Отговори
# 330
Сега да допълня един въпрос към анкетата на marinels

С какво ще са облечени бебоците на плажа? Ще им слагате ли пояси в водата? (Ако някой е избрал нещо конкретно, моля да ми пусне линк, че аз още се чудя)

Дават skretch в Часът на мама!
На плажа ще сме по памперс. Mr. Green Не ходим в най-голямата жега, така че една шапка ще и е достатъчна. Като стане 11 ч. се прибираме. За пояс не съм мислила. Аз ще я топкам в малко басейнче със слънчева вода, защото ми се струва студена морската.
Ама дайте да я видим Скреч, къде можем да я гледаме със закъснение?
От коя дата е предаването?
Далия е много чаровно дете! Heart Eyes
Коммелина, най-после се разписа! Hug Ни тука, ни във фейса...защо така ни изостави? Мама Веси и тя.
Ева напоследък е научила нова щуротия-като я съблека голичка за баня и започва да си пляска корема като сумистите. Laughing Не знам защо го прави. Оставям я така 5-6 минути да пощъка-голям кеф и е да е без дрехи и без памперс.

# 331
  • София
И аз така знам, че било двама близнаци, трима близнаци, четирима близнаци. Всички гледали, само аз не  Tired . Мислех, че ще е някога към края на месеца.

p.atanassova, какво ги притеснява по-точно роднините? Какъв е проблема детето да спи с теб или да бъде кърмено?
 А за яслата, вероятно детето няма да приеме с усмивка на уста разделянето ви. То ще е в крехка възраст и е много вероятно да има някакви сценки, време на адаптация без значение дали суче или не. Обичайно по-големите кърмачета търсейки да сучат всъщност търсят майка си, а не гърдите й. Просто сученето е начинът по който общуват с майка си. Възможно е раздялата с теб да бъде последвана от по-пристрастено сучене и бебето да търси да си навакса. Ако не е кърмаче тогава, то отново би имало същото поведение, ще иска да е в прегръдките ти и без да суче.
 Голям плюс на кърменето, когато детето тръгне на ясла, е защитата. Освен, че средата е наситена с разнообразни бацили, самата раздяла понижава имунитета на детето. Кърмата не е панацея и не прави чудеса, но с имунните си фактори може да подпомогне детето, увеличения риск от разболяване да е по-слаб или да помогне за по-леко боледуване.

Моите деца все повече ми влизат в положение(обичам да спя  Mr. Green ) и цяла сутрин си играят без да ме карат да ставам. Вярно, че летяха топки по-главата ми, те ми се стоварваха отгоре, ама поне поспах. И Никола като кученце тича по брат си. Ехххх, колко по-лесно се гледа второ дете  Heart Eyes (единствен минус е, че не можем да правим специфични неща с баткото, като четене или пъзели, защото Никола ни разваля всичко)

Пастата за съби на Никола е Ненедент. Само тази беше като за неговата възраст в аптеката.
Флуор не давам и в пастата няма. В кърмата ми има. Май и в АМ имаше, нали?
На плажа никола миналата година беше без памперс и гледахме да не излиза извън трите големи хавлии, във водата е влизал, но ние бяхме на басейн, не на море. Тази година също ще влиза, само дето едва ли ще седи на хавлиите  Laughing . и се надявам да опрем до морето. Пояс имаме от баткото такъв, който е като гащи и детето е може да се изхлузи.

Бишкота, вярно, че латото не е най-подходящ сезон за отбиване, но не еединствен фактор кога се отбива. Ако се случи плавно и естествено, едва ли има значение сезона.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 12:21 от skrech

# 332
Скреч, благодаря за линковете! Много си полезна, ей!
Със закъснение да честитя и тук на сладката Мони! Бъди много усмихната и здрава newsm59 newsm67 newsm38  ura
Атанасова, ми то при нас като при вас с кърменето, но не се връзвам на никого! Да, опитвам се да го ограничавам през деня, но през нощта все още не мисля да мъча него, пък и мен...
И тук да се похваля, че Коки най-накрая се пусна и ходи самичък! Като малко полудяло от радост патенце е Simple Smile Да ви питам за съвет, момичета- Дали ще е добре да направим прощъпулника на връх Великден? Така и така ще дойдат най-близките роднини... Пък мъжа ми няма да работи само съботата и неделята...

# 333
Привет мамчета  Hug

p.atanassova, не насилвай нещата и не се впрягай от коментарите на околните. Гледай вие с детето да сте доволни  Grinning. И ние се кърмим по безброй пъти през нощта, особено сега като му избиват горните зъби. А като чета другите мами колко по-сериозно става положението като тръгнат кътниците, хич не мисля за отбиване в скоро време.

За плажа - мисля да е облечен с тънки памучни дрешки. Не мисля да купувам нещо специално. 

racholina, честити ви ходещи крачета.

Бишкота, голяма сладурана е Дали  Heart Eyes

Ето ни и нас при първото ходене в зоопарка.

Трябва някой път да се огранизираме и да се съберем там. Доста добре е поддържано и подходящо за игра на дребосъците  Grinning

# 334
  • София
Боже, толкова ли съм зле, чак сега видях, че сте променили заглавието на темата. Прекрасно е! Откога е така?

# 335
redreny2000, от скоро е така заглавието, аз дори си викам: Я, редрени се е разписала в козуначената тема  Crazy (нали чета през ред  Blush) После светнах, че това си е нашата обновена темичка   bouquet

Mur, та как не сме се засекли в зоо  Crazy
Ето ни и нас

сладкия Момчил  Heart Eyes любимец ми е

Моят младеж спи вече 3 часа и е скукаааа

# 336
[Mur, та как не сме се засекли в зоо  Crazy
Ееее, ами ние бяхме там от 11 до 16 часа, като почти 2 часа спахме на една поляна откъм входа при Хладилника. Другия път да свиркате предварително, че ще ходите, за да се погонят малко Марти и Момчил  Laughing А Марти радва ли се на животните? Момчил нещо не ги отрази много за моя изненада, а по телевизията като види все им се радва  newsm78

# 337
Боже, толкова ли съм зле, чак сега видях, че сте променили заглавието на темата. Прекрасно е! Откога е така?
redreny2000, от обяд е така заглавието  Wink Не ви попитах, а директно го промених  Rolling Eyes Много е хубаво, нали Simple Smile Благодарско на ена  Hug, аз добавих само шарени Wink
Вчера мина и последния рожден ден в мартенските ни редици на малката сладка Моника, та реших, че е време да актуализирам заглавието Simple Smile Женичка, и тук да ви пожелая да ви е жива и здрава!  bouquet
БишкотаHeart Eyes Дали е много, много хубава!
lilyrose, де тоз късмет и при мен Simple Smile Много сте хубави в зоото  Heart Eyes
Mur, много готин Момчил!
Ето едно колажче от вчерашния ни прощъпулник за нелюбителите на ФБ и да не се чудите каква питка си е заплюла Commelina  Simple Smile:

Първо пуснахме Стефан да си избере пътя в живота. Той си избра химикалката и почти едновремено с нея и мишката. После по бялата пътечка мина и Петър, който си избра мишката и клончето, но малко след това остави мишката и хвана бутилката с уиски. Пропуснах да напиша, че и двамата си хванаха питката, така че няма да ги мисля, гладни няма да останат Wink Ако се чудите, клончето символизира "министър на горите", а бутилката с уиски - технолог на виното и високоалкохолните напитки Wink

# 338
Благодаря за подкрепата, момичета  Hug
Ще го карам както дойде и без да го мисля много, а това, че бабаи и дядовци мислят, че не било добре, ами нали аз си го гледам, какво им пука на тях, а и както се казва всичко е до време, няма да е цял живот. Ще минат години и ще ми се иска да се върнат тези дни, но вече ще са минали.

Заглавието наистина е много тематично и весело, браво за доброто решение  Grinning
Рачолина, много хубав бонбон Hug
Лилироус, вие също  smile3525
marys, много хубави снимки,  Grinning личи си, че е било много хубаво!

И аз мислех да правим прощапулник на Велик ден, не мисля, че има ден в който може или не може да се прави.Само ми трябва рецепта за питка и да прочета най-сетне какво се прави, че все не остава време.

Аз мисля сега да излезем, че много ми доскуча в една стая  Crazy поне да се разходя, дано не духа много!

Хайде хубав ден от мен и стига съм досаждала с моите мисли и разсъждения  Wink

# 339
Заглавието и аз сега го видях и много ми хареса! Браво на marys  и нашата поетеса Ена!
zina, сетих се, че ме питаше за сребърната вода. Купувай Arcol спрей и пръскам в носа и устата по няколко пъти на ден. За пиене разреждам във вода - в една чаша слагам по една чаена лъжичка.
С какво ще са облечени бебоците на плажа? На плажа миналата година Ади беше по памперс-бански и памучна рокличка, Дени само по бански. Предполагам за тази година вече и за Ади няма да е нужно нещо повече. Само, ако духа вятър или е много силно слънцето ще им слагам тениска.
Ще им слагате ли пояси в водата? (Ако някой е избрал нещо конкретно, моля да ми пусне линк, че аз още се чудя) Пояс имам и за двамата от тези, които се слагат на врата
За пясъчниците правя всичко възможно да не играят там децата. За Дени вече не се впрягам толкова, случвало се е 2-3 пъти тази година вече, но Ади в момента е във фаза всичко да лапа и не мога да й позволявам при положение, че е пълно с кучета и котки, които там си вършат работата. Понякога, особено като е влажно времето, така ужасно се усеща миризмата  Sick
Ама ние и двамата с мъжа ми сме лоши, взели сме им страха на бабите и не дават много акъли.
Commelina, браво на вас! Дръжте фронта, че бабите са опасни  Laughing Свекърва ми си намери оправдание да не идва да помага, обиди се, че мъжът ми бил винаги на моя страна  ooooh! Аз й обяснявах, че не трябва да оставя Ади да спи през деня повече от два часа (даже един й е достатъчен), а напротив - повече да ходи, за да спи хубаво вечер, а тя хем се чуди как да я приспи и да си почива повече, хем се жалва как веднъж не я бил защитил сина й Shocked Явно той трябваше да е много доволен вечер Ади като не иска да заспива или се буди по 100 пъти.
racholina, честити ходещи крачета на Коки! Аз лично не виждам причина да не направите прощъпулник на Великден.
Ехххх, колко по-лесно се гледа второ дете  Heart Eyes (единствен минус е, че не можем да правим специфични неща с баткото, като четене или пъзели, защото Никола ни разваля всичко)

skrech, точно така ги усещам и аз нещата. А минусът, който си посочила е много дразнещ за мен. Онзи ден бях извадила една игра да сглобяваме фигури с Дени. Има метални магнитни пръчици, топчета и пласмасови форми и затова играем на масата, за да не може Ади да ги достигне. Дени изпусна едно от топчетата, в този момент видях как Ади си сложи нещо в устата и й казвам "Отвори уста, изплюй го". Мъжа ми изпадна в шок. Разбрал, не разбрал решил, че е лапнала топчето...
marys, големи са ти сладури момчетата! И Далия, Момчил и Марти също са много сладки  Heart Eyes А мама lilyrose изглежда като ученичка!

# 340
Hug, аз добавих само шарени Wink
newsm10
Атанасова, не духа много, ние сега се прибрахме. Малко роси, ама не се върнахме заради това.
Страхотен е Момчил! Heart Eyes А, Лилироуз и Марти са много готини. Лилироуз, изглеждаш много добре, направо си се стопила. А как върви диетата при останалите майчета?
Уф, щях нещо да пиша и забравих. ooooh!

# 341
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Заглавието на темата е страхотно! Затрудних се малко докато я намеря. Бременният ми мозък си мисли * Къде ли отишла сега пък темата?*, а тя в началото, най-отгоре.

Да честитя със закъснение рождения ден на Моника - да е много здрава,щастлива и да радва всички около нея!

И ние правихме прощапулник вчера - Живко ще става счетоводител - като мама.

Марти и Момчил са много сладки!

Честити ходещи крачета и на Петър и Стефан - бонбончета сладки!

Racholina, честити ходещи крачета и на Коки!

# 342
skrech, много благодаря за статията...Определено не е готов за отбиване и не ми се мисли като дойде време за ясла какво ще правим  Cry
Определено има роднини които се притесняват, че съм проточила кърменето и не е хубаво да спи с нас....ей такива мисли ме побъркват, защото аз не се замислям, а те мислят вместо мен. Аз не спя с майка ми, т.е. това е въпрос на време. Не знам само как ще се справим със сученето през деня, когато той е на ясла, предполагам, че ще му е много трудно и през ноща ще сме като залепени....малко ме е страх от това време,защото не искам да го причинявам, а се налага за жалост. Дано сам да реши да намаля сученето, че да не се чувствам така виновна от сега!

Бишкота, много хубава мома, да ви е жива и здрава  Hug

Божее аз още като сглобявахме платнената кошара (т.е. бях все още бременна) една приятелка ми изфилосовства как ако спим в една стая после можело да го е страх детето. Тогава и казах така (нещо съвсем вярно между другото): Аз цял живот съм спала с нашите в една стая и като отидох да живея в студентски град и спях без тях не ми е било криво Simple Smile
хахаха ама така си е де. Живеехме в малък апартамент, сега също просто няма и къде другаде да спи детето, колкото и да ми харесват идеите за обзавеждане на детска стая Simple Smile
Та човек не знае как ще го завърти живота, смятам че за такива неща не се правят планове.

Много е хубаво новото заглавие.

Оххх исках и още неща да напиша, но после ..

# 343
  • София
А, значи навреме съм видяла. Много хубава идейка  bouquet

lilyrose, омаяхте се с тези козунаци:) И да кажа, че сте много готини:)

А за Момчил, той си знае Sunglasses

# 344

lilyrose, омаяхте се с тези козунаци:) И да кажа, че сте много готини:)

Аз Марти отдавна съм го харесала за "зет" Simple Smile А не съм ли ви казвала, че живея близо до зоологическата градина, моля пишете ми на лични като ще я посещавате. Хич не мога да се класирам за тези наши събирания Sad а ми се иска да се видим .

Честито прохождане на Петър и Стефан! Тъкмо преди време си говорехме с мъжа ми как става прохождането при близнаци? Ако не е тайна да ни разкажеш Марис! Praynig Като проходи единия скоро ли и другия тръгва в старанието си да го догони?

Общи условия

Активация на акаунт