Отговори
# 555
Хай банда  Laughing

Ние днес направихме прощъпулника,ще си имаме архитектка (това беше моя мечтана професия като бях по-малка,но туризма си ме привлече и не ме пусна Joy),след което хвана калкулатора "ИНЖЕНЕР" (баща й почти припадна от умиление,все пак свекъра,свекървата,той и майка ми са инженери) и фотообектива "ФОТОГРАФ" (за последното вуйчо й беше много щастлив) Ето снимка:

За пръв път правих палачинкови бохчи и то с цветни палачинки,та да ви почерпя с тях:(извинете за лошата снимка,много бързах)

Бях направила и покани,надпис и благодарствени картички,ето ги:

Толкова от мен за днес  Heart Eyes

# 556
Маринелкееее, все така всичко с желание и любов да правиш в живота  newsm51
Честита архитектка!   bouquet Много е сладка Анастасийка  Hug

Марио още не ходи самичък - иска все за една ръчичика да го водим - май не остане някой друг от февруарчетата да не правил прощапулник?  newsm78

Днес бяхме в Зоопарка - пощурял беше от кеф! Е, на всички животни викаше "бау-бау", само на мечката - "баба Мъ" Wink

Племенницата ми започнах да я водя на куклен театър на 1 година и два месеца, т.е., на възрастта на нашите бебоци. За мен няма значение колко ще успеят да издържат концентрирани - само контактът (макар и само визуален) със сцената, декорите, куклите, другите съпреживяващи деца в залата - всичко това е много важно за емоционалното им развитие. И на цирк бих го завела бебока.

Уинен, като спомена хипопотама - е него най-много хареса Марио вчера ... Wink Сигурно защото на мама му заприлича hahaha Следващият ми на всяка цена успешен проект Wink трябва да бъде отслабване с 15 кг поне, че вече се плаша. Аз само ви подведох със започването на диетката януари, а аз... Ще се стягам.

Темата съвсем замря, вярно... И аз никакво време нямам да пиша, ще се радвам след Гергьовден, живи-здрави, хубава срещичка да оформим софиянки!

Благодаря за отговорите на всички за това дали бихте оставили бебоците на някой друг за месец - засега успях официално да отложа месеца за есента, пък после ще видим с бебока ли, без него ли, не знам. На финала ще ви кажа какво съм решила. Искам да е с него, но наистина е много трудно да си на работа с пълна програма в чужда държава - нали сега сме така, ще ви разкажа по-натам.

Мигео    bouquet - как сте, добре и сте?  Hug

Ивелина, съжалявам за обира, много е неприятно.
Пипилотке, много се смях за онова, дето го писа за дипломацията  Joy За съжаление обаче, с това напрежение наоколо, съчетавайки работа и Марио, напоследък съм като слон в стъкларски магазин с близките си, и трябва да работя върху себе си...

# 557
  • София

Благодаря за отговорите на всички за това дали бихте оставили бебоците на някой друг за месец - засега успях официално да отложа месеца за есента, пък после ще видим с бебока ли, без него ли, не знам. На финала ще ви кажа какво съм решила. Искам да е с него, но наистина е много трудно да си на работа с пълна програма в чужда държава - нали сега сме така, ще ви разкажа по-натам.

Сиренце, на мен ми предстои в началото на юни това изпитание. За сега съм решила да е с Тео, но всичко зависи от здравето и разположението му. Не мога да си представя, да го оставя за толкова дълго време (2 седмици), та и затова въобще не се замислях, но той взе че се поразболя около пътуването ни по празниците и ето вече две седмици кашля и точи сополки. За първи път му беше и горкичкото много се стресира. Та сега .....вече не знам. Отложихме и ваксината......Дано всичко да е наред и да пътуваме семейно. И аз се чудя как ще успея да работя и да се грижа за него, но толкова хора в Западна Европа го правят, защо да не успеем и ние.
Иначе коментирах намеренията си с една моя позната - детски псохолог - и тя ме поощри да си го водя с мен. Дългата раздяла за деца, които са гледани само от майките си била по-голям проблем от самото пътуване. И примери ми приведе, та засега съм твърдо "за" пътуването с Тео.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 20:45 от Stacked

# 558
Скреч, сотиен избягвам да нося, аз съм с малък бюст и не ми пречи. Закуските ги отказах щом родих, понеже ми овеличават талията! Добре че е за един ден и после преминава.

# 559
От известно време не пиша, ама май и това не трябваше да го пиша. Г-жа Стихийно бедствие, не си ме разбрала правилно. Аз се възхищавам и ценя усилията на всяка една майка, вземам и пример, когато преценя. Не ми харесва обаче укорителния тон на накои изказвания. Нямам нищо против всеки да споделя какво прави за децата си, ама не и да се правят разсъждения за чуждата къща, в която не сме.

Hug   Wink

# 560
  • София
kukumindrela, караш ме да съжалявам, че все още не сме се видяли наживо. Ти писа, че зоологическата ти е наблизо, а южния?

sirence, вземай един помощник с теб и си отивай със супер Марио! Според мен отделянето не зависи само от нашите разбирания и желания, а и от връзката, която детето има с майката в момента. Ако става въпрос за нас, на този етап е невъзможно да се разделим.

# 561
Южния не ми е близо (тъй като аз съм пешак), но ако си имам татко под ръка, мога да го накарам да ме закара Wink

# 562
  • България моята родина
Благодаря на всички за съпричасността.Наистина не е приятно,но когато се случи какво да се прави важното е да има здраве,а един обир ще се преживее.

Малкия днес се пуска цяла сутрин да ходи сам.Ще правя питка май.Проблема ми е друг от както падна и си удари главата мен много ме е страх и като тръгне сам ходя след него и треперя да не падне.А мъжа само се кара,че му преча да се развива,но съм си страхлива,за това го оставям той да ходи след малкия.

# 563
  • София
На мен миналата седмица ми се наложи да оставя Никола на два пъти по десет часа без мен и ми се стори множко, хем вечерта и нощем бяхме заедно. За момента ми се струва рано да го оставям за денонощие на грижите на друг, какво остава за цял месец. От друга страна, ако детето е привързано и към друг член на семейството, може да не понесе тежко няколко дена. Но цял месец на тази възраст ми се струват бая раздяла(то и на по-голяма възраст май си е бая цял месец без майка).
 Митко беше на 10-11 месеца, когато баща му замина командировка за месец и като се върна, детето се държеше с него като непознат. Отказваше да ходи при него и се криеше в мен.

# 564
С моето детенце нямам проблем да го оставя (да чукам на дърво) Simple Smile Тя много обича да е с различни хора - ние с баща и доста сме и писнали - (но аз рядко се възползвам).  Едиснтвения проблем е, че за месец ще се развали тотално режима и навиците които аз съм наложила (защото колкото и да обесняваш, хората си правят каквото знаят и могат Sad )

# 565
Яяяяяя,не съм изпуснала много....двайсеттина странички само...е залавям се тогава,докато зверчето спи:)))

# 566
Привет мами,

Като гледам, темата съвсем загуби тонус и ми се иска да я разведря с малко морско насторние  Grinning

Ние се позагубихме почти 3 седмици, но отидохме на гости на баба и дядо за Великден, пък решихме да поостанем повечко, защото са им направили такива хубави градинки в квартала, че не ни се тръгваше от там. После минахме за 2 дни и през морето, понеже ни беше на близо и вчера благополучно се прибрахме в къщи.
Междувременно направихме прощъпулник и си харесахме калкулатор и химикал.
Момчил научи набързо думите баба и деди, а още не казва тати. Другите му думички да ампа (лампа), където види лампи ги сочи - в къщи, в асаньора, по улиците, без да сме го учили. Казва още дддля (лигня), понеже все му повтарям, че е лигня и явно звученето му харесва много и ба (банан), апка (ябълка) и още една дума, която не знам какво означава, но май е многофункционална  Crazy

Ако някой още се чуди за хотел за морето, мога да препоръчам х-л Марина на Слънчев ден. На плажа е, морето там е плитко, има и минерална вода, 2 басейна, плажа е основно за комплекса, така че предполагам че и лятото ще е спокойно. Чисто, подредено, с хубава крайбрежна алея, 2 детски площадки. Храната беше долу-горе добре. Изненадаха ме с инстантна бебешка каша за закуска, не че ние я уважихме. На всяко ядене имаше какво да дам и на детето, въпреки че то е далеч от минаване на обща храна, въпреки моите опити и желания.

sirence, ако можеш да вземеш Марио с теб + помощник ако трябва, ще е най-добре. Майка ми все разправя като е ходила на специализация във Варна за 20 дни, а аз съм била на 2 год. как си е изпотрошила краката да бърза да ме види на село при баба, а аз не съм я познала. Още страда за това. Момчил сега не беше виждал баща си 2 седмици и са позагубили контакт определено. Аз му казвам кажи 'тати', той вика 'деди'  Confused И сутрин като се събуди, първата му дума е 'дедииии'.

Ena, исках специлално да ти пиша, защото и аз се притеснявах за пътуването от морето до София, но мина много гладко с 1 голяма почивка по средата на пътя. Така че не го мисли от сега, пък и вие сте с една идея по-близо до плажа от нас  Laughing

Ivelina9292, съжалявам за случката, а все си мислех, че в Гърция такива неща не се случват  ooooh!

marinels, уникална организация на мероприятнието, както само ти умееш  Peace

Хайде, лек ви ден и се разписвайте, че още ни е великденска темичката, а пък то стана време за море  Sunglasses

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:12 от Mur

# 567
Тази тема съвсем замря и за да я поразведря малко ще ви задам няколко въпросчета:

1.Слагате ли на децата шапка като излизате? - аз шапки мразя,не понасям,но днес се оказа,че е адска жега докато бяхме навън,а сме си забравили и чадърчето на количката при бабите,та главичката й се беше напекла много,но аз нямах шапка под ръка (не че вкъщи има де), та използвате ли шапки и ако "Да" какви - идиотка,кърпа,обикновена шапка...

2.Във фейсбук едно момиче зададе много хубав въпрос: Какъв препарат против комари използвате? -Ние нали сме до реката и е ужасссс,миналата година бях взела ето този спрей на Чико,но миризмата му е адски силна,та ще ми е интересно да споделите какво ползвате или ще ползвате

3.Пускате ли децата по разни тревички? - Бяхме на вилата на свекърите почивните дни и много се чудих как да я пусна по тревата,накрая обух един чорапогащник,за да няма пряк контакт. Сега ще си кажете защо се втелясва тая,но ММ е с алергия към треви и само да се докосне и се обрива,така че реших първия път,в който Анастасия се докосва до трева да съм внимателна пък нататък ще я пусна да си пълзи свободно...Да не говорим,че аз изпадам в ужас от гадинки,но гледам мойте страхове да не ги предавам на
детето. Катилиас,вие си имате в изобилие гадини,как се справяш?

Днес идва един човек да ни мери прозорците,че ще сменяме дограмата,много обичам ремонти,та от другата седмица ще почваме... Друго ново покрай нас няма особено,май не съм ви се хвалила,че от известно време нямаме нощно хранене  Praynig Praynig пие мляко в 10-11 вечер и сутрин към 8 чак,което за нашето тегло е простоооо супер.И без това сме си дебелички,ами и с това хранене нощем беше ужас.

Тъжно ми е,че ми остават 2 седмици ходене по София,защото в този глупав град се побърквам - днес излязох да търся елементарни неща - кутии за DVD дискове и цветни картони да правя картички и се оказа,че в целия град не може да се намери  Shocked Shocked Shocked Но пък от друга страна ще съм си постояяяяяяно с детенцето  newsm44 Продължавам да нямам компания тук и да обикалям улиците сама,но пък имам мнооооого време за размисли така...

Ще правя питка май.Проблема ми е друг от както падна и си удари главата мен много ме е страх и като тръгне сам ходя след него и треперя да не падне.А мъжа само се кара,че му преча да се развива,но съм си страхлива,за това го оставям той да ходи след малкия.
Да ти кажа аз не вярвам в такива бабини деветини,но наистина като направихме прощъпулника и малката се пуска мноооого повече сама да ходи,а може просто си и е дошло времето. Една позната ми викаше: Една крачка да направи и меси пита,за да се отпусне,ама аз си чаках доста...

Хайдеееее чакам поне 10 отговора за 10 минути  Joy Joy Joy Joy ( Шегата настрана,но много ми липсва коментирането на разни теми във форума,дори и споровете ми липсват - четеш различни гледни точки и си правиш самооценка и равносметка за нещата,поглеждаш от друг ъгъл...Дано успеем да съживим темата... Sad )

# 568
Маринелке, след само 20 минути (о-хоо, те станаха тридесет, докато го завърша този пост) - кака ти Сиренце, ти отговаря  Joy
1) Шапка - да, идиотчица, търпи я и е смешник;
2) Засега против комари - никакво мазило, не мисля и да ползваме, но мин алото лято - комарник на ДМ за навън, и допълнителни комарници на алуминиевата дограма сложихме вътре;
3) В София не бих го пускала  - заради кучетата, и липсата на чистота по принцип; но в провинцията по полянки в планината и в чужбима в паркове, забранени за кучета - да, и още как - заедно се търкаляме!

Мур, много е готин този Момчилчо Simple Smile Рдавам се, че сте изкарали добре. И какво, счетоводител ли, математик ли , що ли? Не е зле Wink

Благодаря на всички нововключили се с мнение за едномесечната раздяла - някои и на лични  Hug.
 Още си мисля по въпроса...
Весето, ти пък къде се загуби?
А всички бременелки добре ли са? Как им се отразяват жегите? Катилиас (то при вас застудява ли вече, или как?) , Надя, Пуфита? Има и още скрити или още не разбрали, вероятно Wink
Стакед, специално ще ти се обадя след Гергьовден, да знаеш  Hug

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:54 от sirence

# 569
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Да отговоря и аз на въпросите:
1/ Шапка ползваме - до скоро идиотчица, от няколко дни шапка с козирка - не че я търпи много, но колкото толкова!
2/ Против комари за него не съм ползвала нищо. Миналата година минавахме с комарник, но тази година ще трябва да ползваме нещо. Ще ми е интересно да прочета повече мнения и да се ориентирам.
3/ За сега не съм го пускала, но едва ли ще мога да го предпазя изобщо да не влиза.

Sirence, за сега се чувствам добре. Жегите още не ми се отразяват - по-нататък сигурно! Мъчи ме само недоспиването - Живко много нервен е станал напоследък - спането му е ужас - по цяла нощ се мята,плаче насън, успокоява се чак към 5-5.30.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:57 от Nadya81

Общи условия

Активация на акаунт