От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 215 020
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Привет,
Опитвам се да си избера олекотена зимна завивка, че одеалата започнаха много да натежават.
Тази зимна ли се води, хареса ми че се състои от две части:
http://nani.bg/p907207/Комплект-Микрофибърни-олекотени-завивки-3-в-1/product_info.html

Тигелирането предполагам е препоръчително.

Само този сайт разгледах, ще се разходя и до някои от магазините.
Какво бихте препоръчали. До 30-40лв, да кажем?
Трябва ми завивка, която да може да замести 2-3 одеала, за спален комплект, засега съм го оставил за по-нататък, но ако има подходящ комплект (3в1) бих разнообразил старовремските чаршафи  Grinning

Търся си също така и анатомична възглавница, но тези с паметта ми се струват доста ниски, аз спя предимно настрани  (сегашната ми е от латексово ядро, 15см дебелина) – но по гръб не е удобно, тъй като няма добра извивка. Значи с мемори пяна трябва да е поне 16-17см...

В Лидл ще има от утре някаква анатомична, за 20лв. Искам да разгелдам и други. Идеи?

Матрак:

В момента спя на 144/190/20 латекс, стандарт, на Екон, средна твърдост, но ми идва мек, а и т.нар. "зони на комфорт" не ми се нравят, не спя като талпа в центъра на матрака, затова мисля да си взема такъв, който се нагажда или просто няма никакви зони. Искам да го сменя с по-малък, поради заемане на място и търсене на по-удобен матрак. Имам дискова херния в лумбалната област. Смятам да мина на по-твърд, дано там нещата са по-добри.

Има ли положителн ефект от допълнителния мемори слой/кокосова шума (като последен слой)?

Ще е по-малък, поради заемане на място и търсене на по-удобен матрак, с по-ниска цена, но ще трябва и легло да мисля.
Размерите на които съм се спрял са 114-120см (евентуално и на 100см ще се примиря, ако е по-скъп модел). Планирам го по-широк, за да може като се наложи и двама души да спят що-годе нормално Simple Smile а и вече свикнах на широко  Laughing
Подматрачна рамка на 120см ширина - ще издържи ли без трегер (56кг съм) + резерв за поне още толкова  Blush

Защо на 114см ширина не виждам 200см дължина? Аз съм 170см, дали 200 ще ми е излишно дълъг? Чел съм, че за добрия сън не бива да е къс матрака. Спя на 190см дължина и рядко съм усещал да ми излизат краката. Ще гелдам да си взема този път стандартен размер, за да не се чудя после как да напасвам и нагаждам другите неща.
Бюджета ще е в рамките на 250-450лв Rolling Eyes

ПП: Понеже калъфа на сегашния ми е пожълтял в зоната където съм спaл най-често, опитах се да го премахна на химическо, но без ефект, също и у нас (последния опит беше с 90градуса и не знам дали ще може да се напъха отново матрака, понеже е предимно от синтетика). Tъй като е бял, се чудех дали белината няма да свърши работа?

Благодаря

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 13:11 от hakama

# 406
hakama , за олекотена завивка провери първо в Юск, моите са от там и
много топлят (не са с гъши пух, пълнежът им и някаква вата), като се има
в предвид, че спалнята у нас не се отопля, тези завивки са ни идеални.
Не са скъпи, към 30 лв, нашите са в светлобежово, екрю, съхнат много бързо, за
часове.
За матрак- Магнифлекс имат много твърди матраци, виж в строителните
хипермаркети Баумакс, Практикер, също и в Карфур имат от икономичния им клас.
От подматрачни рамки не разбирам, нашата е на Тед и има счупена 1 ламела,
но мъжът ми е 85 кг. Ти щом си слабичък, ако и приятелката ти е така фина, то
легло 144/190 си е идеално, но и на 120/190 (старите Присти) пак става.
За калъфа на матрака питай в темата за праховете, там знаят всякакви
препарати за премахване на петна.

# 407
От подматрачните рамки кои са добри?
Те са нужни само за двулицевите матраци, нали? На еднолицевите не се слагат отдолу подматрачни рамки или греша?

# 408
Здравейте,

Интересуваме се дали някой е ползвал матрак върху матрак? Може ли мнения от хора, които са го пробвали/ползват, да споделят наблюдения и осещане?
Също така, спряли сме се на 2бр. 140/190см САН РЕМО единия модел. Можете ли да кажете и мнения подробни за този модел матраци? Благодаря. Не обичаме също да спим на меко.

# 409
Може ли тези, които вече имат, да споделят мнение за матраците на Yatas? Поръчали сме тяхна спалня и след пробване, харесахме този модел- Yatas Prestige. Търсим да е висок и твърд, защото и двамата с половинката сме тежки и с проблеми в гърба. Заслужават ли си парите (близо 1500 лв за 180х200) ?

# 410
Привет,открихме ли Матрака?
Аз вчера се потъркалях малко върху Нани-тата.Модената ми е определено по-удобна от Сирените,малко по-мека и комфортна.Същото каза и мъжът ми,100 кг.
Исках да видя Лаго,който е на промоция до края на декември:нямаха го и май нямало да го имат #Crazy.Сега ще трябва да го търся в друг магазин,доста по-далече.
Егати и промоциите,дето ги правят.Ама какво ли се учудвам на българския феномен с намаленията.Бях си харесала ноември един парфюм в Дъглас,реших да изчакам Коледа за намаление,вчера отивам-коледно поскъпнал с 10 лв.
Все пак искам да пробвам и Лагото.Похвалиха ми го,безпружинен е,но бил по-пружиниращ  Simple Smile

# 411
Привет,открихме ли Матрака?
Аз вчера се потъркалях малко върху Нани-тата.Модената ми е определено по-удобна от Сирените,малко по-мека и комфортна.Същото каза и мъжът ми,100 кг.
Исках да видя Лаго,който е на промоция до края на декември:нямаха го и май нямало да го имат #Crazy.Сега ще трябва да го търся в друг магазин,доста по-далече.
Егати и промоциите,дето ги правят.Ама какво ли се учудвам на българския феномен с намаленията.Бях си харесала ноември един парфюм в Дъглас,реших да изчакам Коледа за намаление,вчера отивам-коледно поскъпнал с 10 лв.
Все пак искам да пробвам и Лагото.Похвалиха ми го,безпружинен е,но бил по-пружиниращ  Simple Smile

Почти винаги докато работех се оказваше матраците на промоция ги няма налични. Между другото дори да го няма наличен може да се изработи за 10 работни дни, нямам идея защо не са ви го предложили като вариант. Иначе наистина има лек пружинен ефект при него (ако погледнете разрез на ядрото ще видите, че има нарези в средата, които при лягане създават този пружинен ефект), но лично на мен мие  най- любимият матрак Simple Smile Дано успеете да го пробвате все някъде.

# 412
ДА,успях да пробвам Лагото,но-въпрос на лично усещане и поза на спане-на мен не ми хареса.
Има пружинен ефект,но ми се получава едно вдлъбване,което,особено при изправяне,ми е неприятно.Точно като при леглата с пружини.Много пъти ставах,лягах,въртях се;пробвах и други матраци на други фирми,с мемори,без мемори и в крайна сметка взехме Модената.Още сме в тестов период и не мога да дам категорично мнение,но засега(2 нощувки)сме доволни.Нито е прекалено твърд,нито мек до хлътване.
Абе здрав и спокоен сън да има,матраци ще се намерят  Peace

# 413
  • о`майна лунна нощ е
Нашата сага с Екон- Корал приключи Преди седмица ни докараха новия матрак, който доста се доближава до изложената в шоурума на Дизма мостра. Не е точно нейно копие, но е значително по-мек, от този, който ни изработиха първоначално. Вече 8 вечери спим и ни е добре. Няма да ни излекува болежките, но с този модел май успяхме да намерим златата среда мекота/твърдост и цена/качество.

По отношение на процедурата по рекламация нямаме никакви забележки нито към магазина, чрез който направихме поръчката, нито към представителя на Екон за Пловдив. Постараха се да останем доволни.

# 414
  • Варна
Какво ще кажете за матраците в Икея?

# 415
  • Пловдив
Здравейте!

Записвам се при вас.
Предстои ни смяна на матрака. Изкарахме няколко години с еднолицев на ТЕД, от който изобщо не съм доволна, и сега се оглеждаме за нов. Но изобщо нямаме идея какъв да вземем... ooooh!

# 416
Привет,
Опитвам се да си избера олекотена зимна завивка, че одеалата започнаха много да натежават.
Тази зимна ли се води, хареса ми че се състои от две части:
http://nani.bg/p907207/Комплект-Микрофибърни-олекотени-завивки-3-в-1/product_info.html
А съм изключително доволна от тази.   Доста е над сумата, но имаше някаква промоция в Кауфланд май, на половин цена.... Ние ползваме една завивка - мъжът ми - по- плътната, аз - по-леката...

# 417
Нашата сага с Екон- Корал приключи Преди седмица ни докараха новия матрак, който доста се доближава до изложената в шоурума на Дизма мостра. Не е точно нейно копие, но е значително по-мек, от този, който ни изработиха първоначално. Вече 8 вечери спим и ни е добре. Няма да ни излекува болежките, но с този модел май успяхме да намерим златата среда мекота/твърдост и цена/качество.

По отношение на процедурата по рекламация нямаме никакви забележки нито към магазина, чрез който направихме поръчката, нито към представителя на Екон за Пловдив. Постараха се да останем доволни.

Наистина са доста любезни и отзивчиви-на мен ми изпратиха нови амортисьори само след кореспонденция - без да ги видят "на живо" и без да са сигурни,че ще им върна старите.
Но имам въпрос-мирише ли ти матрака?На мен все още-след 1 година ползване ми мирише.Съпругът ми казва,че си въобразявам.Вярно е,че имам силно обоняние,но миризма си има-лека,неопределена някаква.

# 418
  • о`майна лунна нощ е
Категорично - не. Не миришеше нито първият, който ни доставиха в началото на ноември, нито сега вторият, който ползваме от 8-9 декември. Има лек аромат, но в никакъв случай не мога да кажа, че е натрапчив и се усеща наистина много много слабо. Като на новичко.

Едновременно с матрака през ноември взехме възглавница от мемори латекс. Може да ме помислиш за ку-ку, но ароматът й ме омагьосваше просто. С такъв кеф забивах нос в нея, като си лягах вечер, докато ... мъжът ми ми я отмъкна. Купих и втора, но този път тази промоционалната - Релакс. В началото и тя миришеше, даже доста, но постепенно ароматът й улегна и намаля значително. И двете все още имат мирис, но категорично не онзи от разпечатването им.

# 419
Май само аз я усещам и то като матрака се "стопли" от тялото и завивката.Не е неприятна,много е лека,но определено не мога да я нарека "аромат".
Може и да е до партиди латекс.

Общи условия

Активация на акаунт