Отговори
# 300
Козунака може и на ръка.

# 301
  • София
Лъки,  Hug, щом ме привикваш, да се отчета Simple Smile.
Тази седмица пристигнаха едни приятели от Германия, също с две дечица - момче и момиче. Таткото е немец, майката е наша приятелка българка. Развеждахме ги насам-натам - на зоологическа градина, на ресторанта с детското клубче до нас и добре си изкарахме.

Обаче Бобо от тази вечер е на антибиотик, онази кашлица, през която минахме всички, стигна и до него  Sad. Ние се оправихме без антибиотици, макар и трудно, но при него явно премина в нещо друго, тръгна и хрема и след десетина дена на сиропчета, започнах да му давам антибиотик, видя се, че не върви към оправяне  Sad. Иначе е добре, не е унил или отпуснат, температура май няма. Абе, ще го преживеем, взела съм му биогайа, ще видя и тази опашката след антибиотик от хомеопатични каква беше. Лъки, ти спомена за нея, имаш ли повече информация?

Какво ново при нас  newsm78. Бобо го водя вече като кученце, изрових едни каишки за прохождане от Яна, които с нея почти не съм ползвала. Обаче с Бобо се оказаха полезни, защото той не дава да го водя за ръка, а все още доста пада на неравностите, особено като се затича след някоя топка Simple Smile. Та така омекотяваме ударите и по-лесно го вдигам Simple Smile. Яна му се смее и вика на германчетата, че брат й бил ein Hund (куче). Немецът ми вика "що не го оставиш да си рови в пясъка?", а приятелката ни вика "те в Германия са сууупер спокойни, смятат за нормално, ако детето изяде до 1 кг пясък"  Laughing. Аз викам, че явно трябва да ида малко там на обучение, все съм на нокти, всичко бърша с мокри кърпи, а като си представя какви болести разнасят кучетата, косата ми се изправя. Но там няма да видиш кучета и деца в една градинка, де.

Друго ново забавление при нас е возенето на количка с дистанционно, има такива в нашия парк - 6мин за 2 лв  ooooh!, едвам го откъсвам от тези колички с писъци и носейки го под мишница като футболна топка Laughing.

Ние нямаме никакви признаци за намаляване на кърменето, наскоро засичах на Бобо нощните будения - в 2, 4, 6, 7 и 8 се събуди окончателно. Цяла нощ е залепен за мен. Не стига това, ами и като е буден, все гледа да ме побутва и да е лепнат за мен. Яде си на столчето, а с крачетата - рит-рит-рит, само ме подритва по крака. Или пък татко му го държи да му мия зъбките, а той с едното краче се запъва ли запъва в корема ми  Laughing

Вече опитваме да спим по един път на ден, редуваме дни с по едно и с по две спанета, но май все още с две спанета му е по-добре.

За морето не знам още, вероятно ще ходим ол инклузив някъде, не сме го измислили още - дали на Албена или на южното черноморие, не знам. Откакто Яна се е родила, не сме пропускали, важно е да се ходи, за да са здрави. Не знам дали ще го топим Бобо, Яна на 1г. се осмели да влезе в морето чак на последния ден. Тя тогава и в пясъка не искаше да стъпи отначало. На 2г. се разболя от стомашен вирус и не я топихме. На 3г. пак не пожела да влезе във водата и даже и нас нас не ни даваше да влезем, голям страх Simple Smile. Чак на 4г. започнахме да не можем да я изкараме. А от стомашен вирус се разболя, когато бяхме на Св. Константин и Елена, май там беше доста замърсено морето.

Лъки, аз взимам от Кауфланд едни пастети на Хаме, ама колко са хубави, в смисъл какво точно има в тях  newsm78. А аспиратор на батерии ние взехме такъв.

Лилинчо, друго си е момичетата, браво на Ивана Simple Smile. Този нашият младеж освен да и бъм (бръм) нищичко не ще да каже  Confused. И някакви връзки кое до кое води не съм го забелязала да прави  newsm78. Обаче нещо смешно се сещам - веднъж вижда кака си как се е сгушила в скута ми и като налетя - бута я, кара се - да не му изцока цокането случайно  Joy.

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 01:32 от Betta

# 302
  • Стара Загора
Добро утро,мами!Набързо влизам и тук да честитя празника на всички именици   bouquet и да почерпя за рождения ден на последното мартенче!Миналата година след дъъъълго чакане,Господ ми изпрати третия най-красив и обичан подарък в живота ми!Заслужава си всяка минута безсъние през тази една година,всички притеснения за успешен старт в кърменето,всяка болка в кръста и ръцете....Всичко се осмисля само с тази малка четиризъба усмивка и най-разтапящото "маааммма" Heart Eyes!Почерпете се за нейно здраве!

# 303
Честит рожден ден на прекрасната Мони! Нека радва всички вкъщи, да бъде щастлива и засмяна! newsm59  ura
Лъки, аспираторът ни е като този, който Бета е показала, ама май го бях взела от Пакостник.
За пастетите -Емил много обича, ама спрях да му купувам, откакто чух, че вътре може и пера да има, и кокалчета и .. Оня ден в "Била" видя една консерва с нарисувано прасенце/някакъв детски се водеше/ и без да знае , че е пастет пита:"Мамо, това храна за прасета ли е?" Laughing Казвам:"Точно, маме!" Mr. Green
Бета, др.Михайлов беше изписал на Емо като беше на 2г. и нещо опашка след АБ-Ентеросан основен -2-3 пъти на ден, Монила 15 и Туя 15 през ден по 5 гранулки. И до ден днешен ползвам тази рецепта, ако се наложи. Peace
И честит имен ден на всички с имена на цвета!На примависта се сещам само за Стихията! Да е жива и здрава и все така силна и борбена! Който празнува да си каже, ще го поздравим и него. Wink Оооо, сетих се, милата сиренце празнува! Много здраве, все така позитивна и ведра бъди!  bouquet

# 304
Честит 1-ви Рожден Ден на Моника на Женичка!!!
Да е усмихната, чаровна и щастлива!

Женичка, тората ви е много хубава! Весел празник  Hug

Честит имен ден на всички мами с имена на цветя!

# 305
  • Варна
Честит Рожден Ден на Моника! Да си жива, здрава, усмихната и много весела!
Женичка, пожелавам ти Мони да ти носи само радост и усмивки  Hug
Тортата ви е много хубава Peace

Честит празник на всички, които празнуват днес  :bouquet:

# 306
  • Пловдив
Честит рожден ден и на последното мартенче Моника!  newsm59 newsm38  Gift

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ /И АЗ СЪМ СРЕД ТЯХ  Mr. Green/- БУБ, СИРЕНЦЕ, Г-ЖА СТИХИЯ, И ДВЕТЕ ПРЕКРАСНИ ДЕЧИЦА - ДАЛИИ!   bouquet smile3525 newsm51  bigdance2 Tada

Бета, Лъки,оздравявайте всички!  Hug

Комелина, как сте?

На всички пожелавам един хубав слънчев и цветен ден!  Heart Eyes

# 307
ЧЕСТИТА ЕДНОГОДИШНА ВИ МОНИКА, ЖЕНИЧКА   bouquet
  newsm38 newsm59 newsm67
ДА РАСТЕ ЗДРАВА, УМНА КРАСИВА И ДОБРА!!!

ЧЕСТИТ ДНЕШЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА! И АЗ СЕ СЕЩАМ САМО ЗА СТИХИЯТА, БУБ И СЪНФЛАУЪР, НО ПОЗДРАВЯВАМ И ВСИЧКИ, КОИТО ПРОПУСКАМ!

ЕНА, БЛАГОДАРЯ, ЧЕ СЕ СЕТИ ЗА МЕН  Hug
БЛАГОДАРЯ И НА ВСИЧКИ ДРУГИ МАМИ ЗА ПОЗДРАВИТЕ!

Мигео, Маринелс   bouquet

Аз малко ще залипсвам, че този месец много работа ме чака, но все с едно оченце ще надничам!  Hug

# 308
Честита Цветница! Да са ви живи и здрави имената, мили именници и именнички!

И аз днес празнувам, така че моля, почерпете се виртуално Simple Smile

И не на последно място - най-важния празник в дома на Женичка :
Честита първа годинка малка Моника :* Бъди едно лъчезарно, усмихнато и щастливо момиченце, радвай мама, татко и батко и не спирай да се забавляваш!

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 15:06 от kukumindrela

# 309
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА МОНИКА! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК НА ЖЕНИЧКА!

KUKUMINDRELKA ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБ!

# 310
Честит рожден ден на порастналото момиче Моника на мама Женичка, да се много щастливи и обичани, живи и здрави!
Женичка, много хубава торта  Grinning

Честит празник на всички, които носят име на цвете, дърво или храст и тревичка, да им носят имената щастие, късмет и здраве. Весел празник!

# 311
Честит 1-ви рожден ден на Моника на мама Женичка  bouquet
Много здрава и щастлива да расте Hug
Весел празник Женичка Hug

Честито и на всички именници, живи и здрави да сте Hug

Днес направихме прощъпулник на Вики и си избра четката за зъби - още един зъболекар ще си имаме (баткото си избра на неговия прощъпулник паста за зъби) Grinning

# 312
  • София
noive, преди време някой беше публикувал тук статия, че били осъдили някого (не съм сигурна държава или някаква институция) във връзка точно с ваксината против морбили, паротит и рубеола. Аз тогава питах кой на какво мнение е за тази ваксина, но отговорите бяха, че вече отдавна е трябвало да реша за себе си да слагам или не ваксини. Бих била благодарна някой отнова да постне тази статия, защото искам да потърся кой/ кога е направил проучването.

Родителите на Хана печелят дело срещу правителството на САЩ, като доказват връзка м/у ваксината и аутизма. Това е първото спечелено дело и призната връзка м/у двете. Намерих тази статия. Поня, че го четох на български, но не помня къде http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=980CE5DE1130F93BA35750C0A96E9C8B63

П.п. ето на български http://hicomm.bg/hronika/shtatski-syd-prizna-vryzkata-mejdu-vaks … te-i-autizma.html

# 313
Аз съм в една чуденка  newsm78

Тъй като не съм спирала да кърмя( кърмя когато поиска, а той си иска често), а вече мисля да намалям честотата, дали да се ръководя по детето? Определено той обаче не се отказва, а да не  кажа дори напротив! Казват ми, че той никога няма да се откаже, ако аз не го откажа! Мислите ли че е така? Аз не искам да отбивам, но ми се иска да не се чувствам гузна, когато го дам на ясла, а още иска да си цока, но видеш ли мама трябва да си търси работа и няма как  Confused Дали аз да го отказвам лека полека или да се надявам, че ще се откаже сам до есента?
Другото което съще си мисля и расъждавам ( в моята куха главица ) е дали да го отказвам и от нощо кърмене. Той се събуйда и си цока здраво. При вас така ли е още? Добре, че спим заедно и не се разбуждам много, че преди беше  Tired доста изморително.

Като знам, че има бебета, които си спят по цяла нощ....как го правите? Искам и аз....ама кога ли  Wink

# 314
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МОНИ!!! Бъди много много здрава, усмихната и щастлива!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРЕКРАСНИТЕ ЦВЕТЯ В НАШАТА ТЕМИЧКА! МОМИЧЕТА ВЕСЕЛ ПРАЗНИК   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт