Отговори
# 630
  • София
а аз мисля, че са излишни и за белите  Simple Smile Или поне не задължителни, ако успее да се поддържа кожата добре.

# 631
Привет момичета  Hug
 В това хубаво време Вики се разболя  ooooh! как стана не разбрах. Но май нещата се влошиха когато беше при баба си и дядо си събота. Аз нещо си бях повредила кръста и имах страшни болки не можех да си взема въздух трябваше да прибегна до болкоуспокоителни иначе бях като инвалид  Sad а таткото беше командировка за капак.  ooooh! Днес следобяд е ЛЛ и ще го водя  Confused

Маринелс бяхме на последния ръкав на Халкидики - Атон /ако не се лъжа така се казва/ в Александрос палас  хубав 5* хотел.  Но определено ще го запомним престоя там. Каката падна от кея, с дрехите във водата  Rolling Eyes След това беше цяло приключение докато извадим джапанките от водата, Таткото се наложи да се качва на едно корабче, за да ги извади с една кука. На следващия ден на него му се схвана крака и едвам ходеше, а Дидката слънчаса  ooooh!  та докато за него обикаляхме по аптеките, тя си стоя в стаята сама. Замислих се, че това е първия път в който я оставяме сама да стои повече от 30 мин. сама.  Thinking  Малко остана аз да карам до вкъщи, но пък на него не му се щеше да се занимава с мрънкащия Вики и за това той си кара.  Mr. Green Много ни беше пътя, но Вики се държа геройски. 
Браво за сайта  Peace сигурна съм, че ще се справиш.  Peace

Бета Като те четох и изпаднах в ужас. И мен ли ме чака подобна процедура  Shocked И  аз имам един млечен за вадене и за наместване на постоянния.  Sick Дано бързо да се оправиш. А за цикъла - не ми се говори, вече не е цикъл а кръвоизлив, не знам дали могат да се правят някакви изследвания при положение че още кърмя.  newsm78 На 3-тия ден от както ми беше дошло се видяхме с Майски и трябваше да се прибирам скорострелно защото като потече се омазах цялата. даже в колата седях на една найлонова торбичка, която ми даде тя.  ooooh!

Кати Много добре те разбирам  Hug Малкия си прискрипа сам пръста и си обели кожичката. А толкова кръв потече, че ми призля.  Надявам се че няма последствия и пръстчетата са добре.
ЧРД на патерица на баткото, да ти е жив и здрав.
аз от както по рядко се весвам тук много хубави неща изпускам.  Confused

Пуфита, Надя Радвам се че се чувствате добре. Много ви се радвам на смелостта. Дано все така да се справяте без усилие. Пуфита честито ви момченце.  Hug Надя чакаме  Hug

Прочетох ви по диагонал и сигурно съм изпуснала някого. Но въпреки това всички ви прегръщам  Hug
ВСД   Hug

# 632
а аз мисля, че са излишни и за белите  Simple Smile Или поне не задължителни, ако успее да се поддържа кожата добре.

В какъв смисъл, ако се поддържа добре? Аз съм с бяла кожа и когато съм ходила на море никога не съм се мазала или съм ползвала кремове за омазняване на кожата, но не и слънцезащитни. Мисля в следствие на това броя на бенките ми се е увеличил. Кирил има вече 3 бенки и то от няколко месеца са му излели, а си мислех, че е рано за тях. По принцип съм човек който избягва всякакви подобни мазила и химии, не ги харесвам, а и се старая да живея възможно най-близко до натуралното. Може би съм се наплашила, защото един познат почина от подобно невнимание към бенка и ... абе няма застраховка към това, но аз мажа, че поне да се успокоявам малко от малко.

# 633
Маринелка не се филмирай ,просто ако не дай Боже се случи да намериш кърлеж по-добре не го вади ами веднага при доки.
[bKatilias][/b],това е ужасно.Как е ръката на София?

# 634
Маринелка не се филмирай ,просто ако не дай Боже се случи да намериш кърлеж по-добре не го вади ами веднага при доки.
[bKatilias][/b],това е ужасно.Как е ръката на София?
Или при ветеринар, даже ако имам инцидент  ще отида при ветеринар, те най добре се справят с тез животинки

# 635
Кърлежите, когато са впити прилличат на релефна бенка ( аз лично съм имала няколко случеа) понякога са големи, но друг път са малки, зависи какъв вид са и кога са излюпени. Адски неприятни са ми. Дано не се случва на никого, но най-добре е да се потърси меницинска помощ. Аз един път успях сама да го извадя с помоща на шампоан за кучета против такива гадове и взе че стана, но не го правете вие!!! Кърлежа е много бързо подвижен и може да е много опасен!

# 636
Привет момичета,

жалко, че съм ви изпуснала в Южен парк. Уж хвърлям по едно очо.

Искам да ви споделя какво маймунче си отглеждам  Mr. Green Вчера, двете с Дали стоим в кухнята и тя нещо обикаля напред-назад. В един момент се приближи до хладилника, който е съвсем класически, долната част фризер, горната хладилник. Описвам ви, за да добиете представа и да можете да си представите какво последва. И не знам точно как и хрумна да се хване за горната част на вратичката на фризера, а тази част нали е малко вдлъбната, че да може да се отваря вратата. И, за мое втрещение, хвана си се тя и започна да се катери  Shocked   Mr. Green  Shocked Казвам катери, а не виси. Просто си се хвана за вратичката и с крачета започна да се катери, все едно е на скално катерене. Гледам я аз ей така  Shocked и питам: Дали, какво правиш? И явно съм била доста изненадана и заинтригувана, защото тя започна втори път да се катери, и така последваха няколко опита, като след 3-ия вече и се измориха ръчичките и не успя да се кетри, но първия път си беше направо за клипче.  Mr. Green

Разказвам ви, и си мисля какви ли щуротии ще му хрумнат още на това дете. А помните ли, преди година и половина някъде, как си обяснявахме, че рибките били кротки, а момиченцата риби били просто душици. Е, Дали ще е изключение от правилото. Mr. Green

И за край - имаме 8-ми зъб и кътниците много я мъчат

# 637
  • София
p.atanassova, под поддържане на кожата имам предвид да се пази от най-силните слънчеви лъчи,, или да се носят тънки светли дрехи, които покриват по-голяма част от тялото, да се поддържа хидратирана, да не се мие с изсушаващи препарати често и разни такива. Аз съм бяла и имам много бенки, които се множат, но не мога да спра това. Само ходя да ги проверявам при дерматолог дали има нещо проблемно при тях. По принцип ми предписват 50+ фактор, мажа и себе си и децата при силно слънце, но определено на мургавата кожа доста по-трудно се появяват петна и бенки, по-трудно изгаря. Та наистина мисля, че може и без тия мазила, но аз лично не успявам да огранича излизането ни само до часовете на слабо слънце примерно. А и за да е ефикасен продукта то са едни правила, които аз обичайно не спазвам, та излиза, че мажа само за хидратиране, не и за предпазване.

# 638
Betta, честито на Бобо със закъснение, да е живо и здраво и все такова умно момче. Въобще не съм в час с именните дни, даже се изненадах колко много именници е имало тези дни и аз съм ги пропуснала като не гледам нито ТВ, нито съм пускала компютъра да науча от нета. Дано минават здравословните ти проблеми бързо  Hug
Нямаше ме само един час за операцията, а Бобо не искаше да ме пусне, като си дойдох, само ме целува, гуши, обвива малките ръчички около врата ми  Heart Eyes. Аз изобщо не си представям как бих отсъствала повече.
Лъки, вие как изкарахте почивните дни?
Почивните дни толкова хубаво ги изкарахме, че не ми се прибираше днес. Сляхме едните почивни дни със следващите и се получи цяла отпуска. Имахме си почти постоянно приятели на гости. Те пък се улучиха едни кулинари (особено мъжете) и ни готвиха все разни вкусотии, облизахме си пръстите. В кухнята ролята ми беше основно да подавам прибори и продукти, много добре ми се отрази. Голямо удоволствие ми достави да гледам как без никакво усилие и за минути се приготвят неща, които на мен сигурно ще ми отнемат цяла вечност. Като дойде време да се мият чинии все някоя от жените се оказваше, че вече се е захванала с тази работа. Не че съм имала време да седна, но не съм почувствала и за миг стрес, че ме чакат 5 неща и се чудя от кое да започна (един прави салата, друг подрежда масата, трети гледа децата, четвърти разнася на останалите кафе или бира) - от това най-много си починах всъщност. Не ми се налагаше да бързам, да разчитам времето... Много разнообрязаващо, разтоварващо, разведвяващо ми подейства. Беше ми станало монотонно и еднообразно и имах нужда от такава "инжекция".
Ади се държа променливо последните дни. При наличие на много хора, щъкащи наоколо, успяваше да се залиса с нещо/някой. Но като цяло си ме търси и все гледа да е в мен. Което в момента ми е и някаква утеха, защото през почивните дни Дени имаше много време да прекара с тати заедно, измисляха си най-различни игри - гониха се, стреляха, на хамака "плаваха" и вече си имаме капитан Дени и боцман Ади. Ще кажеш, че това е чудесно, но Дени направо спря да ме отразява. Лепнал се е за тати и мама е вече номер 2. Тази вечер се събуди и аз отивам при него да го гушна, а той ревна, че искал тати, а не мама... Много криво ми стана, луда жена съм аз, до вчера се чудех как да жонглирам с децата...
Мисля обаче другата седмица да отиваме с децата и сестра ми с племеника на село и ще могат да се виждат пак само уикендите... А си е видно, че детето си има нужда от по-момчешки игри, в които аз не мога така добре да се впиша. И се чудя сега какво да правя - на чист въздух ли да ги водя и на воля по цял ден на двора да играят или да стоим тук, но да сме с тати  Thinking
Бих общувала с вас по-често, стига да имам възможност. Hug С нетърпение ви чакаме в Пловдив.
Това е , което исках да пиша. Много приятни сте, момичета-Сиренце, Мър, Редрени, Зина! Жалко, че Магика е била в парка и не  е знаела, че сме там. Confused
Ех, Ена, ако знаеш как ти завидях за приятната компания...
А за Яна - не си ме разбрала правилно: нямам проблем със споделянето на инфо за нея,а с това че споделяш повече за нея,отколкото за Бобо.Както ти сама беше коментирала във ФБ: Това е отчетна тема за бебетата,родени март 2011. От тогава съм си взела бележка и се старая (макар и да не успявам много много),но да пиша само за теми,включващи и живота/ежедневието/режима и т.н. на детето ми. (Изключвам последните си 3-4 поста,с които се старах да съживя   малко темата)
marinels, прескачай ги редовете за Яна, има хора тук, които ги четем с удоволствие  Wink И това, което обсъждахме във ФБ (тогава все още се опитвах да ви следя и там) беше по друг повод, а именно, че на някои им е скучно в тази тема именно, защото се обсъжда основно за бебета, родени март 2011. Никой не е казвал да не се говори на друга тема, просто малко хора отразяват странични излияния. А за съживяването на темата направо ме изненада. Точно бях прочела поста ти, че само заради Сиренце се разписваш тук и си бях помислила, че съвсем вече ще й "теглиш чертата" на темата.
katilias, честито на Александър със закъснение и много гуш за София! Да й нацелуваш сладките пръстчета от мен  Hug
Искам да ви споделя какво маймунче си отглеждам  Mr. Green
Разказвам ви, и си мисля какви ли щуротии ще му хрумнат още на това дете.
Бишкота, нашите две принцеси на близначки ми заприличаха. Ади научи батко си на какви ли не щуротии  Shocked Айрян, когато пие, си прави балони първо брррррррррррр; взима му от чинията храна, той естествено й връща жеста и става на масата чудо; все ходи и пипа, където не й е работа - на грила се изгори най-целенасочено. Два пъти я спирах и й обяснявах, че пари, тя само гледа да ми види гърба и пак там отива. Оставих я да се опари под мой надзор като си мислих, че ще си вземе урок. Втори път пробва зад гърба ми отново  Shocked Катери се навсякъде, пък как ще слезне после му мисли. По стълби вече се качва и слиза сама, от спалнята също, но се катери точно както описваш като маймунка и има повече рани от батко си, малък разбойник е... На шатрата се опитва да се промуши през страничните прегради, сипва си пясък на главата, каквото види веднага го лапа - следяхме я да не гълта мазилка, животинки, камъни, трева, цветя, капачки, фиби... Стихия, не помога с "покажи на мама" играта. На нея й е по интересна "избягай от мама" - гледа ме, хили се, слага в устата и бяга доволна...
Хайде, софийските мами, кажете дата за пловдивската среща! Да видя дали ще мога да наредя нещата да съм си в Пловдив... не че много ще ви липсвам, ако не дойда, ама има някои с които мнооооого държа да се запозная!

# 639
  • София
Бих общувала с вас по-често, стига да имам възможност. Hug С нетърпение ви чакаме в Пловдив.
Това е , което исках да пиша. Много приятни сте, момичета-Сиренце, Мър, Редрени, Зина! Жалко, че Магика е била в парка и не  е знаела, че сме там. Confused
Ех, Ена, ако знаеш как ти завидях за приятната компания...

Ех, Лъки, как ни изчетка само Wink

# 640
Здравейте! Simple Smile Да ви попитам вашите дечица по колко наддават? Каролинка от 4 месеца не е наддавала, даже  е с 200 грама надолу от миналият месец. Не ме притеснява , защото тя не спира да се движи,не е и слабичка, просто информативно питам.     И друго, на консултациите плачат ли, бебка е общителна,  но като види доктора и пада страшен рев, и в тази връзка той за втори път ми казва да   спирам да я кърмя , на това се дължал рева.Е и аз за втори път му отговорих , че за сега не смятам да я отбивам. Явно се е наплашила от него , заради прегледите които и прави, гърдичките слуша, пипа тук, пипа там .И детето пред нас плака и бебето след нас Simple Smile. Също трябва ли да се притеснявам , че казва само баб баб, което значи баба,  неее, дааа, дайдай, бътьо бътьо бътьо, и само бебешки неразбираеми думи.Вече мама не казва. newsm78

# 641
 noive, този лекак добре ли е??? Каква му е логиката, че кърменето разревава бебето? Кирил не плаче когато е на консултация, наддава с по 300 грама на месец, но не е супер подвижен, не се спира, но е някак умерен, ако сравнявам с други дечица. Изобщо мама не казва, повтаря ба-ба-ба, и някакви негови си звуци, но не си и помислям че той говори, да опитва се, но не говори. Мисля, че е нормално да казва някои неща, а след време да премине на други. Преди кирил казваше ня-ня-ня, но сега не го казва.

# 642
p.atanassova заради кърменето била много зависима и свързана с  мен и не допускала други хора, и за това реве от други, а не е така , реве само от него и някои други мъже, които явно ги  свързва с него.Да не кажа , че като я гушне друг, познати,  не се обръща да ме търси, могат да си я заведат където си искат.Говоря за 5 мин 10 мин. ако я вземат в другата стая ,не ме търси.Вярно е , че не съм я оставяла на никой  и не знам при отсъствието ми дълго време дали ще ме потърси. newsm78.

# 643
Привет мами   Grinning

p.atanassova, под поддържане на кожата имам предвид да се пази от най-силните слънчеви лъчи,, или да се носят тънки светли дрехи, които покриват по-голяма част от тялото, да се поддържа хидратирана, да не се мие с изсушаващи препарати често и разни такива.
Taka e, но трудно се изпълнява всичко това. Аз съм от "скъпата боя" и до преди няколко години ползвах слънцезащитен крем само като ходя на море. После обаче ми се появи слънчева алергия и при първото изпичане на по силно слънце на пролет много неприятно се обривам, което до преди да родя минаваше за 1 ден и после нямах проблеми. Сега вече ако не се намажа, обрива и ужасния сърбеж продължават с дни. Не знам дали е от годините или от слънцето, но тенденцията хич не ми харесва, защото не обичам да се мажа, но нямам избор.
Детето го мажа задължително, защото е беличко, а клетките имат памет за изгарянията, което с годините се натрупва и може да доведе до сериозно кожни проблеми.

А за Яна - не си ме разбрала правилно: нямам проблем със споделянето на инфо за нея,а с това че споделяш повече за нея,отколкото за Бобо.Както ти сама беше коментирала във ФБ: Това е отчетна тема за бебетата,родени март 2011. От тогава съм си взела бележка и се старая (макар и да не успявам много много),но да пиша само за теми,включващи и живота/ежедневието/режима и т.н. на детето ми. (Изключвам последните си 3-4 поста,с които се старах да съживя   малко темата)
marinels, прескачай ги редовете за Яна, има хора тук, които ги четем с удоволствие  Wink И това, което обсъждахме във ФБ (тогава все още се опитвах да ви следя и там) беше по друг повод, а именно, че на някои им е скучно в тази тема именно, защото се обсъжда основно за бебета, родени март 2011. Никой не е казвал да не се говори на друга тема, просто малко хора отразяват странични излияния.
Аз предпочитам да си говорим за всичко, от което някоя мартенска мама се вълнува. Полезни са ми и опита и емоциите на останалите.  Peace

Betta, mama_vessy - тази манипулация ми се стува доста неприятна  Tired Наложително ли е да се вадят тези млечни зъби, не може ли да си стоят там както до сега? Искам да кажа само естетически ли е проблема или и медицински?

katilias, голям ужас сте преживяли, но дано бързо да се оправи София. ЧРД на баткото на патерица! Да расте все така добро дете  Hug

...Стихия, не помога с "покажи на мама" играта. На нея й е по интересна "избягай от мама" - гледа ме, хили се, слага в устата и бяга доволна...
Идва му времето и да подейства. При нас отначало не искаше да показва и аз се отказах да го питам какво има в ръката, но той в един момент сам започна да идва и да ми носи каквото си е намерил. Сега като го попитам, ми показва. Има и изключения разбира се  Sunglasses Тях ги намирам в устата, че колкото и да се старая, все в някакъв момент се оказва, че съм бляла  Whistling

Бишкота, и ние сме на етпа катерене по невъзможни места, ама чак по толкова гладка повърност, не сме се пробвали  Laughing

Nadya81, радвам се че се чувстваш добре  Hug

noive, не сме ходили на консултация последните 2 месеца и не знам как наддава. Не плаче от педи и това за кърменето са абсолютни измислици. Чак се чуда как може лекар да говори такива неща  ooooh! За говоренето няма от какво да се притесняваш изобщо. Обаче "бътьо, бътьо" май беше мантра и на някое друго мартенче  Joy Лъки ваша ли беше, че не помня  newsm78 Явно си има някакъв смисъл, но дали ще го разгадаете, не знам  Party

Слънчев ден ви пожелавам  Hug

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 13:59 от Mur

# 644
Мами, привет!

Отгоре-отгоре и аз ви чета напоследък - много, ама много задачки ми се насъбраха, откакто се прибрахме. Аз от вчера и на работа се върнах за две седмици, за да ми се актуализира заплатата (то за някакви 30-40 лева става дума, де, но все пак), и после да изляза в платен годишен отпуск (имам стотина дни натрупани) до октомври, когато ще реша последно - ще се връщам ли на работа, или пак ще изляза в майчинство до февруари, живи-здрави (клоня към второто).

Както Маринелка ме подкани, да взема да ви поразкажа накратко къде бяхме през последния месец - в Братислава. Аз, Марио и нашия татко. Аз там правих едно проучване в Университета Коменски, а мъжете се гледаха. Да ви кажа, много трудни ни бяха първите няколко дни - без детско креватче, без стол за хранене и коритце, пристигнахме на католическия Великден и нищо не работеше, а на всичкото отгоре валеше сняг, а и аз неразположена... Таксито не искаше да ни вземе без детско столче - "евала" - ама хората ме радваха, научени са на ред, не са като нас. Марио се будеше първите дни нощем и плачеше неутешимо  - оказа се воследствие, че е било в комбина с два кътника, абе изобщо... Двете най-важни неща за Марио, които нямаше как да вземем от БГ в достатъчни количества (защото всичко друго си носехме) - бебешка минерална вода и сиренце - никакви не ги откривахме отначало - нито минералната им вода -  вода (почти всичката газирана), нито сиренето им - сирене (неузряло и меко). А той, мамин сиренчов син  Joy - така да обича попарка ... Аз, дето винаги съм опитимист, бях на крачка да търся в интернет обратен полет и да зарежа всичко. Ноооо, след бурятя небето винаги е ясно ... Купихме си най-евтината кошарка, столче, повивалник и коритце - и всичко потръгна в друга, спокойна посока (та  - Стихия - приемах тези тривиални неща за даденост, докато не видях какво е без тях - та добави ги в списъка ми за най-потребните ми вещи в отглеждането на бебето през първата година Wink ). И тогава, макар и винаги недоспала, защото времето не стигаше и за отдаденост към работата, и за всеотдайност към детето, оцених и уютния и удобен апартамент в центъра, в който бяхме отседнали, и прекрасните им паркове и градинки, и Дунава, и ... Направо не ни се тръгваше обратно. Обаче  - представете си - успяхме да вземем всичките купени от там бебешки удобства в БГ - не ми питайте как ... Wink

И аз благодаря на Скреч за хубавия пост - наистина беше полезен и размислящ, макар че аз  - ама най-честно казано -  най-много се терзая дали бебокът ще страда. . Не съм студенокръвна, напротив, но за себе си знам, че ако се настроя, ще издържа. Въпросът ми за отделянето за месец беше поставен именно след като вече бях видяла какво е да си с прохождащо детенце на работа в чужда страна, защото ако не знаех какво е, и дума нямаше да сатва за оставяне - с мен, и това е. Сега обаче ще ми се наложи втори път, и искам този път да бъда реалист, защото мога да кажа, че оптимизмът ми  - може би за първи път - ми изигра лоша шега, защото ме накара да се почувствам силно стресирана, макар и само за два дни. Благодаря и на всички други мами, които размишляваха по темата. Засега и аз оставам в чуденка, ще видим до кога.

Наистина хубаво си прекарахме на срещата в чест на идването на Ена в София онзи ден, и да  - потвърждавам, компанията беше наистина приятна! А Ена е такава нежна дама, каквато и душата й тук се изразява в заглавията на темите, които тя предлага  (апропо, кой измисли това смешно/сладко заглавийце Wink Hug
Лъки, отсега да си знаеш, че среща без теб в Пловдив няма да е пълна - трябва да си так и да се запознаем с теб, както и с всички мами-пловдивчанки (за Сабрина сега се сещам  - как ли тръгнаха нещата с гледането на Митето от бабата - така и не писа май...)

И аз съм "за" да си споделяме всичко, което ни вълнува, не само за центъра ни на живота оттук нататък - децата ни. В периферията понякога има толкова неподправена емоция, която градивно ни размисля, когато бъде споделена  Hug  Съжалявам, че бързината на ежедневието премести повечето мами във "Фейса", и наистина съм склонна  - за да не загубя връзката с хубави хора тук, дори там да се запиша под някаква форма (Марис  Hug), но просто трябва да имам малко повече време, за да го направя.
Ноиве, и на мен са ми смешни тия приказки на доктора ви за спирането на кърменето и рева...Не знам как наддаваме, не сме се мерили скоро.

Съжалявам и ми  е мъчно за дечицата, когато претърпяват макар и малки инцидентци. Онзи ден мъжът ми се подхлъзна и падна в банята с Марио и щяхме да побелеем за секунди - но слава Богу, инстинктът на таткото се задейства по най-добрия начин, и ребрата му и кошът за дрехи поеха целия им товар, а Марио - здраво стиснат в татковите ръце и извисен нагоре, се отърва само с уплаха и по-продължителен плач.

Общи условия

Активация на акаунт