Отговори
# 105
Много интересна и полезна тема за нужните вещи в майчинството  Wink Аз така в първия момент за неща, без които не мога не се сещам, но за ненужни сигурно мога да направя цял списък  Laughing
Бедствие, аз си поръчах лятна количка, към която има такъв органайзер, който си показала, дано и на мен ми се стори толкова полезен  Wink
А между другото, защо не "прескокнете" от Пазарджик за общия рожден ден? Много би било хубаво ако може и от други градове да се включите  Hug

# 106
Малко настроение от мен в този сутрешен ден...

# 107
Marinels, от клипчето любимци са ми Анастасия, красивата й мама и малкият акордеонист  Hug

Браво, Стихия, много полезен въпрос повдигна!  Hug
Като помисля, на първо "четене" ми идват на ум:

1) За мен, без кола, а обичаща да кръстосвам целодневно софийските улици  - пеша или с  ненадеждния във всяко отношение градски транспорт:
Огромния кош и лекотата на количката ми  (6.8кг)
http://www.amazon.co.uk/Chicco-04079138080930-Simplicity-Strolle … ia/dp/B004MKNOA22)

2) Най-стабилния и удобен шкаф за повиване на света Wink - http://www.dibobg.com/products.html

3) Термо-кана-термос, в която си поставям и до сега поизстиналата преварена вода и тя я държи 24 часа почти със същата топлина.
http://www.amazon.com/Samba-Quick-Press-Insulated-Server/dp/B000ICKMBW

4) Hot water plate, за която пиша поне трети път http://www.bebe-jou.com/product/show/52/Hot%20water%20plate.html Вече по-рядко я ползвам, защото храната от кухнята я взимам топла и веднага папкаме, но в периода на захранването ми беше страшно полезна.

5) Пижамките с предно закопчаване   - каквато и да е марка, но тези на Mothercare нямат равни по качество - скъпи са, но със сигурност ще ги носят поне още няколко бебета на мои приятелки, така че ще си заслужат напълно вложението http://www.mothercare.com/Boys-Racing-Cars-Sleepsuits-3pk/dp/B00 … s=related-tab-3-5
Имахме от тях от самото начало (тогава са с обръщаш се маншет, да пази ръчичките, да не се драскат бебоците). Още ползвам тези до 12 месеца, които са със силиконови бодлички на крачката, за да могат да ходят с тях децата. Нямат равни, страшно се  разглезих с тях. Зимата го слагах под панталончето вместо чоращогащник. Имахме и вариант потниче за лятото.

6) Преносимо термосче с контейнерче-разделител за АМ - за пътешествията ни насам-натам - много често хапваме навън.

Интересно и логично - още от малкото изказани мнения вече се забелязва как по-дълго кърмещите майки имат по-различни любими неща, от тези на АМ ...

# 108
  • Пловдив
Стихия, слинга  Peace С бебе, което постоянно иска да е на ръце и отказваше да се вози в количка, слингът ми реши проблемите Simple Smile . И досега го ползвам, въпреки че е 11 кг. (бебето, не слинга  Mr. Green)

# 109
  • София
По темата на Стихията:
1. Помпа за кърма Medela Swing - помогна ми много за стимулирането на кърмата в началото и за нейното увеличаване, защото при мен нещата тръгнаха мнооого трудно;
2. Dee Dee слинг - голямо носене падаше, особено през лятото;
3. Стерилизатор (5 в 1) - подгрява храна, вари зеленчуци на пара, вари яйца. Откакто захранвам Тео, го побърках от ползване това нещо. Вече е на издъхване, но ни служи вярно  Mr. Green
4. .....сигурно има и още, но сега не се сещам. А, подсетиха ме другите момичета за космонавт - цяла зима си изкара детето с един на Некст. Топъл и удобен, чудничък беше.
5. Спалните чувалчета на Mothercare - незаменими през лято и зима;
6. И ваничката за къпане на OKBaby, същата като тази, която е показала vikiim, но със стойка ........

Сиренце Hug няма да успея да дойда на общия рожден ден за съжаление. но пък не пречи, за следващата обща среща в Южния парк, да взема да се включа и аз.... Laughing

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 21:59 от Stacked

# 110
Честит първи рожден ден на Данаил на  Ina78  и да поздравя всички празнували вече , да са здрави и весели дечица!  Heart Eyes
Чета ви и не ви липсвам май  Blush и да припомня ако сте ни забравили

Видях страхотни сладури/ ама много сладък тоз Крум/ и мами миски / vikimm не ги видях по тебе тези 5 кила май си ги забравила вкъщи/ и двете с Дара много се радваме на публикуваните снимки.
Стихия добре ,че побутна темата ,а  и въпроса ти е чудесен .Аз не мога без шкафа за повиване/с вградена ваничка на косато/мн ми е полезен.Мислех да си взема такова приспособление за количката , но в чантата имам отпред такива отделения и май няма да ми е нужно/http://www.bebetto.com/Details/Bebetto_Jumbo_%C3%87anta_Pvc/BBT-P702GKIR/.И разбира се възглавницата за кърмене моята е  на TCM и прилича на тези дунапренените, нооо е пълна с едни малки топчета ,които позволяватда я оформяш както си искаш.И да спомена каишките за прохождане и с това дете ми служиха вярно.
Сега малко инфо за нас- Сложиха ни  приорикс точно на годинка и месец ,но предишната /синфлорикса/ я изпуснахме, беше хремава.Сложихме обици на Благовец

Katilias тихичко честито   bouquet и по малко такива весели случки
Marinels страхотни сте  Hug  /това само РД ли беше или + кръщене/  newsm78
Много бих искала да се включа в общия РД ,но до Великден ми е най- натоварена програмата...
Възхищавам ви се момичета май само аз съм не творяща - тук всеки прави нещо/торти ,книги../ започвам да се чудя за тук  ли съм  Hug

Хубав ден от нас   bouquet

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 13:08 от ino4kada

# 111
и аз да се включа  Wink

1. шкафа за повиване на DIBO - наистина страшно удобен, както е споделила и sirence
2.анатомична ваничка на OKBABY

3. затоплящо устройство на AVENT http://www.philips.co.uk/c/avent-baby-preparing-for-feeding/220- … -v-scf255_54/prd/

# 112
Как можех да пропусна две неща от които имам огромна полза ooooh!
Едното е възглавница за кърмене, подарени имах поне 3, всички други не са удобни, ползвам само тази със малките топчета както описва ino4kada.
Второто нещо с което спестих ужасно много пари за дрехи беше ето този кокон

Както си беше Крум в къщи слагах го в един космонавт и в кокона и по цял ден на вън.

# 113
Здравейте момичета! Благодаря на всички за хубавите пожелания! Вече е по-добре малкия, свали Т, останаха малко сополки и кашлицата. Вчера цял ден се е гледал с баща си, че аз ходих до работата! Говорих с шефовете и за сега добре се очертава, ще мога и да си го гледам Simple Smile
За полезните неща- аз най- много си обичам Дее- дее, слинга (виждам, че не само аз). Искам и аз такъв органайзер! Сега ще потърся, ако някой е купувал от магазин, може да ми пише от къде!
Лъки, не се безпокой, когато успееш със сканирането- тогава!
Стакед, Сиренце, страшни сте момичета! И аз искам един ден да напиша книга... Това ми е някаква мечта, ама който си го може, може си го. Аз не съм от можещите явно. Преди много пишех и реших да си направя блог и повярвайте ми, там нищо не публикувах. Просто ми секна и вдъхновение и всичко!
Надя81, целувки от нас за сладък пораснал Живко!

# 114
Ino4kada, Даричка е мнооого готина  Hug
Иска ми се май или юни да идем на почивка из вашия край за няколко дни, та може тогава да се срещнем, кой знае! Пиши, моля те, ако се сещаш за добро място (хотел или хубави къщички, бунгала) сред природата. Аз съм била на Спанчевци и много мо хареса, та ги мисля тия къщички на Минкови бани, но това е било преди 5 години - дали става с дете, гледам, че е само две звезди, а спомените ми са много приятни? Да не е позанемарено вече? Сподели, ако имаш инфо. И друга мама ако знае нещо, да каже.
За творчеството - сигурна съм, че ти, Ино4када, си царица не в едно, а в поне няколко креативни активности - просто погледни се отстрани, с друго око, и ще се видиш в друга светлина. Та мен изобщо не ме бива в толкова много неща - просто всички имаме силни и слаби страни. Важното е да провокираме изявата на предимствата си.
Рачолинка, радвам се, че сте по-добре. Ще напишеш своите книги, имаш толкова много време пред себе си  Hug Делят ни десетина годинки, и имаш всички шансове, с тази твоя професия, на моите години ти дори и  Stacked да си надминала по продуктивност Wink Stacked, на следващата среща вече ще се видим!  Simple Smile  
Стихия, определено не му е било зле на Крумчо през зимата  Hug

# 115
Тъкмо се чудех от какво съм била най-доволна и Стихията ме подсети,космонавтите на Мартина.Наистина за мен няма по удобна дреха за детето.Топли му от всякъде и наистина спестява много пари за дрехи ,а освен това  ми помага да не губя време време във избиране.И отгоре използвах подобно чувалче -одеалце.
Другото нещо е стерилизатора на Авент,който ми спестяваше време.
За сега не мога да се сетя за друго. newsm78

# 116
Да се включа по темата с полезните вещи
До момента най - поледната вещ, която ползвам от 3 месец и до момента е спалния чувал. Алекс много се развива и не мога да се представя какво бих правила без него
Имаме си летен, пролетен и зимен вариант.

Контейнерчетат за сухо мляко, които също ползвам от раждането и все още

И най - успешната ми покупка за забавления на Алекс е бънджито
В него стои по 30 - 40 минути по няколко пъти на ден
Най - забавната ни играчка
Ако искам да се изкъпя или да свърша нещо просто го слагам в бънджито 
И интересното е че продължаваме да се забавляваме в него
Но ще се наложи скоро да го заменя със скачащата зебра, чевзе да ни умалява

И на последно място слагам шезлонга, в който до преди 2 седмици се приспивахме денем
Чак се бях притеснила че не успявам да го преспя по друг начин, когато сме си в къщи

# 117
Ох,искренно ви завийдам на седящите в "нещо" деца.Мартина не мога да я накарам да седи на 1 място.Особенно откакто тръгна не иска да седи вече дори и в количката.Иска "свобода за малките народи. Mr. Green

# 118
Здравейте мили Мами гледам с интерес тези сладури които публикувате тук минавам само да ви се похваля с един нов сайт който създадох за Подаръци и Покани за различни поводи надявам се да ви е интересно !!!

www.katerina-design.com

# 119
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
На рождения ден!

На кръщенето!

Общи условия

Активация на акаунт