Отговори
# 255
Бедствие - ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ Твоя разказ определено ми помага...

Относно имунизационния календар - днес нали бяхме в Заимов и тръгвайки си от там вървях по Янко Сакъзов,докато не подминах една врата на която имаше табела: Национален имунизационен и консултантски център или нещо подобно.Та се върнах и имах огромното желания да си поговоря с персонала вътре,но се оказа че затварят в 15:00часа.Но другата седмица може би ще отида до там.

# 256
Малко извън от темата, която сега разискваме, но на мен това предаване ми беше много интересно: http://voyo.bg/product/more/1194-chast-na-mama-29-03-2012-g ( Който не е ползвал сайта - регистрирате се и имате 3 дни безплатно гледане№

# 257
г-жа Стихийно бедствие ,благодаря,че сподели   bouquet

Аз се замислих много сериозно и от това,което написа don4o, реших да говоря с педи и да отложа тази ваксина само и да я сложим на 2 г. и 5 месеца преди детската градина  Confused,дано да успеем да се разберем.

Днес на срещичката в парка си изкарахме чудно,беше много весело с бебоците.Имахме си една млада дама,Каролинка на novie   Heart Eyes в компанията,която ухажваше момчетата,а и те нея  Wink.

# 258
като се заговори за ваксини и smile3511 Сърцето ми се свива

Бедствие, и аз благодаря, че споделяш с нас толкова лични неща. За мен лично е много полезно

Жени, ехеее, много авантюристичен разказ. Сподели като имаш повече време, къде сте, накъде сте тръгнали.

# 259
Здравейте, мами!  Hug
Честито н арожденичката и проходилите краченца   bouquet
Нямам никакво време напоследък, и така ще бъде близкия месец. Само минавам да ви поздравя.
Благодаря на Стихията за това, което написа. Важно е за всички ни.
Идеята на Дончо за отлагането на тази ваксина до преди детската градина/яслата е много добра.
Жени, каква Шотландия, бе жено? Попътен вятър на пътешествието!
Маринелс, Мигео  Hug

# 260
Аз се замислих много сериозно и от това,което написа don4o, реших да говоря с педи и да отложа тази ваксина само и да я сложим на 2 г. и 5 месеца преди детската градина  Confused,дано да успеем да се разберем.
Определено има резон в това, което предлага don4o71. Обаче си мисля и друго, вероятно една от причините да се слагат рано толкова много ваксини е да се "изпреварят" съответните болести.
migeo, не изказван никакво мнение "за" или "против", само искам да кажа да помислите добре, защото заушката например при момчетата може да доведе до стерилитет  Confused Изобщо, много е трудно да се избере по-малкото зло  Tired

г-жа Стихийно бедствие , и аз благодаря за споделеното.

Жени, не звучи като да сте отишли на екскурзия, така че успешно адаптиране и разкажи малко повече, когато имаш възможност.

# 261
  • София
г-жа Стихийно бедствие, БЛАГОДАРЯ!!!   bouquet

# 262
Продиктувана от разговори с БУБ и примерна на Жени и за да разчупя малко тъгата в темата пускам следните въпроси:

1.Ще почивате ли на море това лято с бебетата/децата?
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи))
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси)
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него?
5.Какви забавления смятата да им подготвите за плажа

# 263
1.Ще почивате ли на море това лято с бебетата/децата? - Да, със сигурност.
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи)) - В България, но не на море, няма да е в Троянския или Тревненския балкан, че ми омръзнаха, но къде ще е още не знам.
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси) - от където се храним и ние
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него? - само да й харесва няма да я извадя от водата, все пак трябва да се учи да плува.  Laughing В тоя ред на мисли, много ме е яд на мъжа ми, който уж е Варненец, но не може да плува. Аз за сметка на това мога и мисля да науча и дъщеря си Wink
- кофички и лопатки, пояси (много и различни)

ОХ, размечтах се с тази тема......

# 264
1.Ще почивате ли на море това лято с бебетата/децата?-Da
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи))- В Гърция септември,мисля да мина и през Варна, че съм обещала на Пипиллота да пием по едно Drunk в техния бар  Wink Hug
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси)-каквато ядем и ние
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него?-е да, задължително
5.Какви забавления смятата да им подготвите за плажа-кофи и лопати

# 265
zvezdaa, честит рожден ден  bouquet. Да си здрава, много щастлива и обичана!!!
Tasha, честити ви ходещи крачета! Уреди се ти да ходиш по света да навестяваш наследника, а аз по прашни офиси  Laughing
VSD, подписвам се под поста ти! А относно Аслан пък под поста на Мър! Децата усещат емоциите ни дори да ги крием сами от себе си. Сутрин като отворя очи и знам, че няма значение дали децата ще се "събудят с "д"-то нагоре"  Wink Ако аз съм в настроение и им го предам ще имаме един прекрасен ден. Така че бързам да "забравя", че не съм се наспала или нещо ме наболява главата и т.н. Онзи ден пък синът ми доказа, че може да проявява вече и емпатия (бях болна и нямах сили да стана от леглото - носеше ми играчки да си играем както си лежа, донесе си памперс да му сменя и не мърдаше, не се дърпаше, гушкаше ме, просто всяка моя молба беше като закон за него, изуми ме!)
Жени, много ти благодаря за поста! Толкова ме зареди. И така хубаво с малко думи казваш много неща и то така ясно. Наслада беше да го прочета. Достави ми истинско удоволствие.
Стихийно бедствие, благодаря ти за това, че споделяш  Hug Какво имаш предвид под
Сякаш всичко което правихме ние за него беше безсмислено.
И аз да помоля както и Стихията ви е казала, моля ви не се вторачвайте в детето си сега да не направи нещо, което е описала!!! От описаните от нея мога да кажа, че открих за Дени 3, но не мисля, че е аутист
Той караше всичко, кола кубчета, кукли сякаш не виждаше разликата в предметите. - И Дени кара всичко, което му заприлича на кола - дистанционни, телефони, пръчки и т.н.
Не даваше нищо да е построено, като видеше например кула от кубчета задължително я събаряше. Този период също го имахме, сега Ади е в него - аз строя, тя бута
...Ако искаш да седиш 2 часа на кафе, трябва да седнеш до пътя където карат колите, да го обърнеш към пътя и готово
Живеем близо до най-натовареното кръстовище в града и за да отидем до градската градина трябва да минем оттам. Днес там си и останахме с Дени. Отказа да продължим - искал да гледа колите, така ми се моли. Оставихме баба и Ади да продължат, а ние около 20-30 мин сме висяли до пътя. За да си тръгнем го вдигнах да го нося и да го залисвам, за да можем да се отдалечим близо километър.

Маринелс, аз понеже много обичам всичко да ми е планирано и ясно, откакто имам деца животът постоянно ми поднася ситуации всичко да е с главата надолу - да решавам в последния момент, да се променят нещата, така че свиквам. Имах планове до края на годината кое кога и как - всички празници, рождени дни и т.н. - е, нищо няма да е както предполагах. Бяхме планирали да ходим юли на море в Гърция. Вече е почти сигурно, че няма да е тогава. Ще е юни (предполагам), но къде още нямам идея. Дали ще топим децата - рано е да се каже  Laughing Зависи на кое море отидем - солено ли е, мръсно ли е... Така че съм далече от мисли за каква храна и какви забавления. Моля мамите, които вече са решили и линкове да пускат, може да си харесам някое местенце  Hug

# 266
  • София
 Аз искам да потретя по останалите  Crazy да не се вторачвате в децата си да им издирвате проблемното поведение. Например моето голямото дете имаше няколко такива "симптома" които Стихията описва, но не е аутист. Просто е временно негово си поведение и отминава. Обаче при него имаше друг проблем след точно тази ваксина. Страхотен срив на имунната система, макар другите ваксини да ги е приемал най-много с повишена температура, която спада само с един прием на Панадол и всичко приключва. След тази реимунизация той стигна до колабс. Държах го в ръцете си и не знаех дали е жив, крещях на мъжа ми, заглушавана от бръмченето на резачка, а свекърва ми седи до мен и нарежда колко съм виновна за случилото се. Всичко това било, защото не съм я послушала и преди една година не съм захранила първо със сокчета  ooooh! . Изписаха му антибиотици, детето ги повръща и не приема. А в гърлото, без изобщо да се напрягаш, се виждаха големи бели гроздове, като буци сирене (гнойна ангина).. и такива работи накратко казано.
 Още като се роди Никола говорих с педиатърката и тя каза, че това е най-проблемната ваксина(тя е ЗА имунизациите) и мисля да не я слагам за сега.

# 267
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи))
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси)

По въпросите
1. Ние сме до морето така че няма да почиваме някъде специално на море. Планували сме планина за началото на юни с приятели и децата.
2. В България с Алекс и сме планували и една почивка и да Гърция, но ще е без него
3. Имайки впредвид, че Алекс все още яде много избирателно и по много малко смятам да взема пюрета
4. Ако ходим тук на плаж може би ще го потопя в морето или поне краченцата
5. Кофички и лопатки

# 268
  • София
Продиктувана от разговори с БУБ и примерна на Жени и за да разчупя малко тъгата в темата пускам следните въпроси:

Да се включа и аз с отговори на въпросите:
1. Да.
2. В началото на юни заминавам за Виена по работа за 2 седмици, ще водя и Тео с мен, защото още се кърмим, а пък и не съм готова да го оставя за толкова дълго време, той също не е готов. Таткото ще си вземе отпуск и ще го забавлява докато аз съм на работа. После мислехме направо на морето да отидем, но май няма да стане и то ще е по-късно.
3. Това с храната най ме притеснява. Тео не е от ящните, та ....не знам. Май ще превземам австрийските ДМ-и.
4. Е, няма как да не опита морската вода това лято. Посещаваме само места, където водата е чиста и от гледна точка на хигиена няма страшно.
5. Кофички, лопатки, басейн и др. подобни плажни забавления.

# 269
1.Ще почивате ли на море това лято с бебетата/децата?Да.Или през юли, или началото на септември.
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи))Най-вероятно в БГ, но , ако някой много похвали изгодна оферта за Гърция , ще я обмислим.
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси)Обща, ресторантска, предимно супи, картофки,може пюрета...
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него? Водата на мен никога не ми се вижда топла, така че ще и взема лодка/басейнче и ще чакаме да се позатопли от слънцето.
Кофи, лопатки, топки, басейнче.Това е достатъчно-все пак има пясък, миди и море-нищо да не взема-ето ти го забавлението. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт