платила. Всичко е толкова индивидуално, а и докато не се сблъскаш с нещо няма как да усетиш радостта или мъката от съответната ситуация.
Неотразима, сред новите ми фаворити за колички е и  Бертони Плазма, много ми харесва. Чудя се дали до юли ще мога да се спра на даден модел ooooh!

# 239
Мили майки , бъдещи и настоящи , пиша в тази тема може би за последен път . За съжаление аз няма да бъда една от всички вас , които очаквате бебета през юли . Нашето детенце е много болно и няма никакъв шанс за него . В най-добрия случай , който едва ли ще ни се случи , детенцето ни ще бъде инвалид . В най-лошия и може би нашия случай , детенцето ни ще може само да диша самичко . Откриха Спина Бифида и малформация на Арнолд-Киари . Не знам и аз защо реших да ви пиша , но мъката е огромна , истината - жестока . След всичко ужасно , което преживяхме с моя приятел , се надявах забременяването ми да бъде началото на хубавите моменти за нас . Уви , трябвало е да мина и през това . Преди две години едвам спасиха баща ми . Миналата година , след много тежко раждане едва не загубих сестра ми и прекрасната ми племенница ( дано Господ ги закриля и бъдат живи и здрави ) . В деня на изписването на сестра ми , беше погребението на свекъра ми , а след малко повече от месец , внезапно почина и майка ми . И до ден днешен , не мога да преживея всичко това и всяка вечер плача за мама . Докато чакахме доктора да каже какво е положението с бебчето много и се молих да ни закриля и да ни пази . Явно така ни е било писано . Тук е незаконно и забранено да бъде прекъсната бременност толкова напреднала , а доктора директно ни каза да се посъветваме дали ще я прекъснат в нашата държава . В нашата държава ще прекъснат бременността ми , като за целта ще родя детето , което толкова чакахме и обичаме . Детенце , което няма да прегърна никога . Не знам кое е най-тежко сега . Дали мисълта , че ще трябва да убия детето си или това , че то не спира да ме рита и сякаш иска нещо да ми каже . Нека Господ ви закриля и бди над вас и вашите семейства . Дано имам щастието и късмета да стана майка и този кошмар да е само лош спомен . Бъдете здрави !

Общи условия

Активация на акаунт