Януари е далече, но расте във мама вече мъничко човече :)

• 32 776
  • 701
  •   1
Отговори
# 540
Откакто забременях, ММ си е идвал два пъти за по 2-3 дни и да, правихме секс. В началото малко се притеснявах, защото точно тогава имах силни болки в корема, но да ви кажа, след секса сякаш утихнаха болките и се чувствах по-добре.
Казват, че ако гинеколог не ти е забранил, спокойно можете да се "обичате"  luvbed с мъжлето.
Друг е въпроса дали имаш желание. И при първата ми бременност и сега съм много фригидна, въобще не ми се ще, но войникът си иска неговото и... как да му откажа Blush
ForgetMeNotBg не мисля, че е алергия, по-скоро е чувствителност. С бременността ставаме много изнежени и е нормално всякакви етикетчета по дрехи и тем подобни да дразнят кожата и при най-малкия допир Peace
peers_fairy къде в чужбина си? Освен ако не е тайна, разбира се.
cvblagova и при мен се наблюдава този феномен bombs Мъжете ни е ясно, че ще са супер щастливи от този факт, но и мен ме болят и когато се оптива да ме докосва ми е супер некомфортно.

За осигуряването - при нас е много сложен проблема, но се надявам скоро да се разреши. Нито аз, нито мъж ми сме осигурени. Две години плуваме така и плащаме навсякъде като ненормални, майчинство не съм взимала...
От юли месец свекъра трабва да излезе в пенсия по болест и каза, че ще припише магазина на името на ММ. Това означава, че ММ автоматично ще бъде осигуряван от ОГА( тукашна осигурителна агенция - най-изгодната), и не само той, но и цялото му семейство. Ако това не стане, не знам какво ще правим ooooh!

Gigi-Galli честити ти две ембриончета! Добре дошла при нас!

Днес казах на баща ми, че пак ще става дядо и радостта му бе неописуема, а моята още повече, защото най-сетне усетих опора и подкрепа, които така ми бяха нужни. Той винаги е бил зад моите решения, винаги е вярвал в мен. За съжаление обаче не е тук при нас, абе тая година напълно съм лишена от любимото ми мъжко присъствие - мъж, баща, брат.
Майка я е страх да се зарадва, заради свекървата и заради нестабилното финансово положение тук. Та някакси не чувствам подкрепа от нейна страна Sad

# 541
Взех да пиша много дълги постове Blush Ще се старая да не съм чак толкоз многословна.

Исках да допълня за прегледите. Бях веднъж в 5г.с. и няколко дни. Прегледът мина много на бързо, но понеже се познаваме добре с моя гинеколог, това не ме притеснява. Тогава ми каза, че всичко е нормално, но да отида 7-8г.с., за същински преглед, когато ще можем да чуем сърце, да се види добре бебчето и да го снимаме Simple Smile Та сега тея дни ще си запиша час за среща с бебо.

Не знам дали се дължи на факта, че ми е за втори път, но се чувствам много спокойна и не бързам за никъде. Мисля да се насладя максимално на всеки миг от бременността, въпреки малките нерасположения, и да не се ядосвам излишно.

elenor1973 евала!  202uu

П.С. Руми ми се губи...

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 16:26 от Kosty

# 542
elenor1973, bubi_barabata, определено мислим еднакво  Hug
Преди малко се върнахме от преглед с мъжо и малкия. Сакчето вече е кръгло, а не сплескано каквото беше преди седмица. Видя се едно хубаво ембрионче и чухме сърцето, чу се толкова силно и ясно, че ми се напълниха очите от щастие. Въодушевих се максимално и чак ми прилоша, като излязох от кабинета, 122 удара в минута, това е любимия ми звук още от както слушах сърцето на Ники  Heart Eyes Док каза, че съм в 6 г с и 1 ден и да не спирам лекарствата. Другата седмица пак съм на преглед и ще разбера кога е термина.
Пошегувах се с мъжа ми, че искам да е с мен на раждането, но ме отряза категорично. Него ще го боли повече от мен и ще припадне на втората минута сигурно Simple Smile
Gigi-Galli, леле какво си преживяла, дано повече нямаш такива премеждия  Shocked. Честито за близначетата! Имам братовчедчета близнаци и са страшна картинка  Grinning
mikimik, предполагам, че не си съкратена, а си освободена по взаимно съгласие. Ако наистина си съкратена отиди в Инспекцията по труда и се оплачи. Нямат право да те съкращават докато не ти изтече и третата година от майчинството.

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 17:52 от lotos4e

# 543
  • София
lotos4e-съкратена съм. Както каза днес жената от бюрото по труда,в действителност изобщо не ни защитава закона и нас и инвалидите. Ще се консултирам с адвокат,ако мога поне малко да ги поизприщя. Всички казват не е трябвало да подписваш и аз съм го казвала, и съм го твърдяла за себе си как няма да го направя,но в момент ,в който бях лабилна се причупих. Излъгаха ме,че ако изляза от стаята 2-та свидетели разписват ,че съм уведомена и нещата пак приключват,на това се хванах като риба.

Копирам разказа си от друга тема,да не пиша пак.
Снощи се замислих дали да не пиша в някоя медия,точно за това,че уж закона ни пази,но оказвайки се в една стая с 4 атакуващи те,забрани не можеш да излезеш от стаята (в  случая исках да се видя с мъжът ми да обсъдя),ако излезеш пак нещата са свършили,по-добре да разпишеш,че има свидетели,те ще разпишат вместо теб(което се оказа ,че няма как да стане,но не знаех всичко, с което могат да ме атакуват и да съм подготвена). Оказва се,че закона ме пази,но само ако те напишат еди кой си и кой чл,но съответно тези членове са 2 или 3. В ситуалицията ,в която те заплашвата,буквално ти огъват ръцете и се държат грубо (били ме отгледали,на моя въпрос как,не получих отговор) се оказах неподготвена,леко лабилна и накрая предала се. Не мога да познавам перфектно нещата,защото не го работя това,но в крайна сметка с какво ме пази закона- според мен с нищо,защото частните фирми искат ли-намират начин.

Истина е,че можех да рискувам и да си тръгна без да подписвам,но имаше атаки и от там.Уж бях в отпуск- щели да го скъсат,не бил подписан от административния директор (до сега отпуските се даваха на прекия началник и никога не е трябвало лично да се носят и на административният,особено щом прекия е разписал ).Директни изказвания,че могат да ме уволнят(аз ги възприех дали няма да изиграят ,че съм се отлъчила от работа сама). На всичкото отгоре знаят,че съм бременна и най-човешки им предлагах вариант,след няколко дни да излизам по болнични и няма грам да съм им в тежест. Грозно,много грозно беше всичко. Сън не ме хвана тая нощ. Продължавам да се чудя дали да не разкажа за това на някоя медия,едва ли съм единствената ,която успяват да принудят да се разпише,нищо че закона ни "пази".

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 18:19 от mikimik

# 544
mikimik, тогава отивай още утре в Бюрото по труда и се запиши за помощи за безработни. Ще вземаш поне 6 месеца минимум 150 лв на месец, зависи колко трудов стаж имаш и на каква заплата си осигурявана. Трябва ти трудовата книжка с нанесени данни и документ за освобождаване, направи си копие от документа, дипломата и личната карта за всеки случай. Аз бях споменала, че се водех фиктивно на работа заради един курс и напуснах по взаимно съгласие. Записах се в Бюрото и четири месеца ще си вземам парички, не са много, но защо пък да ги оставям на държавата, тя и без друго не прави нищо за нас. Докато си там ти се води стаж и ти се плащат осигуровки. Днес ходих на първия подпис и понеже по образование съм икономист-счетоводител веднага ми предложиха да карам стаж по специалността, но в момента нямам шанс покрай Ники. По принцип се подават документите в 7-дневен срок, но и да закъснееш малко не е фатално, само ти се намалят парите първия месец. Направи поне това, не се занивай с онези идоти. Има кой да гледа да знаеш  Hug

# 545
  • София
Мерси lotos4e,днес се записах в бюрото по труда. Имам право на 8 месеца (мисля) обещетение. Някой знае ли дали мога в сайта на НОИ да си проверя колко ми е общо трудовия стаж. Смятам ги по трудовата книжка,но искам да видя какво се води при тях.

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 18:52 от mikimik

# 546
mikimik, браво вече си го свършила това. Можеш да видиш, но ти трябва ПИК. Аз имам още от миналата бременност и там си гледах кога ще ми преведат парички. Взима се от НОИ  Peace

# 547
Привет.И днес времето е кофти Twisted Evil,с Елица сутринта ходихме на гости на една приятелка,че да си поиграят децата,пък ние да си побъбрим.И тя веднага ме усети,че съм бременна ShockedНе знам как,ама точно 15 минути,след като влязохме и тя ми каза "Ама ти си бременна,нали?" Laughing,ми....Явно наистина на бременните им личи и по очите дори Laughing
По едно време напече и слънце,та ходихме малко и пред блока на чист въздух и да поигра малко Елица.Аз днес се чувствам добре,сутринта само съвсем леко ми се гадеше,но иначе всичко е ОК. Simple Smile
Лотосче,интересен сън,ама между другото,аз съм чувала,че ако сънуваш момиче,ще имаш момче и обратното Wink,но колко е вярно,това е друг въпрос...Браво за прегледа,радвам се,че всичко е наред! Hug
А между другото...Много хубав пост.Аз съм на същото мнение!Като бях бременна с Елица,започнах да пиша във форума чак в края на бременността и нямах никакви притеснения.А сега като чета тук какво става...
И въпреки това гледам да съм спокойна и да не се вкарвам в излишни драми WinkНа преглед съм чак на 01.06,когато ще бъда в края на 7 г.с.,но засега не се притеснявам.Случвало се е 1-2 пъти да ми стане по-притеснено,но като чета тук...Аз направо си изглеждам като непукист Stop
Но на момичетата,на които им е първа бременност е нормално да им е по-притеснено,не знам...Аз лично се чувствам странно спокойна...
mikimik,много неприятно,че са те съкратили ConfusedИ то пък точно сега...Кофти работа Hug
mimik,браво за хубавите новини от прегледа и честито ти тупкащо сърчице!
Кости,вашия тати защо не е при вас?Да не би работата да му е свързана с пътуване? ConfusedИ моят мъж пътува...През юни заминава за Германия и на мен ми е много,много криво,обаче няма как ConfusedТук няма никаква възможност за реализация,а и финансовите средства са ограничени като работи тук,там му плащат двойно,че и тройно даже...Ама въпреки това,аз съм супер недоволна,защото според мен не бива така да се разделяме. Sad
За секса-аз лично имах малки притеснения,но въпреки това си правим секс BlushКато бях бременна с Елица в средата на бременността обаче ми беше много неудобно и милия си стоеше на сухо...Засега аз лично се чувствам комфортно,пък за по-нататък,не знам.
cvblagova,моите гърди също са се поуголемили,а и са напрегнати,болят ме и въобще...Обаче аз със сутиен не мога да спя NaughtyОще по-неудобно ми е,даже вкъщи почти не го нося,защото имам чувството,че толкова силно ги притиска,че ще експлодират. ooooh!
Gigi-Galli,добре дошла и лека бременност до финала!Страхотна е новината,че ще си имате 2 бебчета Simple SmileБраво,много се зарадвах като прочетох. Simple Smile
elenor1973  Hug Страхотен позитивизъм лъха от постовете ти.
Айде,ставам,че да вечеряме,пък и цял роман написах... Crazy

# 548
Момичета, кажете ми вие какво хапвате и спазвате ли някакви хранителни режими? Аз съм много щастлива, че улучих пролетта за начало на бременността и мога да си хапвам всякакви плодове и зеленчуци в пресен вид  Crazy Напоследък и точно това предпочитам да хапвам, особено вечер. Но през останалото време се отпускам и хапвам какво ли не. Обаче вече усещам тежест в корема, вероятно съм качила и 1-2 килца, и искам да си съставя меню, което да спазвам. Та, какво хапвате вие за закуска, обяд и вечеря?  Thinking

# 549
Привет момичета,
Сега се връщам от тържество на деца от една ДЦГ в Пловдив- в Драматичния театър.
Така си заредих батериите, че ревах, плясках и се смях- децата бяха чудесни. Страхотна организация. Напълни ми се душата.

lotos4e, това е страхотно,че бебо е добре и сте чули сърцето. А пък ние с теб с колежки - и аз съм икономист- ама с вече 17 годишен стаж, да не звучи нескромно.

Екатерина*, да ти кажа и на мен явно ми личи нещо в погледа, една-две приятелки са го забелязали. Стори ми се странно, но може и наистина да е така.

ForgetMeNotBg , какви ти плодове и зиленчуци- аз се накъсах да търся тестени неща- юфка, палачинки, тутманици- това, което най-малко трябва да ям- ама какво да правя. Аз съм малко в преразход с кг., ама какво да се прави.

Kosty
най-важно е да сте здрави и да се обичате, финансовото положение е от значение, но  не е определящо- така,че ... вярвай и се обичайте и нещата ще са по-добри  Hug Hug Hug

Момичета, много се радвам,че съм тук сред вас - да си даваме сила и кураж и да си отгледаме бебоците първите 9 месеца. Затова,че търсите позитивното във всяко едно нещо. Окакто аз го осъзнах- съм най-щастливия човек. Оказва се,че и в най-лошото има нещо позитивно и ние трябва да го открием.  Hug Hug Hug

Момичета, май ще ни отрежат темата... а аз въобще не умея да прави нови страници. newsm78

# 550
Gigi-Galli, честито за двойната радост! Много се възхищавам на близнашките мами! И аз по време на 1вата бременност прокървих така обилно и най-странното е, че като отидох на лекар, той не откри нищо притеснително, а аз се бях шашнала яко! Лека бременност ти пожелавам!  Hug

ForgetMeNotBg, аз не закусвам. Просто сутрин нямам никакъв апетит, а сега съвсем. Само като кърмех се насилвах да ям овесени ядки сутрин. Сега пия слабо кафе с мляко и пия прясно изцеден сок от портокал. На обяд хапвам нещо лесно, че нямам време да готвя с малката, примерно салата с филийка черен хляб. Следобед двете си хапваме плод. Вечер, когато таткото си дойде готвя нещо лесно и постно (понеже не ям месо от 11 години). Задължително много голяма купа салата. Ядем само пълнозърнест хляб. Сладко понякога хапвам, но рядко. От сладките неща сякаш най-обичам някакви бисквитки или нещо от сорта, но рядко. Не ядем бял хляб, полуфабрикати, колбаси, маргарини и изобщо бъканите с Е-та неща.
Но що се отнася до тежестта в корема, това е често срещано усещане през бременността и се дължи на разрастването на матката, аз също понякога имам такова чувство, а даже може и да не съм яла още...  Rolling Eyes

elenor1973, нямам търпение да почна да водя дечица на куклен театър, но първото още е мънинко, а второто...  Crazy

# 551
Здравейте момичета,

и аз имам прекрасни новини, днес чух сърчицето на моето бебче и сега ще се спукам от гордост.
Получихме първата снимка, бъдещият татко не поиска да ми я даде, взе си я със себе си,
разбрахме се всеки да си я носи по няколко дена, ще си я разменяме периодично.  Mr. Green
Аз съм в 6 седмица и 5 ден.

Кости ще може ли да ми попълниш и моите данни,
дата на раждане е 11.01.2013
първо раждане
на 31 години съм
в Германия съм
Благодаря  Hug

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 22:09 от peers_fairy

# 552
  И аз да се включа и без това си скучая ден,  следя форума   Peace Laughing
Аз от както се помня пазя диети, стигнах до 40кг,после качих от стрес  за 6 месеца 15 кг Wink След това пак продължих с разумното хранене. А сега въобще не се ограничавам,имам наистина огромен апетит.Обичам салати,ябълки,мед,сирене,кашкавал,риба тон (салатка с айсберг). Но днес бях май на топене сиренце ,доста нездравословно ,май вече няма да си купувам за да не се изкушавам. Сладко не ми се яде въобще, а преди си похапвах по 1,2 кубчета шоколад,или течен,когато ми се прияде. Не съм свикнала да ям много,и сега ми е странно като се гледам как си похапвам от всичко. Месото не ме изкушава,освен пиле,друго не ям.
Пия фолиева киселина и витамини комбинирани. Четох че вит се почват от 3 месец,ама аз мисля,че е по-добре от началото.Макар че винаги съм си пиела витамини с прекъсвания,ама сега тези нали са по-специални , за бременни Wink Не знам за вас ,ако искате споделете какво пиете или нещо друго полезно- за храна, тяло,спорт...  (аз поне не спортувам освен разходките,и тук-там йога за отпускане, а и за бременни е много позлезно)   Naughty Naughty Naughty

# 553
Здравейте момичета,

и аз имам прекрасни новини, днес чух сърчицето на моето бебче и сега ще се спукам от гордост.
Получихме първата снимка, бъдещият татко не поиска да ми я даде, взе си я със себе си,
разбрахме се всеки да си я носи по няколко дена, ще си я разменяме периодично.  Mr. Green
Аз съм в 6 седмица и 5 ден.

Кости ще може ли да ми попълниш и моите данни,
дата на раждане е 11.01.2013
първо раждане
на 31 години съм

многоооо съм хепи за теб,гушшшшшш   ти толкова се притесняваше....а аз чак на 12-13 юни ще ходя...тсссс, май няма да издържа и ще отида някъде тук на лекар,ама взимат по 50-60е ,което за България си е доста ...

# 554
  • София
Gigi-Galli ,специална честитка за двойната радост  bouquet Иначе аз след 5 дена съм на преглед и доста се притеснявам,а и днес се поскарахме леко с моя и сигурно за това си мисля простотии,когато пък съм в ок настроение,не ми пука и може би така е по добре.
Teddy24 - 40 кг отива към детско тегло,зависи колко си висока разбира се,доколкото знам за жена,чакаща 1 дете с нормално тегло преди забременяването трябва да качи между 11 и 13кг,но факторите са много Naughty
Радвам се за всички мами,които са чули вече сърчицата,понякога ме е страх да си помечтая за този момент,дори евентуално да е след  5 дена Rolling Eyes ,толкова малко и много време.

Общи условия

Активация на акаунт