Професионални серии за коса - Тема 32

• 52 916
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, и преди съм питала, но да питам пак - маските и реконструкторите (тип 2-мин с отмиване на Афоджий), само по дължините ли разнасяте или втривате и в корените?  newsm78 Питам, защото логиката ми е, че основната част от здрвето на косата идва от скалпа и ако и той бъде "напоен" с полезното, ще се отрази и надолу. Но не съм сигурна дали съм права.  Thinking

Аглая Паничина, би ли споделила каква е твоята коса? Нямам серията за обем на Керастаз, но имам циментовата и при мен няма грам втвърдяване, дори напротив, за това ми стана интерестно.  Hug

Помните ли, че след първото измиване с хидратиращата серия Афоджий не бях особено впечатлена? Е вече съм!  Mr. Green С времето осъзнах, че след нея косата ми е със страхотен обем в корените, дори след два дни! Даже днес в работата гримьорът, който е и фризьор, ми каза, че имам хубав обем и попита дали съм тупирана. Представяте ли си?  Joy Между другото същият ефект откъм обем постигам и с Керастаз Резистанс.  Heart Eyes

# 661
Момичета, и преди съм питала, но да питам пак - маските и реконструкторите (тип 2-мин с отмиване на Афоджий), само по дължините ли разнасяте или втривате и в корените?  newsm78 Питам, защото логиката ми е, че основната част от здрвето на косата идва от скалпа и ако и той бъде "напоен" с полезното, ще се отрази и надолу. Но не съм сигурна дали съм права.  Thinking

Аглая Паничина, би ли споделила каква е твоята коса? Нямам серията за обем на Керастаз, но имам циментовата и при мен няма грам втвърдяване, дори напротив, за това ми стана интерестно.  Hug

Помните ли, че след първото измиване с хидратиращата серия Афоджий не бях особено впечатлена? Е вече съм!  Mr. Green С времето осъзнах, че след нея косата ми е със страхотен обем в корените, дори след два дни! Даже днес в работата гримьорът, който е и фризьор, ми каза, че имам хубав обем и попита дали съм тупирана. Представяте ли си?  Joy Между другото същият ефект откъм обем постигам и с Керастаз Резистанс.  Heart Eyes

Аз лично от реконструктурите слагам и в корена. Като мотивът ми не е толкова свързан с напояването на скалпа, а със заздравяването на най-горните части от косъма, които при нас изрусените жени, са най-чувствителни и най-прясно третирани. така постъпвам с двустъпковия протеин на Афоджии, а с двуминутния реконструктор се притесних да слагам и в корена, защото се изплаших от омазняване. Що се отнася до обема - да, и аз с Керастаз резистънс и с Афоджии постигам обем и то от най-хубавия. Те косата не е разхвърчана и перушинеста, а обемът идва от плътност и здравина, която започва от върха. Поздравления за хубавите резултати и се надявам да сте си изяснили с екипа от фризьори от какво е дошло предното ти изгаряне при сушене   bouquet

# 662
  • варна
http://zlatnaribka.com/category/age_premium-295.html
http://zlatnaribka.com/category/resistance-296.html
Alena, каква е разликата между Двете серии?По точно като уплатнение на косата.Моята тънка коса/32 годишна съм/ подходяща ли е за мен.Тази за зряла коса?

# 663

Бих определила косата си като нормална - косъмът ми не е тънък, не е рядка, не е перушинеста, не се боядисвам, ползвам преса, но напоследък по-рядко (веднъж на 2 седмици). Само че има склонност към омазняване в корените; режимът ми е миене през ден; за мен е нещо нормално, на друг може да се стори често. Във всеки случай косата ми не е суха. По-скоро нормална коса. Стои ми по-хубаво, когато е по-обемна (въпреки че не мога да кажа, че е сплескана по природа, нормална е, но ми харесва повече, когато е още по-обемна).

Та обичам да ползвам даващи обем шампоани. Затова Kérastase Resistance като цяло ми допада. Обикновено не харесвам силно хидратиращите продукти. Затова се и учудих защо не ми хареса серията за обем на Kérastase.

Днес се измих отново с Kérastase Resistance Bain Volumactive Reinforcing Shampoo и друг балсам, не на Kérastase. Ефектът ми допадна много, даже косата ми стана мека. Значи със сигурност мога да кажа, че втвърдяването идва от Kérastase Resistance Lait Volumintense Toning Care. Той е причина за странното стоене на косата ми, другите продукти са си наред, шампоанът също.

Остава да се престраша да експериментирам малко с този балсам: да го държа по-малко на косата си, да го нанасям само в краищата; да го пробвам с някакъв хидратиращ шампоан, за да избегна ефекта на крайното втвърдяване.

# 664
  • Viena
Не намерихте ли салони ,в които се прадват Милк Шейк във Варна и София?
Аз знам един в София,ако някой има интерес на лични.

# 665
  • София

Остава да се престраша да експериментирам малко с този балсам: да го държа по-малко на косата си, да го нанасям само в краищата; да го пробвам с някакъв хидратиращ шампоан, за да избегна ефекта на крайното втвърдяване.
Ти колко време го държа балсама първия път?

# 666
Само веднъж го ползвах, държах го към 3 минути, но намазах много, доста обилно. Изглежда е много силен.

Замислям се и за друго - да не би косата ми да е променила нуждите си, да са започнали да й прилягат по-хидратиращи продукти. За последно ползвах усилено Kérastase Resistance преди година. Но после продължих с други серии за обем на други марки и съм доволна. А и сега съм доволна от шампоана за обем на Kérastase.

# 667
  • в 1001-та нощ
Много ти благодаря. Още днес ще отскоча до ДМ и ще взема. Само да попитам бързо ли се отмива балсама. Да не направя някоя непоправима грешка? Grinning

той е като маска - лесно се нанася и отмива  Peace

♥Пандичка♥ - има си ппродукти, които са грижа за скалпа - те се втриват в скалпа - може да са поерди шампоана, след шампоана или след маската - без отмиване

отделно си има продукти за косъма - които са грижа за косънма - като повечето реконструктори

ако ползвам реконструктора - заради протеина в него - то той ми е нужен за косъма, скалпът няам нужда да се напоява и тогава го разнасям по косъма, да - ползвам и в корените, но не втривам в скалпа; т.е не го натискам в кожата, а нежно разнасям по косъма  - от-до - от корена до края  Peace

има маски, които са и грижа за косъма (масла, протеини) и грижа за скалпа (масла, овлажнители, витамини) - тях просто разнасям навсякъде, но пак не масажирам скалпа с маската

в скалпа втривам амо това, което е изтично предвидено за целта и е указано да се ползва така  Peace (лосиони, ампули, спрейове ....)

http://zlatnaribka.com/category/age_premium-295.html
http://zlatnaribka.com/category/resistance-296.html
Alena, каква е разликата между Двете серии?По точно като уплатнение на косата.Моята тънка коса/32 годишна съм/ подходяща ли е за мен.Тази за зряла коса?

третирана ли е косата  Rolling Eyes

# 668
  • варна
На кичури,правя на 2 месеца и малко шампоан,боя и оксидант и ми в салона ми правят обливка,тънка,моята фризиорка казва че стигне ли до една дължина косата ми колкото и хубави неща да ползвам/сега съм на ботокс терапия/ стои пършава,като проскубана.Не мога да обясня...Само да кажа че по твой съвет ползвах на редкет ампулите за уплатняване и ми стана много хубава косата.

# 669
Пандичка, нищо не втривай в скалпа, освен ако не е изрично упоменато, най-много да го задръстиш. Може да слагаш продукти в корена, естествено, особено протеинови - боядисвана коса се прави от корен, значи и корена има нужда от нов протеин, но скалпа какво да вземе от този протеин? Нищо.  Да, косъма расте от здрави фоликули, но продуктите за дължини нищо не правят за тези фоликули, освен да ги пълнят със силикони, които ги задръстват...Външно, по-скоро старай се да е чист скалпа и наблегни на правилно хранене/добавки вътрешно, за да расте здрава косата.

# 670
Може би не съм се изразилаа добре. Аз също не втривам, но нанасям от корена до краищата. Ок, значи не греша, което ми беше важно да разбера. Благодаря ви! Hug

Фитблонд, благодаря!  Hug Оо, така както отричаха, че косата ми не можело да се изгори така от веднъж, така от миналата седмица сешоар нямаме, защото едната гримьорка го даде на ремонт. Crazy А малко преди това другата, която последно ми съсипа косата при едно сушене и най-много спореше колко не съм права, ми каза, че имала чувството, че защитата му била изгоряла, защото й горял ръцете (примерно).  Crazy

Мис Нели, благодаря за хубавото разяснение и съвети!   bouquet Тамън съм си поръчала биотин от iHerb и го чакам с такова нетърпение...  Heart Eyes

# 671
  • Пловдив
Привет!
В неделя си сложих ампула вита цимент, ползвах цялата серия Архитект и цимент термика. Сега ми е ред да си направя една хидратация. Благодарение на една супер мила съфорумка (тя си знае, коя е)   bouquet Heart Eyes Hug имам Ревиталукс на Джойко. По-скоро протеинова или хидратираща е? Моят приятел ми направи превод от френски, но нещо не схванах  Blush.

# 672

Хидратираща.

защото й горял ръцете (примерно).  Crazy

Баси  Shocked

# 673
http://www.feelunique.com/brands/pureology/perfect-4-platinum-system
Получих тези  Grinning довечера ще ги изпробвам .

http://www.feelunique.com/brands/pureology/colourists-solution
Тези за преди и след боядисване дали ги е използвал някой?

# 674
Сподели, че и аз ги заглеждах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт