Отговори
# 315
Честит имен ден на последното ни мартенче в април Моника! Да е много,много здравичка,за другото мама и тате ще се погрижат! newsm51  smile3525newsm51
Честит имен ден на всички с имена на цветя и най-много на сиренце   bouquet

Другото което съще си мисля и расъждавам ( в моята куха главица ) е дали да го отказвам и от нощо кърмене. Той се събуйда и си цока здраво. При вас така ли е още? Добре, че спим заедно и не се разбуждам много, че преди беше  Tired доста изморително.

Като знам, че има бебета, които си спят по цяла нощ....как го правите? Искам и аз....ама кога ли  Wink
И Бобо си цока здраво и понякога не издържам, когато се е впил и не ме пуска,имам чувството, че с часове е на мен, но има и дни, в които цокне малко и продължава да спи,отдавам го на никнене на зъби, тръгнали са му кътниците и един кучешки.Иначе като се замисля, аз не искам да спирам да го кърмя, като се разболее какво ще правя ако не кърмя, ами ако плаче нощем, как ще го успокоя...ами ако нямам вода или храна под ръка... Wink.До сега най-верният ми помощник беше кърменето, нито съм ползвала шезлонги, нито люлки, нито залъгалки, нито шишета....,та мисля да го сведа до сутрин, вечер и нощем колкото иска, както и през деня, но навън не бих го кърмила вече  Naughty

# 316
Честит Имен Ден на всички именници и на най-мъничката ни кукла в дружинката Моника newsm51 newsm51 newsm51

Аз отново съм в София
Скрит текст:
(Тези дни графика беше: четвъртък 12:00 - София-Ловеч, 18:30-Ловеч -София, събота 12:00 София-Ловеч, неделя 19часа - Ловеч-София  smile3511 Скапах се)

Влязох само да ви почерпя само с малко ловешки празнични усмивки от трима ни и изчезвам, че ме цакат разни презентации утре. newsm51

# 317
Честит рожден ден на нашето форумно късметче Моника! Женичка, да ви е жива и здрава и винаги усмихната и да ви носи само радост! Прекрасна торта-книга си имате за празника! Да ви е сладко!
Честито и на всички именици - малки и големи! Днес имаше в църквата километрични опашки и двата пъти, когато минахме, но все пак успяхме да си вземем върбички. Само мъжът ми влезе, аз останах с децата навън, но утре пак ще ходим, че съм обещала на Дени да палим свещички. Ади така ни забавляваше днес сутринта, с глас сме се смели на нейните номера. Уж архитект ще става, а като я гледам за цирков артист или акробат ми се струва по-подходяща  Laughing Бях забравила фотоапарата и я снимах с телефона и сега нещо не мога да се оправя да прехвърля клипа.
Betta, Ена ти е писала за опашката след АБ, аз давам само туя и монила.
За пастетите -Емил много обича, ама спрях да му купувам, откакто чух, че вътре може и пера да има, и кокалчета и .. Оня ден в "Била" видя една консерва с нарисувано прасенце/някакъв детски се водеше/ и без да знае , че е пастет пита:"Мамо, това храна за прасета ли е?" Laughing Казвам:"Точно, маме!" Mr. Green
Ена, и аз по тази причина не купувам от години, но все се надявах на пазара някоя марка да се е наложила с по-качествени продукти и да се доверя. Освен да пробвам Хаме-то на Бета, ако не ни хареса ще си караме на рибешки пастет!
matza83, честити ти зъболекари! Нека зъби да имате дълги години ви пожелавам да има мат`риал за децата  Mr. Green

# 318
Честит имен ден на всички, които празнуват днес  Heart Eyes

Да ви покажа нашата малка Дали на празника й

И леко засрамена поради закъснението да кача снимка за ino4kada се поправям днес, като още веднъж и благодаря за прекрасния подарък  Heart Eyes

p.atanassova, и мен ме вълнуват същите въпроси относно кърменето и отбиването. Дали е като пристрастена към гърдите и сученето. На мен ми е лека странно, защото, знаете тя от началото е на смесено хранене, и масовото мнение беше, че тя ще се отбие лесно и бързо. Е да, ама НЕ. Аз също го отдавам на кътници, но не е само това. Често суче от жажда, от вълнение (много е емоционална), от страх. Опитвам да намаля до сутрин, вечер, на обяд евентуално и много искам нощем да спре  да се буди по 120 пъти, ама едва ли.

А относно отбиването, да ви питам и вас, че вече от няколко независими източника чувам, че не било хубаво детето да се отбива през лятото  Thinking Моля ви за логично и обосновано мнение, че тип "бабини деветини" вече съм чувала

# 319
Бишкота, за това си има наистина смислено обяснение. Според дебелите книги, ако се отбие в жегите бебето е много по-поддатливо на стомашно-чревни инфекции. За обосноваване мога да отворя на Михов книгата да прочета по-подробно какво е написал, ако държиш.
Скрит текст:
Забравих да покажа на какво попаднах докато търсех нещо друго - пъзел с българските букви само за 10 лв, но не става ясно цялата азбука ли включва

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 00:47 от Лъки

# 320
  • София
p.atanassova, тези, които ти казват, че никога няма да се отбие само детето, дали познават неотбит зрял човек  Mr. Green . Е, не броим Крали Марко, защото той е кърмен от самодивите все пак. Значи се е отбил от майка си и е поцоквал от чуждото  Laughing
 Кърменето като един естествен процес  си има и естествен край. Време, в което постепенно детето все повече губи интерес от кърменето, докато един ден майката осъзнае, че вече е минало много време, а детето й не се е сещало да си иска да суче. Тази статия може да ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=570
 Много кърмачета тръгват на ясла, а после и на градина  Crazy , но продължават да сучат. Или ги гледат баби, детегледачки, докато мама е на работа, но когато са заедно, пак сучат.

Никола имаше период, в който спеше по цяла нощ, без да правя каквото и да било. Сега се събужда и суче. А няколко нощи почти не ме пусна, така скачени спахме. Точно когато усетих, че кътниците му силно са набъбнали, почти драскат на някои места. За момента няма да правя нищо по въпроса. Вероятно ще го изчакам сам да се отбие.

# 321
skrech, много благодаря за статията...Определено не е готов за отбиване и не ми се мисли като дойде време за ясла какво ще правим  Cry
Определено има роднини които се притесняват, че съм проточила кърменето и не е хубаво да спи с нас....ей такива мисли ме побъркват, защото аз не се замислям, а те мислят вместо мен. Аз не спя с майка ми, т.е. това е въпрос на време. Не знам само как ще се справим със сученето през деня, когато той е на ясла, предполагам, че ще му е много трудно и през ноща ще сме като залепени....малко ме е страх от това време,защото не искам да го причинявам, а се налага за жалост. Дано сам да реши да намаля сученето, че да не се чувствам така виновна от сега!

Бишкота, много хубава мома, да ви е жива и здрава  Hug

# 322
Скреееч, гледам те в Часът на мама  Mr. Green

# 323
  • София
Привет, момичета!

Прекрасна Дали

marinels, продължение на отговорът ми към теб за почивката. Ще почиваме тук в началото на юни http://www.niki-thassos.gr/en/accommodations За планината ще докладвам по-късно.

Сега да допълня един въпрос към анкетата на marinels

С какво ще са облечени бебоците на плажа? Засега аз гледам нещо такова http://s.shld.net/is/image/Sears/spin_prod_620902101?hei=600& … p_usm=0.9,0.5,0,0
Ще им слагате ли пояси в водата? (Ако някой е избрал нещо конкретно, моля да ми пусне линк, че аз още се чудя)

Дават skretch в Часът на мама!

# 324
Аз няма да отбивам, ще чака той да реши че повече няма нужда от това, което май няма да е скоро Mr. Green

# 325
  • Пловдив
Привет, момичета Simple Smile
Сънфлауър  Hug

Да честитя със закъснение рождения ден на последното ни мартенче Моника! Много щастливо и будно дете да расте и да радва мама и тати!
 И честит празник на всички дами с имена на цветя!     bouquet  bouquet  bouquet

При нас няма кой знае какво ново. От годинката някъде ходи, но не сме правили прощъпулник, може би ще е на Великден, като се съберем с роднините. Вече си заплюх питките на Марис  Peace
Оказа се, че му е голяма забава на Тошко да виси в пясъчниците. Където и да го заведа на разходка, ако види пясъчник в радиус от 100 м, ме хваща и почва да ме води натам. А там само вървим след големите деца, гледаме ги на какво си играят и им се врем в ръцете. Mr. Green Не знам как да го опазя от мръсотиите  newsm78 ми то трябва да не излизаме от вкъщи  Confused Не мога да го пусна навън и само да викам, това не пипай, там не ходи.

Атанасова, не ги слушай тези баби, направи го така както ти го чувстваш. Моята свекърва уж е много разбрана и много напреднала. Четеше в интернет до колко време е хубаво да се кърми, разпитваше ме и се съгласяваше. Онзи ден си говори с детето и му вика:"Хапвай, бабе, хапвай повече, че ти си голямо момче вече, мама ще те отбива." Аз се направих, че не я чувам  hahaha Ако беше настояла, или щях да й се изсмея, или да я насмета  Laughing Ама ние и двамата с мъжа ми сме лоши, взели сме им страха на бабите и не дават много акъли.
Иначе Тошко също суче и от глад, и за успокоение, и за приспиване. Даже през деня ако се замотая и изгладнее много, отказва твърдата храна и търси да цока. А такава усмивка пуска, като му кажа: "Искаш ли да цокаш?"  Heart Eyes

Скреч, гледахме те в Часът на мама, много си хубава Simple Smile

# 326
  • Пловдив
Лилироуз, къде го гледаш сега, аз го гледах миналата седмица  newsm78

# 327
Лилироуз, къде го гледаш сега, аз го гледах миналата седмица  newsm78

Да не беше по темата: Как да кърмим близнаци и тризнаци?

Правилното произнасяне е било три близнака, защото думата близнаци е от близост, а не знак! Така ме коригираха, а така ли е?

# 328
  • Пловдив
Да, за близнаците и тризнаците. Иначе не знам как е правилно Simple Smile

# 329
Commelina, сутрин от 9 повтарят предаването от предния ден, аз обикновено от 14 ч. не успявам да го хвана

Общи условия

Активация на акаунт