Отговори
# 480
  • на брега на морето
Ема, съвсем нормална държавна болница си е(не е частна клиника) и това е, което предлагат на всички родители. Laughing Иначе самото раждане, всичко за майката и бебето(вкл. и памперси) е безплатно. Казаха ми да си нося само дрешки за бебето, за мен и неща за повиване. На него присъстват само 1 акушерка и таткото( ако всичко с бременността е нормално и бебето е с главата надолу). Лекар се вика веднага ако възникне проблем(който е на смяна). Но приятелките ми раждали тук, казаха да не се притеснявам, че акушерките са добри. И аз съм спокойна, по-точно на периоди съм.

# 481
Мелина подобно е и в болницата в която и аз ще раждам с тази разлика, че пари не искат - освен за престоя по 3 лв на ден, и ми казаха да си нося само паста и четка за зъби, т.е принадлежности за баня и едни чехли, всичко останало го поема болницата, включително и дрешки за бебето, както и за изписването му.

# 482
  • на брега на морето
Добре звучи, Пепи. Hug То и при нас парите са само ако искаме таткото да стои(спи) при нас тези 2 дена след раждането.

# 483
lilit е умрях си да се смея, извини ме мила  Joy Заболя ме корема!  Laughing
Въпреки, че и при нас понамаля, не за др. ами таткото го е страх да не й се случило нещо! Репликата от моя страна е , че няма как да се запознаят лично, още докато е в корема ми!  hahaha Та само ходя да го изтезавам, за сега ми угодява, ще видим до кога обаче  hahaha

И при нас ласките понамаляха доста, може и аз да съм виновна за което- заявих че ако ще се обичаме, то аз искам значително количество гушкане, целувки и т.н, а не само за 5 мин да се почешем там дето ни сърби... И така все по- рядко ни се отдава възможност да изпълним тези ми изисквания, но все пак аз не се отказвам от тях  Laughing Нарастващия корем също не помага- милото каза , че го е страх да не ми го повреди, затисне или пък да ми предизвика контракции. Честно да си призная обаче, не бих се отказала съвсем от любовните ни преживявания  Embarassed

# 484
Благодаря на всички за поясненията. Честно казано до сега и аз не бях чувала за "тапи" ама от както се ровя в този форум и се "образовам" попаднах няколко пъти на този термин и се заинтригувах...

Момичета имам една идейка - така и така сме започнали да пазарим вече - кои повече, кои по-малко...какво ще кажете да си направим албумче някъде - било то във фейсбук или в снимка.бг, където да се хвалим с новите придобивки  Flutter На мен лично ми е много интересно да видя какви креватчета, колички, дрешки и т.н. сте си накупили и да споделям емоциите (че и да си начесвам шопинг крастата малко и чрез вас  Joy )

Аз да се "оплача"... единствената количка, която наистина ми харесва, в която не мога да намеря нито един кусур и като я погледна просто ми става топло на душата....  Sad е: http://kasida.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-3tec-purpleblack-2 … 12-301-12864.html  ooooh!

# 485
Decu и аз съм се спряла на нея и на още няколко модела, но все още не съм решила окончателно коя да избера.
На истина иначе е много хубава, на живо съм виждала тази:
http://kasida.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-3tec-orangeblack-2 … 12-301-12868.html

# 486
Здравейтеее.Днес бях на ЖК и на фризьор та най-после започнах да се харесвам и аз,то тази дълга зима да не смееш да се поразкрасиш.Н а ЖК всичко е ок доки каза да си избера дата от 01-10.07.която аз си реша,сега ще се ровичкам за датите в нета. ThinkingОтносно пазаруването и аз всичко съм си взела,дрешките съм ги изпрала, изгладила и подредила. JoyОстанаха ми някой нещица за чантата за болницата и това е.Тази седмица започваме да правим детската стая на баткото и вече край с ремонтите,те край нямаха. ooooh!Оставям ви че разходката ни зове.Лек ден на всички.  Hug

# 487
  • Пловдив
Здравейте
Я да ви питам нормално ли е да усещам бебчо много ниско долу?
И да си кажа мнението за количката която Desu е харесала летния кош няма напълно легнало положение и това си е проблем бебчо не може да легне в нормално положение, в смисъл че когато коша е в напълно легнало положение крачетата стърчат нагоре.
Леле момичета вие сте готови за бебчо а аз само една помпа съм купила, тия дни трябва да ходя в нашите да изкарам дрехите да видя какво имам, че да знам какво трябва да се купува.

# 488
  • Пловдив
mama na Vladi ти при кои лекар ще раждаш?

# 489
при д-р Йорданов отново  Peace

# 490
  • В. Търново
Мелина подобно е и в болницата в която и аз ще раждам с тази разлика, че пари не искат - освен за престоя по 3 лв на ден, и ми казаха да си нося само паста и четка за зъби, т.е принадлежности за баня и едни чехли, всичко останало го поема болницата, включително и дрешки за бебето, както и за изписването му.
И по 3 лв не искат тук при нас, освен ако не искаш да си в т. нар. Вип стая, чиято разлика е че си сам и имаш самостоятелна баня и тоалетна. Иначе във всички останали си има климатик, телевизор, отделно мивка с постоянна топла вода, а баните в нашето РО още от преди 4 години са с основен ремонт и напук на държавната болница се поддържат със страхотна чистота.  Naughty Поне така беше преди 3 години като раждах дъщеря си, надявам се сега ако се е променило нещо, то да е само е положителна насока.
За дрешките на бебето -  и тук ги обличат с техни си, които, вярвате или не  - видях да сушат на первазите по терасите!!!!  #Crazy  Sick Това ме ужаси и отврати, искрено се надявам да се е променила тактиката. Нощница осигуряват от болницата, само дето аз си облякох моята си след като ме смъкнаха от магарето и се изкъпах. Ужаасни бяха тия огромни дебели ЗИМНИ нощници!
А я кажете, момичета, вече раждали - при вас позволяваше ли се ползването на дамски превръзки и бельо? Тук в Търновското РО е изрично забранено - седиш си само с лигнина между крачката без гащи целодневно... Close Интересно дали навсякъде е така?

# 491
Megi_82, нормално е да го усещаш ниско. И аз понякога я усещам ниско. Мен пък ме притеснява това, че днес много малко я усещам.
Аз пък нищо не съм купила още за бебка, щото мъжа ми е суеверен. Сега проучвам колички.

# 492
Здравейте мамчета  Simple Smile
Аз удивена  Shocked колко много неща сте си накупили и вече сте абсолютно готови да посрещнете мъничетата, ние с нашия татко нищо не сме подготвили, дори не съм решила в кой град ще раждам, камо ли болница  Embarassed
По този повод искам да ви помоля за съвет, най-близката до нас болница е на 7км, но ние сякаш искаме да родя във Варна, което на около 50км от нас. И тук идва голямото ми чудене, което се засили последните 2 дни лежейки в болницата, ако си избера Варна и екип и всичко, а получа контракции преди датата и не съм влязла в болница, няма да може да ме карат до там, ще трябва тук да си родя и целият избор се обезсмисля. Аз искам живот и здраве да родя естествено и не знам има ли смисъл да избирам екип или просто когато дойде момента да вляза в най-близката болница??? newsm78
Не знам много съм объркана, никога не може да кажеш ще родя точно на тая датата, да си приготвиш чехличките и 2 дни по-рано да отидеш в болница, не знам аз поне така си мисля  Thinking

# 493
Megi_82 аз също усещам бебчето предимно ниско под пъпа и съвсем лекичко ,но доктора каза че това е така защото съм с предна плацента.Дали плацентата е задна или предна има значение единствено относно това, как усещаш бебето. Ако си с предна плацента, това значи, че по-слабо ще го усещаш, защото е залепена на предната маточна стена, съответно преградата между бебето и теб е тройна - матка, плацента, корем. Когато е задна е на задната маточна стена и движенията на бебето са по-осезателни, защото няма допълнителна пречка към корема ти.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 15:23 от lilit

# 494
Павлинка при нас нощниците са чисто нови, дават ги с пакета, не са ползвани, т.е за еднократна употреба са, както и чехлите, болницата все пак е най-новата в България  Simple Smile. С каката раждах в друга болница, тази все още не бе построена и там също ни забраняваха да слагаме гащи, но като минеше визитация, аз си слагах и гащички и превръзки, а сестрата минаваше преди визитация и се провиккваше: "Мамчетаааа, сваляйте гащите и слагайте лигнините"  Joy
Megi_82 летния кош няма напълно легнало положение, но пък зимния си има  Wink

Общи условия

Активация на акаунт