От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 215 152
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 765
А някой да е ползвал услугите на борса, които заменят стар матрак за нов с доплащане? Дори и без доплащане, само да ми вземат матрака, пак е добре! Прочетох, че Борса за матраци Вит извършва такива услуги, някой ако има отзив от тях, или от друго място с подобна услуга ще бъда много благодарна. Голям проблем ми е къде да дяна старите матраци и това ме спира да си ги подменя, а имам нужда.

# 766
Извикай хамалска фирма да ги изнесат. После или ще ги изхвърлят на бунище, или ще ги приберат/подарят за ползване. Може да те питат дали имаш предпочитания какво да ги правят. Ние така се отървахме от стари мебели. Забранено е да се изхвърлят в(до) уличните контейнери за смет, трябва да се наеме специален контейнер от големите (за строителни отпадъци), който май струва доста.   

# 767
Извикай хамалска фирма да ги изнесат. После или ще ги изхвърлят на бунище, или ще ги приберат/подарят за ползване. Може да те питат дали имаш предпочитания какво да ги правят. Ние така се отървахме от стари мебели. Забранено е да се изхвърлят в(до) уличните контейнери за смет, трябва да се наеме специален контейнер от големите (за строителни отпадъци), който май струва доста.   
За единичен матрак да плащам контейнер не си струва, а не върви да го хвърлям до кофата за боклук също така. Ще проверя дали някой не може да ми го извози и срещу каква сума. В интерес на истината той още може да се ползва, но с компромис, просто не ми е удобен вече. Просто исках ако някой е ползвал подобна услуга да даде отзив. Не си представям, че само аз имам такъв проблем.

# 768
Когато ми се наложи да изхвърлям матрак или други мебели и покъщнина, пак ще извикам хамалите.

# 769
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, в най-скоро време трябва да си купим матрак, единственото което с ММ знаем, че искаме да е голям 200/200 примерно. Чета в темата и признавам си - обърквам се... Латексове, пяни, сезонност , ще продължавам да чета, но не знам до къде ще стигна... всички матраци ли имат пружини? Каква е разликата между латексовите и тези с мемори пяна?  Crazy  Моля да ме извините , че искам отговори наготово, но абсолютно се обърках  Crazy

# 770
Marsy Rose, като начало разгледай картинки с разрези за съдържанието на матраците и доста неща ще ти се изяснят.

Напр. покет пружини:

Латекс:

# 771
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря за насоката, от ползва ще ми е   bouquet

Кой е с по-твърд този от латекс или от мемори пяна?

Не живея в град, в който има разнообразие от матраци , за това питам тук, а не в магазина  Mr. Green

# 772
Латексът е твърд, мемори пяната мека. Повечето матраци са комбинация от двата материала и от това зависи твърдостта им.

# 773
Напълно съм съгласна със Стефан 3000, че избора на матрак е индивидуален. Аз например се бях спряла на този италиански модел на Молифлекс http://mollyflex.bg/product/matrak-michelangelo/ , защото цената му е супер за матрак с мемори пяна слой а не просто в калъфа , но прочетох че е по ортопедичен а аз предпочитам да спя на мекичко. И в крайна сметка реших да прежаля някой лев отгоре но да си взема мек матрак и се спрях на този http://mollyflex.bg/product/matrak-quebeq/, чиято цена е също добра за 7 см мемори слой.

Моля те, дай отзиви за Квебек, че и на мен ми хареса този модел, но още не съм намерила къде в София да пробвам продуктите на Молифлекс. Пишеш, че е мек, а в сайта на Молифлекс като твърд го предлагат? Може би заради другата му страна. Най-много ме интересува дали запарва и дали е много тежък. Иначе ми хареса, че е комбинация от мемори и латекс, не е от някакви там пяни, които са си дунапрен с риск да омекне и да се деформира.

# 774
Записвам се при вас, тъй като трябва спешно да сменя матрака. От 2 години спя на магнифлекс ортопедико, купен от Метро, защото и аз живеех със заблудата, че твърдият матрак е най-добър за гърба. Да, но от 1-2 месеца сутрин се събуждам със схванат кръст и не мога да се наведа. Имам лека спондилолистеза и направих голяма грешка, че взех твърд матрак, най-вероятно се е влошила. Ориентирам се към нещо с мемори пяна, което да не променя s-образната форма на гръбнака /т.е. анатомично, меко, но не съвсем/ Виждам, че има доволни от Нани Сирена, но избора е много голям......някакви  препоръки  Thinking
Сирена мемори, сме ползвали ние  Crazy, моя мъж е  с дискова херния , така се беше сковал , че свали 20 кг от страх. Сега малко по малко почти ги върна , нооо сменихме матрака с мек и сега да чукна на дърво няма проблеми. Поне не кризи, пак го боли, но не така. Мемори пяната те обгръща много особено и се чувстваш страхотно. Има един недостатък, като ходим на почивка е ад , аз не мога да се наспивам Sad. Не мисля , че проблем с гърба изисква твърд матрак , поне лекарите вече масово го отричат, тези с , които ние сме се консултирали де . У нас и в детската е такъв матрака и вече 8 години не са се променили. То гаранцията е 10 години, та ще видим , но и да се скапят не съжалявам, осигурили са ни незаменим комфорт Hug

# 775
Напълно съм съгласна със Стефан 3000, че избора на матрак е индивидуален. Аз например се бях спряла на този италиански модел на Молифлекс http://mollyflex.bg/product/matrak-michelangelo/ , защото цената му е супер за матрак с мемори пяна слой а не просто в калъфа , но прочетох че е по ортопедичен а аз предпочитам да спя на мекичко. И в крайна сметка реших да прежаля някой лев отгоре но да си взема мек матрак и се спрях на този http://mollyflex.bg/product/matrak-quebeq/, чиято цена е също добра за 7 см мемори слой.

Моля те, дай отзиви за Квебек, че и на мен ми хареса този модел, но още не съм намерила къде в София да пробвам продуктите на Молифлекс. Пишеш, че е мек, а в сайта на Молифлекс като твърд го предлагат? Може би заради другата му страна. Най-много ме интересува дали запарва и дали е много тежък. Иначе ми хареса, че е комбинация от мемори и латекс, не е от някакви там пяни, които са си дунапрен с риск да омекне и да се деформира.
Дали е възможно пак да повторя молбата си за отзив....Предварително се извинявам за настойчивостта, но ме интересува много отзив на потребител

# 776
добре де, аз не разбирам каква е идеята от едната страна да е мек от другата твърд?? Надали някой ще си смени предпочитанията и от мек ще иска да спи на твърд? Сигурно има логика ама аз не я схвящам Laughing

# 777
Твърдата част не сме ползвали, но тя не е май много твърда, твърда е относително казано, само няма мемори , но за мен си е мекичка , но не е ползвана де  Crazy

# 778
Ами нещата се променят и ако днес ти харесва мек, утре може да поискаш твърд Simple Smile

# 779
Твърдата част не сме ползвали, но тя не е май много твърда, твърда е относително казано, само няма мемори , но за мен си е мекичка , но не е ползвана де  Crazy
Значи осем години само на едната част спите и няма деформация? Това е добър атестат за матрака на Нани....

Общи условия

Активация на акаунт