Отговори
# 615
Маринелка в Созопол сме.Златната рибка.

Аз нали се похвалих , че на Каролинка и хареса пясъка, ее временно е било.След като се събуди следобед отидохме пак на плажа и рев, не ми дава да я пусна на пясъка, катери се по мен като маймунка, как тръгна да клякам и да се опитам да я залъжа с формичките пак рев.Даже почваше да реве като и показвах как си сипвам пясък върху моите крака.

# 616
  • София
xc xzq Това е за Аанастасия, тя си знае защо Wink
Joy Смяла съм се с глас, абе има някаква закачка тук  newsm48 Бобо,да му мисли  newsm62
Ах, marinels, колко умело обърна нещата. Докато се биеше за Бобо, сега направи интригата да се бият двама мъже за Анастасия Wink Няма да се месим ние и да разваляме сватовката, че и Бобо и migeo са ни приятели Wink

# 617
  • Варна
Mur, по принцип може, но има едно-две неща, които ми пречат, поне засега. Ще видим как ще се развият нещата.

Маринелка, не се подценявай Wink Не зная дали е до сила или не, но когато те споходи подобно нещо, нямаш избор освен веднага да се мобилизираш. Сега денят ми е много по-организиран, от колкото преди, дори чистя целият апартамент два пъти на седмица. Всичко с Аслан, няма как иначе Simple Smile Преди го чаках да заспи или мъжът ми беше с него докато аз чистих... Вече до толкова свикнах, че не ми прави впечатление. Само вечерите са ми по-трудни, понеже съм страхлива от дете  #Shocked Познавам майки, чиито съпрузи пътуват и ги няма с месеци, те се справят чудесно, така че има много други като мен:)
Пръстчето беше с мазол, който в момента се бели и чакам да видя как ще бъде. Мисля, че е добре, все пак на време го спрях Simple Smile И между другото творенията ти са достойни за възхищение, продължавай все така! И успех Simple Smile

skrech  Peace Сега, след като съм в позицията на родителя, който остана с детето, видях как то страда за баща си. Представям си какво би било ако аз бях този родител, който го няма. Аслан със сигурност би страдал двойно повече Wink

pufita   bouquet

# 618
Мърче, в неделя към обяд. Мисля, че в Южен парк. Ще се радвам да дойдеш и ти.
Най-вероятно ще се видим тогава  Grinning

Абе след 1 годинка кога се ходи на консултации? На 3месеца ли?
Да, на 3 месеца.
За творенията ти  bowuu Ама от къде го вадиш този ентусиазъм и енергия направо се чудя.

Макар,че вече имаме тен на ръцете и сега когато е с къс ръкав е много смешна черни ръце ,а нагоре до рамото бяло сиренце. Laughing
И ние сме така  Laughing

pufita, радвам се че се чувстваш добре. Толкова мило ми става като видя бременни напоследък  Flutter

mama_vessy, големи сладури са Вики и Димана  Heart Eyes

VSD, значи ако много ви стегне шапката, започвайте да стягате багажа  Peace

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 22:37 от Mur

# 619
  • Варна
Забравих да споделя нещо, което научих днес от лекаря ни и ми беше много полезно, а и ми обясни някои неща...

Около 6-я месец бебето изчерпва желязото, взето от майката при бременността. Към 1-та годинка нивото на хемоглобина може да спадне още, а спадът е най-висок около 2-та годинка. Това се вижда от изследванията, които са ни по ЗК на 6 и 12 месеца. Би трябвало педиатъра да прецени и да изпише желязосъдържащи препарати в случай, че нивото на хемоглобина е ниско. Най-интересното за мен беше това, че наред с падане нивата на хемоглобина имунитета на бебета около годинката също пада и затова често се разболяват. Това ме подсети, че преди време лекарката на една приятелка и казала, че всички деца като навършат 1 година и се разболяват. Сега ми стана ясно защо.

Намерих и това:
http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=13

Мур, благодаря ти за вниманието  Hug

# 620
  • Sofia
marinels - да пак в токуда, при същия - Илиев
Той е станал шеф на отделението, явно е добър Simple Smile

# 621
  • София
Благодаря за поздравите за имения ден на Бобачето  Hug!

Мен ме налегнаха разни здравословни проблеми  Rolling Eyes.
Например сега си имам дупка в небцето, защото вчера ми правиха операция, за да ми разкрият един зъб, който е израсъл там  Rolling Eyes. Аз и преди бях писала за това, имам си още млечен зъб. Ще го извадят, след като сложим брекетите и се понамести постоянният зъб, който разкрихме. Тамън навреме, че да си ги сменяме заедно с дъщеря ми  Laughing. Брекетите ще ми ги сложат другата събота.
Нямаше ме само един час за операцията, а Бобо не искаше да ме пусне, като си дойдох, само ме целува, гуши, обвива малките ръчички около врата ми  Heart Eyes. Аз изобщо не си представям как бих отсъствала повече.

А пък след поредния ужасно обилен цикъл, се ядосах и реших да си сложа спирала Мирена, нали от нея почти спира кървенето, ще ходя в понеделник.
Половината от почивните дни ми бяха кошмар заради това Confused. Все пак успяхме единия ден да отидем на вилата на един приятел. Бобо търча по тревичката след едни топки, скуба жълтурчета, накрая го използваха за пиян морков  Simple Smile. И въпреки че толкова се умори, не пожела да спи в колата нито на отиване, нито на връщане, но пък се събуди само два пъти през нощта Simple Smile. Жалко, че не го повтори след това. Успя и слънцето да го хване малко, не бях подготвена, че в планината ще стане 30 градуса, но оттогава го мажа по-редовно.
Щях да правя питка за прощъпулник, но пак не стигнах до това, то станаха два месеца, откакто е проходил. Може пък утре да успея  Rolling Eyes.
Лъки, вие как изкарахте почивните дни?

Мама Веси, много са сладки Вики и Димана!

noive, аз бях писала, че Яна също мразеше да стъпва по пясъка, на 1г. и 1м. беше, после се престраши малко по малко. Но така като се замисля, може би пясъкът не й харесваше най-много, защото е топъл. Все пак кожата им е много по-нежна и чувствителна от на голям човек.

На Бобо му хареса да играе с пясък, но съм го пускала само веднъж в пясъчника на зоологическата градина, там ми се видя чисто. Смятам скоро пак да го заведа да поиграе. Жалко, че нямаше пролет, а изведнъж стана горещо и там наистина не е подходящо за разходка, когато е жега.

На анкетата не ми се отговаря, че вече сто отговора има, но специално заради Маринелс ще преброя, че съм споменала Яна два пъти в поста си.

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 02:07 от Betta

# 622
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Момичета, чувствам се много добре, сега когато вече постоянното гадене и повръщане премина. В края на четвърти месец съм, в понеделник съм на консултация и се надявам да разбера какво ще е бебчето. За сега се справям добре - в смисъл, че има моменти в които съм ужасно уморена и нямам търпение Живко вечер да заспи и лягам и аз. Понякога, когато ми се налага да го нося /когато сме излезли без количка и го мързи да върви/ ми тежи, но все пак той е 11 кг.

Мarinels, това което си сътворила е страхотно. Браво за уменията и сръчността, и фантазията!

# 623
Хайде и тук да се разпиша набързо.
Изкарахме си много приятно с София. На гости с малки деца си е екстремно преживяване и за нас, и за домакините, но който е гледал деца,  влиза в положение. Laughing Разгледахме Зоологическата градина в най-големия пек, после и Природонаучния музей, разходка из центъра... Най-много се радвам, че успях да се запозная на живо с някои от вас мами, с които общуваме виртуално толкова време. Дечицата ви са страхотни, радвам им се от сърце, като на близки деца. Вече сме свикнали с тях от снимки, от разкази-не малко време сме в тая тема, а и във фейсбук групата. Между другото Сиренце почти се е навила да се включи заради нас във фейсбук и , ако го направи , много ще се радвам.
Бих общувала с вас по-често, стига да имам възможност. Hug С нетърпение ви чакаме в Пловдив.
Това е , което исках да пиша. Много приятни сте, момичета-Сиренце, Мър, Редрени, Зина! Жалко, че Магика е била в парка и не  е знаела, че сме там. Confused

# 624
# 625
Ехоооо,
ние изкарахме един страхотен непредвиден уикенд - Баща ми си купи бус от Пловдив и трябваше някой да го закара,за да си го вземе и помоли мъжа ми,това става в петък следобяд,до вечерта вече бяхме решили да отидем и ние с малката да си направим разходка,в събота сутрин багажа ни беше вече стегнат да останем,само не бяхме решили къде.Но оказа се Хисаря,много добре беше,но хотела не беше подходящ за малко дете - ресторанта беше в много тежък стил и предпочетохме да вечеряме навън,за да нямаме драми около детето.

Ена - така съжалявах,че се разминахме - ти на София,аз на Пловдив,но нищо ще има и други възможности.Успях да се видя обаче със старите ни вече дружки Ники,Пепо и Стефо на Марис.И още веднъж да им се извиня,че доста си ни почакаха  Sad Ники се опитваше да завърже контакт с Анастасия,но уви безуспешен,на тръгване я нацелува обаче едно хубаво,а тя пак се дърпаше,все пак се държи на положение.Ето снимков материал:

Макар и за бързо успяхме да се видим и със Sunflower и нейната малка кокетна принцеса - сега разбирам от къде идва ника ти - ти наистина си мноооого sun  Heart Eyes За жалост беше наистина за кратко и нямам снимка  Cry

Сиренце - добре дошла на БГ територия,време е да откриеш завесата къде ходи и защо се загуби (макар и разписвайки се от време на време де). А аз колко пъти да ти кажа,че е време за един ФБ макар и само заради нас,там е 100 пъти по-лесна комуникацията Hug

Nadya81 - да кажеш и на нас после за пола Simple Smile А Живко не се ли измаря,за да излизате без количка или вие на по-кратки разстояния? - ММ и Анастасия пробваха да отидат до кварталния магазин,но 2/3 от времето са се носили,че не искала да ходи.

Betta - дано здравословните проблеми са зад гърба ти. А за Яна - не си ме разбрала правилно: нямам проблем със споделянето на инфо за нея,а с това че споделяш повече за нея,отколкото за Бобо.Както ти сама беше коментирала във ФБ: Това е отчетна тема за бебетата,родени март 2011. От тогава съм си взела бележка и се старая (макар и да не успявам много много),но да пиша само за теми,включващи и живота/ежедневието/режима и т.н. на детето ми. (Изключвам последните си 3-4 поста,с които се старах да съживя   малко темата)

marinels - да пак в токуда, при същия - Илиев
Той е станал шеф на отделението, явно е добър Simple Smile
Оххх,много го харесва този човек (не като мъж Rolling Eyes) Дано като имам 2ро дете да мога пак там да родя при него.Късмет на теб!

В този ред на мисли: Гледахте ли за бременната получила 2 инсулта Shocked Shocked Аз не съм го гледала,но майка ми успя само това да ми каже.

VSD И аз съм голяма пъзла,страх ме е ужасссссно много и от всичко,смейте се,но като живеехме в къщата при нашите не смеех да сляза до мазата. Но си права,че като "опре ножа до кокала" и не подозираме колко силни можем да бъдем. Hug Изпращам ви много гуш с Аслан и дано тати по-скоро си намери нещо близо до вас... А за хемоглобина - беше ми интересно да прочета,въпреки че нашия е над горната граница  Whistling

skrech  newsm51 УНИКАЛЕЕЕЕЕН ПОСТ! Препрочитах го няколко пъти,не е възможно да се опише по-добре  bowuu

Ani4ka_ - уфффф,браво че си го видяла,аз досега като не съм го правила,а и изпадам в ужас от гадинки и все гледам разни петънца и почвам да се филмирам..

Маринелка в Созопол сме.Златната рибка.
Весело изкарване

Ах, marinels, колко умело обърна нещата. Докато се биеше за Бобо, сега направи интригата да се бият двама мъже за Анастасия Wink Няма да се месим ние и да разваляме сватовката, че и Бобо и migeo са ни приятели Wink
Е аз ако не направя интригата кой  Joy Лъвица му се вика на това,обича да е в центъра на вниманието  bowuu  Joy

Маринелке, ти си готова за работа. Не чакай някоя да те забележи, а действай!
Правя плаааахи крачици...

# 626
Момичета, съвсем Ви изпуснах. Не съм Ви чела, признавам, но се записвам, за да не Ви изпусна съвсем.
Александър имаше рожден ден, та единия ден парти с баби и лели, а вчера - с деца и майки и бащи. Супер се получи вчера, децата играха, възрастните пийнахме по едно/две...
В събота вечерта обаче, за първи път откакто сме родители с мъжа ми, почти се паникьосахме и загубихме дух. Децата си играеха, тичаха и се криеха, аз броях на глас до 10 и тръгвах да ги търся. След 10тина минути игра, при едно от броенето, изведнъж София писна. Изтичах и какво да видя - в бързината да се скрие, Александър е тръшнал вратата след себе си и на София ръката е притисната между касата и затворената врата. Отворих вратата, не изкам да казвам на какво приличаха пръстите и. Бели, смачкани и сини покрая, направо ми прилоша.... А тя пищи милата, Александър гледа и той - аха ще ревне.... Добре, че бабата беше вкъщи - оставихме го на нея, казахме му, че е време да спи и тръгнахме към болницата. Живеем на 35 от болницата, този път ми се стори вечен, а София милата реве, реве, реве... Стигнахме там, в момента на влизане в болницата, София веднага спря да реве, почна да се хили, да скача... Приеха ни, направиха снимка - нищо и няма. Явно децата са жилави същества. На връщане в колата заспа... Та така, имах и аз екстремна ситуация, в която не реагирах толкова хладнокръвно, каквато по принцип съм.
За въпросите - шапка - слагам, тук е много лошо слънцето и децата носят шапки задължително в училище - не ги пускат да играят на двора, ако са без шапки, така, че от малки трябва да свикват. Маха я, аз пак я слагам и така, вече свикна и не я маха...
За трева и пясък - ми тук няма едно бездомно куче, всичко се коси и поддържа, така, че дори и не съм си помисляла, че това може да е опасно. Лази в тревите, играе си в пясъчниците, в началото посягаше да го яде, но вече отдавна разбра, че не е за ядене.
Не знам кой ме пита за гадините - ами малко преувеличено е, няма кой знае какви гадини тук поне, където ние живеем. Така, че не трябва да правя нещо специално, за да се предпазвам от тях.
И още исках да пиша, но София се събуди....

# 627
katilias - много добре мога да си представя какво ви е било,защото съм виждала този поглед в очите на майка ми стотици пъти - първия път,когато "са ми прещипали пръста" съм била на няма и 1 годинка и от тогава,та до 13тата ми годишнина някъде баща ми понеже всяка година си сменяше превоза (казвам превоза,защото по-често са били товарни автомобили,отколкото нормални),та на всичко съм се прещипвала по безброй пъти. Ужааааааааааааааааасно много боли,най-голяма травма ми е останала от един огромен бус,който имахме. И досега помня как ми пулсираше пръстчето.

Как й е нокътчето? Падна ли? Аз изпитвам ужас от тази гледка,дано не ти се налага да я виждаш....  Hug
Аз те питах за гадинките,защото нали на Австралия й се носи слава за континент с най-голямо разнообразие от насекоми и такива гадинки,даже съм чувала,че има едно мнооооого свирепо куче ли беше?за което са изградили специална ограда през голяма част от континента? Някакви такива спомени имам от времето,в което гледах мноооого телевизия и предимно Дискавъри

# 628
  • Пловдив
Здравейте, момичета!  Grinning

маринелс, благодаря ти за хубавите думи  Blush. И вие сте големи слънчовци, а с тези лунички приличаш на Пипи дългото чорапче  Hug. Картичките, които правиш са уникални, продължавай в същия дух  Wink. Сигурна съм, че ще имаш голям успех  Peace.

Бета, кати, дано неприятностите не се повтарят  Praynig

Надя, радвам се, че си добре. И аз съм любопитна за пола  Crazy. И пак ми се бременее - толкова е хубаво, пак много бременни напоследък. Flutter

ВЕче ужасно много ми се ходи на море  Crossing Arms. Почнах да оглеждам офертите и не знам колко дълго ще издържа на нечовешките жеги тук.

Софиянки, нетърпелива съм за срещата. Хайде, не чакайте дълго а хващайте пътя  Mr. Green.

Хубав и прохладен ден ви желая!   bouquet

# 629
Забравих да пиша само за "скъпата боя" Simple Smile Ние сме от другата, много сме бели, но момичета, не си мислете,че щом сте по-мургави не трябва да се мажете с предпазващи кремове. Слънцезащитните кремове са важни и за мургавите дечица!

Общи условия

Активация на акаунт