Отговори
# 645
Хайде, софийските мами, кажете дата за пловдивската среща! Да видя дали ще мога да наредя нещата да съм си в Пловдив... не че много ще ви липсвам, ако не дойда
Това пък от къде го измисли?Аз си мисля, че си една от любимите мами на всички. Обожавам да чета постове, в които човек добавя и емоция , и чувства, не просто 2-3 реда за детето. И в тази връзка-радвам се, когато пишем за всякакви неща, нищо, че е отчетна за мартенчета 2011. Приятно ми е да разбера какво ви вълнува и какво ви се случва , освен премеждията с децата.
Сиренце, благодаря за милите думи. Hug Ти също ме грабна- имаш естественото  и непринудено държание, което винаги ми е харесвало,  особено що се отнася до хора, с които общувам за първи път.  Hug Книгата ти със сигурност ще бъде много интересна.А това заглавийце е мое предложение от миналото лято. Wink
Бета, каква е тая спирала Мирена? Дано си добре вече.
Мама Веси, децата са страхотни. Ама и вие едни премеждия на почивката... ooooh!
Ние сме добре. Ева е хремава, ама нищо ново. То това при нас е перманентно почти.Милото как мирува като и слагам капките, даже казва много сладко "капки" Heart EyesЕдна от първите съзнателни думи май. Жалко, че трябва точно това да научи първо. Най-любима и е "Тати", но я казва не само на баща си, а на всичко. Laughing По цял ден я повтаря. Кърмим се 2 пъти -на обяд и вечер, но количеството е доста малко-колкото за заспиване. Гърдите скоро не ми са се напрягали.
Хайде стига от мен.

# 646
  • София
И в тази връзка-радвам се, когато пишем за всякакви неща, нищо, че е отчетна за мартенчета 2011. Приятно ми е да разбера какво ви вълнува и какво ви се случва , освен премеждията с децата.
Ах, Ena, защо имам чувството, че такива теми са вече табу тук...

# 647
Хайде, софийските мами, кажете дата за пловдивската среща! Да видя дали ще мога да наредя нещата да съм си в Пловдив... не че много ще ви липсвам, ако не дойда
Това пък от къде го измисли?Аз си мисля, че си една от любимите мами на всички.
Аз пък уж чета всичко наред и това изказване на Лъки съм го пропуснала  Rolling Eyes
Подкрепям Еna с две ръце  Peace Даже се чудих защо не се включваш в дискусиите за гостуването ни там, за да знаем и на теб кога ти е удобно. Я се стягайте, пловдивчанки, да не си направим софийска среща на ваша територия  ooooh!

Съжалявам, че бързината на ежедневието премести повечето мами във "Фейса", и наистина съм склонна  - за да не загубя връзката с хубави хора тук, дори там да се запиша под някаква форма (Марис  Hug), но просто трябва да имам малко повече време, за да го направя.
sirence, за да не се настроиш погрешно, да ти кажа, че там по-трудно се следи всичко. Темите менят местото си постоянно и ако ставаш и сядаш от компа като мен през 5 мин. ще ти е трудно. Нещо, което си започнал да четеш и си зарязал, вече си е сменило мястото и трябва да го търсиш, ако държиш да дочетеш. Удобно е само ако искаш да пуснеш тема за нещо, което теб те интереува и да прочетеш отговорите само за това. Иначе, следенето на всички обсъждания е по-трудоемко и не знам дали някой изобщо разполага с такова свободно време. Аз чета само докато детето спи.

Мамииии, не мога да повярвам...Току-що минаха да ни отчетат топломерите и детето не се събуди, а уж спи като заек и се пробужда от най-малкия шум. Влизаха 2 пъти при него в спалнята, а той продължи да си спинка кротко  Shocked

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 15:40 от Mur

# 648
  • София
sirence, въпрос на навик, мила. Там пък по-лесно се пускат снимки, които се виждат само от хората в групата. На мен лично тук ми е малко притеснително да пускам снимки. А и ако следиш от телефон, също е по-удобно. Хайде, чакаме те с нетърпение там!

# 649
  • София
Сиренце,

пощата ти е пълна и затова ти изпращам съобщение тук:

Много ми беше приятно, че се запознахме наживо днес. Още веднъж много ти благодаря за книгата и специалното посвещение за мен и Тео! Hug Hug Hug
Благодаря ти и за ценните съвети за пътуването.  bouquet

Сърдечни поздрави на Марио от нас и до скоро!

# 650
Аз пак осъмнах, но да се разпиша  Simple Smile Ена, ние сме също с течащи носове. Така и не разбрах кой "даде тон", на двамата като че ли едновременно им текнаха. Поръчах днес една електрическа помпа, че ми е досадно да пускам прахосмукачката постоянно, дано да върши работа.
Ех, Лъки, как ни изчетка само Wink
redreny2000, беше си самата истина! Ена ви беше изброила все мами, които обичам да чета!
казва... бътьо бътьо бътьо, и само бебешки неразбираеми думи
noive, на Ади мантрата е това  Laughing Явно с Каролинка ще намерят общ език  Wink
Обаче "бътьо, бътьо" май беше мантра и на някое друго мартенче  Joy Лъки ваша ли беше, че не помня  newsm78 Явно си има някакъв смисъл, но дали ще го разгадаете, не знам  Party
Хаха, Мър, нали покрай преводите на Сиренце за французойката (къде изчезна?) бях се заровила да търся смисъла, но не постигнах успех. Най-много ми излизаше песен на Драгана "Батьо, батьо" или както е там на сръбски.
Ах, Ena, защо имам чувството, че такива теми са вече табу тук...
redreny2000, то от пишещите зависи. Аз лично нямам теми табу, пиша си за каквото си искам и нямам притеснения. Като се замисля обаче за странични теми много малко хора са ме отразявали. С VSD, Sunflower, Ena, love in paris, Mur, Tasha, Стихията и т.н. сме обсъждали на лични различни неща, споделени в темата, но без широк отзвук, за да не спамим и досаждаме на останалите.
Аз предпочитам да си говорим за всичко, от което някоя мартенска мама се вълнува. Полезни са ми и опита и емоциите на останалите.  Peace
Ами хайде дайте тон и споделяйте какво ви вълнува  Hug На мен лично ми бяха много приятни дискусиите, дори да стане спор не виждах проблем - разни хора, разни мнения. Освен моите километрични постове и още един-двама, които споделят, други не срещам напоследък.
Бета, как си, какво стана със спиралата?
sirence, радвам се, че сте успели да отидете цялото семейство в Братислава, въпреки стреса първите дни. Ако беше отишла без мъжете сигурно в края на престоя ти пак щеше да се появи напрежение. За таксито и столчето ме изуми - какво се очаква, да си носиш ли  Shocked Или имат специални таксита с детски столчета за различна възраст... нещо не ми се връзва картинката  Thinking
А за удобствата, които приемаме за даденост, много пъти съм мислила и съм стигнала до извода, че можем без много неща. Липсват ни, защото сме свикнали с тях. Ако никога не си чувала, че съществува повивалник няма как да ти липсва, просто няма да знаеш какво удобство "изпускаш". В списъка на Стихията иначе трябваше да включа и държачите за чорапи, без тях по цял ден трябваше да обувам Ади, вечно си ги дърпаше. Но съм сигурна, че и да ги нямах щях да намеря вариант.
Лъки, отсега да си знаеш, че среща без теб в Пловдив няма да е пълна - трябва да си так и да се запознаем с теб, както и с всички мами-пловдивчанки
sirence, и аз така ги виждам нещата  Hug Софийското гостуване без теб няма да е пълно - задължително трябва да се запознаем!
Съжалявам, че бързината на ежедневието премести повечето мами във "Фейса", и наистина съм склонна  - за да не загубя връзката с хубави хора тук, дори там да се запиша под някаква форма
Във фейса аз имам регистрация, но не мисля, че точно този формат дава възможност за общуване. Някой публикува снимка и 5 човека отбелязват, че я харесват, ти правиш коментар, аз отбелязвам, че го харесвам... Сухарска работа ми е на мен. С мъжа ми фейса го наричаме "на мегдана". Едно време хората там са се хвалили кой, какво, къде, с кого, сега го правят във фейса. Всеки има по 100-200 приятели, някои от които не е виждал с години, но си харесват снимките и публикациите и си "общуват". Има обаче възможност да се правят дъъъълги чатове, които обаче аз лично нямам време да чета. И както е казала Мър най-досадното нещо е, че няма хронология. Не можеш да си четеш подред, както във форума и да знаеш докъде си стигнал.
Това пък от къде го измисли?Аз си мисля, че си една от любимите мами на всички. Обожавам да чета постове, в които човек добавя и емоция , и чувства, не просто 2-3 реда за детето.
Ех, Ена, романтична душа си ти и наистина една от любимите мами на всички. Много хубаво говориш, но действителността е по-различна  Laughing Не може човек на крайностите като мен да е любим на всички, мъча се да се науча да съм по-дипломатична и умерена като sirence, но от друго тесто съм замесена  Wink Обикновено много ме харесват или мноооооооого не ме харесват  Laughing
Подкрепям Еna с две ръце  Peace Даже се чудих защо не се включваш в дискусиите за гостуването ни там, за да знаем и на теб кога ти е удобно.
Последните 10 дни, ако сте обсъждали нещо във фейса, си признавам, че не съм ви чела. Онзи ден попаднах на публикация по въпроса и се разписах за някои обсъждани дати.
Mur, стискам палци все така дълбоко да спи Момчил, не само като минават за топломерите  Wink Ади и тя спи вече по-дълбоко, не се притеснявам да се завъртя в леглото като преди. Все по-рядко се буди нощем.

# 651
Добро утро, мами!  Hug
Ще имам да ви черпя, че на тази страница толкова хубави думи за мен! Ама ще имам да дялкам аз трески от себе си много, че да съм достойна за някои тука коментари  Hug

Стакед, много се радвам, че се запознах с теб и малкия сладур Тео!   bouquet И че толкова много неща ни свързват  Hug

Ена, Лъки   Hug

За началото на юни я мислим срещата в Пловдив - ще бъде много интересно!

Лъки, не всички таксита имаха бебешки седалки, а беше на връх Великден, та избора беше малък, и затова.

Да се оправят течащите носове на пловдивските хремави дечица (Лъки, Ена)

Томасито  Hug

За фейса пак започнахте да ме размисляте сега ... (Мур, Лъки - доколкото ви познавам, знам, че сте обективни)  

# 652
здрасти банда,
затрих се напоследък  Confused обещавам да съм по-редовна
нас ни мъчат кътници и от понеделник е с Т, снощи обаче не ми вдигна, дано и днес да е така, че миналата вечер вдигна 39 и беше пребледнял, та си поизкарах акъла.

шапка - задължително слагам, имам една с козирка, става и за топло и за студено време  Crazy, т.е. почти не я свалям

против комари - не ползвам препарати за мазане или пръскане, не ми се струват подходящи. От миналата година имам едни лепенки, които лепях по количката, стават и за лепене на дрешка (стига да е извън полезрението му). Ей тва нещо След като се приберем връщам лепенката пак в опаковката и така ги ползвам многократно

тревички и моравки - в София много много не ходим по градинки напоследък, че Марти не ходи все още самостоятелно и основно пълзи, в количка не ще, затова си седим дома, на терасата или на двора. Но виж на вилата е друга бира - там си пълзи и забавлява по тревата на воля.

със слънцезащитни кремове мажа чат-пат, основно за да предпазя от вредните лъчи на слънцето, че на мен през последните години много лунички ми се появиха по гърба. От сега Марти е с един каруцарски тен на ръкави, през лятото не ми се мисли за какво ще става въпрос, много бързо му потъмнява кожата

sirence, да знаеш, че много изпускаш във фейса. Аз лично само заради групата ни там го ползвам в последно време.

Ох, аз още една диня под мишницата ще трябва да сложа, освен ако и този проект не претърпи фиаско. След седмица-две започвам курс по Екскурзоводство по Аз мога повече.

# 653
  • София
Лъки, моля те да дадеш отзиви за електрическия аспиратор, както и какъв точно сте купили. Аз с последното разболяване се замислих как така не купихме такава още от самото начало, а всеки път дърпаме ние и после всички болни, то не че ще се опазим, ама...

sirence, ако имаш време го чекни този фейс, пък вече сама си направи изводите. На много от нас ни липсваш там Hug

# 654
sirence, не се отказвай от ФБ. Регистирай се, а ако нямаш време, поне ще преглеждаш снимките чат-пат.
А тук си продължавай да пишеш, че ни е приятно да те четем  Hug

Аз предпочитам да си говорим за всичко, от което някоя мартенска мама се вълнува. Полезни са ми и опита и емоциите на останалите.  Peace
Ами хайде дайте тон и споделяйте какво ви вълнува  Hug
Лъки, много съм скучна в момента. Целят ми свят се върти около детето.
Поне когато някой пусне интересна тема, гледам да се включа.

След седмица-две започвам курс по Екскурзоводство по Аз мога повече.

Звучи интересно. Аз ако някога реша, че не ми се занимава повече с това, което работя в момента, съм решила да се насоча към туристическия бранш. Мога да чета и ровя с часове по туристически сайтове, обичам да организирам пътувания, жалко само че нямаме достатъчно време и финанси да пътуваме колкото би ми се искало.
Цунки на Марти и бързо да му избиват проблемните зъбчета  Hug

# 655
Хайде и аз да се разпиша, че качих и снимки във прословутия фейсбук. Кирил натежава сериозно. Следобяд яде плодово пюре почти цялото бурканче, това е наистина огромно количество за него. Закуската е почти една и съща- кус кус със сирене и масло или овесени яди пак със сирене и масло. През останалото време се кърмим. На обяд може да се оитам да му дам от нашата храна, но рядко се наяжда, нещо не го олучвам достатачно гладен. Друго не се сещам да пиша. Лека вечер за сега.

# 656
  • София
p.atanassova, не че ще ти е голямо успокоение, но и моето дете все още не яде месо и зеленчици и си караме основно на тестени и мляко. Сетих се и че Ивана на lilincho беше по-капризна. Дали имате развитие?

# 657
Здравейте момичета,
аз реших да разведрявам темата и то точно когато нямам никакво време,но все пак: правим ремонт на апартамента си,уча за последните контролни от бакалавърската ми степен и подготвям куп мероприятия май месец: юбилей на свекърва ми,моминско парти,абитуриентски бал,рождени дни,една сватба,абе главата ми пуши.

Най-новото и прясно при нас е,че от тази вечер си сложихме златните обици по неволя,понеже събличайки я за сън винчето изхвъркна и не го намерих,та трябваше да сложа тях,дано нямаме проблеми,че бях предвидила чак края на този месец да ги слагам.

Хайде и аз да се разпиша, че качих и снимки във прословутия фейсбук. Кирил натежава сериозно. Следобяд яде плодово пюре почти цялото бурканче, това е наистина огромно количество за него. Закуската е почти една и съща- кус кус със сирене и масло или овесени яди пак със сирене и масло. През останалото време се кърмим. На обяд може да се оитам да му дам от нашата храна, но рядко се наяжда, нещо не го олучвам достатачно гладен. Друго не се сещам да пиша. Лека вечер за сега.
Като чета и хем се радвам,че моето диване яде всичко,хем пък ми е трудно да я огранича,защото когато има някой на масата тя е с него,независимо че преди 5 минути се е нахранила добре,ужас е,не мога да я спра,а тя сама не се спира  #Crazy

Сиренце - я да идваш във ФБ,а ако не ти хареса винаги можеш да се откажеш. Проблема там е,че всеки коментар ти качва най-отгоре снимката/поста и затова се разбъркват,но пък мноооого по-лесно се качват снимки и се коментира дадена тема

Mur - много се радвам,че има запалени по туризма. Аз го ОБОЖАВАМ,но ми е тъжно че сигурно няма да мога да го практикувам в Ловеч,а Лилироуз - ти пък от къде Екскурзоводство? Мнооооого ми харесаха тези лепенки,ще търся в нашите аптеки,ако не това ще е първото нещо,което ще купя другата седмица от София,а предпазват ли?

Абе да питам: Вие спите ли на нощна лампа? - Ние снощи бяхме забравили да я вземем от апартамента и направо се побъркахме,накрая фенерчето на телефона ми стоя включено цяла нощ,защото Анастасия на светната лампа не иска да заспи,като изгасим пък я е страх и като се уцели да нямаме нощна като снощи и става ужас.Та ми хрумна до кога ще е така? То и на мен ми е по-добре така,че като се пробудя и виждам отвита ли е,къде е и т.н.

Сиренце - колко съм се смяла на "мамин сиренчов син"  Joy Joy Joy Joy А ако не е тайна къде е следващата дестинация за едномесечния престой?

Сигурно съм изпуснала нещо,което исках да ви напиша,но изчезвам да спя,че   Crazy

# 658
Привет  Hug

Аз тази вечер бях в градска отпуска и таткото трябваше сам да се справя. Добре си починах и разпуснах със стари приятели. Ех, чудно си изкарах. А Вики се е представил чудесно, заспал си е без да пита за мама  Grinning . Но не се учудвам, той не ми е заспивал на гърда никога, а и докато бяхме в Гърция спеше по цяла вечер и не ме е търсил.
Сега и той е сополив, но се оправя вече. Лошото е че се буди и единствено се успокоява на гърда. Но и това ще мине.  Peace

Сиренце Радвам се че си се върнала   Hug  Имала си много емоции, но след време ще видиш че ще си спомняш само хубавите моменти а на "лошите" ще се смеете.

Ена Вярно за 4 дни много неща се случиха, но пък и беше много забавно. А за манипулацията, какво да ти кажа не знам каква е, но с два реда зъби не се стои, нак малкото не могат да се почистят добре  hahaha Мъжа ми се хили, че съм приличала на Акула, нали те имат 2 реда зъби.  

Да ви питам вие забелязали ли сте бели петънца по зъбите на бебоците  newsm78 приличат на тези дето са по ноктите. На Вики забелязах такива и се чудя дали не  е липса на нещо. Даже се чудя дали да не го заведа на зъбар  newsm78 Кака му няма такива.  Thinking  А и още си седи само с 6 зъба, другите само са леко надути, но без изгледи скоро да излизат  newsm78

lilyrose Марти е много сладък. Много добре си намислила да учиш. Успех.

ноив Ти направо ме разби, ама че лекар. И Вики още суче, но не плаче като ходим при ЛЛ. И не мисля, че е заради някаква зависимост, явно просто не го харесва.  Peace

Лъки и аз обичам много такива гости  Mr. Green

Маринелс никога не сме спали на запалена лампа, но пък в стаята не е непрогледна тъмнина, така че аз виждам дали е отвит или не. А и него не го е страх.

Е хайде лека вечер!

# 659
  • Стара Загора
Писах,писах и изгубих всичко #Cussing out
Ена,влизам предимно заради теб.Исках да ти пусна линк към една статия"Как да говорим така,че детето да слуша",във връзка с повишаването на тон,но ми я отбелязва като рекламен спам.Ще копна само най-важното,за да не спамя темата .Дано ти е полезна Peace:

"Как да общуваме без агресия?
Чрез методите на ненасилствената комуникация бихте могли да изразите мнението си по начин, който детето ще усети като приятелски, ненакърняващ собствената му личност и ще прояви инстинктивно желание да съдейства, тоест да направи това, което му казвате.
Как на практика става това:
Опишете фактите, които имат отношение към темата на разговора без да давате оценки и коментари към тях. Говорете единствено за фактите, без да ги анализирате.
Изразете чувствата, които изпитвате във връзка с тези факти.
Изразете своите нужди (потребности), свързани с тези чувства.
Изразете конкретните действия, за които молите, така че ситуацията за вас да бъде по-добра.
Например: Малкият Ви наследник си играе с нож. Ако му кажете: „Дай това на мама, не бива да играеш с него!”  детето ще се разпищи и за нищо на света няма доброволно да даде това, с което играе. Ако обаче кажете:
Виждам, че играеш с ножчето на тате (описвате фактите).
Тревожа се, като виждам да държиш нож, защото ножът е остър и можеш да се нараниш лошо (нашите чувства)
Имам нужда да оставиш ножа, за да спра да се тревожа. (нашата нужда)
Моля те остави ножа и ела да ти дам едно интересно нещо. (конкретни действия, за които молим)
Забележете в точка 1 описваме просто фактите, без да ги коментираме. Не казваме неща от сорта: „да играеш с нож е лошо” или „глупаво е да се играе с нож, всички знаят, че децата играят с играчки, а не с ножове” и т.н. , защото думи като „лошо”, „глупаво” настройват инстинктивно детето враждебно и то спира да ни слуша и спира да съдейства. Съзнанието на всеки човек е устроено така, че когато усети негативно отношение, спира да приема или казано с други думи, когато ни обиждат спираме да слушаме.  Правим го инстинктивно и често дори не си даваме сметка за това. Ако искате детето да Ви чуе и да последва заръките Ви, то не коментирайте поведението му като неправилно, лошо, невъзпитано, грубо, глезено и т.н. Просто не коментирайте! Опишете само фактите, изразете своите чувства, кажете от какво имате нужда, за да се почувствате по-добре и помолете за конкретни действия, така че ситуацията да се промени към добро. Само това!
Важно е също така да говорите не по принцип, а винаги от първо лице. Важно е как Вие се чувствате и от какво Вие имате нужда. "

Мони от два дена е с разстройство,а снощи и днес с температура ooooh! Цял ден мрънка,милото и все в мен навряна.А заради разстройството е на диета и хич не харесва,това което трябва да яде Tired Пловдивските мадамки Ади и Ева и софийския господин Вики бързо да оздравяват Hug
Лилироуз,Марти е страхотен сладур,така вглъбен в заниманието си... Heart Eyes А на теб пожелавам успех с "жонглирането на дините" Wink
Аз си мисля, че си една от любимите мами на всички. Обожавам да чета постове, в които човек добавя и емоция , и чувства, не просто 2-3 реда за детето.
smile3521
Сиренце,ама преживяване сте имали ooooh! От тук нататък само положителни емоции при такива пътувания Hug А за банята като прочетох,настръхнах. #Crazy
Лъки,ако знаеш само как благородно ти завидях за прекрасно изкараните почивни дни.Мечтая за такава "инжекция".
Напоследък започвам да се плаша от себе си.Станала съм толкова разсеяна,върша много неща,без изобщо да се замисля.Като кукла на конци съм.Сякаш някой стои над мен и командва крайниците ми,а аз не влагам грам мисъл.Преди два дни,след като обърнах цялата къща да търся ключовете си,ги открих в коша за боклук.Изхвърлила съм ги заедно с черупките от орехи,които чуках ooooh! Сега не успявам да намеря личната си карта.опитвам се да върна времето на зад,да се сетя кога за последно съм я държала в ръцете си и къде,с какво съм била облечена-все неща,които винаги са ми помагали да открия нещо загубено.Този път,обаче само бяло петно,абсолютно нищо не изплува.Вече започвам да мисля,че и нея съм метнала в боклука  newsm78Захарта,ориза,солта редовно си ги намирам или в хладилника,или в някой шкаф,където не им е мястото.ММ ме взе за риба с него два поредни дни,с цел да си почина,но и това не подейства.Страшно много се нервирах като не успявах да извадя,и ми се закани,че ако продължавам да се ядосвам,повече няма да ме вземе. Crazy Не знам някакви упражнения за концентрация ли да започвам,хапчета за запомняне ли....
Ще съм ви благодарна,ако някой ми даде съвет,че не отивам на добре Crazy  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт