От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 215 140
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 540
И за какво ти е еднолицев матрак ? Между другото за първи път чух за еднолицеви матраци в форума Wink
Матрака трябва периодично да се върти, така че да не се деформира  на едно и също място (особено пък ако е по евтин) , а с еднолицев матрак няма как да стане .

# 541
Понеже спалнята ми е от преди 20 години и няма подматрачна рамка ми обясниха, че матрака трябвае да е еднолицев.Двулицевите изисквали задължително подматрачна рамка.

# 542
Ами сложи си ! Така матрака ще ти се деформира за нула време.

# 543
Понеже спалнята ми е от преди 20 години и няма подматрачна рамка ми обясниха, че матрака трябвае да е еднолицев.Двулицевите изисквали задължително подматрачна рамка.
По същата причина ние поръчахме еднолицев. Обикновения и прост Каспия на Нани, пружинен. Днес по-късно ще го докарат. Досега сме имали само еднолицев матрак за спалнята. Спя си добре! Бих искала да имам повече часове за сън, но това вече не зависи от матрака.

# 544
  bouquet Здравейте, четох, четох и знам толкова ,колкото и преди да ви прочета - та направо да питам. Ще си сменяме спалнята и се чудя как е по- добре : един двулицев цял или два матрака да сложа . Мисълта ми е че като се връткаме с половинката да си се връткаме поединично и да не си пречим, няма ли да подскача и другия / обясних го един път / newsm78 Като гледам цените дали два по 82 см или един 164 см пак толкова излиза . Моля за съвет  Praynig И как  е по - добре първо леглото ли да избера , или матрака  Whistling Blush

# 545
Аз бих избрала два отделни.Досега все така сме били,за първи път поръчахме за новата спалня един общ и много съжалявам.Със сигурност изберете първо леглото и тогава матраците,най-малкото заради размера и подматрачната рамка.

# 546
 newsm51 Много ти благодаря , и още един въпрос , досега бяхме с Приста и не съм наясно - каква спалня е по добре 160 или 164 защото гледах размери 160 и пише подходящи за матрак 164 ? newsm78 newsm78

# 547
newsm51 Много ти благодаря , и още един въпрос , досега бяхме с Приста и не съм наясно - каква спалня е по добре 160 или 164 защото гледах размери 160 и пише подходящи за матрак 164 ? newsm78 newsm78
Ами нашата спалня е 164,а матракът 160/бг стандарт/ и има по 1-2 см луфт между матрака и рамката на спалнята.Не е фатално.

# 548
Не виждам кое е неудобното на двойния матрак! Винаги съм имала двоен двулицев и никога не бих си взела единични.

# 549
 newsm56  Писах четири  поста по-нагоре, какви са ми основанията да се чудя, дали не е по практично  Laughing пък и  wash ще стане повечко Wink

# 550
Определено няма как да подскачаш ако матрака е двоен Wink По скоро ако е единичен винаги ще чустваш ръбовете и никога няма да лягаш по средата!
За мен матрака е едно от нещата с които не мога да правя компромиси и държа да имам възможно най доброто. Все пак в леглото прекарваме половината си живот. На твое място бих си сложила нещо под леглото и бих си купила двулицев двоен матрак! Ако ти е еднолицев рано или късно ще се слегне там където лежите постояно, а двулицевия матрак може да се върти и така ще се запази по дълго време.

# 551
  bouquet Здравейте, четох, четох и знам толкова ,колкото и преди да ви прочета - та направо да питам. Ще си сменяме спалнята и се чудя как е по- добре : един двулицев цял или два матрака да сложа . Мисълта ми е че като се връткаме с половинката да си се връткаме поединично и да не си пречим, няма ли да подскача и другия / обясних го един път / newsm78 Като гледам цените дали два по 82 см или един 164 см пак толкова излиза . Моля за съвет  Praynig И как  е по - добре първо леглото ли да избера , или матрака  Whistling Blush

Зависи от матрака.Нашият е латексов на Екон и е много тежък.Немислимо е сама да го завъртя на 180 град. ,а камо ли да го обърна като палачинка. Също така проблем имам и с вдигането на подматрачната рамка,с матракът отгоре,разбира се/отдолу е ракла/. Въобще нищо не мога да направя без помощта на мъжа ми. Ако сега правя спалня бих взела с 2 отделни матрака и с индивидуално повдигане на всеки.
Но ако се спреш на един цял-има такива,които се правят по поръчка-половината по-твърд/за по-тежкия човек/ , другата половина-по-мека. На латексовите почти не се чуства движението на другия човек.Това става най-вече при пружинените с пружини тип "Бонел"

# 552
Въобще не съм и мислила за еднолицев матрак , Troy правилно казва , че няма да мога да си се пльоцвам на средата на леглото , когато моичкия убавец го няма / не че е често / , но като гледам цените Shocked  , мисля за цялостна подмяна на спалнята от ламината  до осветлението , така че не бих могла да отделя 2000 лева за един матрак , някой ако може да препоръча нещо средно твърдо , не пружинно и да не става на ями . С моя убавец заедно сме около 140 кг. Искам да кажа - Не е дебел  Crossing Arms  . Laughing wait По- вече от 500 лева на първо време не мога да отделя и то,  като правя компромис с обзавеждането , друга я мислих ама то план ............ няма  Wink

# 553
Няма смисъл да си хвърляш парите на вятъра и да купуваш евтин матрак, който ще ти се слегне за нула време!
За мен леглото е като обувките и държа да ми е удобно Wink
Преди година инвестирах доста пари само за матрак, но дори за миг не съжалявам. Събуждам се отморена и без болки.

# 554
  • Пловдив
А защо не еднолицев?

Нашият е на Нани еднолицев - супер доволна съм.
http://matracinani.bg/product.php?cID=4&pID=35

ПП: Само мъж ми е над 195см висок и малко над 100кг тежък... Wink

Общи условия

Активация на акаунт