"Юнчетата гении са, знай се, ходят, а и смятат чак до двайсет."

• 32 688
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Ваче, надявам се да е ефикасно, Ани го спомена преди няколко дни - цък. Не ти трябва куче за бълхи, те се крият в пясък, прах по улички, пътечки, градинки и т.н. Ние Иво не сме го доближавали до нашето, но пък щъпурка за ръчички и съм го превела някъде, където е имало ooooh!                                                     

# 76
  • София
Ире, мит е това за бълхите в прахта. Бълхата е кръвосмучеща, тя няма как да се размножи без топлината на животното. Така че бълхите са си по уличните котки и кучета. Прескачат и по хората. Сашето реагира много остро на ухапването, нямате идея какви мехури стават. Просто не икам да си представя бебето така ooooh! Аз Саша я мажа с аутан, ама бебето не мога. А за моето куче аз бях сигурна че няма, заради фронтлайн, но пък в мазето ни живеят котки и ние не слизаме там, за да не излезем с черно от бълхи крака. А в Копривщица като идем, там е леле мале... цяло лято не пръскат и накрая в края на юли и началото на август пръскат градинките. Та Саша се маже с аутан, но за бебето искам нещо.
Дано да помага таз цитронела. По обувките ли да им ги лепим тия лепенки?

# 77
Момичета, благодаря много за позитивната енергия, засега свърши работа, но до края (което е средата на май) ще ми е много притеснено. милите, много им стискам палци, вярвам че през май ще стана леля на красива, мила и здрава госпожица, а дотогава се надявам повече да не ви моля за подкрепа Hug Praynig Praynig Praynig

ИЧКА, КРИСИ, дано татковците ви се оправят, споделяйте, не ме товарите, лично мен, човек има нужда да споделя много повече лошото, отколкото хубавото, с вас съм, макар да не мога да ви помогна!

КРИСИ, ТЕДИ, оздравявайте!

ИРЕ, ВАЧЕ, и аз имам страшен проблем с бълхите. Това е и основната причина да мразя да ходя в Р. Белезите стоят с месеци, освен това ме хапят винаги, независимо, че през зимата уж ги нямало- вчера ходих в аптеката, защото пак ми предстои ходене до Р., момичета ми обясниха, че от тези лепенки и гривнички няма особен ефект, посъветваха ме да купя Фенистил дори за Дара- да третирам с него след ухапване, за да изчезват по-бързо белезите и да не сърби толкова.

ШУШИ, много сладък този момък Simple Smile, а количката е много готина, с изключение на обръщането към теб Sad

ЧИН, аз не виждам количката, ама дано ви пасне!

АУРОРА, Кали е просто фантастична!

АНИ2, много ми липсваш Hug

За всички, които пропускам- Hug

# 78
  • София
Кити, радвам се за брат ти! Дано да удържат положението! Hug

За бълхите.. това за фенистила са пълни глупости  ooooh! Ти чакай да я накълцат милата Дарка да я мажеш с фенистил... голяма глупост са ти казал. И искам да ти кажа, че това, че мажа Саша с Фенистил не спасява огромните мехури. Но по-голямият проблем не са пъпките,а  всички гадории дето пренасят кръвосмучещите. Така че по-добре да не хапят децата, сърбежа лесно минава и без фенистил. Саша всяка година успяват да я ухапят на стъпалото, където кожата е по-дебела. И пъпката не може да излезе и вътре се събира течност. Боли ужасно и детето не може да ходи. Абе какво да ви говоря. Мажа аутан и това е. Дори си мислех да напръскам с фронтлайн количката, ама то бебето вече ще щъка.. ще взема да капя фронтлайн на подметките на обувчетата  ooooh!

Ана, въпросче.. мога ли да пия Л-карнитин докато кърмя? И ако мога на какво отстояние от кърменето?

# 79
  • Sofia
Здравейте!

Кити, радвам се, че всичко е наред, дано до края бъде така! Само 2 месеца остават!

Ние повече колички няма да купуваме, малката ни е 7 кг, летните явно не са по-леки от това. Тя и тази явно лятна се води...
Освен това летните нямат обръщане към майката, точно за да са леки, изобщо от много неща пестят. Simple Smile Но и децата са големи вече и им е кеф да гледат света, защо им е да гледат майката. Wink

Днес си правих изследвания и има някои резултати извън рамките, които подсказват някакви проблеми с черния дроб. Ще трябва да проуча по-сериозно, в началото на диетата не правих изследвания и не знам това сега дали е влошаване или е подобрение...

# 80
Здравейте! Ех, страхотно лято настана - хем не е горещина, хем  е топло! Аз днес бях в Зоопарка - имаше страшно много хора! Не знам правили ли сме там софийски срещи? Може би през седмицата би било прекрасно да се срещаме там!

Кити, стискам отворено палци за брат ти и снаха ти и ви изпращам много положителна енергия!  Малко остава!  Здраве и късмет! Praynig  Благодаря ти за милите думи!  Hug

Ваче, аз не знам дали е добре да се взема Л-карнитин по време на кърмене, но ми направи впечатление, че в някои АМ пише, че има Л-карнитин.

Шунче, видях и в другата тема, но не успях да коментирам там. Дали не е възможно тези промени да са станали вследствие на режима? Например уреята в кръвта се повишава доста при гладуване, чернодробните ензими също се разбутват, а и куп други показатели се променят - затова се препоръчва да се гладува под лекарски контрол... Не че аз го спазвам това, но и не съм гладувала дълго - нещо нямам воля засега.  Предполагам, че, ако минеш на нормален режим на хранене, т.е. не така редуциран, след две седмици, до месец, всичко ще ти е в норма. Нали пише навсякъде, че след 4 дни гладуване започва резорбиране на мастните депа, които съдържат много токсични вещества - именно оттам са и разбутванията на чернодробните показатели - защото повечето от веществата се преработват през черния дроб. Холестеролът също се повишава компенсаторно - организмът не получава достатъчно мазнини и сам си предизвиква свръхпроизводство на такива.

# 81
Добро утро,
искам днес на този прекрасен празник Благовещение да ви почерпя за РД на моята скъпа майчица

искам да ми е жива и здрава,да има много сили ,за да издържи на реалността около нея !
Вчера цял ден бяхме навън на гости при свеки ,а днес към обед ще пробиваме ушички на Дара и на нашето съседче,което скоро става на 1г. Дано не плачат много. Praynig
Ако има днес именници ,да са живи и здрави.
Кити  Hug Радвам се ,че брат ти  и снаха ти са ОК Hug
Хубав ден на всички ви желая!

# 82
Добро утро,
за бълхите да кажа, че аз когато видях една у нас, веднага изчетох интернета, защото никога не бях се сблъсквала с такива неща и нямах информация. Пишеше, че се въдят в дъските на пода и ползват всяка пукнатинка да снасят яйца...да не влизам в детайли, де, ама са от-вра-ти-тел-ни!

Шунчи, ох тези проблеми край нямат. ooooh! Има ли начин да се разбере дали е от диетата, че ако е това, май лесно ще се оправи  Peace
Иначе абсолютно вярно си написала за летните колички - пести се всеки грам, но аз нали все искам с 1 удър 20 заека и се надявах да става за новородено  Mr. Green, което няма как да стане и затова заложих на най-леката, пък новороденото като дойде ще го мислим в движение. То сенникът се маха и пак се вижда майката, така че има начин да се побългари ако се наложи Wink

Кити  Hug пращай им позитивна енергия и всичко ще мине по вода!

Аурорааа, от кога говоря аз на ММ за зоопарка и за камбаните Simple Smile Аз съм много ЗА Simple Smile докато кажеш Зоо...и сме там dance

Ичка, добре, че си ти да разбера какъв празник има днес Simple Smile Да е жива, здрава и много силна майка ти.   bouquetНе е лсно да гледаш най-близкия си човек как се топи и то толкова време...абе... горката женица Confused
А Дара с обичките ще я чакаме на снимка

# 83
  • София
Шунче, не знам какво да кажа... принципно не съм човек дето се бърка за такива неща и затова нищо не ти казах когато почна диетата. Сега ми е малко съвестно, честно казано. Аз лично съм доста против режими на плодове и зеленчуци, които траят повече от 1-2 дни. Организма се нужда е от белтъчини и от въглехидрати, за да може да осъществява обмяната на веществата правилно. Напълно възможно е заради това да имаш отклонения. Кое е извън норма в изследването и колко изън норма е?

Аурора, не знаех, че има Л-карнитин в млеката. Ама то ние практически си произвеждаме Л-карнитин и като цяло е добре да се приема. Но не знам какво отива в кърмата и как е за бебето, там нещата са си друга бира какво се казва  Confused

# 84
Здравейте, съфорумки  Wink

честит празник на всички - пожелавам ви днес само благи вести да получите Simple Smile

Ичка, честит рожден на майка ти - желая ти да е жива и здрава, много силна, за да преодолее трудностите в живота. Днес сестра ми също има РД - освен да е жива и здрава й пожелавам безпроблемна бременност и раждане - искам си вече племенника  Mr. Green
Искам снимка на Дара с обички  Heart Eyes

Шунче, не мога да помогна, но стискам палци всичко да се нормализира  Hug

Ире, ужас с тия бълхи  Confused. Направо не знам ако има и тук, досега не съм се сблъсквала с тоя фактор. Как е малчо днес, има ли още пъпчици?

Криси фил, ех и при вас проблемите нямат край...  Sad. Стискам силно палци за сряда, дано са добри резултатите  Praynig. Оздравявайте вече  Hug

Ставам, че съм се зарибила по един сериал, да погледам докато малкия спи Wink

# 85
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Ичка, честит празник, да е жива и здрава майка ти!

Шуши, ти нали имаш сега количка? Т.е. ще става за новородено. От друга страна не го мисли второто отсега, аз как го мислех, а то какво стана - искаше ми се новичка количка за това бебе, но като пазех старата и беше непрактично да даваме толкова пари за друга. Но ако нямах, с кеф бих си избрала новичка.
А ние купихме леката количка почти веднага след раждането, така че става и за новородено, стига да не е зимно бебе, защото не е така закътана и няма покривало.
Ей такава е:

Аурора, Ваче, осъзнавам, че може и от диетата да е, макар че доколкото четох се повишават (АлАТ, АсАТ и пикочна киселина) от висок прием на мазнини и белтъчини. Но и теорията на Аурора ми изглежда логична. Това, което сбърках е, че в началото не си направих изследвания, така не знам дали са се подобрили или влошили нещата. Миналия път след 14 дни гладуване, холестеролът ми беше паднал от над 5 до нивата, които са и в момента, но при ензимите нямаше отклонения. Не остава друго освен да отида при някой доктор да си каже заключението, че така може да си разигравам диагнози всякакви, много съм умела, пък то да е нещо простичко.  Mr. Green

# 86
Иии, Шунка, кой е този модел на Чико? И столчето за кола ни е Чико и ако са съвместими може да се откажа от пег перего Simple Smile А сегашната количка е от приятели - нали с първо дете човек още не знае точно какво иска, та решихме да ползваме докато добием представа и после да им я върнем.
А, намерих я. Сега остана да видя дали са съвместими.

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 11:33 от Шуши-

# 87
  • Sofia
Към тази количка принципно има и столче (ние не го взехме, защото имаме друго), така че сигурно са съвместими.
http://www.cubbees.com/v2/products/Chicco-SimpliCity-Plus-Travel … stem-Morgana.html

# 88
Здравейте!
Ваче, ще се поинтересувам по-подробно и ще ти кажа  Peace
Шуши, ние изкарахме само с лятна количка при Явор - тя си има пълно легнало положение, при лятно бебе това си беше добър вариант: Но аз не съм особено претенциозна и съм доволна.
Шунче, надявам се всичко да е наред.
Аз ползвах цитронела ароматни пръчици и лепенки миналата година по време на почивката, добра е за комари и разни хвърковати, не знам обаче дали действа при бълхи.
Теди, Криси фил,  Hug
Кити, и ти на мен!
Ичка, честит празник на майка ти, да ти е жива, здрава и хубави изненади да й предлага животът!
Аз вчера направих един уникално лесен сладкиш - бишкоти, 2 кофички кисело мляко (по-гъстичко), омесено с по две лъжици мед за всяка кофичка - редят се бишкоти, маже се млякото с мед, може да се сложи настъргана лимонова или портокалова кора, стафиди, плодове и т.н., после пак бишкоти, пак мляко. Отгоре се гарнира на вкус - с шоколадови пръчици може, с настърган шоколад, просто с плодове. Оставя се да престои едно денонощие - става леко и супервкусно.

# 89
Привет   Hug

Обзело ме е едно тъпомислие... не знам какво толквоа да напиша, но да се запиша и аз...
Нещо много съм раздразнителна, а все е в моя вреда (вътрешно се измъчвам с едни чехло моно диалози) и се чудя как да го овладея  newsm78

Честито Благовещение! Само благи вести да ви спохождат! Ичка, да е жива и здрава майчето ти  Hug
Кити, продължаваме с палчетата и енергиите Praynig
Криси и за вас и да се оправяте с малките   bouquet

Друго не можах да сътворя  Blush

Общи условия

Активация на акаунт