Отговори
# 675
 wavey

Честит имен ден на всички празнуващи днес! На Кирил на п.атанасова да е много умно и будно дете.  Hug

Marinels, Мър, Звезда Мерси за отговора ви за зъбите. Явно ще го  водя на зъбар. Дано не е това  Praynig

Бета Сподели, когато можеш  Hug  Дано Бобо бързо да се оправи.

Женичка От преумора е мила и аз скоро се оплаквах, че имам бели петна. Почивка му е майката. На мен най много ми влияе недоспиването, направо съм неадекватна. Но все си казвам че скоро и това ще свърши, ще пораснат бебоците Peace

Аз нямам нищо против различните теми, даже ми е интересно.

Не разбирам защо всички се притесняват да говорят за това, че има неща които им липсват. В крайна сметка поне според мен не виждам нищо лошо в това. Изведнъж целия ни живот се обръща с краката нагоре. Има умора, недоспиване, стрес, болно, ревящо, капризно бебе, и т.н. и това продължава с месеци и е нормално да се изнервим. Нормално е на всеки да му се поиска дори за малко да се откъсне и да си поеме дъх. Колкото и всеотдайна да е една майка и тя е човек и тя има нужда от презареждане. На мен  много често ми се случва особено напоследък. Явно умората ми се натрупва. Не смятам, че съм единствената и не се чувствам виновна от това.  Peace

Редрени И аз като Бета щях да предложа  - чувалче, хавлия, или пък ако не е оцеляло музикалното им оформление за леглото. Или пък козметика, памперси  Grinning

И Вики много бели прави, онзи ден ми разлива 2 пъти кафето, а уж го бях сложила по навътре на масата. И се катери навсякъде, но това е нормално вече.  Peace  Мър И той обича пързалките и то за големи  Laughing

За приспиването нямам проблеми с него, от малък го свикнах да заспива в кошарата. В началото го слагах полузаспал, а сега вече си е съвсем буден. Заспива, но трябва аз да съм в стаята до леглото. Имаше период в който не искаше да заспива, опитваше се да става, мрънкаше, но тогава си слагах ръката на гръбчето му и леко го натисках и масажирах за да лежи и така заспиваше. Сега вече си лежи сам и след малко заспива. И вечер е така. Но пък той никога не е заспивал на гърда, така че го нямам този проблем с откачането.  Peace 

Лека вечер и да оздравяват всички болнички. Вики е още със запушен нос.  ooooh!

# 676
И ние като Мама Веси нямаме проблем поне с приспиването. Слагам яв кошарата, давам и биба (откакто почнаха да я тормозят сериозно зъбите си я търси бибата и това е, като бебе не я е искала, а се научи като голямо момиче) и излизам от стаята. Тя си гушва любимото одеалце и така ...  И тя никога не е сукала, така че няма навик да заспива на гърда. Навън и на чуждо място абсурд да заспи, и ако има някой в стаята пак не може Simple Smile

По повод лампата ние не спим на лампа, оставям я на телевизор работещ и съответно като си лягаме го изключвам. Включвам го понякога ноюем ако не мога дълго да открия бибата с фенерчето на телефона в леглото Simple Smile

# 677
  • София
 Аз приспивам на гърда. На вън може да заспи и в количката. Или спи в колата, ако пътуваме.

Лампа нощем ползваме такава, не знам как се казва, от тези с мнооого слаба синкава светлина(от 1W са). Не за друго, ами за да вижда баткото стълбите на леглото, ако тръгне да слиза.

Мама Веси, аз не се притеснявам да говоря за лишения, но второто дете е толкова по-различно и по-лесно сякаш от първото, че ме е срам да се оплача от нещо  Laughing (свикнала на "трудното", сега ми е рахат). На всичкото отгоре живея много по-активен живот, в сравнение с времето преди децата. Нямам време за много неща, искам един ден ЦЯЯЯЯЯЯЛ ден да седя пред телевизора и да хрупам чипс, без да ставам от дивана. Но това го исках и когато нямах деца, когато бях скапана след работния ден. Та лишенията ми не са в повече, от колкото преди децата.

Еиния от зъбите на Никола има нещо, но не знам какво, че не ми дава да го заглеждам. Ще го водя на зъболекар, да видим. Прилича ми на петънцата, за които говорите.

# 678
Благдара за хубавите пожелания, мами, трогнахте ме! Нека всички дечица са живи и здрави, за да им се радваме!
Ние също се приспиваме на гърда или в количка, ако сме навън, иначе се е налагало понякога и в количка, ама в къщи, мен ме нямаше тогава, беше през деня. Не спим на светло, само от вън каквото влезе, ако е пълнолуние си е доста светло.
Днеска започнах да четкам зъбките на Кирил, но без паста, дайте съвет каква паста да взема, или каква ползвате вие, дали сте доволни?

# 679
  • София
Привет, момичета!
Благодаря на тези, които се включиха. Вече имам идея, ама който не се е разписал и има какво да предложи, да заповяда, че събирам идеи за погачата Wink

p.atanasova, честит ти имемник на патерица!

# 680
 redreny2000, благодаря Simple Smile

Аз тамън се наканих да излизам и такъв дъжд се изсипа, че ми уби ентосиазма. Нашия татко се е наканил да кандидатства-студент ще го правим и сега сме си сами, че той на урок отиде Simple Smile
На мен нещо не ми е добре тези дни, вие ми се свят, едно отпаднало.....умора, недоспиване...нормално

# 681
  • България моята родина
Изчитам всичко,но все не мога да се включа да пиша.Все си мислех,че само ние се приспиваме на гърда,но както чета не сме единствени.Наистина е по-удобно,но понякога е и изморително,като заспи след определено време се буди с рев и трябва пак да суче,за да заспи.Иначе навън заспива без     проблем и откарва доста време.

Яде от нашето ядене,но много малко и така само на мляко.Нещото,което ми е много интересно,роднините от БГ като се чуем и питат кърмиш ли го още като кажа да и те казват еее до кога трябва да яде други храни вече стига с това мляко. Не мисля,че е чак толкова фатално като се кърмим още и за това не ги отразявам,но и мъжа ми постоянно го повтаря стига вече,отбивай го,голям мъж ходи,а тича на цицата.
Не знам аз ли съм в грешка,защото не съм имала деца,млада съм и може би бъркам,но си мисля,че трябва да започне да разбира повече,за да му кажа няма вече мляко и да разбере или нещо такова с гърнето мисля по същия начин да изчакам да може поне да казва,че му се прави нещо.
Споделете вашето мнение дали аз бъркам,знам, че всеки сам решава за детето си кое е най-добро,но имам нужда и от приятелски съвети не само от мърморенето вкъщи.

# 682
Мамиии, от вчера проходихме  Hug Направи десетина крачки, и аз го хванах, не падна. Засега го пускам само на тартанова настилка или равна тревичка.

Ивелина, щом си се кърмите с желание  и от твоя, и от негова страна, и си ви е добре, изобщо не слушай подобни забележки. Винаги някой наоколо се намира да дава акъл - на мен ми разправят докога съм щяла да ограничавам захарта на детето, нямало вкусовете му да се развият... Според мен, достатъчно, та предостаъчно  е, че яде вече целите кремчета от кухнята.

От няколко месеца не спим на нощна лампа.
Ползваме ежедневно пастата за зъби на Чико с вкус на ябълка и банан за бебета на 6 месеца + (има такава с вкус на ягодка за 12+, но там има калций), и сме много доволни.

С приспиването на този етап е добре - от месец започна да си заспива сам в легълцето (това го научи татко му, като лягаше до него на спланята и заспиваше наистина, а малкият го копираше  Joy ), или на нашата спалня, и после го преместваме. Вече почти винаги спи само веднъж през деня.

Преди два месеца категорично отказа бибероните-залъгалки, и ги изхвърлих с голям кеф.
 Така че два мита - поне за мен, с конкретното дете, са разбити: че като го свикнеш да заспива на ръце, не можеш да го откачиш от този навик до много късно; че като се привърже към залъгалката, няма отърване после от нея.

Изчистихме я днеска България-та   - поне тази част от нея, която се намира на нашата площадка. И Марио събра няколко бутилки и ги пусна в кошчето. Разбира се, както можеше да се очаква, единици бяха ентусиастите от всеки вход.

Маринелка, за Германия става дума, а знам там как работят хората, та затова размисълът ми е голям, каква ще е цената да се спрявя и с малко дете, и с интензивна работа...

Ена  Hug

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 14:30 от sirence

# 683
Сиренце - там наистина без голяма помощ ще ти е трудно с детето,а таткото не може ли да дойде с вас?

Ivelina9292 - Не съм от кърмачките и не мога да помогна за това,но аз по повод на гърнето се замислих,че ние отдавна си акаме на него,но тя нали не говори и няма как да ми каже,че иска да седне на него,а като почне да се пъне да ака аз й казвам: Изчаках мама да вземе гърнето и тя ме чака.С памперсите много ми се иска да ги махна вече,за да не я спарват,а и заради бъбреците колкото по-рано,толкова по-добре,преди 2 месеца като бяхме на преглед и ни казаха да побързам,но как да стане като тя не казва никакви думички,камо ли ПИШ...В този ред на мисли има ли дечица,които целенасочено си казват "пиш","ак" или каквото там използват?И как върви приучаването на гърне?

redreny2000, благодаря Simple Smile

Аз тамън се наканих да излизам и такъв дъжд се изсипа, че ми уби ентосиазма. Нашия татко се е наканил да кандидатства-студент ще го правим и сега сме си сами, че той на урок отиде Simple Smile
На мен нещо не ми е добре тези дни, вие ми се свят, едно отпаднало.....умора, недоспиване...нормално
Браво на него - какво иска да учи? А за умората - пролетна ще да е...
За зъбите - ние си купихме ето такава четка,но за паста не мислим още,според мен сега е важно да се научат на навика,а и без паста ще "изчеткаш" за момента ненужното
Да си призная,така ми е много по-лесно и на мен да си измия зъбите,че иначе я оставях в стаята,тя нервничи,ако не се е заиграла,а сега го правим заедно

Мерси за отговорите за лампата

За нещата,от които сме се отказали - На мен най-много ми липсва киното,театъра и т.н. - преди ходехме всяка седмица,но сега е невъзможно толкова често.Да не говорим,че и в Ловеч кино няма,та тичаме до Плевен,но крастата си е краста.Иначе всичко друго сме го нагодили спрямо нея - излизанията,разходките,туристическите обиколки - тя не ни е попречила на тези забавления,щом и в пещера я заведохме...

Betta - как от това разбра,че не искам да говорим за други теми????????
Бетта - толкова изписани редове и нито дума за Яна,нещо да не си пропуснала  Laughing
Това е единствения коментар,който съм направила за писаното от теб за Яна,след което ти така обърна нещата,че ми отговори с това:
маринелс, не си чела внимателно, цели два пъти съм споменала Яна в дъъългия си пост. Но ако ти пречи, мога вече да го правя в друг цвят или с малки букви, че да знаеш да го пропускаш. Така ще знам и като отговарям на Ена за Емо.
Което ама грам връзка нямаше,но понеже тогава не исках да влизам в излишни спорове го подминах.Сега обаче явно трябва да го коментираме: Това че давате пример с по-големите деца е чудесно за нас,които сме с първо дете,но при положение че ти пишеш страшно дълъг пост,който е наполовина за Яна и няма и дума,насочена към разискваните теми в момента ме подтикна да напиша ироничния си коментар,който самоцитирах горе. Това в никакъв случай не значи,че трябва да спреш да ги пишеш - на мен като не ми е кеф,не ги чета,като реша пък да си сверявам часовника - ги чета,което смятам че е редно и ти да направиш с мойте постове и по-специално частта за социалния и сексуалния ми живот,така ОК ли сме?

Редрени - смятам,че ми знаеш мнението,но торта от памперси,персонализиран комплект или някоя глезотия,която тя не би си купила,а ще е полезна - нагревател,кош за памперси и тем подобни.

Таша - мноооого ми стана интересен вашия начин на приспиване,ако някой път има кой да те снима и няма да ви пречи може да дадеш и снимков материал

Парижанката - какво общо имаш с балета?Да не си била балерина? Това ми беше детска мечта,ходех на уроци и т.н.,но станаха едни трагични събития и спрях,та сега като чуя за балет и настрхвам,всеки път като имам възможност посещавам постановки.

Още щях да пиша,но отивам да поуча,че понеделник имам контролно.Другата седмица се заформя интересна: понеделник сутрин ще пътувам с колата и малката до София,после следобяд насам за Ловеч,че вечерта сме на юбилей,вторник пак към София,та ще звънна да се видим сряда или четвъртък,че и общежитие имам за изнасяне,в Ловеч пък майстори имаме в апартамента,абе...главата ми пуши,а мъжо е и уикендите на работа и вече откачам сама да върша всичко...

# 684
Ох, виждам раздвижване в темичката, но нещо последните дни ужасно ми се спи... вчера в 11 съм заспала пред ТВ, сега също едва гледам. Публикувам си писанията докъдето съм стигнала, утре ще ви дочитам.
Само да допълня хиляди благодарности на Сиренце за подаръка  Hug Иска ми се още сега да я почна книгата, но ще изчакам момент, в който мога да си държа очите отворени повече от 3 минути и ще си чета с удоволствие.
За началото на юни я мислим срещата в Пловдив - ще бъде много интересно!
За фейса пак започнахте да ме размисляте сега ... (Мур, Лъки - доколкото ви познавам, знам, че сте обективни) 
sirence, чакам срещичката с нетърпение Hug За фейса - има си и добрите страни: аз като нямам време да чета в нашата група поне разглеждам снимките на малките сладури.
Със слънцезащитен крем мажа децата вече месец, вчера като бях на козметик бях порицана, че не съм мазала себе си. Просто се изумих, че даже не съм се сетила за мен  Whistling
Лъки, моля те да дадеш отзиви за електрическия аспиратор, както и какъв точно сте купили.
redreny2000, купих на Барбабебе. Върши работа, но според мен не смучи толкова колкото другия, който се свързва към прахосмукачка. Там има възможност да си го нагласяш колко силно да дърпа, аз го ползвах по средата на скалата и имах чувството, че и от мозъка вади сополи  Laughing Не знам сега по-малко ли имат или този почиства само носната кухина. Но пък една педиатърка ми каза, че не било хубаво да се пресушават толкова, че почвало двойно да се произвежда секрет. Та от тази гледна точка ми се струва златната среда. Иначе има поносим шум, но не е както е описано, че и на спящо бебе може да изтеглиш сополите Wink
Абе да питам: Вие спите ли на нощна лампа?
Никога не сме спали на нощна лампа. Ади като има светлина и се чуди каква щуротия да направи. През деня дърпам плътните пердета. Трябва да й е тъмно, за да заспи. Само калинката й оставям да й свети, когато се приспива.
Писах,писах и изгубих всичко #Cussing out
Скрит текст:
Женичка, сесията ли ти изтече? Има спасение в такива случаи. От браузъра, който ползваш се връщаш на предната страница, копираш си текста, който си написала, рефрешваш си страницата и тогава си избираш напиши отговор. "Пастваш" си написаното и публикуваш. Моите отговори затова винаги са километрични - пиша, пиша (понякога и по 2-3 дни) и нищо не ми се губи  Laughing
Женичка, много хубав пасаж от статия си пуснала, но на мен лично ми е трудно да спазвам препоръките винаги. Просто нямам толкова търпение за всяко нещо да обяснявам и обяснявам, а мъжът ми пък само като ме слуша колко съм обяснителна и описателна и му свършва търпението  Laughing Хайде и Мони да се оправя и да е спокойна, че и ти да можеш да си починеш. Само това ще ти помогне да си върнеш паметта и концентрацията според мен. За упражнения препоръчвам йога, на мен лично ми действа вълшебно - и физически, и психически ми помага. Естествено след като съм се понаспала  Wink Друго, което мога да ти предложа - да ми дойдеш на гости на село, ако разнообразието ще ти подейства отпочиващо  Wink

# 685
Таткото иска да става зъботехник.
Много благодаря за отговорите ви, ще видим какво ще измисля.
Сега бягам, че пиша с една ръка, с другата държа мистър претенция
Хубав ден

# 686
sirence, честити проходили крачета на Марио! Да стъпва уверено в живота и само напред да върви  Hug Поздравления и за отказването от залъгалка без бой  Mr. Green
Ти защо не изпрати направо от Словакия в Германия всичко, което накупихте, за да ви чака там и да не го мислиш тоя въпрос?

но си мисля,че трябва да започне да разбира повече,за да му кажа няма вече мляко и да разбере или нещо такова с гърнето мисля по същия начин да изчакам да може поне да казва,че му се прави нещо.
За гърнето аз също изчаквам, а за кърменето нямам идея как и кога ще го откажем, но като дойде момента предполагам, че ще разбера, че е време.

Не разбирам защо всички се притесняват да говорят за това, че има неща които им липсват.
Aз не се притснявам, но и не ми липсва нищо конкртено, което да е смислено и значимо. Иска ми се понякога да си полежа сутрин, да си изпия кафето на спокойствие, да поседя на компа или пред ТВ-то без някой да ме дърпа, но това са дребни моментни желания. Сега вече като е топло си правим разнообразие с разходки по различни градинки, срещаме различни мами и бебоци и не ми е толкова еднообразно, колкото беше през зимата. Не ми липсва работата, ходене на кино също, на заведения и сега ходим, само че аз не успявам да седна на масата повече от 10-15 минути сумарно, защото все нанякъде ме дърпат да ходим и да разглеждаме, та не знам дали това е удоволствие, но поне не се занимавам да готвя, прибирам и мия съдове след това  Crazy

# 687
  • София
На Никола му пробиха и другите два кътника(от първата четворка). Той и с венци ядеше месо като мелачка, но сега е направо като електрическа машинка  Laughing . Колко са ми различни децата(аз май само за това пиша напоследък) единия вегетарианец, на другия мръвка му дай. Единия е като клечка, другия е закръглен. Единия може да фотосинтезира, а когато хапне, до вечерта е изхвърлил излишъците; другия яде с голям апетит, а изхождания има от време навреме.

Ivelina9292, твоите роднини какво ги притеснява в млякото? Нали детето е захранено, не е само на мляко. Те са големи хора и хапват мляко, какво остава за бебе, за което е от изключителна важност да приема мляко( и защо да приема заместители, като има оригинал).
 А мъжа ти какво го притеснява в ходенето и сученето? Много кърмачета говорят и сучат, катерят се по дървета и сучат, ходят на уроци по балет и сучат... едното не изключва другото. Може би ще му е по-лесно на таткото да разбере това, като помислите, че всъщност е нова практика това децата да се кърмят толкова кратко( по-малко от 2-3-4... години). Ако е имало някакъв физически или психически проблем, то тогава или тази практика е щяла да бъде прекратена(за да е факт, че сме оцелели до сега) или "проблемът" е щял да се възприема за нормалност и е щяло да бъде норма това състояние.
 Ако мислиш, че ще има успех, можем да те свържем с консултанти от държавата, в която сте и таткото да звънне да си поговори с тях. Нека той изкаже притесненията си, за да могат консултантите да му дадат информацията, от която се нуждае, за да се чувства уверен в решенията си(дори да не е за продължаване на кърменето, нека това да е информиран избор за потенциалните рискове и ползи, а не избор, който да е следствие на обществено схващане за "нормалност").

Моя мъж силно се влияеше от обществените нагласи(най-вече на колегите си и близки роднини) за нормално и правилно. Примерно за захранването на първото ни дете нямаше собствено мнение защо иска да е по еди-кой-си начин, но искаше да заложим на "сигурно". Понеже масово всички захранват така, вероятността да сбъркаме е по-малка(или и да сбъркаме, ще сме всички в кюпа, а не от единиците). Нали човек е стадно животно, та по-добре с мнозинството  Simple Smile дава ти сигурност. Като разбере, че това, което правим, не е изключение и много хора го правят, тогава е по-спокоен. Че и започва да агитира другите даже(предполагам пак по същата причина  Laughing , ако сме сбъркали, да не сме сами   Whistling )

# 688
Лелееее, Сиренце одеве те забравик (как може) Честити ходещи крачета, да ходи безавариино!
Кирил се роди с рижава коза, но сега вече е русоляв Simple Smile на моменти си рийавее, но съм виждала рижавки много са сладки Simple Smile

# 689
  • София
sirence, честити ходещи крачета на Марио!

Общи условия

Активация на акаунт