Януари е далече, но расте във мама вече мъничко човече :)

• 32 770
  • 701
  •   1
Отговори
# 495
И в Търново се усети. Ние сме на 6-ти етаж и добре ни разлюля. Момичета, в събота съм на преглед за пръв път и се питам как ли протича. С помощта на ехограф ли ще е, че тръпки ме побиват като се сетя за другия вариант...  Rolling Eyes

# 496
И в Търново се усети. Ние сме на 6-ти етаж и добре ни разлюля. Момичета, в събота съм на преглед за пръв път и се питам как ли протича. С помощта на ехограф ли ще е, че тръпки ме побиват като се сетя за другия вариант...  Rolling Eyes

Поли,ако е видеозон/ехограф по коремчето... Но ако нищо не се види ще е вагинален ехограф,мисля че не е опрасно. Аз онзи ден бях на такъв проглед, по коремчето нищо не се видя. а с вагиналния само сакче и то с доста гледане :Д
Така че мисля чак в 8 седмица да отида пак,тъкмо ще е при моята лекарка.

# 497
Teddy24, в коя седмица би трябвало да си? При мен и двете бременности ме преглеждат с коремен ехограф. Първия път отидох 7 г с и се видя енбрионче. Сега отидох в почти 6 г с и се видя само жлъчно мехурче.
Скоро като имах болки един тъпан дето се води за лекар в Хирургиите реши, че ще ме гледа с вагинален и после, като отидох в Окръжна за по-сигурно лекарката ми каза, че ако има налични болки не е препоръчително да се използва такъв, да знаете.

Забравих ви разкажа за съня ми преди 2 вечери. Сънувах, че ще имам още едно момче и с мъжа ми говорим за имена и аз предложих Ивайло. Преди, като бях бременна с Ники сънувах едно хубаво момиченце как го държа и подскача в мен, а пък ми се роди син Laughing

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 18:24 от lotos4e

# 498
  • София
polina_toteva , вагиналният ехограф не е болезнен въобще,това ли те притеснява? На 10.5,на първия ми преглед и моят беше с мен,въпреки,че ме преглеждаха с вагинален  Wink Мъжете се шашкат ужким,ама това са си нормални прегледи. Явно цялата страна се е разлюляла от земетръса Confused ,дано да няма изненади повече Rolling Eyes Като се сетя в Зоната,че блоковете са по 20 етажа,не ми се мисли как са се изплашили и разлюляли хората от последните етажи Sad

# 499
Благодаря ви за инфото Heart Eyes Една приятелка роди преди 2 години. Изглежда в началото беше попаднала на ужасна лекарка, която след това смени и покрай нейните страхове преди преглед ( а и статуса ми на съвсем начинаеща) се породиха леки притеснения.
Леко бременеене на всички и много красиви емоции и усмивки ви пожелавам  Simple Smile

# 500
Здравейте, момичета
По цял ден ви "чета" през телефона и умирам от яд, че няма как да се включвам и аз О време в темите. Да ви кажа, относно яденето - нямам по-голям апетит от обикновено, но ми се ядат различни неща. Например - по принцип умирам за сладко и не мога ако през деня не изям нещо шоколадово, а от седмица насам - не, че не си похапвам, но много по-малко и то само ако се сетя. За сметка на това ми се дояждат рибни деликатеси, разни мазнотийки като желирани свински езици, спагети и ми се пие прясно мляко  newsm78 Колкото до земетресението - преди месец и половина в района на Сливен имаше друго, далеч по-слабо, но тогава се шашнахме повече, дори спахме с дрехите. А снощи ако не беше дрънченето на една метална висулка, вероятно изобщо нямаше да отразя труса. Обаче моичкият скочи, облече се и се тръшна да спи, но в готовност да излиза при нужда  Grinning

# 501
Lotosche, в 5 г.с. съм,отидох в неделя в болницата по спешност ,имах болки сутринта. Не ми обърнаха много внимание,нищо че си платих,понеже тук нямам осигуровки. Лекарката ме претупа с ехограф коремен,после вагинален-гледа,гледа и каза да отида след 10 дни пак. Значи в 7 г.с. си е най-добре да се отиде Wink Хем,да е по-сигурно какво ще се види,хем да е с коремен ехограф,хем и аз да съм си в Бг при моята си лекарка Wink

# 502
Teddy24, аз и преди писах, че най-добре е да се ходи след 7 г с, ако няма проблеми разбира се. Сега отидох по-рано, защото доста си ме наболяваше корема и за това си пия и лекарства. Не ти ли изписаха нещо за болките и поне но-шпа казаха ли ти да пиеш? Къде си всъщност, че е толкова безхаберно здравеопазването?

# 503
Здравейте момичета,

най-накрая се прибрах от работа, ужас, по 10 часа дневно работя и се чувствам мноооого изморена,
прибирам се и директно се хвърлям в кревата и спя.
Утре трябва да ходя пак на лекар за да ми вземат кръв за изследвания, токсоплазмоза,
едра шарка, и не знам си още какво, но тук са задължителни, лекарката ще държи да ме прегледа
задължително със соно и мисля да откажа, защото предната събота ме гледаха в болницата, няма смисъл пак, а вече съм във 6-та седмица и няма смисъл от преглед.

# 504
  • София
peers_fairy- мен бъдещата зълва ме беше поизплашила Confused за тази токсоплазмоза,но вече се успокоих,а на теб такива кръвни изследвания за болести ще ти правят заради естеството на работата ти ли  Shocked
Момичета,само да попитам един по-така въпрос - откакто забременяхте,промени ли ви се ежедневното течение,не говоря за зацапване,а по-скоро за това,че моето е както при овулация,а не съм питала лекаря си и до 28ми не бих го притеснила с обаждане за такъв въпрос Simple Smile
Хубава безтрусна  Laughing вечер ви желая!

# 505
peers_fairy- мен бъдещата зълва ме беше поизплашила Confused за тази токсоплазмоза,но вече се успокоих,а на теб такива кръвни изследвания за болести ще ти правят заради естеството на работата ти ли  Shocked
Не е заради работата ми, аз работя в бюро, с едни и същи колеги.
Тук тези изследвания са стандартни. Ако жената няма имунитет от токсоплазмоза се взимат всеки 8 седмици кръв до края на бремеността.
За другите ваксини маи ги освежават, ако няма достатъчно антитела.
Не се притеснявай за токсоплазмозата, ако имаш антитела и си я прекарала, още по добре.
Изследването е само взимане на кръв, нищо особено.

# 506
  • София
Аз уж съм в 6 г.с,но днес на екографа показа 5 г.с+2 и след 2 седмици пак на преглед с надеждата за сърце.

Днес ме съкратиха и изобщо един ужасен ден ми се очерта. На първия трус нищо не предприехме,но на последващия веднага вторичен вече скочихме,облякохме детето и навън,в началото тя доста се разплака.После се прибрахме по мое настояване,но половинката не издържа и пак ни изкара навън,и така до сутринта.

# 507
Добър вечер.
Най накрая мина моя преглед.  Така се бях ошашкала и от трусовете - аз съм адски страхлива-и от прегледа - дали всичко ще е ок, че и казах на докторктата че много искам да се разрева ама като магаре. И тя ми вика ами давай, ако това ще те отпусне.....Е не се стигна до там
Каза че съм в края на 6-та - началото на 7-ма седмица. Имаме си и сърчице. Гледа ме с вагинален - на коремния нищо не се видя.
Лека и поздрави!

# 508
Мikimik,  не се отчайвай може би е рано, скоро ще се види. А за работата, защо те съкратиха? Има вариант да си изкараш болничен до края на бременността и нямат право да те съкратят,  когато си в болничен.

# 509
  • до едно тепе
Извинявам се че нахълтвам така Laughing
Тази седмица от месец май само че миналата година беше моята най-вълшебна и прекрасна седмица и сега ме гони лека носталгия.Искам само да ви пожелая леки и спокойни бременности до финал.Изпълнете темите само с добри новини и прекрасни трепети.Дано отминават скоро неразположенията Peace

Общи условия

Активация на акаунт